arn, ez a cx bringa az a giant, amit egy ideig hirdettél is? végül nem adtad el? bevált/megszoktad/mi történt?
(ha szabad kérdezni, mert érdekelne, mostanában nekem is egyre kevesebb szükségem van igazi montira.)
nem azert hirdettem, mert ne tetszett volna, hanem mert az akkori felhasznalasa nagyon kozel allt a varosi bringamhoz. azota ez jocskan megvaltozott. felraktam, de mivel kulfoldre koltozes kellos kozepen voltam (lakas berendezes, csalad kikoltoztetese, etc), nem nagyon foglalkoztam vele - gondoltam, adok neki egy evet, aztan utana meglatjuk mi lesz.
kb tel vegen, kora tavasszal alltam ra a treningekre (ez nalam kb heti 2-4 ora max), elotte csak nyalogattam kicsit, kiprobaltam ittott. tavasszal foleg a montis terepeket fedeztem fel vele, a kozeli becsi erdoben. a terep eleg hasonlo a bakonyhoz - foldes, gyokeres, nehol koves-szilkas.
mivel kihagyas utan kezdtem neki ujra a bringazasnak nem kicsi gondot jelentett, hogy a montis attetelek helyett van egy minimum 36/28am, kb 3x annyi szinttel, mint amihez szoktam (olyan 250m 10 kmenkent). eloszor, szegyen vagy nem szegyen, de megmegalltam a 10-15%os emelkedokon, mert majd kikoptem a tudomet. aztan hetek alatt szepen hozzaedzodtem, igy 20 fokos emelkedoig eleg jol boldogulok. nem azt mondom, hogy ez a leghatekonyabb modja a feltekeresnek, de felmegyek a legtobb helyre.
lefele nagyon meglepo volt... olyan helyeken is porog az emberben az adrenalin, ahol montival csak ulsz a bringan. baromi sokat lehet fejlodni a lejtozesben, mert 35os gumival, merev bringan nincs ami toleralja a hibaidat. en montin mindig beszari voltam, ha nem ismertem a terepet, sose mertem tolni neki, van bennem egy olyan ovatossag, ami jobban passzol ehhez a mufajhoz. a lenyeg, ha kitapasztalja az ember, olyan helyeken csapat at az emberrel, amire azt mondanam, hogy nem cx bringanak valo. nem art eszben tartani a bringa korlatait, mert a vekony gumi nedves talajon is mashogy csuszik meg - pl hasonloan kapaszkodik felfele, de oldalra sokkal konnyebben indul meg, sikerult egyszer vagy negyvennel egyszer leternem a nedves utrol. ami hianyzik: attetelek, ami nem: szelesebb gumi, kormany, telo.
majd folytatom...
Ha elfér a vázban a szélesebb, én azt választanám.
Bár ez nem a kérdésre válasz.
ebben konkretan szerintem egy montis gumi is elferne
legalabbis a 35os gumik mellett 1-2 ujjnyi hely van.
a kivancsisag hajt igazabol (edzeni barmelyikkel ugyanugy tudok), beleraktam egy 35os kojaket, ott is volt 1.5-2kmh gyorsulas atlagban (epp mint montinal) - igy mar erdekel, hogy mit tud egy igazan jonak tartott outis gumi a gurdulessel, legellenallassal, stb egyetemben. vilagos, hogy a szelesebb gumi gordulese jobb, de megis a 25ost tartjak mindig az arany kozeputnak, a 30as meg kicsit mar messze tole.