Tudom, hogy a létezik ez a campa fétis, én nem használtam ergopowert, csak próbaszinten, így nincs összehasonlítási alapom. Viszont van két bicajon is 5800-as sti-om, meg előtte is volt ez-az, de soha eszembe sem jutott szétszedni, egyiket sem.
alapból nem kell szétszedni az sti karokat, de történhet bukás, vagy más egyéb, amikor jó lenne kicserélni benne egy alkatrészt. miután alkatrész sincsen hozzá, így elég problémás lehet a dolog. van, h csak egy rugót kellene cserélni, de ehhez kell egy donor kar. ezért gond sztem, h nehézkesen javítható az sti. a bukásnál megsérült sti karral is csak annyit lehet csinálni, h kicseréli az ember. az meg elég zsebbe nyúlós tud lenni. a campánál ez jóval 1xűbb. sok alkatrész van a használt piacon, és új cuccokat is lehet kapni. egyébként a campa le is írja a szerelési doksijában, h x km után szét kellene szedni, és cserélni néhány alkatrészt.
használtam én is shimit. az első bringámon exage 500-as váltó szett volt. 2x7 fokozat. alsó csöves váltókarokkal. elég jól működött. aztán campám lett. egy stratos szettet nyúztam évekig. avval versenyeztem. kb évi 20 ezer kil ment bele, és tök jól működött. még az is alsó csöves váltós volt. aztán váltottam rx100-as szettre. na ott ért néhány csalódás. már volt sti karom, de nem úgy váltott, mint akár a stratos, vagy az exage 500-as szett. egy rosszabb úton eltörött az rx100-as váltóm. 9-es 105-re lett cserélve, de annyira gagyi volt, h az már nevetséges volt. 1 éven belül kikopott, és lógott a váltó. soha többé nem lehetet beállítani normálisan. utána lett campám megint. előszőr csak veloce, aztán record. hát... ég, és föld, még a veloce is a 105-rx100-hoz képest. a veloce karokat használom még most is a téli bicajomon. a record, meg record marad a pokolban is. megfelelő karbantartás mellett nagyon sokáig pontos marad a váltás. a shiminél ezt nem látom. nagyon hamar kopnak. ezt már csak a műhely tapasztalatomra alapozom. dolgoztam néhány bringa boltban, így láttam sok kopott lógó shimi váltót pl. sztem az is érdekes, h kisebb, vagy tömeg mellett tartósabb a campa. legalábbis a régebbi 10-11-es cuccok. 12-est még nem láttam. az elektromos váltókból meg még csak shimivel találkoztam. most nem tudom mi a helyzet, de a régebbi campa cuccokról biztosan állítom, h tartósabbak. meg szebbek is.