sziasztok!
10-es rendszernél a láncot mivel érdemes összerakni? stiftel vagy patentszemmel? a legtöbb helyen stiftel pakolják össze, mi az előnye?
fogalmam sincs, de nekem most stifttel van a Micse összerakva. A KMC X10 SL gold gyári patenttal volt, azzal sem volt problémám a rövid ismertségünk alatt, sőt, a 10-es velocsét meg úgy toltam össze azzal a stifttel, amit már 1szer kinyomtam, és az is elfutott utána még jó 2ezret.
Én nem szoktam már levenni a láncot, és úgy tisztítani, mert nem találtam azt, hogy tartósabb lenne tőle a lánc, de, ha szeretsz flaskában rázogatva láncot mosni, akkor mindenképp patentra esküdnék.
Arra vigyázz, hogy pl. hivatalosan a SRAM 10-es patentok egszerhasználatosak, talán a KMC 10-es patentjait többször is fölhasználhatod.
Ha sokat mész mocsokban-esőben, és gyakran leveszed a láncot, előnyösebb lehet a patentszem, ha nem, akkor szvsz lehet simán stiftelni.
Más:
-kényelem-tartósság-defektállóság hármasban melyikre voksolnátok? COnti Grand Prix Poly-x, black chilli 180tpi vs. Rubino Pro Vittoria 150TPI. Mindkettőből a 25mm-es érdekelne.
Szélességre ezek milyenek? A 24mm-es DIamante Prót én pl. kereken 25mm-re mértem, a 23mm-es Rubino 24.5-24.9 közt van nyomástól függően, a 22mm-es Grand Prix meg 22.5-23 közt szintén nyomástól függően.
A 25mm-es változatok mennyire terülnek el?
Tartósságban olyat keresnék, ami hátul legalább 10ezret elfut, lehetőleg defektmentesen, és nem is túl kényelmetlen.
A tapadás nem baj, ha jó, de, ha kicsit csúszik, az sem gond, maximum néha használom a féket is..