Köszönöm srácok! Akkor azt hiszem a BSA lesz a megoldás, meggyőztetek! ![]()
Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2015. október 14. - 09:37
Írta 2015. október 13. - 17:53
.. Mikor meg mertem kérdezni, hogy perfektül párhuzamosan vannak-e bepréselve a csapágyak s problémamentes lesz-e a BB30..
Kiakadt.. Hogy mást nem is adna ki a kezei közül, csak tökéletes munkát
..azért azt megnézném, h ki az a F@...sz aki nem párhuzamosan erőszakolná be a csapágyakat. Én nem tudom elképzelni. 3 dolog miatt. Irgalmatlan nagy erő kell hozzá, h így sikerüljön, és azért ezt valljuk be őszintén, ez csak feltűnne, mint ahogy az is, ha esetleg sikerülne is, ennek bizony látható jelei lennének, és nem utolsó sorban a tengelyt nem tolod át ha ferde valamelyik oldalon a csapágy!
Ridley Noah Fast
Írta 2015. október 13. - 15:33
A srácot, aki összeszerelte az enyémet, három éve ismerem már lassan, s eddig egyetlen egyszer sértődött meg... Mikor meg mertem kérdezni, hogy perfektül párhuzamosan vannak-e bepréselve a csapágyak s problémamentes lesz-e a BB30..
Kiakadt.. Hogy mást nem is adna ki a kezei közül, csak tökéletes munkát
ja, csak szarból várat építeni, még Makovecz mesternek se nagyon ,,,,,
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2015. október 13. - 13:54
Nema, mi?
![]()
A srácot, aki összeszerelte az enyémet, három éve ismerem már lassan, s eddig egyetlen egyszer sértődött meg... Mikor meg mertem kérdezni, hogy perfektül párhuzamosan vannak-e bepréselve a csapágyak s problémamentes lesz-e a BB30..
Kiakadt.. Hogy mást nem is adna ki a kezei közül, csak tökéletes munkát ![]()
Írta 2015. október 13. - 10:50
http://weightweenies...hp?f=3&t=135194
Idevág
Amúgy a menetes az csendes. a BB30 natív BB30 hajtással néma. A BB386 hvernak recseg adapteres Ultegrával.
Ha menetesre voksolsz, kb. bármit használhatsz, de BB30-hoz én mindenképp 30mm-es tengelyes megoldásra voksolnék, mert' "minek a túlméretes csapágyház, ha adapterrel sztenderd tengelyes hajtást futtatsz?"
Nema, mi?
(igen, elolvastam)
- Vejne kedveli ezt
Írta 2015. október 13. - 07:35
http://weightweenies...hp?f=3&t=135194
Idevág
Amúgy a menetes az csendes. a BB30 natív BB30 hajtással néma. A BB386 hvernak recseg adapteres Ultegrával. ![]()
Ha menetesre voksolsz, kb. bármit használhatsz, de BB30-hoz én mindenképp 30mm-es tengelyes megoldásra voksolnék, mert' "minek a túlméretes csapágyház, ha adapterrel sztenderd tengelyes hajtást futtatsz?"
Vejne módosította - 2015. október 13. - 07:37
Írta 2015. október 12. - 18:17
Szerintem mindenkeppen BSA-t vegyel, ha teheted! A tobbivel lehet szivas nyekerges miatt. BB30-hoz mondjuk lehet jofele adaptereket kapni, de minek adapterezni, ha nem muszaj.
+1 a BSA mellett.
Írta 2015. október 12. - 17:32
Sziasztok Kedves Fórumozók! Még új vagyok itt és nem tudom, hogy amit kérdezni fogok az felmerült-e korábban, vagy sem, de most bátorkodom megkérdezni a nagyérdeműt efelől.
Országúti építés előtt állok és kacérkodom a kínai karbon vázas gondolattal. Az lenne a kérdésem, hogy melyik középrész megoldást javasoljátok, ha Shimano Ultegra szettet kívánok majd használni? Gondolok itt a BSA-ra, de az újabb vázaikat BB30-cal, BBright-tal hirdetik? Ezekben az esetekben milyen hajtás jöhet számításba, szerintetek megéri átalakítókkal szenvedni? Kaphatóak mindenféle adapterek, de ezen a téren nincs tapasztalatom. Kérlek nyissátok fel a szemem!
Előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem mindenkeppen BSA-t vegyel, ha teheted! A tobbivel lehet szivas nyekerges miatt. BB30-hoz mondjuk lehet jofele adaptereket kapni, de minek adapterezni, ha nem muszaj.
- Vejne kedveli ezt
Írta 2015. október 12. - 14:55
Sziasztok Kedves Fórumozók! Még új vagyok itt és nem tudom, hogy amit kérdezni fogok az felmerült-e korábban, vagy sem, de most bátorkodom megkérdezni a nagyérdeműt efelől. ![]()
Országúti építés előtt állok és kacérkodom a kínai karbon vázas gondolattal. Az lenne a kérdésem, hogy melyik középrész megoldást javasoljátok, ha Shimano Ultegra szettet kívánok majd használni? Gondolok itt a BSA-ra, de az újabb vázaikat BB30-cal, BBright-tal hirdetik? Ezekben az esetekben milyen hajtás jöhet számításba, szerintetek megéri átalakítókkal szenvedni? Kaphatóak mindenféle adapterek, de ezen a téren nincs tapasztalatom. Kérlek nyissátok fel a szemem! ![]()
Előre is köszönöm a segítséget!
Írta 2015. október 11. - 20:16
Ha nem,kell akkor nem kell.
Azért hirdetem mert már nincs szükségem rá,ahogy írtam is,de ha megmarad,akkor megmarad.
A kerék nem szar,én használtam rendesen,kritikán aluli utakon is,ezt itteni kollégák is tudják,s mert ritkán egy-egy sugár oldali küllő meglazult és kapott kis menetrögzítőt,ami óta semmi ilyesmi nem fordult elő,akkor mi van.
A kerék így marad,én már nem változtatok rajta,mert jó.
Ha csak a felniket és az agyakat nézem,amik kifogástalanok,ha már a fűzés nem tetszik,akkor is árban vagyunk,max újrafűzi emberünk,ha nem tetszik neki.
GT_Atee módosította - 2015. október 11. - 20:17
- Vejne kedveli ezt
Írta 2015. október 11. - 12:54
Buta kérdés, de:
a korábbi fulcrum-campag kerekeknél tényleg 2:1 arányban volt hátul a küllőzés, amióta behozták az aszimmetrikus-eltolt felnit, azóta 1:1. Az aszimmetrikus kialakítás tette lehetővé, hogy megfelelő küllőfeszességet érjenek el 1:1 aránynál? Mert a marketing részlegük ezt mondta
Nem a marketing részleg találta ki.
- Vejne kedveli ezt
A sebesség mindent megold.
Írta 2015. október 11. - 12:17
Akkor marad a Fulcrum. Már csak azt remélem, hogy a 9s racsnimhoz lesz elég spacer a csomagban, vagy ha nem, akkor tudok hozzá szerezni itthon.
Írta 2015. október 11. - 11:54
A probléma az, hogy nem szerencsés hajtás kereszt, nem hajtás radiált 1:1-be fűzni, nagy lesz a feszességkülönbség a két oldal között, ezért lazul le. A 2:1 sokkal jobb ennél a felállásnál csak erős felni kell hozzá.
Buta kérdés, de:
a korábbi fulcrum-campag kerekeknél tényleg 2:1 arányban volt hátul a küllőzés, amióta behozták az aszimmetrikus-eltolt felnit, azóta 1:1. Az aszimmetrikus kialakítás tette lehetővé, hogy megfelelő küllőfeszességet érjenek el 1:1 aránynál? Mert a marketing részlegük ezt mondta ![]()
Írta 2015. október 11. - 11:51
A probléma az, hogy nem szerencsés hajtás kereszt, nem hajtás radiált 1:1-be fűzni, nagy lesz a feszességkülönbség a két oldal között, ezért lazul le. A 2:1 sokkal jobb ennél a felállásnál csak erős felni kell hozzá.
- Vejne kedveli ezt
A sebesség mindent megold.
Írta 2015. október 11. - 11:28
OFF
Ez már inkább keréképítés topik. A gyári kerekeket ebben a kategóriában vajon igényesebben fűzik/centrírozzák? A belépő szintű Shimano Wh-r500-as kerekem gyárilag volt menetrögzítőzve.ON
off
nem volt gyári kerekem, de ettől és árkategóriától függetlenül, ha egy kerékben lazulnak a küllők menetrögzítő nélkül, akkor az sz@r. mármint a fűzés, nem az alkatrészek. nagyjából bármiből lehet jól fűzni, csak érteni kell hozzá.
on
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2015. október 11. - 11:13
Ha loctite kell, hogy ne lazuljon ki küllő, az már rég rossz. Ipari csapágyas ágyat meg nem azért vesz az ember, hogy kenegesse.
Nem lehet, hogy a küllőhosszak nem megfelelőek?
Sokszor "anyagi okokból" nem a megfelelő hosszú küllőket szerzik be, aztán csodálkoznak, ha pl. hátul a hajtásoldal gyakorta kilazul.
Írta 2015. október 11. - 11:03
Khamsin asy 2014-es, újonnan vettem, 5500 km van benne: hibátlan, iszonyat szép hangja van a szabadonfutónak (ráadásul a 8s lánckeréksor nem vágta be..
) a hátsóban nulla oldalirányú kitérés, elöl a gyári minimális "8-as"-on kíüvl semmi. A küllők nagyon feszesek, a felni fékfelületén kopás nincs. A csapágyfeszesség kívülről állítható 2.5mm-es imbuszkulccsal, akár pár mp alatt. 21 mm széles a felni kívül, így a 23-as külsőt 24.5mm-re "terjeszti ki", a 22mm-est meg 23.5mm-re.
Elöl 18, hátul 20 küllő (1:1) hátul aszimmetrikus felni, elöl-hátul eltérő magasságú felnik (elöl valamivel alacsonyabb, hátul magasabb, s mivel hátul a felni aszimmetrikus, így két oldalt kb. egyforma hosszúságú küllők vannak) ELöl radiál, hátul hajtásoldal 2x, ellenoldal radiál, egyenes fejű küllők, kivéve hajtásoldali hátsót (ott sima J-bend)
Tökéletesen elégedett vagyok vele. 30ezer ft-ot fizettem érte, egyébként 39-40 ezer körül kapod meg boltban.
A Vento Asyvel kb. ugyanez a helyzet, ezzel kevesebbet, kb. 1800 km-t mentem, ugyanazokat tudja, mint a "kistestvér", extra a kardküllő, alu küllőanya és a hajtás oldalon is egyenes fejű küllők túlméretes agyperemmel. Ugyanúgy 18-20 küllő 1:1 arányban, bitang erős és nagyon merev. Súlyban egyik sem "bajnok" (khamsin 1.800, vento 1690 gramm) de korrekt-kiválóan forog az agy, a felni magyar utakra hitelesítve, a fékfelület meg NEM VAJBÓL van, ellentétben azzal, amit néhány angol mond.
Árban csomagban vettem 2 vittoria diamante pro radilale (24mm, ténylegesen mért 25.2) külsővel és belsőkkel, 62ezer ft volt a két gumi-belső és a kerékszett.
Én bátran ajánlom mindkettőt, így a Fulcrum LG7-est és 5-öst is.
Szerk: formától függően 75 és 80 kg közt tanyázok, nem ütöm-vágom, de nem is kímélem, a gumikat 8 bartól többre nem fújom (kivéve a DIamantét, ott sajnos muszáj vagyok 8.5-ig elmenni, mert furcsa viselkedése van alacsony nyomáson (kb. fordul le a felniről, pl. elöl a villa vállának belső oldalát ki is dekorálta)
Erős-megbízható-rendelhető hozzá pótalkatrész, tolerálja az abúzust. És jobban eladható, mint a kézzel fuzott egyedi kerékszettek.
Vejne módosította - 2015. október 11. - 11:10
Írta 2015. október 11. - 10:38
OFF
Ez már inkább keréképítés topik. A gyári kerekeket ebben a kategóriában vajon igényesebben fűzik/centrírozzák? A belépő szintű Shimano Wh-r500-as kerekem gyárilag volt menetrögzítőzve.
ON
- Vejne kedveli ezt
Írta 2015. október 11. - 10:03
Ha loctite kell, hogy ne lazuljon ki küllő, az már rég rossz.
Ez nagyon igaz! A lazulás mutatja a fűzés minőségét, ugyanígy a "megoldás" is...
Kisherceg módosította - 2015. október 11. - 10:05
- Vejne kedveli ezt
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2015. október 10. - 22:34
Ha loctite kell, hogy ne lazuljon ki küllő, az már rég rossz. Ipari csapágyas ágyat meg nem azért vesz az ember, hogy kenegesse.
Ott én kérdeztem hülyeséget, azért írta h nem kell az agyat zsírozni. Viszont a szabadonfutóról olvastam, hogy gyárilag nincs megkenve.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére