Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34368 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.269 hozzászólás

30 éves vasváz http://bit.ly/1SzB9No modern campával. egyáltalán nem illenek egymáshoz :-(

klassz link, reg nélkül nem mutat semmit. :)

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Nicsak a nicsikin egész kellemes forma kormány van.

De szerintem az új Campag szebb, a hullámos oldallapu hv és hajtókar szebb lett.

A felallassal mi a baj? Ok, tange, nishiki megerdemelne egy Durat.. a campy lehúzza a japán színvonalat.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

30 éves vasváz http://bit.ly/1SzB9No modern campával. egyáltalán nem illenek egymáshoz :-(

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ja, mint a BB körökben a "chocolate milch" a különféle bcaa-glutamin-hidrolizált tejsavó fehérjék helyett.. ;)

Egyébként A Neil Pryde Nazarét (Alize volt, amíg egy hülye S-es nem gondolta, hogy az alléhoz hasonlít alakilag a leírása) nézted, mint váz? Nem csúnya, ahhoz képest, hogy aero váz. Mondjuk kerékpárokat nemrég kezdtek építeni, de más sportokban (vitorlázás) elég régóta nyomják a krabont. 

A sima Nazare nem tetszik egyaltalan.  A 2-es egesz jo lenne, ha a bowdenek nem lennenek ennyire aero megoldasuak.

Legyen aero oke, de bakker ez borzaszto ez a stucni mogotti bowdenbemenet.  Es egy ideig meg bowdenes leszek, asszem.

http://www.neilpryde...duct/22_156.jpg

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ja, mint a BB körökben a "chocolate milch" a különféle bcaa-glutamin-hidrolizált tejsavó fehérjék helyett.. ;)

Egyébként A Neil Pryde Nazarét (Alize volt, amíg egy hülye S-es nem gondolta, hogy az alléhoz hasonlít alakilag a leírása) nézted, mint váz? Nem csúnya, ahhoz képest, hogy aero váz. Mondjuk kerékpárokat nemrég kezdtek építeni, de más sportokban (vitorlázás) elég régóta nyomják a krabont. 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Most olvastam egy tanulmany kivonatot, hogy azonnya edzes utan gyorskaja is tokeletes!    (vs. K draga speci recoveri italok es kajak es tapkiegeszitok.)

http://journals.huma...ort-supplements

Horner se veletlenul birt hamburger eves mellett versenyeket nyerni. :D   (Na persze nem csak emiatt)

ave módosította - 2015. november 07. - 00:35

• Vejne kedveli ezt

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Múltkor LBS szerelősrác mesélt egy Felt vázról, amivel órákat szopott, mire sikerült átbowdeneznie. Bár az időfutamváz volt, és régebbi modell. Már más szerviztől is hallottam, hogy a Felt vázak bowdenezése sokszor nem egyszeru feladat, de inkább a hátsó váltóra panaszkodtak, hogy azt nehéz beállítani.

Ha bent van a regi bowden akkor tokegyszeru feladat kicserelni.  A vazon belul pedig eleg ritkan szakad el, szerintem. :)    Ha valami okos kihuzza a regit, na az szep feladat lehet.

A beallitas 6700/7900-zal minden vaznal problemas volt, meg rejtett bowden nelkul is neha.

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Múltkor LBS szerelősrác mesélt egy Felt vázról, amivel órákat szopott, mire sikerült átbowdeneznie. Bár az időfutamváz volt, és régebbi modell. Már más szerviztől is hallottam, hogy a Felt vázak bowdenezése sokszor nem egyszeru feladat, de inkább a hátsó váltóra panaszkodtak, hogy azt nehéz beállítani.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Na multkor szo volt rola, hogy milyen vazat, sallalalla...

Kicsit korulneztem, es a Felt AR egeszen tetszik.

Van ilyen valakinek idehaza, nem tudja valaki?    Eloben azert megneznem szivesen, mert a hatso fek bowden bevezetese azert nem tunik valami szepnek.

felt_ar_frd.jpg

• Alexander the Great és Vejne kedveli ezt

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

testreszabhatóság= finishing kit személyre szabása (kormány-stucni-nyeregcső-nyereg). Mert a forma-szélesség-hosszúság-kialakítás nagyon nem mindegy. :)  Esetleg még: hajtókarhossz és áttét, lánckeréksor kiosztás és váltókanál (Rabbit köhhm) kiválasztása. 

>Bocsi, magas labda volt :D <

egyébként van Felt F75 is.

http://www.bike-disc...36323/wg_id-657

Vagy az 50-es Cube Attain. Szerintem jó, szimpatikus a komfortos, de nem égbeemelős geo. Ha sportosabbat szeretnél, akkor meg Felt. De ahogy elnéztem, a 47-es Merida Scultura 400-as, vagy Fuji Roubaix 1.5 is jó lehet.

szerk: a poszt is "bizoníccsa", mostanában egy árkategóriában kb. ugyanazt a szinted kapod mindenkitől, más matricával.. :o

a Tiagra 4700-as szettes vasak között simán vannak most 150 euró különbségek a piacon...eléggé megbolygatta az állóvizet, szinte az összes, tavaly még full 105 modell Tiagrás lett, az Ultegra+105 mixek meg tisztán 105-k. mondjuk nem tűnik rossz szettnek, de egy 105-nek jobban örülnék.

a Cube geója nekem is tetszik így kép alapján, megvárom míg lesz itthon belőle a boltokban + elvileg a ROSE is nyit bemutatótermet, ahol lesz 51-es méretű Pro SL 2000 is. a kettőt összehasonlítva talán már döntésképesebb leszek, mindkettő tetszik. más márkákba nem igazán akarok belebonyolódni.

a Canyonról azt mondod akkor inkább tegyek le, ha kicsit is sportosabb geót szeretnék? nem írnak vészesen rossz szállítási határidőket.

finishing kit: első komolyabb oúti bringám, ahogy nézem a méretemben megfelelő szélesek a kormányok, de ezt én még netes alkatrészlista alapján nem tudom eldönteni, hogy 90 vagy 100as stucnival lesz jobb. jó nyergem van, a többit meg úgyis az idő dönti el mi a kényelmes :)

DaveRider módosította - 2015. november 05. - 19:16

• Vejne kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.041 hozzászólás
  • LocationKelenföld

testreszabhatóság= finishing kit személyre szabása (kormány-stucni-nyeregcső-nyereg). Mert a forma-szélesség-hosszúság-kialakítás nagyon nem mindegy. :)  Esetleg még: hajtókarhossz és áttét, lánckeréksor kiosztás és váltókanál (Rabbit köhhm) kiválasztása. 

Figyelek ám. :D

(Ha már szóba került: a mínusz 17-es stucni nagyon bejött. A full 105 szintén. :))

Vidámság:

DSCN3881_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• donciccio kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

egyébként van Felt F75 is.

http://www.bike-disc...36323/wg_id-657

Vagy az 50-es Cube Attain. Szerintem jó, szimpatikus a komfortos, de nem égbeemelős geo. Ha sportosabbat szeretnél, akkor meg Felt. De ahogy elnéztem, a 47-es Merida Scultura 400-as, vagy Fuji Roubaix 1.5 is jó lehet.

szerk: a poszt is "bizoníccsa", mostanában egy árkategóriában kb. ugyanazt a szinted kapod mindenkitől, más matricával.. :o

Vejne módosította - 2015. november 05. - 18:16

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ha nem akarsz trekkinget meg hónapokat várni és nem akarod, hogy egy teljesen testreszabhatatlan bringád legyen, nem veszel canyont.

Ha sportos geót akarsz és testreszabhatóságot, akkor Rose-t

Ha félsportos de kényelmes geometriát, jó felszereltséget és helyi szervizhátteret, támogatást, akkor Cube-ot. 

Ha csak az ár:érték arány érdekel, akkor meg a Radon névre matricázott Cube-ot :D

http://www.radon-bikes.de/

Egyébként én a Cube-ra lazán voksolnék a kinézet-helyi támogatás-geometria hármassága után. Az Új Attain váza nagyon jóra sikerült "táblázat alapján", se nem hasalós, de nem is csillagszedős. Az endurace-nél a race-t el lehet felejteni, sima endurance, a stack:reach arány alapján legalább egyel kisebb méretet kell venned, ha nem akarsz merőleges háttal tekeregni.

De ennyiért kapsz szvsz karbont tiagra-105 mixszel is. Típust-boltot nem írok, mert le fognak hurrogni.

szerelmeszerk:

http://mali.hu/hu/or...5-105-blue-2014

51-es jó lehet. és pont a kerékszett az, ami nem jó benne :) :\ bár ezen még 10s 105 van... szóval racionálisan Radon vagy Cube

Na igen, ez egy elég alap kerékszett - valami márkásabb jobb lenne, az kerülne be a mostani, eladósorba kerülő bringámba,amiből kikerül a Fulcrum 5...

Karbon váz alapvetően nem vágyálmom, legfeljebb olyan, ami valódi élettartam garanciás - az pedig nem az 1000 euró körüli kategória.

a Radont néztem, de őszintén szólva nekem abból az 50es kicsinek, az 53as méret meg nagynak tűnik és még annyira nincs vele itthon tapasztalat...

Testreszabhatóság alatt mit értesz pontosan? sem a ROSE Pro SL 2000, sem a Canyon nem variálható a rendelés során (ROSE-nál csak a drágább bringák ilyenek), alapkiépítésében egyikkel sincs bajom...a számok alapján tehát a Cube kényelmesebb lehet, mint a ROSE?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Az ötös pontod is nagyon nehezen definiálható, sajnos ebben Q....va sok a humán faktor a gyártó és értékesítő oldaláról! 

Az Orbea ilyen szempontból nagyon korrekt. Nálam a láncvilla tört (alu) közvetlen a váltó előtt és mivel a kiegészítők színe miatt ragaszkodtam a törött váz színéhez a gyár Amerikából hozatott egy ugyanolyat, mivel azt a típus már nem volt elérhető Európában. Így volt az egész ügymenet 3 hét. 

Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ha nem akarsz trekkinget meg hónapokat várni és nem akarod, hogy egy teljesen testreszabhatatlan bringád legyen, nem veszel canyont.

Ha sportos geót akarsz és testreszabhatóságot, akkor Rose-t

Ha félsportos de kényelmes geometriát, jó felszereltséget és helyi szervizhátteret, támogatást, akkor Cube-ot. 

Ha csak az ár:érték arány érdekel, akkor meg a Radon névre matricázott Cube-ot :D

http://www.radon-bikes.de/

Egyébként én a Cube-ra lazán voksolnék a kinézet-helyi támogatás-geometria hármassága után. Az Új Attain váza nagyon jóra sikerült "táblázat alapján", se nem hasalós, de nem is csillagszedős. Az endurace-nél a race-t el lehet felejteni, sima endurance, a stack:reach arány alapján legalább egyel kisebb méretet kell venned, ha nem akarsz merőleges háttal tekeregni.

De ennyiért kapsz szvsz karbont tiagra-105 mixszel is. Típust-boltot nem írok, mert le fognak hurrogni.

szerelmeszerk:

http://mali.hu/hu/or...5-105-blue-2014

51-es jó lehet. és pont a kerékszett az, ami nem jó benne :) :\ bár ezen még 10s 105 van... szóval racionálisan Radon vagy Cube

C16_geo_caad8.1440214826.gif

Vejne módosította - 2015. november 05. - 07:06

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

sziasztok, max. 350 eHUF (~1150 EUR) értékben szeretnék országúti bringát venni. Az alábbi gépeket néztem ki, amik ebbe a keretbe beleférhetnek jobb felszereltséggel...

Canyon Endurace Al 5.0/6.0 (Tiagra 4700 vagy 105)

ROSE Pro SL 2000 (csak 105)

Cuba Attain Race (Tiagra 4700)

Első kérdés: mit gondoltok az új Tiagra szettről? Alapvetően egy full 105-höz ragaszkodnék, de az új Tiagra is kellően jónak tűnik már és pl. az azzal szerelt Canyon már 900 euróból itt van. Az új Cubeokból viszont a full 105 már 390ezer...

(Egy jó kerékszett kikerül a mostani bringámból, így ez nem annyira szempont, persze nem is mellékes. A dupla, kompakt hajtás mellett már letettem a voksomat korábban.)

Esetleg van valakinek a Canyon vagy ROSE vázak méretezésével tapasztalata? Mit gondoltok a geometráikról?

Nem egy trekking vázas országútit szeretnék, de nem is amatőr versenyzés a cél - maratonok, teljesítménytúrák, hétvégi egész napos országúti túrák, hét közben 1.5-2.5 órák munka után. Mire érdemes figyelni úgy általában a geometriák nézegetésénél?

170egynéhány cm vagyok, relatív rövid karokkal...egy 52-es nyeregvázcsöves, alap Trek Alpha bringám van, a felsőcső hossza viszont az 54 centit közelíti - ez az elmúlt 1.5 év tapasztalata alapján hosszú nekem és a váz is nagy, csak néhány cm lóg ki a nyeregcsőből...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ezt is buktad ! Teljesen szubjektív, hogyan bírálnak el.

pl. TÖBB !! ismerősöm Trek vázával volt gond de szóba sem akartak velük állni a forgalmazónál, nemhogy valami segítséget nyújtani, esetleg cserélni a vázat.

A magyar forgalmazó saját Scott váza néhány hónap után megrepedt. A Scott kiröhögte, nem volt hajlandó cserélni, azt mondta, ez külső sérülés.

Haver GT váza eltört. A forgalmazó elhajtotta. (majd odasúgta, hogy "zsebre egy 20ast és minden el lesz intézve." El is lett. (ez már nagyon régi sztori, nem a mostani forgalmazóról beszélek) )

versenyző ismerős Specialized karbonja repedt meg a váltó rögzítésénél, bevitte az Allez-be Budapesten és két hét múlva megkapta a legújabb szériás modellt, ingyen. szóval náluk ilyen téren megéri a plusz összeg.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

5, olyan gyártó, ahol tényleg él az élettartam garancia és ha úgy adódik, nem kezdenek el pöcsölni és nem fél év a várakozási idő

Ezt is buktad ! Teljesen szubjektív, hogyan bírálnak el.

pl. TÖBB !! ismerősöm Trek vázával volt gond de szóba sem akartak velük állni a forgalmazónál, nemhogy valami segítséget nyújtani, esetleg cserélni a vázat.

A magyar forgalmazó saját Scott váza néhány hónap után megrepedt. A Scott kiröhögte, nem volt hajlandó cserélni, azt mondta, ez külső sérülés.

Haver GT váza eltört. A forgalmazó elhajtotta. (majd odasúgta, hogy "zsebre egy 20ast és minden el lesz intézve." El is lett. (ez már nagyon régi sztori, nem a mostani forgalmazóról beszélek) )

Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Szia !

Én használom,. Kb. 30 e.km van benne. Eddig hibátlan.

Mellesleg, nem kerékpáros alkat vagyok.

Köszi az infót, holnap mentem volna érte, ma elvitték. :(

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Simon, itt már az esztétika játszik. Nekem nincs gondom a nagy csőátmérőkkel, de az aero vázak bűnrondák és nem jól néznek ki. 

A klasszikus vonalú, "filigránabb" vázakért vonzódom, ld.: SuSi, Zero7, Focus Cayo, Ridley Helium, Cornago C60.. A Merida Scultura karbonvázak meg szvsz szebbek a Reacto szériától, ráadásul a Sculturából van is olyan méret, ami mm-re "rám van szabva". (A scultura egyébként (sculpture) szobrot jelent. Nyugodtan asszociáljatok elegánsan faragott, kecses megjelenésű művészetre)

Egyébként:

http://www.ebay.de/itm/191722222186

ezzel a külsővel van valakinek tapasztalata? Párban 40eur+9,5 eur posta lenne, nagyon tetszik a klasszikus bézs-barnás (elefántcsont) oldalfal, és úgy hiszem, elég jó minőségű darab. (Tessék, esztétika :D )