Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

nyilván ahány ember annyi seggszerkezet, de az egy nagyon durva nagyfater trekking nyereg. én 5 kilométert nem bírnék ki rajta. szóval lehet ki kénr próbálni mást is.

Ezt a Bajnokban vettem Budapesten, azt mondta a srác hogy kényelmes nyereg, és a többihez képest amiket mutatott, tényleg sokkal kényelmesebbnek is tűnt. Ez előtt használam valami noname fordított bőr retro nyerget ami iszonyat kényelmetlen volt, ezért cseréltem le.

Amit még kipróbáltam az a San Marco Spid ami ezen a versenybringán van. Ezzel kb 5km-t mentem de nagyon kemény, és keskeny, kényelmetlen az egész.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Tel

Eddig egy Monte Grappa Liberty nyerget használtam, ez nagyon kényelmes, hosszabb távon (nálam ez 30-40km megállás nélkül) azonban kicsit kényelmetlenné válik, de nem nyom, csak már megérzem.

nyilván ahány ember annyi seggszerkezet, de az egy nagyon durva nagyfater trekking nyereg. én 5 kilométert nem bírnék ki rajta. szóval lehet ki kénr próbálni mást is.

Bikertigger módosította - 2015. november 29. - 22:07

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Én onnan tudtam hogy hosszú kicsit a vas (pedig flexibilis vagyok+edzek törzsre is), hogy legkényelmesebben a fékváltókar előtt 1-1.5 centivel fogtam a kormányt. 100>90 stucnicsere, most alapból a fékváltókra "dőlök" rá, ahogy ráülök és kényelmes...sokat elárul az is, hogy hol fogja a legtöbbet az ember a kormányt - ha a fékváltónál ("hood"), akkor csak nem szokta meg (sporttárs nem írta, hogy újonc e vagy régóta szaggatja az aszfaltot) vagy gyenge törzsizomzat.

a kérdésre válaszolva én amit kipróbálnék:

0. nyereg vízszintesbe és kicsit lentebb, ezzel előrébb is jön valamennyit.

1. pluszosba fordítanám a stucnit, ez kb olyan, mintha egy mínuszos 110-est raknék fel.

2. ha így se kényelmes több kör után sem, akkor egy 100-asat szereznék és azzal próbálnám meg

utcai cipőben, talpközépre állva nem látszik, lehet, hogy ez a setup így pont a "térdkalács a pedáltengely feletti", ha a "hagyományos", bringás elrendezést nézzük. http://twentynineinc...04/dscn4311.jpg

szerkesztés:

elsőként akkor mindenképp a nyereg problémát orvosold kényelem és beállítás szempontból is. én mondjuk a Fizik Arione-ra esküszöm, de nekem keskenyek a seggcsontjaim :D

Teljesen újunc vagyok, eddig ezen a piros bringán nyomtam majdnem egy évet, most ez az első országútim.

A tippeket ki fogom próbálni amint lehet.

Akkor tereljük a témát a nyergek felé.  :D

Nektek milyen nyergek jöttek be? mikre kell odafigyelni, illetve honnan tudhatom hogy nekem milyen nyereg lenne kényelmes? Új vagy használt vétele érdemes?

Eddig egy Monte Grappa Liberty nyerget használtam, ez nagyon kényelmes, hosszabb távon (nálam ez 30-40km megállás nélkül) azonban kicsit kényelmetlenné válik, de nem nyom, csak már megérzem.

bartadavid94 módosította - 2015. november 29. - 21:58

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Dave: a stucniforgatásért jár a like, pedig az a legolcsóbb és legegyszerűbb ;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

De miért is fáj a hátad? Nem görnyedt a tartás, se nem alacsony. A hatfajosoknak szokták a szép kinyujtott gerincet javasolni, ahhoz meg pont hosszú stutzni kell. Nem akarok magammal dobalozni, de tizenevesen tonkrevagtam a derekam és gerincem, most meg 135 ös stucnit vettem, mert úgy éreztem, szükség van rá. Igaz, kormányvaltas is volt...

Ha azért fáj a hátad, mert gyenge a törzs, akkor meg plank és extenzio, catcamel, Fallout..

Én onnan tudtam hogy hosszú kicsit a vas (pedig flexibilis vagyok+edzek törzsre is), hogy legkényelmesebben a fékváltókar előtt 1-1.5 centivel fogtam a kormányt. 100>90 stucnicsere, most alapból a fékváltókra "dőlök" rá, ahogy ráülök és kényelmes...sokat elárul az is, hogy hol fogja a legtöbbet az ember a kormányt - ha a fékváltónál ("hood"), akkor csak nem szokta meg (sporttárs nem írta, hogy újonc e vagy régóta szaggatja az aszfaltot) vagy gyenge törzsizomzat.

a kérdésre válaszolva én amit kipróbálnék:

0. nyereg vízszintesbe és kicsit lentebb, ezzel előrébb is jön valamennyit.

1. pluszosba fordítanám a stucnit, ez kb olyan, mintha egy mínuszos 110-est raknék fel.

2. ha így se kényelmes több kör után sem, akkor egy 100-asat szereznék és azzal próbálnám meg

utcai cipőben, talpközépre állva nem látszik, lehet, hogy ez a setup így pont a "térdkalács a pedáltengely feletti", ha a "hagyományos", bringás elrendezést nézzük. http://twentynineinc...04/dscn4311.jpg

szerkesztés:

elsőként akkor mindenképp a nyereg problémát orvosold kényelem és beállítás szempontból is. én mondjuk a Fizik Arione-ra esküszöm, de nekem keskenyek a seggcsontjaim :D

DaveRider módosította - 2015. november 29. - 21:43

• Vejne és bartadavid94 kedveli ezt

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

lemértem a nyereg-kormányfogás távolságot és ebbőlaz jött ki, hogy 90es stucni kellene körülbelül.

nem jó módszer mert ennek a piros bringának nagyon kicsi a nyeregvázcső szöge, nem is országúti geo

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

azrt is fájhatott a háta (vagy dereka) mert folyton előrecsúszott

Az eddig használt bringámon nem fáj semmim. Azon lemértem a nyereg-kormányfogás távolságot és ebbőlaz jött ki, hogy 90es stucni kellene körülbelül.

A régi bringa:

https://www.dropbox.....24.50.jpg?dl=0

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Volt ilyenem, imádtam, csak azért cseréltem, mert kaptam szebb allapotut. Ez a fajta 145*285 mmes, hihetetlen jó formája van és stresszmentes.

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

vittore30:

A nyerget mindenképpen cserélni szeretném, mert ez nagyon nem kényelmes. Akkor ez után gondolkodjak el stucnicserén?

Vejne:

Hátizomerősítést sokszor próbáltam, de nem voltam kitartó, és semmi hatása nem lett végül. Nem szeretnék ezzel foglalkozni, ha a helyes beállításokkal ismeg lehet oldani a problémát.

Korábban beszéltünk a nyergekről (nem a fórum keretein belül), a baloldali nyereg elvileg Flite, ez ugyanolyan jó mint amit te mutattál?

11856351_10206229257921859_2763095261666

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

azrt is fájhatott a háta (vagy dereka) mert folyton előrecsúszott

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
De miért is fáj a hátad? Nem görnyedt a tartás, se nem alacsony. A hatfajosoknak szokták a szép kinyujtott gerincet javasolni, ahhoz meg pont hosszú stutzni kell. Nem akarok magammal dobalozni, de tizenevesen tonkrevagtam a derekam és gerincem, most meg 135 ös stucnit vettem, mert úgy éreztem, szükség van rá. Igaz, kormányvaltas is volt...

Ha azért fáj a hátad, mert gyenge a törzs, akkor meg plank és extenzio, catcamel, Fallout..

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

De attól még fog kelleni rövidebb stucni, ha szeretném elkerülni a hátfájást, nem?

Ha lejjebb rakom a nyerget, és ki is egyenesítem akkor sokkal alacsonyabban leszek, pedálozás szempontjából nem lesz jó a helyzet.

először a nyerget érdemes jól belőni

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

vízszintes nyereg a jó. ehhez lehet hogy lejjebb is kell állítani a nyeregcsövet

De attól még fog kelleni rövidebb stucni, ha szeretném elkerülni a hátfájást, nem?

Ha lejjebb rakom a nyerget, és ki is egyenesítem akkor sokkal alacsonyabban leszek, pedálozás szempontjából nem lesz jó a helyzet.

bartadavid94 módosította - 2015. november 29. - 20:50

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

vízszintes nyereg a jó. ehhez lehet hogy lejjebb is kell állítani a nyeregcsövet

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

akkor kérünk egy teljes képet a bringáról mert ezen a képen úgy tűnik ez a nyereg egy szánkópálya

Kép a bringáról:

https://www.dropbox.....33.56.jpg?dl=0

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

akkor kérünk egy teljes képet a bringáról mert ezen a képen úgy tűnik ez a nyereg egy szánkópálya

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

bár nem patentpedálos a rögzítés de a térd nagyon nincs a pedálközép fölött (tudom nem mindenki ért egyet vele)

így én is arra tippelek hogy hátra van tolva a nyereg

https://www.dropbox....7.59-1.jpg?dl=0

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

szerintem hátul ülsz, a lábad is elég érdekes helyen van, majdnem sarokkal vagy már a pedálon. 

bár nem patentpedálos a rögzítés de a térd nagyon nincs a pedálközép fölött (tudom nem mindenki ért egyet vele)

így én is arra tippelek hogy hátra van tolva a nyereg

bartadavid94

bartadavid94

fórumtag

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

szerintem hátul ülsz, a lábad is elég érdekes helyen van, majdnem sarokkal vagy már a pedálon. 

A nyereg legelőre van állítva, a lábam az azért áll olyan hülyén mert 10mp időzítő volt a maximum, és ezalatt el kellett helyezkednem és megpróbálni nem feldőlni.  :D

Valószínüleg tekerés közben a nyergen előrébb csúsznék magamtól.

bartadavid94 módosította - 2015. november 29. - 19:24

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás