kipróbálnám ezt az arsis váltást: http://www.microshif...ad_arsis11.html a lefelé váltás,hasonlóan van megoldva,mint a campának:
shimano kompatibilis. ezzel csak annyi a bajom,h alig van 12-vel kezdődő soruk 11-esben. van a 12-25,meg a 12-28,ami csak dura ace-ben elérhető. a 12-25-ös verzió szerencsére van már a 105-öshöz is.
Jé, valamelyik nap pont ezzel "magyaráztam a bizonyítványom", hogy miért nem a sokkal racionálisabb shimano rotor-9-es sor mellett voksoltam a coralon. (valójában azért, mert egy szentimentális hülyegyerek vagyok, aki másnak tud észt osztani, de saját magán képtelen segíteni, mindent meg tud csinálni másnak, de magának semmit, másnak tud tanácsot adni, de saját maga döntésképtelen és krónikus pánikrohamokban szenved minden kis bizbazért, )
ie.: 30 eurót fizettem a veloce sorért, és pont a számomra eszményi 13-23 kiosztású, sajnos, shimanobol pont nincs olcsó 13-23, aztán ha még a rotorcsere cihőt (postázni, és a csererotor postáját is fizetni) is hozzáveszed, máris ott vagy, hogy nem éri meg.
Pedig perfektül vinné a 9-es sh lánckeréksort ez a rendszer. A 18t-nek meg annyira örülök, mint tavaly a 16t-nek.
Másik: pumpa Lidl. Trekkinghez jó, országúti használatra kicsit szórakozni kell vele (vagy 28-as külső ) A pumpán belül két hitvány műanyag lapocska közé van passzírozva egy gumigyűrű, magas nyomásnál (7bar fölött) a műanyag szépen el tud törni, aztán elengedi a kis gyűrűt, az kifordul a helyéről. Némi mókával fémből legyárthatod a kis lapocskákat, amik a gumigyűrűt tartják, jól megkened, A gumigyűrűt is lehet masszívabbra cserélni. Nekem, mikor "kifordult" a lidl-ös pumpám, elvittem egy ismerős édesapjához, aki sufniban megoldotta ezeket az apró módosításokat, most szépen tudok vele 9-9.5 bart is drukkolni (csak nem szoktam, mert nem vagyok mazochista).
Így szvsz olcsó pumpának, vészmegoldásnak megteszi, főleg, ha hozzám hasonlóan ballonosabb gumira váltasz, és elég a 6.5-7 bar drukk.
Vejne módosította - 2016. január 22. - 09:31