Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Volt már valakinek dolga SunRace STR81 2x8-as fékváltókarral? Mik a tapasztalatok? Mondjuk egy Shimano Claris ST-2400 szetthez képest milyen? Gondolok itt anyagminőségre, tartósságra, váltás sebességére, könnyű kezelhetőségre, stb. Előre is köszönöm!

vegyél velocét.

EP15-VLBXC 

8s shimano soron shimano váltóval perfekt. És minőségre-megbízhatóságra-tartósságra mindkettőt magasan veri.. vagy még jobb, ha egy régi, pre-qs érást fogsz ki, ott a bal kar mindennel kompatibilis, a jobb meg pont jó shimano 8s sorokra shimano váltóval.

nem tudom linkelni már, mert a 2014-es modellévet kifuttatták, de rosebikes-on 10ből 6 vásárlói véleménynél azt láttam, hogy ált. 8s shimanos bringákhoz vették a kart :) ("mi értelme? ja, 200 grammal könnyebb, rejtett bowdenes, kis kézhez jobban illik, kényelmesebb, megbízhatóbb, olcsóbb.. csak annyi..)

http://bikemarkt.mtb...halt-bremshebel

valaki szóljon már Vejnének, hogy MZ feltörte az accountját, és írogat róla..

Vejne módosította - 2016. április 13. - 06:36

• froton kedveli ezt

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Használ valaki Michelin PRO4-et?

az Endurance szemlátomást szűkebb a PRO3-nál...23-as mérteben

a többi is ilyen, vagy csak az Endurance?
érdemes lenne 25-öst rendelnem legközelebb?

most hátul van tehát egy szezon alatt leölöm róla.. :)

En igen.  De sima Service Course-t, az tokugyanakkora mint a 3-as, szinten S.C. volt.

Mindig erdemes 25-ost rendelni, legalabbis ha nem akarsz latexezni, mert az csak 23-ig jo, legabbis az van rairva.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Cicis csajok, kiskutyák, gyerekek...régi recept, de mindig beválik.

amúgy kérdezni akartam már, az egy Carrera mez a képeden? - pár hónapja sikerült gombokért vennem egy eredetit, sapi kéne még hozzá, hogy teljes legyen a retró szettem.

Aha, Carrera.  Jo story, hogy 2002-ben a Tour de France alatt egy kis faluban meglattam Steven Roche-t, ahogy VIP vendegekkel mentek epp ebedelni, mikozben mi eppen oltoztunk be tekereshez, lett kozos foto (csak tudnam holvan), mondom latod, milyen mezben vagyok, nem veletlen am!

Sapkam is van, de az mar nagyon odavan, sokat volt mosva.

• petter78 és donciccio kedveli ezt

GxxANC

GxxANC

fórumtag

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Sziasztok!

Volt már valakinek dolga SunRace STR81 2x8-as fékváltókarral? Mik a tapasztalatok? Mondjuk egy Shimano Claris ST-2400 szetthez képest milyen? Gondolok itt anyagminőségre, tartósságra, váltás sebességére, könnyű kezelhetőségre, stb. Előre is köszönöm!

GxxANC módosította - 2016. április 13. - 00:32

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

sajnos én sem, de egyébként tényleg az, amit írtál: egy kis kézre méretezett, állítható fékkar távolságú st-6600 :)

Mondjuk kár, hogy nem pár hete kerestél, mert akkoriban 85 euro volt rosebikes-on a 11s athena fékváltókar, ami elvileg hubbub bowdenezéssel jó lenne 10s shimanohoz.

https://en.wikibooks...rive_Components

ohh, ez is dupla. kicsit idegen nekem még, hogy c-nél is van külön dupla meg tripla, túl sokat használtam a 13 pozíciós bal karjukat..

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

ST r700 amire szükséged van..

Gugli jóbarát, látom hogy mi ez, csak nem értem :)

A lényeg, hogy ezen állítható az elérés.

De miféle széria volt ez? Nem tudom hova tenni.

Egyelőre nem találok 3x10-est :(

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
ST r700 amire szükséged van..
  • laspring kedveli ezt

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Minden működni fog, de féked nem lesz olyan jó mint most, hamar a felnihez fog koppanni a betét és a mostaninál nagyobb erő kell majd ugyanahhoz a lassuláshoz meg nem is lesz olyan jól modulálható. Meg lehet szokni de nem lesz ugyanaz. Tudom mert pont a kört futottam meg pár éve (6600 váltás és fék, 5700-as váltókarral). Vettem hozzá 2 szériában passzoló (6700-as) féket és helyreállt a rend. A 700-as sorozatú fékek bowden húzása kicsit más mint a 600-as sorozaté.

Tehát a fék nem kompatibilis.

Fenébe :(

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Sziasztok!

Kb 10 éves Trek bringám van, full 6600-as 3x10-es Ultegra szettel. Váltók, fékek, hajtómű, fékkarok.

Kérdés: a fékváltókarokat kitudom-e cserélni 6700-asra, úgy hogy mást ne kelljen cserélni?

Más szavakkal: a 6700-as fékváltókar kompatibilis-e a 6600-as váltókkal és fékekkel??

(A 6700 fvk azon fícsör miatt lenne számomra kívánatos, hogy van hozzá "hézagoló" amivel közelebb lehet varázsolni a kar alaphelyzetét - kicsi a kezem)

Minden működni fog, de féked nem lesz olyan jó mint most, hamar a felnihez fog koppanni a betét és a mostaninál nagyobb erő kell majd ugyanahhoz a lassuláshoz meg nem is lesz olyan jól modulálható. Meg lehet szokni de nem lesz ugyanaz. Tudom mert pont a kört futottam meg pár éve (6600 váltás és fék, 5700-as váltókarral). Vettem hozzá 2 szériában passzoló (6700-as) féket és helyreállt a rend. A 700-as sorozatú fékek bowden húzása kicsit más mint a 600-as sorozaté.

• laspring kedveli ezt

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.350 hozzászólás

örülök hogy nem kell ilyen szintű bringával pöcsölnöm, de azért a csodaszervíz is odaver

sz@rból várat építeni tipikus esete. én nem is biztos,h vállaltam volna a melót. az ilyen bringákat holt szezonban kell vinni szervizbe,mert annyi buktató lehet vele,h öröm nézni. sok idő kell hozzá,ilyenkor meg az van,h pénteken délután oda adja a tulaj,h holnap menne Velencére,és csak egy kicsit át kéne nézni. ez a "kicsit át kéne nézni" tud elvenni életerő pontokat. :D főleg az alkatrészek terén lehetnek gondok. pl a nyeregcső. ilyen idióta méretet már nem biztos,h leakasztasz a falról manapság. 

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

laspring

laspring

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

Sziasztok!

Kb 10 éves Trek bringám van, full 6600-as 3x10-es Ultegra szettel. Váltók, fékek, hajtómű, fékkarok.

Kérdés: a fékváltókarokat kitudom-e cserélni 6700-asra, úgy hogy mást ne kelljen cserélni?

Más szavakkal: a 6700-as fékváltókar kompatibilis-e a 6600-as váltókkal és fékekkel??

(A 6700 fvk azon fícsör miatt lenne számomra kívánatos, hogy van hozzá "hézagoló" amivel közelebb lehet varázsolni a kar alaphelyzetét - kicsi a kezem)

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Tok, jo, milyen nezett video.   Nekem is ilyeneket kene inkabb csinalnom. :D

De azert jo volt, hogy paran megkoszontek a STOP-on, hogy meg tudtak nezni a palyat a verseny elott.

Amugy abszolut 10. idot mentem, besz***s.

Cicis csajok, kiskutyák, gyerekek...régi recept, de mindig beválik.

amúgy kérdezni akartam már, az egy Carrera mez a képeden? - pár hónapja sikerült gombokért vennem egy eredetit, sapi kéne még hozzá, hogy teljes legyen a retró szettem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

örülök hogy nem kell ilyen szintű bringával pöcsölnöm, de azért a csodaszervíz is odaver

neha a magyar szervizeknel nehez eldonteni, hogy a hozzanemertes, vagy a nemtorodomseg nyer? :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

megjott... ez vagy nem olyan, vagy nem feltuno, de majd lemerem :) jo geometriaja van megtapogatva.

no a masik kormany mellett mar egyertelmubb volt :) felul 40es, alul 42es (kozepen merve).

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Használ valaki Michelin PRO4-et?

az Endurance szemlátomást szűkebb a PRO3-nál...23-as mérteben

a többi is ilyen, vagy csak az Endurance?
érdemes lenne 25-öst rendelnem legközelebb?

most hátul van tehát egy szezon alatt leölöm róla.. :)

SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

de a négyszögesből csinálok oktalinkest is, ha nem húzom meg rendesen a hajtómucsavarokat. :) bilimínium karok, elnyalódik-kotyogósodik. 

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

http://apro.bikemag....r-l338017.html#

prowheel hajtómű. volt szerencsém kipróbálni, nem tudom milyen a tripper, de inkább azt. ha prowheel hajtóműved van, számíts rá, hogy - hiába van faszán beállítva az átdobód - könnyen bele tudod hajtani a láncot az átdobóba, nem, nem nagytányér+kónuszon, hanem 2-vel felette, tehát pl 52-15-el, simán, nem is kell, hogy nehéz legyél, ilyen fasza a cucc, ja és veri az egykilós fehérkenyeret súlyban

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Tok, jo, milyen nezett video.   Nekem is ilyeneket kene inkabb csinalnom. :D

De azert jo volt, hogy paran megkoszontek a STOP-on, hogy meg tudtak nezni a palyat a verseny elott.

Amugy abszolut 10. idot mentem, besz***s.

ave módosította - 2016. április 11. - 20:11

• DaveRider és donciccio kedveli ezt

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

QuQa

QuQa

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Reach, írd be g be, egy kép szemléletes. Tkp a BB csapagyhaztol huzol egy vonalat a talajra merőlegesen, és ahol ez a vonal metszi a vizszintes felsocsovet, onnan a kormánycsapi felső reszeig mérik

Ha custom karbon, akkor legend by bertoletti vagy festka.cz

Ez mind a kettő váznál 395 cm 56-os méretben.

És ha jól látom a supersixnek is ennyi :)