Sziasztok!
Kérdésem annyi lenne, hogy a Tiagra (4700) és a 105 szett között mennyi a külömbség? Sok helyen olvastam, hogy tudásban és minőségben nincs nagy eltérés már. Ez mennyire igaz?
nyilatkozok én is, mint full Tiagra 4700 szettet használó:
- fékváltókar ritka jó formájú, a burkolata ugyanaz mint a magasabb szetteknek, nagyon kényelmes és ebben is van reach adjuster, ami a kis kezem miatt kifejezetten előnyös
- hajtókar gyönyörű, minőségi darab, ez a titánszürke szín ami az egész szetten megjelenik szerintem sokkal szebb, mint a sima fekete 105
- a váltás határozott, a karon egyértelműen érzed mikor mi történik. azt nem tudom, egy nyílt bowdenvezetésű mennyivel váltana finomabban, ellenben ez esztétikusabb ![]()
- fékerő szerintem átlagos, én edzőtárs Ultegrájához néztem be, azért annál érzésre jelentősen gyengébb, de fentről fékezve is bőven megállsz vele, alsó fogásból húzva meg még jobban. talán a modulációja is lehetne finomabb, meg ugye a fékpofa is ez az egyszerűbb fajta...de az előző, régi Sora fékek után ez is nagy előrelépés nekem ![]()
én 77 kg vagyok, azért egy hosszabb lejtőn egy csiga autós mögé beragadva sikerült már elmelegítenem a fékeket ![]()
a 105 az univerzális "igásló" , 11s szóval van hova upgradelni felfele + a váltókarját nem tudom, az már 3 fokozatot is tud-e egy mozdulatra pakolni...nekem hobbistaként egy tiagra 12-28 soron bőven elég a 2 fokozat, az ülve vs állva hajtás között nekem pont ennyi kell.
a Tiagra-ról szerintem tényleg csak a fékek, a 10s és hát a súlya alapján lehet megmondani, hogy nem egy 105 szintű alkatrészcsalád. ugyanúgy upgradelhető a későbbiekben semi-compactra (52/36T), versenyzős tányérszett (53/39T) viszont úgy tudom nincs hozzá.
70-80 EUR a két szett közötti különbség, gondold át te később szeretnéd e fejleszteni a szetted akár elektromos, akár magasabb szint irányába vagy komolyabb célokra használni, ha igen áldozd rá ezt is és vegyél 105-t. ha nem szerintem tökéletes választás a Tiagra 4700, jó minőség, gyönyörű design és olcsó hozzá a kopó alkatrész is.
DaveRider módosította - 2016. április 17. - 22:57

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére