Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34336 hozzászólás a témában

csardi

csardi

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Hallottam ma valamit. Ha kicsapódik a só a mezeden, akkor az azt jelenti, hogy rossz formában vagy. Sajnos siettem, úgyhogy nem tudtam az illetõvel, errõl bõvebben beszélni.
Szóval? Igaz vagy hamis? :)

Hát, amikor életem egyik legrosszabb formájában voltam, akkor tényleg erõsen kicsapódott rajtam a só, a fekete nadrágom is szürke volt tõle..... de szerintem ez inkább azzal függ össze hogy az év legmelegebb napja volt......

Szóval érdekelne hogy mi a fiziológiai magyarázata a pillanatnyi forma és a só összefüggésének.....

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Hallottam ma valamit. Ha kicsapódik a só a mezeden, akkor az azt jelenti, hogy rossz formában vagy. Sajnos siettem, úgyhogy nem tudtam az illetõvel, errõl bõvebben beszélni.
Szóval? Igaz vagy hamis? :)
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Szerintem egy 60-as legalább, de inkább 62-es! Nekem régi outi vázból 64-es volt, de viszonylag kicsi, mert monti nyeregcsövet kellett hozzá vennem. (202 cm vagyok)Feltöltött kép

köszi!
Autist Team:)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
1500-2000km egy ultegra lánccal??? Ki koptatja el ennyi alatt, aki amatõr? Ezt a gyártók szokták mondani, hogy minél többet vegyen a kerós. Esetleg a legerõsebb profik nyúzzák szét ennyi alatt versenyeken.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás

sziasztok

arra lennék kiváncsi, hogy egy 80-as évek-beli régi országúti vázból egy 193cm magas embernek kb milyen méret kellene?

azért írtam hogy jó régi, mert gondolom más geometriája volt a vázaknak akkoriban, és nem tudom mekkorát keressek:)
ja és ha az számít, akkor egyenes kormányosra lenne átalakítva valószínûleg

szóval tippek?

Szerintem egy 60-as legalább, de inkább 62-es! Nekem régi outi vázból 64-es volt, de viszonylag kicsi, mert monti nyeregcsövet kellett hozzá vennem. (202 cm vagyok)Posted Image

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Johnyiron, a cipõt mindenképpen az ebike-ról rendeld meg. Sokat meg lehet spórolni, fõleg, ha a pedált is most rendeled meg hozzá. Ha van készleten akár másnap is hozhatják. Olasz márkákat mondjuk a biondonál, shimanot pl a Récsei Centerben tudsz felpróbálni. Sokan dicsérik a Speci cipõket, én csak a Kálvin téren tudok egy üzletet.
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
sziasztok

arra lennék kiváncsi, hogy egy 80-as évek-beli régi országúti vázból egy 193cm magas embernek kb milyen méret kellene?

azért írtam hogy jó régi, mert gondolom más geometriája volt a vázaknak akkoriban, és nem tudom mekkorát keressek:)
ja és ha az számít, akkor egyenes kormányosra lenne átalakítva valószínûleg

szóval tippek?
Autist Team:)

Alonso

Alonso

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Nem tudja valaki, hogy Mach1 CFX felnibe milyen széles felniszalag való? Van 10mm széles Velox, az már túl keskeny?

Nekem 16-os van a CFX-emben. Szvsz a 10 kevés, a téli kerekeim trekking felnisek, raktam bele 16-os szalagot, de a harmadik defekt után kicseréltem szélesebbre.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Nem tudja valaki, hogy Mach1 CFX felnibe milyen széles felniszalag való? Van 10mm széles Velox, az már túl keskeny?

Szerintem ha a küllõfuratokat teljesen eltakarja, akkor jónak kell lennie.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 hozzászólás
Országúti bringás cipõ kell nekem de azonnal!
Hol nézzem meg Bp-en ahol nem egy közül lehet választani és ma is nyílva vagyon???
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Így van,épp ezért volt jó vétel,de sajnos ma azt mondták hogy tavaly ez valami alaklmi vétel volt,akciós,és nem tudnak szerezni. :( Ajánlottak helyette schwalbe gumit 5000 Huf-ért.:((

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Fõleg ha hozzáveszed, hogy az Ultegra lánc kb 1500/2000-km et megy... akkor a 12ezres gumi áldás :bananadan

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
12e km-t??? Az rengeteg egy külsõvel. Nálam az edzõgumik olya 6-7e, a könnyû versenygumik 3-5e km-t ha bírnak. Igaz nem koptatom le teljesen, mert akkor csak egy érdesebb úttól is defektet kapok. Figyelem ezt a Semperitet a boltokban...
A különféle racsnikkal és láncokkal eléggé lehet variálni (fokozatban és szettek szerint is: Shim., Campa, Sram, pld. Shim. agyra nem megy fel campa fogas, de Campa meghajtást tud váltani Shim váltó is, a Sram mindenben kompatibilis a Shimanóval, ha nem is 100%-ban), de nem lesz tökéletes a váltás és fõleg a láncfutás. A lényeget Rollins leírta.

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Hát hogy milyen típus azt nem tudom mert a fekete festéktõl nem láccik a cetli, de kevláros és a 23-as gyakoribb a forgalomban. A srác aki 23-asat használt 12.000 km-t zúzott vele. Holnap megyek és megkérdezem hogy van -e ilyenjük és mennyi az aktuális ár. Egyébként én szegeden vettem,de biztos van máshol is.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás

Van egy kis kavarodás a fejemben, hogy miben különböznek a 7-es,8-as,9-es,10-es rendszerek. Valaki el tudja nekem mondani(vagy egy link is jó lenne) hogy ezek mind ugyanolyan szélesek, és a fogaskerekek közötti távolság egyre csökken? Vagy mit jelent az, hogy egy lánc 10es?

A hetes rendszerben a kazetta keskenyebb. A fogak szélessége és a közöttük levõ távolság egy icipicit különbözik a nyolcastól, de nem számottevõen. A nyolcas és a kilences kazettája megegyezõ szélességû, így értelemszerûen a kilncesnél szûkebbek a fogak közötti távolságok. A tízes fogaskeréksor keskenyebb !!! a kilencesnél, nyilván az ultrakeskeny távolságok miatt. A kilences agyra (kazettára) egy pici távtartóval szokás feltenni. Lánc szinten: a hetes és nyolcas ugyanazzal megy, a kilenceshez is más és a tízeshez is más kell, azaz háromféle van igazán. MIndazonáltal a Shimano és Campa rendszerek is különböznek, az agy és a kazetta másmilyen, valamelyest a fogközök is, de ez utóbbitól még megpróbálható hibrid rendszer is akár.
INNEN indulj ki: http://sheldonbrown....rris/parts.html

bmafte

bmafte

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Az elso (is) eleg kopott mar, osszel raktam hatulrol elore - bizti csak kicsi volt a femszilank.
Neuzer-nel lehet kapni (ok a nagyker) hozatni kell a helyi boltba! En most probalok majd 20-as kevlarosat (3000 korul).
BMaFTe

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
10es lánc ultra keskeny, mert a hely szûke miatt le kellett csökkenteni a fogaskerekek közötti helyet. A szélesebb, 7es pl rá se menne, csak így féloldalt megbillenve csavarodna rá a sorra, vagy nem is tom.
Érzésem szerint a 7es 8as rotor kicsit keskenyebb, mint a 9es 10es, de még soha sem mértem.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Van egy kis kavarodás a fejemben, hogy miben különböznek a 7-es,8-as,9-es,10-es rendszerek. Valaki el tudja nekem mondani(vagy egy link is jó lenne) hogy ezek mind ugyanolyan szélesek, és a fogaskerekek közötti távolság egyre csökken? Vagy mit jelent az, hogy egy lánc 10es?

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Ha kopott lett volna a gumid, akkor ez már defekt lett volna.
Hol vettél IRC (oúti) külsõt? Én még nem találkoztam vele.
Ez a Semperit is jól hangzik, ilyen mérsékelt árban más 180 gr.os szerintem nincs is, 20-as méretben is versenytömeg (gondolom hajtogathatós), és ha tartós is, akkor tényleg favorit gumi. 23-asban is szokott lenni?