Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni újonc országútisként. Ma tettem meg elsõ hosszabb utamat a bicajjal, és nagyon kényelmetlennek találtam a kormányfogást. Túl sok súly nehezedik a kezemre-karomra-csuklómra , most szinte izomlázam van... Lehet azért, mert még nem szoktam hozzá a más testtartáshoz (montihoz képest más), vagy a bicaj méretével lehet gond? 155 cm magas vagyok, a váz mérete 46, felsõcsõ 51 cm.
Egyáltalán: mi az ideális? Mennyire legyen hajlítva a kar?
Köszi elõre is a tanácsokat!
Többen szokták kérdezni, hogy mások hogyan tartják a kezüket bicózás közben, meg hasonlók. Szerintem ez nem olyan dolog, amit tanulni kell, vagy ellesni vkitõl. Nálam a kéz mindig lazán van a kormányon, vagyis nem tud izomlázas lenni. Nem támaszkodom a kezemen, vagy ilyesmi...csak ülök a nyeregben és pedálozok...mármint asszem, mert sosem gondolkodom ezen tekerés közben, hogy hogyan is van a kezem.
Lehet tényleg a váz mérete nem jó, mert egy jó vázon nem tudsz rosszul ülni.
Én 165 cm vagyok és nekem S-es vázam van, ami kb 52-50-körül van. Ehez 53 cm felsõcsõ tartozik és 6 cm-es stucni. Nekem ez így tökéletes. Régebben M-esem volt, 55centis felsõcsõvel és 12-es stucnival, de azzal is elboldogultam, de azt hosszúnak éreztem...sõt a hõskorban 60-as cangám volt

de akkor sem fájt a kezem, pedig rendesen kellett nyújtózkodni. Ebbõl nemtom mi következik, csak úgy leírtam...

46-os vázad van? Az igen, honnan szerezted? Abba is rendes, 622-es kerekek valók?
Kicsit furán hangzik a 46cm nyeregcsõ, meg 51 cm felsõcsõ...nekem furák az arányok...centivel mérted (mert ha igen és sloppingos akkor világos)? vagy tényleg ez a mérete?
A kormány-emelés tényleg bejöhet...bár ha túl alacsonyan van a kormány, akkor talán a nyakad fájna elõsször...nekem az szokott.

potty! A nyeregnek nem mindig vízszintesen kell állnia?