Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2006. October 25. - 10:12
Én még Dobogókõre is 30/27-ben pörgetek fel. Biztos fel tudnék menni durvább áttételen is, de ez kíméli a már ócska térdem. Az a 10dkg pedig semmit sem számít.
Posted 2006. October 24. - 23:34
Lehet jól jön egy pár nagyobb emelkedõn [vagy plussz súly?]
100 gramm, csavarokkal együtt. Lemértem.
a 8as 9es rendszer meg majd lehet a boltban dõl el d)
Még van idõm, majd valószinû csak télen vagy tavasszal veszem meg az outit.
nah mégegyszer köszönöm a segítségeteket!!!
Ha Sorát akarsz, az csak 8-as lehet. Feljebbi kategóriából csak régebbi szériák vannak, max. használtan jutsz hozzájuk, ha egyáltalán eladják.
Race, no Rest!
Posted 2006. October 24. - 22:27
Posted 2006. October 24. - 21:00
az MTB kormány persze le van nyesve 45 centire.
+ lehet, h egy rövidebb stucni jobb lenne neked... fene se tudja. Én mondjuk nem voltam oda azért a lefelé kanyarért a kormányban. Nem lehetett elég szélesen fogni az egyenes részt miatta.
Posted 2006. October 24. - 20:49
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:
Posted 2006. October 24. - 20:41
Én pár hete adtam el egy futárnak egy 1 éves, meglehetõsen kopott és rövidebbre fûrészelt ricsi idõfutamkormányt 7000ért az apróban... Tied 8ért biztos elmegy. Futárok imádják és nekik úgyis mindig szezon van:) Többen leszólítottak, kérdezgettek róla mikor az volt a bicón. Lett is volna rá másik vevõ is.
Posted 2006. October 24. - 20:16
Még rosszab mint vot ugyanis az idõfutamkormányon nincs egyenes rész sõt a testartásom még meredekebb lett ugy sajog a derekam mint a huzat,azota nem ültem az országutimon.
Tulajdonképpen az a kérdés van valami trükk vagy buktam tíz rugot,ráadásul a régit sem akarom visszarakni,mert a Ricsihez képest nehéz mint a kõ.
Ha valaki tud valami okossat a bajomra zuzzon már egy pár sort kérem.
Még a stucnit is megforditottam hátha segit de igy már a bovdenek is rövidek lettek meg ugy néz ki mint a DHgépem.
Ha autoval parkolsz hagyd bekapcsolva az ablaktörlõd,ugy nem tudják a szélvédõre rárakni a büntetõcédulát:afro:
Posted 2006. October 24. - 19:13
Katt a linkre:
http://forum.bikemag...read.php?t=2513
Posted 2006. October 24. - 18:19
Én egy pocakos vénember vagyok , te pedig látom Balatonalmádiban laksz, ha ismered a Mátyás Kir utcát, no én ott felmegyek 39-25-el igaz szép lassan tüdõmet kiköpve dehát az 20% felett van végig! Szerintem nem fogod kihasználni a kistányért, de te tudod én inkább nem szóltam
Felmentél azon az utcán? végig? :wtf: Amikor legutoljára jártam arra elég poros, murvás, csúszós volt :-(
na mind1, legfeljebb kerülöm az ilyen emelkedõket!!! :-)
Ha felmész a 20% os emelkedõkön akkor a 10[?]%-os Megye-hegy Neked már nem is jelent akadályt?
Látom 50%-ban Almádiban laksz. nyaraló? Merre fele? [ha nem vagyok tolakodó]
Posted 2006. October 24. - 17:51
Én egy pocakos vénember vagyok , te pedig látom Balatonalmádiban laksz, ha ismered a Mátyás Kir utcát, no én ott felmegyek 39-25-el igaz szép lassan tüdõmet kiköpve dehát az 20% felett van végig! Szerintem nem fogod kihasználni a kistányért, de te tudod én inkább nem szóltam .ez a 39-27 es áttétel dolog meg szerintem olyan hogy, Te felmész mindenhová, de én [MÉG] nem .
Láttam Xenont vagy Miraget 100 alatt, Velocet 130-ért, igaz nem most volt. A Veloce 10-es volt és karbonvillás Wilier egy éves, elmentem megnézni, mint az új olyan volt!Nézeggettem már az aprót, valóban van egy pár jó bringa. De én egyelõre csak egy alap bringát szeretnék.
Posted 2006. October 24. - 17:30
Érdemes bekukkantani az apróhirdetõbe is 160ért 10-es Chorus szettes bringa van karbon villákkal, vagy 170ért 9-es Dura Ace szettes. Persze meg kell nézni nincs-e benne két versenyszezon .
Én is innen használtan vettem a bringámat és nem cserélném el semmilyen belépõszintû új gépre...
szerk: szerintem nincs itthon olyan hegy amire ne lehetne 39-27-el felmászni.
Nézeggettem már az aprót, valóban van egy pár jó bringa. De én egyelõre csak egy alap bringát szeretnék.
ez a 39-27 es áttétel dolog meg szerintem olyan hogy, Te felmész mindenhová, de én [MÉG] nem .
Bár alapvetõen igazad van
szerk: efi99: Asszem vágom ezt a váltókar témát, bár elég jól bezavartál ;-)
Tehát a különbség csupán az a kis "pöcök" fékváltókaron?
pl ez elvileg sora: http://www.sheldonbr...ages/LD3334.jpg
ez meg asszem dura-ace [az a lényeg nem sora]: http://images.amazon...SCMZZZZZZZ_.jpg
ha ez a különbség akkor az nem zavar.
Köszi h fegyelmeztettél erre!!!
Posted 2006. October 24. - 17:24
Áttételek elõl 50, de inkább 52 v. 53 megy a 40 v. 39-hez. Egyébként elég sok országútit árulnak már triplával is. A fékváltókarok között van olyan, ami tudja a hármast és a kettest is kezelni, ilyen kar még akkor is elõfordulhat alapból a bicón, ha amúgy a hajtómû éppen kettes.
Hátul jellemzõen 11 v 12 tõl indul az utolsó 23..28 között. Ha 12-sel kezdõdik, elõfordulhat, hogy a testre 11-sel kezdõdõt nem lehet késõbb feltenni. A 8-as test egyébként jó lesz késõbb 9 v 10 sorhoz is, meg a hátsó váltó 100%, az elsõ 90%. Minden mást cserélni kell, esetleg az elsõ lánckerekek még passzolnak a késõbbi vékonyabb láncokhoz.
Posted 2006. October 24. - 16:37
Én is innen használtan vettem a bringámat és nem cserélném el semmilyen belépõszintû új gépre...
szerk: szerintem nincs itthon olyan hegy amire ne lehetne 39-27-el felmászni.
Posted 2006. October 24. - 16:31
-Henger-: A tripla hajtómût nem tuningnak szántam, hanem ilyet szeretnék alapból. Lehet jól jön egy pár nagyobb emelkedõn [vagy plussz súly?:confused: ] Bár kishazánkban nincs túl sok "hegy". Tényleg: általában mekkora a legkisebb ill. a legnagyobb áttétel?
[a mostanin asszem 52-39 van elöl, hátul meg 28-11 (6os rendszerben) De a mostani egy csotrogány :cool2: ]
pcycle: Belépõ szintû modellre gondoltam, nem versenyre valót. A sora tényleg jó lenne, mer pl ha cserélni kell váltót vagy akármit, nem túl húzós az ára... d)
a 8as 9es rendszer meg majd lehet a boltban dõl el d)
Még van idõm, majd valószinû csak télen vagy tavasszal veszem meg az outit.
nah mégegyszer köszönöm a segítségeteket!!!
Posted 2006. October 24. - 14:14
Sac: hát az ilyen nagy ugrásos és apránkénti fejlesztés, sajnos, nem nagyon mûködik, mert nem igazán kompatibilis egy 8-as és egy 10-es rendszer (kivéve a tuningmestereknek), ezt egyszerre jó kicserélni. A másik, hogy így sokkal drágább lesz, mintha egyszerre, kompletten veszel egy jó vázú - jó felszereltségû bicajt, a különbség lehet 100e Ft is!
Posted 2006. October 24. - 09:40
Posted 2006. October 24. - 09:34
EGyetlen hátránya leeht, hogy idõvel nem lesz könnyû beszerezni 9-es sort és láncot.
Azért ennyire nem vészes a helyzet. 5-ös racsnit már tényleg nehéz beszerezni, de 7-8-9-es koszorúból van bõven választék. 8-asból is rögtön négy márkát tudok ajánlani. Szval az a Kánaán még messze van, hogy csak 10-es sor legyen a boltokban- mert a többi elavult gagyi.
De ha idõvel azt érted, hogy 5-10 év mûlva, akkor nem szóltam.
Race, no Rest!
Posted 2006. October 24. - 09:29
HA belépõ szintû bicajtól jobbat akarsz, szét lehet nézni a használtak között is (persze óvatosan), pld. 105-ös szett (vagy hasonló Campa) + egy jó acél vagy esetleg alu vázas bicaj kb. oylan árban van, mint egy új sorás.
Posted 2006. October 24. - 09:29
Mind outin, mind montin 8-as rendszert használok, és nem értem a többieket. Eddig mindenhol elég volt, 2-3. fokozatban van eltérés (két szélsõ lánckerék a soron ugyanakkora), az meg nem számottevõ. Nem ezen fog múlni, milyen gyorsan érsz a kör végére. A Sora fvkar is megbízható (5000 km tapasztalat), bár nem olyan finom a mûködése, mint egy 8-as 600/Ultegra típus.
Használtam 9-es rendszert is, de "visszafejlõdtem". Nekem nem éri meg kétszer annyi pénzt kiadni sorra, láncra, mint 15 helyett 12 % fordulatszám különbség a váltásoknál.
Race, no Rest!
Posted 2006. October 23. - 22:03
... mások elmondása alapján a 10-es rendszer érezhetõen rövidebb élettartamú a 9-eseknél, adódóan a kisebb anyagvastagságokból, pl. láncnál.
Jé tényleg! Ez eszembe sem jutott. akkor most már a 9est favorizálom! :spoko:
Ja és Köszi a segítésget!!!