Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
hó baz 330 11 óra alatt :D ja monjuk az sík... én 10 óra alatt nyomtam 221 et de aba volt minden hegy meg város meg lámpa :D

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

tényleg van olyan nyereg, ami 200+ kilométeren át kényelmes?

Amikor én idén körbementem(10 és fél óra), akkor semmi bajom nem volt(na jó egy enyhe görcs volt a bal vádlimban, de másnapra elmúlt), a fenekemnek se volt semmi baja.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Van. Tavaly a Velence10-en a 11. kör végén zsibbadt be a jobb lábfejem. S.ggel még simán bírtam volna. Órás pihenõ után még mentem 1 laza levezetõ kört. Össz. valami 330 km 11 óra alatt.

hát, lehet hogy nem a nyergem, hanem én vagyok a gyenge láncszem.. :)

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 posts
> én inkább kiállok a nyeregbõl és kisebb pedálfordulattal megyek.
> Ha felfelé még pörgetnem is kellene vihetnék oxigénpalackot a hátamon

A pörgetéshez szerintem nem kell oxigén palack. Miért kéne? Sõt, mivel jobb a hatásfok, nem csak a térdet és a lábizmokat kíméli, de azonos szív és tüdõ igénybevétel mellett végül gyorsabban jutsz fel.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Van. Tavaly a Velence10-en a 11. kör végén zsibbadt be a jobb lábfejem. S.ggel még simán bírtam volna. Órás pihenõ után még mentem 1 laza levezetõ kört. Össz. valami 330 km 11 óra alatt.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

En is tekertem mar napi 8 orat de a popom birta...csak a nyakam nem :)
En a vekony-kemeny nyereg hive vagyok...miutan megszokja az ulocsont, hogy kemenyen kell ulni, no problem...San Marco SKN Forever ;)

az enyém is inkább keménynek számít szerintem, bár nem az a brutális versenyzõs nyereg. a puhákat én sem bírom, csak igen rövidtávon kényelmesek szvsz.

"OFF, én beszéltem" :)

Grolsch

Grolsch

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,323 posts

jó, helyesbítek: a saját tempómban jó menni, mert úgysem hajtom szét magam, de ha ennél lassabban kell, akkor többet kell ülni a nyeregben, mint optimálisan. sajnos az utóbbiban volt részem a kísérletnél (nem sikerült teljesen megkerülni, mert jött az utolsó vonat, amire fel kellett szállni :( /186 km/ )

nekem inkább az elsõ 100 még nem volt vészes, de onnantól egyre kellemetlenebb volt visszaülni.. hozzáteszem, hogy elõtte a legnagyobb távom egy nap alatt 104 km volt, tehát igazából nem vagyok annyira hozzászokva, és nem is tekerek amúgy sem túl sokat.

En is tekertem mar napi 8 orat de a popom birta...csak a nyakam nem :)
En a vekony-kemeny nyereg hive vagyok...miutan megszokja az ulocsont, hogy kemenyen kell ulni, no problem...San Marco SKN Forever ;)
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Ez azért valószínûleg érzésre igaz, mert azért a gyors menet után jobban ki vagy fáradva.

jó, helyesbítek: a saját tempómban jó menni, mert úgysem hajtom szét magam, de ha ennél lassabban kell, akkor többet kell ülni a nyeregben, mint optimálisan. sajnos az utóbbiban volt részem a kísérletnél (nem sikerült teljesen megkerülni, mert jött az utolsó vonat, amire fel kellett szállni :( /186 km/ )

nekem inkább az elsõ 100 még nem volt vészes, de onnantól egyre kellemetlenebb volt visszaülni.. hozzáteszem, hogy elõtte a legnagyobb távom egy nap alatt 104 km volt, tehát igazából nem vagyok annyira hozzászokva, és nem is tekerek amúgy sem túl sokat.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Zolkow... kaki a nyerged :D nekem csak az elsõ 50 kili szar :) utána hozászokik a popsim :P

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

ez olyasmi, mint a Balatonkerülés: lassan menni nagyon sz*r, mert akkor mégtöbb ülést jelent a nyeregben :)
sokkal kevésbé megterhetõ gyorsan menni.

Ez azért valószínûleg érzésre igaz, mert azért a gyors menet után jobban ki vagy fáradva.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
lófarkas köszi már megvan...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

mod.: kérdezik mindig hogy mér erõltetem olyan gyorsan felfelé... hát mert lassabban nem tudok felmenni:)

ez olyasmi, mint a Balatonkerülés: lassan menni nagyon sz*r, mert akkor mégtöbb ülést jelent a nyeregben :)
sokkal kevésbé megterhetõ gyorsan menni.

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Nekem is 42/23 a legkisebb. Tényleg majdnem mindenhova fel lehet vele menni, csak nagyon szar:) Nem beszélve arról, hogy hosszú távon vszeg kicsinálja a térdedet.

mod.: kérdezik mindig hogy mér erõltetem olyan gyorsan felfelé... hát mert lassabban nem tudok felmenni:)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Nem? Hm, már a ráutaló magatartás is elég...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

hm... tucc adni linket arról az idõfutam kormáynról?

Adok én...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
nem én kérdeztem :D

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Sac1: Ilyen gyorsan kiokosodtál?, ha "majd te szépen eldöntöd", akkor minek kérdeztél errõl a témáról?? Persze, végül is akármivel fel lehet menni Kékesre ... EGyébként nem keseredünk el, töretlen optimizmussal nézünk a jövõbe, még akkor is ha más nem is tud felmenni 42/23-ban, pláne nem ülve... :-)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
hát nem akarok elkeseríteni senkit de én (prowheel 52/42T; Sora T)42-23 be ülve felmentem szinte mindenhova (kékes vége kivételével ismert okok miatt)

de ahogy számoltam nekem a kellemes pedál tempó az ojan 60-80 között van... hegynek felfele sajnos ezzel az áttétel nem tom kihozni .... de nem is azért megyek hegyre hogy kellemes legyen :)

hozzám is hozám vágták itt hogy vegyek rendes gépet .. spóroljak még meg íj meg újj de minek is majd szépen én L döntöm hogy nekem mi kell a gépre addig meg van 1 alap modellem amin kitapasztalhatok sokmindent ja és persze erõsödök mert fullos menetkész álapotban (kulacs pumpa defektszet kaja térkép szerelõcucc) 18kg és az már a sújjom 1/4 nem akartam kiadni pénzt egy 9-10es tárcsáért azért ha kiderül hogy nem is kell csak 8as csak nem Ts hanem monjuk Us vagy V s.... összeálítású... v

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts

Harmadrészt, ha egy hétvégén kiugranál a Tátrába (Alpokba, ...), akkor gondolom nem fogod átszerelni a gépet.

Ez nekem is eszembe jutott. Bár jelenleg nincs túl sok esély arra, hogy monjduk havonta egyszer kiugorjak az Alpokba, vagy bárhová... :) [vajon miért?! :)]

Bár a nyáron elvileg lesz egy túra amin elvileg résztveszek, ugyan még nemtudni hová megyünk, de valószínû a hegyekbe!!! :ogien:
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Erre szerintem nincs egységes recept ami mindenkire igaz lenne, te úgy mész fel, én inkább kiállok a nyeregbõl és kisebb pedálfordulattal megyek. Ha felfelé még pörgetnem is kellene vihetnék oxigénpalackot a hátamon :).

Tátrában, Alpokban sajna még nem voltam, de a Dolomitokban elég volt a 39-25 ;)