Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
ZoliPapa ... méretbe biztoslegyél a Proathlonba be lehet meni délután ott a Markus és meg lehet nézni a bringát csak emilbe szólj neki oda.. (ja õrült nehéz megtalálni :D)

és valaki mondja már meg hogy 105 9es rendszebe a 105 10es hajtómûje (integrált HT2) elnézelõdik-e!? Elvileg minden diamétere jó a 9eshez de azért jó lenne valami prótol infót kapni! Nekem azt mondták hogy vannak akik így használják, de a "látam már oat képen aki hallott már ienrõl" módszert nem szeretem..

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Köszi szépen! Ilyen dolgokra voltam kiványcsi. Van egy távolabbi ismerõsöm, talán õ majd tud adni vmit.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Mentem én eddig is, mint a mérgezett egér! Csak nem outival. Ez egy régi álom. De elgondolkodom azon, amit mondasz.

nem elijeszteni akarltalak, csak amikor új dologba vágok, rendszerint a második próbálkozás lényegesen jobban sikerül, mint az elsõ... de valószínûleg remekül áthidalná ezt dolgot,ha kölcsön tudnál kérni egy nagyobb útra, vagy egy hétre egy igazi (bármilyen normálisabb) országútit.
amúgy beszüntetem a belepofizást, sok sikert hozzá!

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Mentem én eddig is, mint a mérgezett egér! Csak nem outival. Ez egy régi álom. De elgondolkodom azon, amit mondasz.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
én se vennék iet... még akor se ha lenne pénzem. /de nincs/
ha nem outiztál még soha... nagyon könyen benézheted az egészet... nem egy két embert ismerek aki 1000kili után leadta a bringát mert ez nem az õ mmûfaja

mellesleg joban lehet edzeni egy kicsit gyengébb kivitelûn.

mellesleg tuti 52 esrõl csak anyit hogy amikor én vettem akor 5v 6 bringát néztem meg ugyan aba a méretbee:D és csak 1 volt jó :P
de egyébként a Markushoz elmehetsz ottvan midnen délután és sztem van is neki a sufniba egy... azt kipróbálhtod... (proathlon)

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Az volt! De sajna ösztöndíjat már csak júliusban adnak.:)

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

hú, én elsõre nem mernék belevágni egy ilyen értékû gépbe... mi van, ha rájövök, hogy mégis inkább 2 centivel hosszabb felsõcsövû lenne a jó, vagy mittudomén...

szerintem éhezik még 2 hetet,és vesz másikat! :clap:
bocsi ZoliPapa,ez magaslabda volt! :)

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Hali!

Igaz, hogy drága, de nagyon régóta várok erre. Már 8 évesen néztem a Tourt a nagyszüleim balatoni paraboláján németül. Most egy 2 éves kellys cross gépem (exquisite) van, ami 52-es, és az jó. Outiba is ua. méret kell majd. 169 cm "magas" vagyok. Az tuti 52-es. Asszem...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Másfél évi éhezéssel, spórolással, némi ösztöndíjjal 19 évesen meg tudnám venni életem elsõ outiát:bananadan .

hú, én elsõre nem mernék belevágni egy ilyen értékû gépbe... mi van, ha rájövök, hogy mégis inkább 2 centivel hosszabb felsõcsövû lenne a jó, vagy mittudomén...

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Másfél évi éhezéssel, spórolással, némi ösztöndíjjal 19 évesen meg tudnám venni életem elsõ outiát:bananadan .
Mivel eddig még nem volt outim és szakértõ ismerõsökkel sem vagyok eleresztve nehéz a dolgom.
Érdekelne a véleményetek a két géprõl, amit kinéztem.
1. Guerciotti Cartesio Ultegra (479 000)
http://www.proathlon...ti/cartesio.htm
Ez a bringa nagyon teccik, és made in italy. Ez manapság már egyre ritkább
2. Author CA 6607 (440 000)
Ez se rossz. A felszereltsége jobbnak tûnik, mint az olasz és könnyebb és olcsóbb is. DE nem olasz!
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2007

Szerintetek melyik a jobb választás, vagy tudtok vmi mást?
Nagyon köszi a segítséget.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
na elvileg ez mûködne?

>>105 9es GS hátsóbváltó (RD-5501)
>>105 9es racsni CS-HG70 HG 12-25 T.
>>Dura-Ace 9es lánc CN-7701
>>Ultegra 3x9 elsõátdobó/konzolos/ FD-6503-F
>>105 2/3 x 9 es fékkarváltó ST-5510

>>Shimano 105 10 sp. Tripla (IFC5603) <-erre egyesek azt mondták hogy használják 9es rendszerben és elviszi....

5letek tippek trükköke... köszönöm...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Köszi a tanácsokat, még megfontolom, talán még gyûjtök, csak az a gáz hogy a mostani bringa már nem nevezhetõ használhatónak sem, ezért építenék részben újat...Egy ismerõsöm a matuzban vett gépet, 60-ért felújított 600-as szett és coppi váz...Na mind1 a közelsövõben elmegyek körülnézni

Lehet Matúzzal jó boltot csinálni, de nagyon érti a dolgát...
Szerintem ami új, az új, nem lehet pl egy használt agyat újként eladni...
Ha elég önbizalmad van és határozott elképzelésed, akkor nyugodtan menj hozzá, mert szerintem nagy gond nem lehet. A használt dolgokat (apróságok esetén) elég lazán kezeli, pl vettem nála egy régi használt onZa szarvat és másnap kicseréltem, mert nem jött be.

Körülnézni mindenképpen érdemes ;)

KillArmy

KillArmy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Mi az, hogy felújított?

Pontosan nem tudom, de kb annyit hogy szépen ki van tisztítva mindenhol, és néhány rosszabb alkatrészt újra cserélnek, de a régi dizájn megmarad
...KB

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Egy ismerõsöm a matuzban vett gépet, 60-ért felújított 600-as szett és coppi váz...

Mi az, hogy felújított?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ok pcycle. én is erre gondoltam. de az a kis különbség végülis kb 1 centi :)

na még töröm a fejem de kéne egy kezdö uti nekem. vagy vmi retro utit is elfogadnék ;)

laszlo.csomos

laszlo.csomos

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
ha valaki tudna nekem sarut cateye kmórához, akkor kérem jelezzen!

köszi

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
koca: a közepét úgy értik, hogy a felsõcsõ és az ülõcsõ találkozási pontjának közepe, ugyanis a régi vázakon ez volt nagyjából az ülõcsõ vége is, míg az újabbaknál az ülõcsõ "túlmegy" a felsõcsõn.
Killarmy: ebbe a buktatóba lehet hogy nem mindenki fut bele (nekem már sajna volt szerencsém hozzá), de elég sokan panaszkodtak már rá, mert elég sok a stikli. ÉS azt sem mondom, hogy más boltnál meg egyáltalán nem fordul elõ... Szóval érdemes jól szétnézni a neten meg a boltokban, sok helyen lehet kedvezõ vétel egyes dolgokra és ebbõl összeállhat egy jó gép jó áron. A régi gépen meg annyit érdemes addig is fejleszteni, hogy azért tekerhetõ legyen.

KillArmy

KillArmy

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

koca: ahogy mondták, 54-es klasszikus geometriában (vízszintes felsõcsõ) kicsi 180cm-hez, legalább 56-os kell, de az 58-as is jó (én ilyenekkel megyek 181cm-rel). Azt kell tudni, hogy az újabb vázaknál a monoblokkház közepétõl az ülõcsõ végéig mérik, a régebbi általában acél vázaknál pedig az ülõcsõ közepéig, ha slopingos a váz (a felsõcsõ ejtett), akkor jó lehet az 54-es is, de ez külön történet.
KillArmy: ezek a becserélési konstrukciók elég bonyodalmasak és bizalmi dolgok, ha nem ismernek (és te sem a boltost) nem nagyon jössz ki belõle jól, nagyon kell ismerni az alkatrészeket, vázakat, végigvizsgálni használt-e, ill. mennyire. A boltost akit említettél elsõre nem ajánlanám, fõleg, ha nem egy-egy alaktrészt kell venni. Ha ennyit mész érdemes normális gépet venni: megbízható márka (ami nem a divatosakat jelenti csak) belépõ aluváza, legalább Shim. 105-ös vagy Campa Veloce szett szintje, és ca. 2000 gr. körüli/alatti kerékszett. VAnnak leértékelések mindig (komplett kerékpárban és részeiben is), csak ki kell várni, persze ha újban gondolkozol így sem lehet megúszni 200e Ft alatt -- sajnos a kerékpársport mindenképpen nagyon költséges hobby...

Köszi a tanácsokat, még megfontolom, talán még gyûjtök, csak az a gáz hogy a mostani bringa már nem nevezhetõ használhatónak sem, ezért építenék részben újat...Egy ismerõsöm a matuzban vett gépet, 60-ért felújított 600-as szett és coppi váz...Na mind1 a közelsövõben elmegyek körülnézni

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
sziasztok!

A vuelta crosser kerekekrõl kinek mi a véleménye? teljesen amatõr,hobbista felhasználásra menne! tudom,h ez nem a legmegfelelõbb topic,de a keréképítés topicban megkérdezte már más,és ott nem láttam,h kapott volna választ...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
aha értem kösszi. habár ezt nem teljesen értem hogy "régebbi általában acél vázaknál pedig az ülõcsõ közepéig mérik..." ülöcsö teteje az világos, de a közepe :chin: