Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Elég jó kis 105s szet feszül azon a KTM en... de azárt sztem a 175cm ed nem 58 as vázméretre dukál... hacsak nincs oan hosszú kezed mint Csitának. (de ugye ez a próbacseresznye módszeren múlik)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
sziasztok
kérdésem lenne felétek:

szerintetek melyik éri meg jobban?

ez?

http://www.expressz....8540,138,1.html

vagy ez?

http://apro.bikemag....t=73230&cat=500

mindkettõ 58-as, tehát nagy a 175 cm-emhez,de annyira csak nem lehet gáz

melóbajárni,erõnléti edzésre,meg hosszab o.úti útra kéne.
Montira nem akarok slick gumit rakni,nem szeretem csereberélni.
Szerintetek?
vagy ennyi pénzér fogjam be a szám, aztán vegyem meg amelyiknek jobban tetszik a színe...:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

felezünk :D és akor énis odaadom az Altrixot :D

megegyeztünk! :beer:

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
felezünk :D és akor énis odaadom az Altrixot :D

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

konklúzió... változik a testarás, változik a súlyponthelyzet, menetstabilítás.

így van,egy trekking után-amin tulajdonképpen az outihoz képest majdnem normál helyzetben kell ülni-baromi furcsa lehet,de ha nem tudja megszokni,az én altrixommal elcserélem vele a jóféle Orbeát! :bananadan

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
konklúzió... változik a testarás, változik a súlyponthelyzet, menetstabilítás.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
NAgyon messze van a kormány?? Remélem ez csak érzet, emrt az ilyen dolog egyébként a nem megfelelõ vázméretet mutatja (a slopingosoknál nem egyszerû kiváalsztani az ejtés szöge, meg az elég hosszú felsõcsõ miatt). A boltban nem nézték meg, hogy jó-e neked aváz mérete? Ha nem "nagyon messze" lenne, akkor a nyereg igazításával és a stucni kisebbre cserélésével lehet pár cm-t nyerni.

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Szia ZoliPapa!
Légy üdvözölve az Orbea világában,gratulálok-Ön jól választott!Az Orca a ma
kerékpáriparának az egyik legjobb és legszebb karbonváza,bár már több konkurens megjelent ettõl könnyebb 1kg alatti vázzal,de szerintem a mi szintünkön pár deka nem számít.Ha jól tévedek azt a Kawasakizöld-karbonfekete gépet-asszem 51-es méretü-"sózták" Rád amit pár hete én is láttam és a fönökúr 57-es ugyanilyen picit jobban felszerelt-ful durész-gépét
volt szerencsém kipróbálni.A 105-ös szett miatt ne aggódj,semmi gond nincs vele ha tovább fog tartani az outi betegséged vagy mégjobban meghülyülsz-tehát úgy jársz mint én-abból úgyis jövõre már ultegra vagy durész lesz!
Szóval sok sikert az új paripához idõvel majd megszokod,bár nem tudom mit értessz túl messzi kormány ill.fékváltókaron.Ha normálisan(kényelmesen)ülsz a
nyergen és ráfogsz a fékváltókarra,karod picit hajlítva van és a kormány felsõ
vizszintes része takarja az elsõ kerék agyat akkor kb. jó a stucni és felsõcsõ
hossz méretválasztás.Ha kb.így van akkor csak menni kell a géppel minnél többet,hogy megszokjad.Képet ha tudsz dobhatnál fel!
Most már csak a kerékpáros tudásodat és erönléteded kell az Orca szintjére felhoznod és akkor felfelé fékezve hajthatsz a Monte Zoncola-ra!:) Ehhez kivánok Neked sok szerencsét és millio balesetmentes kilométert!
Márkatársi üdvözlettel,Gyuri

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Másfél évi éhezéssel, spórolással, némi ösztöndíjjal 19 évesen meg tudnám venni életem elsõ outiát:bananadan .
Mivel eddig még nem volt outim és szakértõ ismerõsökkel sem vagyok eleresztve nehéz a dolgom.
Érdekelne a véleményetek a két géprõl, amit kinéztem.
1. Guerciotti Cartesio Ultegra (479 000)
http://www.proathlon...ti/cartesio.htm
Ez a bringa nagyon teccik, és made in italy. Ez manapság már egyre ritkább
2. Author CA 6607 (440 000)
Ez se rossz. A felszereltsége jobbnak tûnik, mint az olasz és könnyebb és olcsóbb is. DE nem olasz!
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2007

Szerintetek melyik a jobb választás, vagy tudtok vmi mást?
Nagyon köszi a segítséget.

Én a Guerciotti Cartesio-t venném, de Campa Veloce-val. Fõleg hogy most akciós.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

oka mert most írtak a Paul-Launge tól (alias shimano magyar ellátó)
hogy úgy lenne tutkó hogy ha 10es lánc lenne rajta... dehát akor megy ez 9el is :P.... köfi...

"Az Ön rendszerével teljesen kompatibilis a 10 fokozatú hajtómû, csak annyit kwell változtatni, hogy 10 fokozatú láncot használ hozzá (CN5600,CN6600,CN7801)"

Hát mondjuk én meg lennék lepve, ha 9-es soron olyan jól muzsikálna a 10-es lánc. Hátul sokkal kényesebb a helyzet a tizedmilliméterekre, mint elöl.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

9-est természetesen.

oka mert most írtak a Paul-Launge tól (alias shimano magyar ellátó)
hogy úgy lenne tutkó hogy ha 10es lánc lenne rajta... dehát akor megy ez 9el is :P.... köfi...

"Az Ön rendszerével teljesen kompatibilis a 10 fokozatú hajtómû, csak annyit kwell változtatni, hogy 10 fokozatú láncot használ hozzá (CN5600,CN6600,CN7801)"

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A JÓTANÁCSOKAT!!!:)
KMGyuri! Köszönöm az Orbea-tippet. Benéztem a Bikeart-ba (Bp-en ez volt az elsõ bolt, ahová személyesen is bementem).
Erika fogadott és az Onix felõl érdeklõdtem, de mondta, h van jobb. A tavalyi Orbea Orca-ra mutatott. Szerelem volt elsõ látásra. Remek váz, 105-ös szett. A váz gyönyörû, szép a szövése és 1020gramm. Szerencsére kaptam engedményt, így belefért a keretbe, sõt pár ezerrel olcsóbban jött ki, mint a többi három változat, amit kinéztem. Ma kifizettem, elhoztam és kipróbáltam. A pedált, cipõt pilanatok alatt megszoktam. A duál c. váltóval már picit gondban vagyok.
De ami nagyon nehéz, így 5km próbaút után:
1. Nagyon messze van a kormány, fékváltókar
2. amikor kiállok a nyeregbõl, nagyon kell ellensúlyznom a kormányt, hogy baj ne legyen.
Remélem hamar hozzászokom, elvégre ez a gép nem cross-treking, mint az elõzõ

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Efi EFI hanyas láncot használsz? a (105s 10es hajtómû 9es rendszer... 9est vag 10est ..)

9-est természetesen.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Efi EFI hanyas láncot használsz? a (105s 10es hajtómû 9es rendszer... 9est vag 10est ..)

karalahi

karalahi

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi Yobo!

Ez kb 7 kg. Mavic Kyr Elite kerék, meg egy szép carbon Deda kormány az opcíó. Használtan jutottam hozzá és egy kicsit a carbon váztól féltem (nem egy Pantani súlyú ember vagyok), de nagyon komoly érzés volt vele elöször lefele jönni. Mégegyszer köszi a választ.

K

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
igen van

osztrák ismerõsöm tesztelte (bár azt hjiszem full Sram Forceal)
állítólag rettenetesen yó.
de ha már van iyened ugyis mindegy másnak mi a tapasztalata nem??
aszem azt mondta hoyg lefelé is nagyon stabil merev, és felfelé is yól mászik.

aszem van 6,3 kg. opció is.aszem a sramal ennyi... (gondolom kerekektõl meg szettõl is függ)

karalahi

karalahi

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Egy gyors kérdés. Van valami véleményetek a Simplon Pride nevû full carbon vázról teljes Dura Ace szettel? Sikerült egyet beszereznem, de kiváncsi lennék, hogy van-e valami élõ tapasztalatotok a bringával kapcsolatban.

Köszi elõre is.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
ZoliPapa:
Mondjuk én - ha van rendes méretben belõle- gondolkodás nélkül a Guerciottit venném meg! Meg is indoklom szakszerûen miért: Mert sokkal jobban tetszik!
Egyébbként nekem is Dedának tûnik, pont ezért is részesíteném elõnyben az Authorral szemben.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Ezt nem értem. A full karbontól tartottál, de a karbon hátsórésztõl nem?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Azt azért így nem merném kijelenteni, hogy az Author ára kedvezõ! Példának okáért a az A6607-es vázszetben 180e ft, ami mondjuk a Yasecemhez eléggé közelít és hát nem igazán egy kategória a két váz (nem, nem az Author a jobb :no: ). Ennyi pénzért komolyabb vázat is el tudnék képzelni. Én a mostani gépem elõtt egy A5505-öst hajtottam, nem rossz váz, de vannak hibái is.