Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
felezünk :D és akor énis odaadom az Altrixot :D

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

konklúzió... változik a testarás, változik a súlyponthelyzet, menetstabilítás.

így van,egy trekking után-amin tulajdonképpen az outihoz képest majdnem normál helyzetben kell ülni-baromi furcsa lehet,de ha nem tudja megszokni,az én altrixommal elcserélem vele a jóféle Orbeát! :bananadan

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
konklúzió... változik a testarás, változik a súlyponthelyzet, menetstabilítás.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
NAgyon messze van a kormány?? Remélem ez csak érzet, emrt az ilyen dolog egyébként a nem megfelelõ vázméretet mutatja (a slopingosoknál nem egyszerû kiváalsztani az ejtés szöge, meg az elég hosszú felsõcsõ miatt). A boltban nem nézték meg, hogy jó-e neked aváz mérete? Ha nem "nagyon messze" lenne, akkor a nyereg igazításával és a stucni kisebbre cserélésével lehet pár cm-t nyerni.

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Szia ZoliPapa!
Légy üdvözölve az Orbea világában,gratulálok-Ön jól választott!Az Orca a ma
kerékpáriparának az egyik legjobb és legszebb karbonváza,bár már több konkurens megjelent ettõl könnyebb 1kg alatti vázzal,de szerintem a mi szintünkön pár deka nem számít.Ha jól tévedek azt a Kawasakizöld-karbonfekete gépet-asszem 51-es méretü-"sózták" Rád amit pár hete én is láttam és a fönökúr 57-es ugyanilyen picit jobban felszerelt-ful durész-gépét
volt szerencsém kipróbálni.A 105-ös szett miatt ne aggódj,semmi gond nincs vele ha tovább fog tartani az outi betegséged vagy mégjobban meghülyülsz-tehát úgy jársz mint én-abból úgyis jövõre már ultegra vagy durész lesz!
Szóval sok sikert az új paripához idõvel majd megszokod,bár nem tudom mit értessz túl messzi kormány ill.fékváltókaron.Ha normálisan(kényelmesen)ülsz a
nyergen és ráfogsz a fékváltókarra,karod picit hajlítva van és a kormány felsõ
vizszintes része takarja az elsõ kerék agyat akkor kb. jó a stucni és felsõcsõ
hossz méretválasztás.Ha kb.így van akkor csak menni kell a géppel minnél többet,hogy megszokjad.Képet ha tudsz dobhatnál fel!
Most már csak a kerékpáros tudásodat és erönléteded kell az Orca szintjére felhoznod és akkor felfelé fékezve hajthatsz a Monte Zoncola-ra!:) Ehhez kivánok Neked sok szerencsét és millio balesetmentes kilométert!
Márkatársi üdvözlettel,Gyuri

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Másfél évi éhezéssel, spórolással, némi ösztöndíjjal 19 évesen meg tudnám venni életem elsõ outiát:bananadan .
Mivel eddig még nem volt outim és szakértõ ismerõsökkel sem vagyok eleresztve nehéz a dolgom.
Érdekelne a véleményetek a két géprõl, amit kinéztem.
1. Guerciotti Cartesio Ultegra (479 000)
http://www.proathlon...ti/cartesio.htm
Ez a bringa nagyon teccik, és made in italy. Ez manapság már egyre ritkább
2. Author CA 6607 (440 000)
Ez se rossz. A felszereltsége jobbnak tûnik, mint az olasz és könnyebb és olcsóbb is. DE nem olasz!
http://www.author-hu...mod=tip&ev=2007

Szerintetek melyik a jobb választás, vagy tudtok vmi mást?
Nagyon köszi a segítséget.

Én a Guerciotti Cartesio-t venném, de Campa Veloce-val. Fõleg hogy most akciós.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

oka mert most írtak a Paul-Launge tól (alias shimano magyar ellátó)
hogy úgy lenne tutkó hogy ha 10es lánc lenne rajta... dehát akor megy ez 9el is :P.... köfi...

"Az Ön rendszerével teljesen kompatibilis a 10 fokozatú hajtómû, csak annyit kwell változtatni, hogy 10 fokozatú láncot használ hozzá (CN5600,CN6600,CN7801)"

Hát mondjuk én meg lennék lepve, ha 9-es soron olyan jól muzsikálna a 10-es lánc. Hátul sokkal kényesebb a helyzet a tizedmilliméterekre, mint elöl.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

9-est természetesen.

oka mert most írtak a Paul-Launge tól (alias shimano magyar ellátó)
hogy úgy lenne tutkó hogy ha 10es lánc lenne rajta... dehát akor megy ez 9el is :P.... köfi...

"Az Ön rendszerével teljesen kompatibilis a 10 fokozatú hajtómû, csak annyit kwell változtatni, hogy 10 fokozatú láncot használ hozzá (CN5600,CN6600,CN7801)"

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A JÓTANÁCSOKAT!!!:)
KMGyuri! Köszönöm az Orbea-tippet. Benéztem a Bikeart-ba (Bp-en ez volt az elsõ bolt, ahová személyesen is bementem).
Erika fogadott és az Onix felõl érdeklõdtem, de mondta, h van jobb. A tavalyi Orbea Orca-ra mutatott. Szerelem volt elsõ látásra. Remek váz, 105-ös szett. A váz gyönyörû, szép a szövése és 1020gramm. Szerencsére kaptam engedményt, így belefért a keretbe, sõt pár ezerrel olcsóbban jött ki, mint a többi három változat, amit kinéztem. Ma kifizettem, elhoztam és kipróbáltam. A pedált, cipõt pilanatok alatt megszoktam. A duál c. váltóval már picit gondban vagyok.
De ami nagyon nehéz, így 5km próbaút után:
1. Nagyon messze van a kormány, fékváltókar
2. amikor kiállok a nyeregbõl, nagyon kell ellensúlyznom a kormányt, hogy baj ne legyen.
Remélem hamar hozzászokom, elvégre ez a gép nem cross-treking, mint az elõzõ

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Efi EFI hanyas láncot használsz? a (105s 10es hajtómû 9es rendszer... 9est vag 10est ..)

9-est természetesen.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Efi EFI hanyas láncot használsz? a (105s 10es hajtómû 9es rendszer... 9est vag 10est ..)

karalahi

karalahi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszi Yobo!

Ez kb 7 kg. Mavic Kyr Elite kerék, meg egy szép carbon Deda kormány az opcíó. Használtan jutottam hozzá és egy kicsit a carbon váztól féltem (nem egy Pantani súlyú ember vagyok), de nagyon komoly érzés volt vele elöször lefele jönni. Mégegyszer köszi a választ.

K

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
igen van

osztrák ismerõsöm tesztelte (bár azt hjiszem full Sram Forceal)
állítólag rettenetesen yó.
de ha már van iyened ugyis mindegy másnak mi a tapasztalata nem??
aszem azt mondta hoyg lefelé is nagyon stabil merev, és felfelé is yól mászik.

aszem van 6,3 kg. opció is.aszem a sramal ennyi... (gondolom kerekektõl meg szettõl is függ)

karalahi

karalahi

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Egy gyors kérdés. Van valami véleményetek a Simplon Pride nevû full carbon vázról teljes Dura Ace szettel? Sikerült egyet beszereznem, de kiváncsi lennék, hogy van-e valami élõ tapasztalatotok a bringával kapcsolatban.

Köszi elõre is.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
ZoliPapa:
Mondjuk én - ha van rendes méretben belõle- gondolkodás nélkül a Guerciottit venném meg! Meg is indoklom szakszerûen miért: Mert sokkal jobban tetszik!
Egyébbként nekem is Dedának tûnik, pont ezért is részesíteném elõnyben az Authorral szemben.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Ezt nem értem. A full karbontól tartottál, de a karbon hátsórésztõl nem?

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 posts
Azt azért így nem merném kijelenteni, hogy az Author ára kedvezõ! Példának okáért a az A6607-es vázszetben 180e ft, ami mondjuk a Yasecemhez eléggé közelít és hát nem igazán egy kategória a két váz (nem, nem az Author a jobb :no: ). Ennyi pénzért komolyabb vázat is el tudnék képzelni. Én a mostani gépem elõtt egy A5505-öst hajtottam, nem rossz váz, de vannak hibái is.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts
yobo!
Miért nem jó a "kevert" váz? Nekem is az van. Karbon hátsó támvilla, alu váz! Nekem abszulút bejött! (Bár az ára egy full karbon váz árában volt, szóval nem alsó kategória) Én spec tartottam a full karbontól, azért vettem alut.

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 posts

Köszi a tanácsot! Az Orbeakat már nézegettem, de nem vettem észre a lap alján a tovább nyilat:lol1:! A váz télleg szép, bár ennyiért már Ultegras bringát adnak. Asszem megfogadom a tanácsot és inkább egy kiváló vázra kicsit "slamposabb" felszereltséget választok (105:cool2: ). Aztán jövõre lehet egy kisebb tuning. Addigra már úgyis lesz könnyebb Ultegra, és a régit ki lehet dobni az ablakon:).

Nézd!
Én is ezt csináltam! Vettem egy jobb vázat és egy szerényebb szettet (Veloce). Azt hittem késõbb lecserélgetem, de rájöttem, hogy felesleges. 100%-ban elégedett vagyok vele és nem tudom te milyen szinten vagy, de ha nem indulsz a touron, akkor bõven elég a 105-ös is...
Az Authorral személyes tapasztalatom nem sok van de az ismerettségi körömben van pár és csak jókat hallok róla! És az ára is kedvezõ!

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 posts
hali

szerintem elsõnek ne építgess. hanem próbálj komplet specifikációt venni..
ugysem tudod még mi az ami kell neked.

csak kevert vázut ne vegyél.
vagy legyen full carbon
vagy legyen full alu egy carbon elsõvillával.

amugy "noname" carbon vázakat külföldrõl is tudsz rendelni kb. 100 ezer Ft..ill. a bikemag apróban is hirdetnek néha...

arra egy 105c ö szett 140-160 ezer Ft aszem (nem tudom most az árait)
ya és klipszet feleysd el még most téry át patenetes renmdszerre vegyél elsõne cipõt pedált aztán a jelenlegi trekkingeden gyakorolj (nem kell sok idõ)

meg menny be boltokba és mond meg hogy van pl. 300 ezrde.
ebbõl hozzanak ki valamit. általában minden boltban körbe fognak pisálni :)
és az addigi interneten látott árakból még simán jön le 10 % oyan alku szerûen..