Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
188 cm magassághoz melyik Merida vázméret passzolna?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Bizony, és nem is kell beakadni, elég csak megcsúszni a nedves sínen, ha mész át...

KillArmy

KillArmy

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Én általában csak a macskakövekre, és a sinekre vigyázok, de arra nagyon...Ha véletlenül beleakadsz az tuti bukta, és általában ahol a villamos jár ott nagy a forgalom...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Specialied vázból az M-es (asszem 54-es) jó lesz 173cm-hez?

banattila

banattila

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
  • LocationDebrecen
nemrég költöztem Debrecenbe, és edzõtársat keresnék. Vagy ha ismertek debreceni országútis klubot, írjatok! Köszi
e-mail: ban.attila@wdsl.hu

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én patentolok ... de inkább a megszokott úton a villanyoszlopnak, hídelemnek, korlátnak támaszkodok (esetleg ahol állni kéne és nincs semmi Kamion-busz...de ezt nem ajánlom én is ritkán alkalmazom...)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A pesti bringázásról: lehet épen, de az biztos hogy nagyon veszélyes és fárasztó dolog. NAgyon fel kell térképezni a kivezetõ utakat, több alternatívát is, kis és nagyobb utak vegyesen, egyik sem jó önmagában. Végig nagy úton kimenni a városból eléggé stresszes, bár a látszat ellenére nem annyira veszélyes (több és széles sávok), mint látszik, a veszély forrás a sávváltások és a be-, kimenõ sávok, a másik fontos dolog a nyílegyenes iránytartás. A kis utcák kevéssé stresszesek, de becsapósak, mert nem számít senki sem állandóan veszélyre, no itt kell igazán észnél lenni, és itt számít a helyismeret (pl. Kovács apuka mikor szokta elengedni gyerekét és ebét egyenesen az útra stb.). Az spd-t meg érdemes már a nagyobb útkeresztezõdések elõtt párméterrel oldani, mert van amikor még hely sincs eldõlni...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

4. Budapesten nem lehet bringával közlekedni (fõleg outival)

Dehogynem. Csak tudni kell, hol van macskakõ és elkerülni, ill. úgy lavírozni, h ne kerülj senkinek az útjába:)

Tuki:)

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

tuki:nem tudsz belekötni shimano flight deck km órát, ami kijelzi hogy hanyasba vagy.

éttem, köszönöm!
akkor végülis nem nagy cucc, ha nem olyat veszek :)
:P

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
andris!rég láttalak!msnre majd gyere má fel!:)
én a ktmet venném, az normálisabban, egységesebben van összerakva, meg azért akármennyire régi csak 105...szerintem

tuki:nem tudsz belekötni shimano flight deck km órát, ami kijelzi hogy hanyasba vagy.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Mit jelent a fékváltókaroknál, hogy nem FilghtDeck kompatibilis?
:P

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Miért csak lombrágóknak gyártanak(tottak) ilyeneket.....:mad:

Egyforma magasak (alacsonyak) vagyunk, ugyanezzel a problémával szembesültem, amikor keresgéltem. 58as váz olyan, mint a 43-as férficipõ... abból van a legtöbb! Nyilván ezek közül több kerül eladásra.

Ha nincs zsé, akkor
1 légy türelmes
2 alternatív megoldásként építs fixit vagy egysebit, városba és erõnlétre a legjobb, és ajánlom figyelmedbe a verseny utcai piacot is

Soxerencsét! ;)

KMGyuri

KMGyuri

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Kedves márkatárs! .
Tour de Pécsen indul majd valaki júliusban?

Igen,pécsi lévén ez az a verseny ami házhoz jön,ill.itt van a közelben és jó buli
fõleg ha együtt mehetünk a Cornix ill. P-Beton elsõ soraival.Na az ám a móka,
fõleg mikor elkezdenek elöl lószólgatni,meccselni egymással,az agyad elhagyod
ha akarod tartani a tempót-már pedig muszály vagy küzdhetsz saját zsírodon!
A harkányi futamon sikerült végig bírni az elejével-sprint befutó döntött 6,lettem azonos idõvel a gyöztes vénemberrel(40felett master kategoria).A 67km-t sikerült 42-es átlaggal lefutni,jó meccs volt,mint az összes többi az eddigi stezonban.
Szóval kedves márkatárs nyomjad 1000-el,erõsödj,ügyesedj és akkor együtt öregbithetjük az Orbea hírnevét.Egyébként a tavalyi hobby felnõt kategóriát pont 1 ilyen géppel nyerték mint a Tied (Somogyi Gergõ,Kaposvár)tehát a bringádon nem múlik.A versenyekröl remek fotók láthatók a www.tourdepecs.atw.hu lap fotógalériáin.Pár képen ronda vénember piros orbea mezben fekete szép bringán csúfitja környezetét-na az lennék én.Aki tud és kedve, ideje,ereje,önbizalma van gyertek, ezekre a versenyekre,mindenki megtalálja a maga sorát és tényleg jó bulik!
Üdv mindenkinek,Gyuri

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Kedves márkatárs! Igen jól tévedsz! Az a kawazöld-fekete az. Ma mentem egy 50-est vele. Ja, és megvolt az elsõ perec is. A 10es fõút Pilisszentiván utáni keresztezõdésénél indultam neki, de hirtelen a semmibõl jött egy furgon, és fékeztem, de kilépni már nem tudtam. Gondolom mindenkinek ismerõs a történet. Azért úgy estem, h a gépnek ne legyen baja:) . A pedált és az ülést szokogatom. A géphez sztem gyenge vagyok még. A méretekkel, szögekkel nincs gond, csak nekem szokatlan a testtartás. Hétvégén dobok fel pár képet. Majd szólok.
Tettem néhány felismerést.
1. A gép szuper
2. Gyenge vagyok még hozzá
3. Béna vagyok még hozzá
Kaposváron van a bukóm szóval életveszély az egész. Nem biztos, h újra neki merek indulni bukó nélkül.
Mégegyszer könönöm mindenkinek a bíztatást és a tippeket.

hát bukót használj mindenképpen,nem elég ha te vigyázol,ha mások nem vigyáznak rád... :wtf:

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
lehet budapesten outival :P én is azzal járok... igaz cask addig amíg kijutok pestrõl...
bukóm nekem se volt :D ( ki is kötöttem a Szentjánosban agyrászkódással meg eszméletvesztéssel )
most már van :D

ZoliPapa

ZoliPapa

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Szia ZoliPapa!
Légy üdvözölve az Orbea világában,gratulálok-Ön jól választott!Az Orca a ma
kerékpáriparának az egyik legjobb és legszebb karbonváza,bár már több konkurens megjelent ettõl könnyebb 1kg alatti vázzal,de szerintem a mi szintünkön pár deka nem számít.Ha jól tévedek azt a Kawasakizöld-karbonfekete gépet-asszem 51-es méretü-"sózták" Rád amit pár hete én is láttam és a fönökúr 57-es ugyanilyen picit jobban felszerelt-ful durész-gépét
volt szerencsém kipróbálni.A 105-ös szett miatt ne aggódj,semmi gond nincs vele ha tovább fog tartani az outi betegséged vagy mégjobban meghülyülsz-tehát úgy jársz mint én-abból úgyis jövõre már ultegra vagy durész lesz!
Szóval sok sikert az új paripához idõvel majd megszokod,bár nem tudom mit értessz túl messzi kormány ill.fékváltókaron.Ha normálisan(kényelmesen)ülsz a
nyergen és ráfogsz a fékváltókarra,karod picit hajlítva van és a kormány felsõ
vizszintes része takarja az elsõ kerék agyat akkor kb. jó a stucni és felsõcsõ
hossz méretválasztás.Ha kb.így van akkor csak menni kell a géppel minnél többet,hogy megszokjad.Képet ha tudsz dobhatnál fel!
Most már csak a kerékpáros tudásodat és erönléteded kell az Orca szintjére felhoznod és akkor felfelé fékezve hajthatsz a Monte Zoncola-ra!:) Ehhez kivánok Neked sok szerencsét és millio balesetmentes kiométert!
Márkatársi üdvözlettel,Gyuri

Kedves márkatárs! Igen jól tévedsz! Az a kawazöld-fekete az. Ma mentem egy 50-est vele. Ja, és megvolt az elsõ perec is. A 10es fõút Pilisszentiván utáni keresztezõdésénél indultam neki, de hirtelen a semmibõl jött egy furgon, és fékeztem, de kilépni már nem tudtam. Gondolom mindenkinek ismerõs a történet. Azért úgy estem, h a gépnek ne legyen baja:) . A pedált és az ülést szokogatom. A géphez sztem gyenge vagyok még. A méretekkel, szögekkel nincs gond, csak nekem szokatlan a testtartás. Hétvégén dobok fel pár képet. Majd szólok.
Tettem néhány felismerést.
1. A gép szuper
2. Gyenge vagyok még hozzá
3. Béna vagyok még hozzá
Kaposváron van a bukóm szóval életveszély az egész. Nem biztos, h újra neki merek indulni bukó nélkül.
Mégegyszer könönöm mindenkinek a bíztatást és a tippeket.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
szóval akkor ezek a bringák nekem felejtõsek mi?:(
Miért csak lombrágóknak gyártanak(tottak) ilyeneket.....:mad:
Tehát úgyan úgy mint a montiknál, a nyeregvázcsõhossz egyenesen arányos a felsõcsõhosszal?

nem értek ám az o.útikhoz...:o
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Elég jó kis 105s szet feszül azon a KTM en... de azárt sztem a 175cm ed nem 58 as vázméretre dukál... hacsak nincs oan hosszú kezed mint Csitának. (de ugye ez a próbacseresznye módszeren múlik)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
sziasztok
kérdésem lenne felétek:

szerintetek melyik éri meg jobban?

ez?

http://www.expressz....8540,138,1.html

vagy ez?

http://apro.bikemag....t=73230&cat=500

mindkettõ 58-as, tehát nagy a 175 cm-emhez,de annyira csak nem lehet gáz

melóbajárni,erõnléti edzésre,meg hosszab o.úti útra kéne.
Montira nem akarok slick gumit rakni,nem szeretem csereberélni.
Szerintetek?
vagy ennyi pénzér fogjam be a szám, aztán vegyem meg amelyiknek jobban tetszik a színe...:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

felezünk :D és akor énis odaadom az Altrixot :D

megegyeztünk! :beer: