Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34343 hozzászólás a témában

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
igazat adok postásnak 1" Ahead es alu 1. villa :D szinte sehol se volt :P (kivétel egy kis vityilót:P

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
ez igy van.:)
a vázadat hol vetted postás?naddon bejövõõss:P

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Pösti srác vagyok, de már megoldottam!:) Tanulság mindekinek: az hogy egy nagyboltban nincs valami, nem jeleti azt, hogy sehol sincs...:)
Bár valószínûleg ezt eddig csak én nem tudtam. De ma megvilágosodtam.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
hol lax?ha közel szolnokhoz, gyere le, megbeszélünk egy talit, és elmegyünk zsuzsa nénihez az ad olyat amilyet szeretnél!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Rendben köszi! Igazából egy nagyban voltam és ott nem volt. Meg is lepõdtem, de ezekszerint az kivétel:)
Én tökéletesen meg vagyok vele elégedve, még a színe is jó:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
bármelyik nagyobb bicajboltban van, én itt vettem szolnokon.alligator márkájú, és teflonos a belseje.amúgy üdözlet a suntour blaze hajtómûvesek táborában!:D neked hogyan szuperál?

postás

postás

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
C.Joe! Megtudnád mondani, hogy hol lehet venni méterre ilyen olcsón bowdenházat? Köszi

ronko

ronko

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Köszönöm C. Joe! Az igazság az,- és ezt ki is felejtettem-, mivel siettem, hogy minden campa rajta, so azokat max. szervízeltetni kell. Találtam is egy jó kis helyet Dunakeszin(Matuzmaster), csak gyári állapotába visszaállítani nem olyan egyszerû..Pedig az lenne a szép!!!

So thx elõre is..Mindenkinek jó roadolást! csa

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
-- swn --

Ha letörik, bilincses váltót még akkor is lehet rárakni...ill. Pajti bá visszaforrasztja
De azért alapból nem fog letörni..
42 ezer?? hm hm.. villával? ha kell akkor vedd (de Kopsztól kéry hozzá kormánycsapágyat) :)

-- koca --

Pinarello

Elvileg yó, megér i a 30 ezret. ha yó a méret ,De azt tudnod kell hogy szingós, enenk minden elõnyével/hátányával...
a szingókat nézd meg miyen állapotban vanank..seytésem szerint zy kel ráyuk ami kb. 2 x 3500FT

A Pinarello egy gaygi pinarello, semmivel sem yob mint egy komoyabb Puch, vagy KTM. de azért minõségi de a gyár palettáyának a legalya, nem véletlen hogy csak 105 van rayta.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
fékpofa szerintem bb roadstop nekem nagyon bevált!és nem drága.bowdenezés: ház:alligator teflonos adják méterét kb 200-ért,bowden:jagwire hyper fék és váltó is darabja kb 400, fékek, rövidebb stucni:menj el egy olyan boltoshoz, aki tart régi bicajalkatrészeket, annál találsz, féktestbõl meg nézel valami olcsó tektro-t.és akkor vehetsz gumit, mert gondolom 20 éves bicajon nem éppen vadiúj.meg szerintem egy bandázsszalag.az meg kb 2000 ft BBB és van sokféle színbe!

ronko

ronko

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Vettem egy 87-es Bianchit, mivel valami szörnyszülött elcsaklizta a bringám 1 hónapja....
Óriási az országútis "feeling", nem is gondoltam volna)), viszont a szingósokhoz nem értek, nem tudom mi mennyit ér, és hát a 20 éves vason van mit rendbe szedni!

So ezúton kérnék segítséget tõletek, ha van ien tapasztalatotok. Semmi különös csak: váltó bowden, féktestek,-pofák, rövidebb stucni,,,van rá 20 rugóm. hmmm

thx elõre is

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
köszi yobo, a colombus már megnyugtató.
42+futár a legolcsóbb. nekem nagyon megtetszett :) acélvázakal csak annyi a parám, h ha elhajlítod a váltótartó fület, akkor sanyi (állítólag pár emberke tud ilyet hegeszteni rá kis hazánkban). mostani vázammal ilyet sikerült csinálni, lánc beugrott a fogsor és a küllõk közé, a hátsóváltót rácsavartam a sorra... mindezt a váci-bajcsy felüljárón :S ...persze ez egy extrém eset.
meg is kérdezem, mennyit nyom egy ilyen szépség...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a második szerintem jó ár, nézzük azt h jó állapotú, 105ös szett, pinarello(!) és az ilyen szettel szerelt ktm-eket egy tizessel olcsóbban adják.szerintem jó vétel lehet!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
sziasztok

http://apro.bikemag....ct=74365&cat=56

mi a véleményetek erröl? az 54 cm es kéne nekem. mert az 59 es az tuti nagy!
mikori lehet ez a bico? és megér szerintetek ennyit?

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
ha yól seytem 50 ezer FT Hercehurcában...

nem tudom a vázanyagot de ránézésre az üléscsövön egy Columbus Zeta matrica van.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
mennyit kóstál egy ilyen?

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Én általában csak a macskakövekre, és a sinekre vigyázok, de arra nagyon...Ha véletlenül beleakadsz az tuti bukta, és általában ahol a villamos jár ott nagy a forgalom...

Januárban egy esõs napon volt szerencsém a Kerepesin egy villamos sínes buktához, 80-as troli satufékkel állt meg mögöttem, sokan megnézték közelrõl a szélvédõt. :) Az volt a tanulópénz, azóta nem estem sínen. Tanulság: ha nem tudsz a sínre merõlegesen átmenni, inkább csatolj ki és rollerezz, mindegy h ki dudál. :) Macskaköveket meszirõl kerülöm... Az autósok pedig - sztem - egyre inkább odafigyelnek ránk. ON

Van vmi infótok errõl vázról? A gyártó oldalán nem találtam semmit. Leginkább az érdekelne, h milyen acélötvözetbõl készül.
http://www.bikeexpre...product/499.jpg

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

188 cm magassághoz melyik Merida vázméret passzolna?

58-as (c-t) normál, nem sloping-os Merida 903-asom van szintén 188cm-hez.
(110-es stucnival.)
nagyobb vázat még nem próbáltam, tehát nincs összehasonlítási alapom. nekem kényelmes így ez a váz.
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Az hogy lehet-e közlekedni bringával egy adott városban/országban az nem is forgalmi kérdés elsõsorban, hanem mentális kérdés ... és nem a bringás részérõl.

:prosze: annyi kiegészítéssel, hogy "nem CSAK" bringás részrõl. Sajnos vannak nagyon - már bocsánat - paraszt bringások.

De hogy tényleg nagyon OFF legyek:
Ebben az országban mindennek meg kellene változni, és mindennek az alapja a mentalitásbeli változás.

Na, részemrõl téma vége.

ON :)

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

A pesti bringázásról: lehet épen, de az biztos hogy nagyon veszélyes és fárasztó dolog. NAgyon fel kell térképezni a kivezetõ utakat, több alternatívát is, kis és nagyobb utak vegyesen, egyik sem jó önmagában. Végig nagy úton kimenni a városból eléggé stresszes, bár a látszat ellenére nem annyira veszélyes (több és széles sávok), mint látszik, a veszély forrás a sávváltások és a be-, kimenõ sávok, a másik fontos dolog a nyílegyenes iránytartás. A kis utcák kevéssé stresszesek, de becsapósak, mert nem számít senki sem állandóan veszélyre, no itt kell igazán észnél lenni, és itt számít a helyismeret (pl. Kovács apuka mikor szokta elengedni gyerekét és ebét egyenesen az útra stb.). Az spd-t meg érdemes már a nagyobb útkeresztezõdések elõtt párméterrel oldani, mert van amikor még hely sincs eldõlni...

Kicsit off leszek. A múlt héten volt a szokásos évi egy hetes pihenésem Ausztriában, Salzburg környékén ... mikor hazajövök minden évben letargiába esem, hogy mennyire élhetetlen város Budapest és nagy általánosságban az ország. Aki járt már tõlünk északabbra, nyugatabbra és délebbre az tudja mirõl beszélek. Az hogy lehet-e közlekedni bringával egy adott városban/országban az nem is forgalmi kérdés elsõsorban, hanem mentális kérdés ... és nem a bringás részérõl.
Ajánlom mindenki figyelmébe a Totalcar-on megjelent tegnapi írást a városi bringázásról és a hozzá fûzött autós kommenteket.
Itt fejben kellene változni az embereknek ... de sokat ... és minden könnyebb lenne.