Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34343 replies to this topic

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Campa: http://www.campagnol...p?gid=6&cid=all
Itt megtalálsz mindent. Súly adatokkal együtt.
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Országúti kerékpár vásárlásán töröm a fejem. De nem igazán értek hozzájuk, ezért is kérném a nálam jóval hozzáértõbbek segítségét.
Hogy is van a sorrend: sora-tiagra-105-ultegra-dura ace ?
Le írna nekem valaki egy hasonló sorrendet a campagnolo felszerelések esetében.
169 cm vagyok, 50-52 cm-s vázat ajánlottak, ez fedi a valóságot ?
105-ös szettes kerékpárra gondoltam, használtan, 100-150ezer ft körül esélyes, hogy találok ilyet pár évesen, használható állapotban ?

Elõre is köszönöm a segítséget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Cinelli Spinaci

Használ valaki ilyet?
Érveket és ellenérveket várok errõl a cuccról, aki (hsználta/használja)!

Köszi!

TranzX em van ami pont így néz ki ... elõnye a hihetetlen állíthatóság probléma nem hogy az oversized de még a sima kormányra is nehezen megy fel.
de tényleg megszámolhatatlan módon és méretbe fel lehet rakni és mivel Triatlonon nem érhet túl a fékkaron így én erre szavaztam. Ja és lehet róla lógatni a csuklót :P ami azé elég kényelmes :P mert ugye a párhuzamosoknál nem tudod mire rárakni... ott szorítani kell végig

(Major Józsi is iet használt még valamikor ;) )

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

hm...szolid megoldás :) és hogy odanyomtad a lyukhoz és addig nyomtad amig ment, és betöltötte ott a teljes lyukat? és nem olvasztja meg a cipõnek a belsejében a szövetréteget, vagy mit?

Én elsõsorban a cipõ vízállóságának növelése miatt alkalmaztam. Melóbajárós cipõmön. Tökéletesen megfelel. Ráadásul rögzít is.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Nem lesz egyszerû!
Mivel ezek cross fékkarok, ezért alapvetõen országúti jellegû kormányra valók, ami 26,0.
Ami egyeneshez van az meg vagy V fékkar vagy kanti. Na, olyanból már lehet válogatni...

A Nitto-ra lesz? Ha annak a hajlatába teszed, akkor szerintem a normál ou. fékkar a legjobb, a kényelmes fogásba, akkor szoktak még idûfutamféket fordítva. Több ötletem nincs

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Amennyiben valaki tudna, 25.4-es befogójú kormányra passzoló, igényes kivitelû, könnyû, kicsi fékkart, kérem ne tartsa magában! Kb. ilyesmire gondoltam (csak ennek nem jó a bilincse): http://www.somafab.com/cxlevers.html

köszi,
kz

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

hm...szolid megoldás :) és hogy odanyomtad a lyukhoz és addig nyomtad amig ment, és betöltötte ott a teljes lyukat? és nem olvasztja meg a cipõnek a belsejében a szövetréteget, vagy mit?

a teljes lyukat szerintem ne töltsd ki, legalábbis úgy nagyon nehéz szétbányászni, de nem veszélyes, kb. 80 fok körül olvad, nó para.
rengeteg helyre jó :)

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Ami nem õl meg, az csak erõsít!!!

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
http://www.pattex.de...ber.1484.0.html

En ezzel rogzitettem.

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
sziasztok!

elözõ héten vettem egy spd-sl pedált, meg egy sh-r061es országúti cipõt. A cipõ spd-sl, és look kompatimilis.

Nem tudom kinek van ilyen cipõje, de ugye ugy áll össze, hogy van 3 lyuk az spd-sl-nek, meg van egy olyan szerü alátét a looknak, ami a sima spd-hez is van. Viszont most, mivel az nincs használva, ott lötyög a cipõben, és nagyon idegesítõ, mit lehet vele csinálni?

A másik kérdésem az lenne hogy az egyik cipõnél olyat tapasztalok, hogyha rálépek, akkor valami igy ilyen légpárnak szerüen benyomodik, majd ha felemelem, akkor "kicuppan" (hülye kifejezés, de ilyen a hangja). Ráadásul egy mondjuk hegyi menetben is elõjön, és érzem, hogy mozog, amikor nyomom le a pedált. Két elképzelésem van, az egyik, h az stopli nem fekszik rá középen rendesen, és az mozog a talpig, vagy pedig, hogy van az a két réteg a cipõben, ami között van az lookhoz a felfogato, és az nyomodik össze, meg ki. Valakinek volt esetleg ilyen tapasztalata? Mit lehetne csinálni?

elõre is köszönöm,
üdv. balázs!
Ami nem õl meg, az csak erõsít!!!

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Outinak készült: http://forum.bikemag...&postcount=2910

Acél a váz, összébb szívesebben húznám 2-3 mm-t, mint szét. Annál is inkább, mert hirtelen nincs ötletem, hogy ki gyárt 126-ban singlespeed agyat., nem aranyárban.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Milyen bicó? Oúti, pálya?

A 126 valószínûbbnek tûnik, a valós helyzet meg sztem az, h ennyi feszegetést bármelyik irányba vidáman elbír a vázad, fõleg ha acél. Ha gondos akarsz lenni, akkor rángasd/hajlítsd pontosan a kívánt méretre.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Ha a papucsok távolságát 123 mm-nek mértem, akkor ugye jól gondolom, hogy 120-as agyra lesz szükségem és nem pedig 126-ost kell belefeszegetnem?

köszi,
kz

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Cinelli Spinaci

Használ valaki ilyet?
Érveket és ellenérveket várok errõl a cuccról, aki (hsználta/használja)!

Köszi!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts
na ja. néha komolyan sajnálom, hogy a crossgépre csak 42-es gumit vettem... /ami a valóságban ráadásul 37-es ....:rocketman /

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Ege. Odavaló. Más kérdés persze, hogy hol van jó minõségû aszfalt, ugye...a közelemben leginkább csak Ausztriában...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,702 posts

Egy jól beállított országútinál nincs kényelmesebb, bárki bármit mond felegyenesedett testtartásról, széles nyeregrõl, vastag gumiról. (Persze újoncként szokni kell, de aztán) Rövid távon - esetleg - látszólag kényelmesebb egy másfajta bicikli, de azért az országúti geometriát, kormányfogásokat, üléskialakítást azért ilyenre találták ki, hogy abszolválható legyen vele pl 20 nap alatt 4000 km, gond nélkül. Ez trekkinggel, MTB-vel nem igazán lehetséges.

mindez oké, de gondolom ezeket jó minõségû aszfaltútra értetted ;)

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Egy jól beállított országútinál nincs kényelmesebb, bárki bármit mond felegyenesedett testtartásról, széles nyeregrõl, vastag gumiról. (Persze újoncként szokni kell, de aztán) Rövid távon - esetleg - látszólag kényelmesebb egy másfajta bicikli, de azért az országúti geometriát, kormányfogásokat, üléskialakítást azért ilyenre találták ki, hogy abszolválható legyen vele pl 20 nap alatt 4000 km, gond nélkül. Ez trekkinggel, MTB-vel nem igazán lehetséges.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
egyenes kormány... nekem olyanom volt szarvval, most bullbar van bandázzsal, de már látom a jövõt: koskormány!!!
Városba szerintem ha széles a kormány, akkor nem praktikus (na ilyen van nekem :)), ha meg elvágod az egyenest, akkor inkább egy koskormány, azon több fogáslehetõség van!

"ez olyan, mint egy dögös sportkocsi: nem praktikus, de marha élvezetes."
ez jó hasonlat :)

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
hm...asszem a puding próbája az evés, csak ugye nincs a környezetemben outi csak bike. most is azzal járok, és pont azért pályáznék egy outira amit írtál is, hogy mindig azt érzem amikor tekerem, hogy az energiám jó része elvész a gumik miatt, szinte érzem ahogy letapad a baszott széles gumik miatt :)... szal a fõ koncepcióm az lenne, hogy városba egy gyors bringa, ezért is gondoltam az outira, az összes problémám vele csak a 8-as meg centirozás problem, illetve hogy talán nem olyan kényelmes az "állandó versenytesttartás miatt"... a crosst elvetettem, azért mert ahogy írtad, inkább akkor veszek egy outit, és egy kicsit szélesebb kereket is rá, kész a cross és outi egybe bringa... most épop azon gondolkodom, lehet láma vagyok, hogy egy outi egyenes kormánnyal nagyon megerõszakolja a bringát? és köszi a tanácsot, jobban szétnéztem a piacon, nem csakmerida és trek, és szimpi még egy csomó bringa, kona vagy ktm illetve láttam fasza rock machine-t is csak ezen az egyenes kormányon gondolkodom...:)