Országúti kerékpár vásárlásán töröm a fejem. De nem igazán értek hozzájuk, ezért is kérném a nálam jóval hozzáértõbbek segítségét.
Hogy is van a sorrend: sora-tiagra-105-ultegra-dura ace ?
Le írna nekem valaki egy hasonló sorrendet a campagnolo felszerelések esetében.
169 cm vagyok, 50-52 cm-s vázat ajánlottak, ez fedi a valóságot ?
105-ös szettes kerékpárra gondoltam, használtan, 100-150ezer ft körül esélyes, hogy találok ilyet pár évesen, használható állapotban ?
Elõre is köszönöm a segítséget.
Nemcsak a testmagasság, hanem sok más egyéb testméret is számít a bringa beállítgatásánál, úgyhogy vegyél elõ egy mérõszalagot, és irány a
http://www.competitivecyclist.comami egy nagyon igényes weblap. Itt találsz egy Fit Calculator-t, ami asszem 8 különbözõ adatból számol neked vázméretet, nyeregmagasságot, stb-stb. Én ez alapján ellenõriztem a bicajom, és elég megbízható.
Persze a legjobb ha kikéred egy igazán hozzáértõ véleményét, de az is fontos hogy te jónak érezd!
A Fit Calculator amúgy 3 különbözõ setup-hoz is megadja az ajánlott értékeket: versenyzõs beállítás, Eddy Merckx-féle 70-80-as évekbeli divat, és a francia stílusú beállítás, ami a legkényelmesebb hosszú távokon.
Szerintem nagyon érdekes és hasznos.
Kíváncsi vagyok milyennek találod.
A Campa meg alulról felfelé: Xenon-Mirage-Veloce-Centaur-Chorus-Record.
100-150-bõl használtan nagyon jó bicajt lehet kapni kis szerencsével, csak érdemes jól megnézni.
Sajnos a Moser vázam hátsórésze kicsit hibás, és reszelve van a papucs hogy egyenesen álljon a kerék. Ezért aztán nincs középen, kb. fél centit a racsni felé kell húzni, hogy jó legyen.
Szerintetek mit lehet kezdeni vele? illetve tudtok ajánlani vkit aki helyretenné?? a papuccsal kell bûvészkedni, mert amúgy karbon a hátsórész.
köszi!