Létezik olyan, hogy V-fékkel kompatibilis országúti fékkar?
X.
Van, pl. a Dia Compe 287-V. 76USD, hoppá.
Ehelyett olcsóbb kantiféket szerelni a bicajra.
Létezik olyan, hogy V-fékkel kompatibilis országúti fékkar?
X.
Egyébként ki milyen pedál fordulaton teker, és mi a tapasztalata, véleménye?
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
legjobb dolog
aki 20 as pedálfordulattal teker az inkább menjen súllyemelõnek
A váltókarnál adott, mennyi bovdent tud húzni maximum. A vátónál meg a két szélsõ helyzet adott. Az a kérdés, hogy a bovdenhúzáshoz arányosan mennyit mozdul a váltó.
Frikciós váltókar képes kezelni 8-as sort. Láttam mûködés közben Shimanot. A 9-es meg ugyanolyan széles, tehát azt is tudja. Vagyis gyakorlatilag bármit megeszik, csak váltásnál kell kis rutin.
A régi frikciós rendszerû váltókarok hány fokozatot képesek átfogni? Vagy ez csak a hátsó váltótól függ? Feltételezem, hogy igen, de szeretnék biztos lenni benne:9
Azt én sem tudom, ez milyen fékkar, ha országúti, akkor országúti fékbowdent vegyél hozzá, egyenes kormányra való, akkor monti fékbowdent (nem egyforma a hordó a végükön).
Mindenhol, mindenféle árban....még egy kérdés az elözõ bringához, hol lehet beszerezni és milyen árban egy egyenes kormányt?
Köszi!
Megpróbálom elmondani mire gondoltam:
A fékkarba bele kell vezetni a bowdent egy lyukon keresztül, amit aztán bekell akasztani a helyére. A fékbowden végén van egy golyó aminek az átmérõje nagyobb, mint az a lyuk amin keresztün kéne vezetni. Levágtam a golyót róla, így sikerült átvezetnem a lyukon, de nem tudom beakasztani ahova kellene... Mit rakjak most a bowden végére és hogyan?
Hát a 3e km alatt nem kellett centrírozni. Én 96kg környékén vagyok és 20(!)-as gumival használtam, a balatonköröli bringa úton kapott ütéseket rendesen, de semmi baja. Én bátran ajánlom, fõleg ennyiért(5e).
75kg vagyok, városba kellene fõleg, szimmetrikus fûzéssel.
Tartósság a fõ szempont!
8ast szeret kapni?
Nem nagyon értem. Újra fel akarod használni? Megoldható, de ha kirojtosodott a végük, azt le kell vágni, különben nem lehet befûzni újra a bowdenházakba. A fékkarod nem ismerem, de elvileg a kábélvégzárók szabványosak.
Ambrosio Excursion felnit használ valaki?
Tapasztalat? Bármilyen infó?