Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34361 hozzászólás a témában

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Szerintem nem nyomok bele szerintem 8 bárt de elég keményre szoktam fújni. Van tipp melyik lehet jobb összeállítás? Régi középhúzós (olyan felépítésû mint az orosz versenybringákon volt) a legjobb Koolstop fékpofával, vagy egy kétforgáspontos Tektro fék gyári betéttel.

Mindenképpen egy jobb konstukciójú féket választanék egy gyengébb pofával, aztán ha a pofa kopik, majd kicseréled jobbra. Szoval tektro.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Szerintem nem nyomok bele szerintem 8 bárt de elég keményre szoktam fújni. Van tipp melyik lehet jobb összeállítás? Régi középhúzós (olyan felépítésû mint az orosz versenybringákon volt) a legjobb Koolstop fékpofával, vagy egy kétforgáspontos Tektro fék gyári betéttel.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
8-10 BARt azért elég kevés szelep tud masszívan tartani...
balaton kerülésrõl meg "tour de peslo" és akkor nem 1hétre kell számolnod csak 5-6 órára 8)

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Hello!

Hosszútávú tervem hogy nyáron, vagy ha jobb idõp lesz meg akarom kerülni a Balatont. Egyetlen félelmem hogy szingós kerék van a bájkomon, és nem tudom hogy mennyire körülményes javítani esetleges defekt esetén. El tudtok látni egy pár szingós tanáccsal? Kb. egy hét alatt érezhetõen ( de még használhatóan) szökik a nyomás a gumiból. Lehet valahogy cserélni a szelep részét úgy mint az autó/bicikli szelepnek?

Kösz!
Üdv. Öccse

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

szerintetek ILYEN sárhányót feltudok valahogy rakni az országúti kerékpáromra üzembiztosan?
azért kérdem, mivel sem az elsõ villán, sem hátul nincs semmiféle szem kialakítva sárhányók rögzítése részére.... :chin:

Nekem villogóbilincsekkel van felrakva. Mivel vettem már életem során egy rahedli villogót, és a hátsókhoz mindig kaptam nagy bilincset amivel a nyeregcsõre, és kis bilincset, amivel a támvillára lehet szerelni. Ez utóbbiakat sosem használtam, most kapóra jött.
Viszont vigyázz a trekking mérettel, a szélesebbek már nem férnek el a féktõl. Érdemes keskeny, országúti kivitelt venni.
Ausztria, Kenguruk földje!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Elsõ körben rossz helyen kérdeztem, ezért most ide teszem fel: Patai-Szabó vázakról tud valaki valamit? Érdemes építeni rájuk egy gépet 1-1 amatõr versenyhez és edzésre?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
a várban szokpott lenni kérdezz utánna, de azok se olcsók
http://www.var-kerekpar.hu/

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Giant:
17561507800 KOMPOZIT országúti váz XS/43 329 900
17561507801 S/46,5 329 900
17561507802 M/50 329 900

ezt hozza a neuzer... keresel 1 kiskert aki szívesen megrendeli neked tõlük.. a partnerek listájába ott van....

FELT:
én 2007 nyarán kerestem nem találtam... (pedig 1 DA nem esne rosszul a popóm alá :D)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Giant országúti vázakat lehet külön kapni (nézegettem a Neuzer honlapját, de nem túl világos)? Ha igen hol, mennyiért? Másik kérdésem: a Felt megtalálható-e nálunk?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ízlések és pofonok ...nekem meg a konvencionális geometria :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
lehet én vagyok a perverz, de nekem utóbbi idõben sokkal jobban megtetszett a compact geometria:D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Szerintem az ejtett felsõcsöves vázakat hívják így.

Pontosan.

Ez pl "compact geo", ez meg hagyományos

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem az ejtett felsõcsöves vázakat hívják így.

szocsek

szocsek

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
A BikeMag-ban olvastam a Pegoretti cikket, utána kicsit böngésztem a web-et. Valahol azt mondta a mester, hogy nem hajlandó kompakt vázat készíteni. Eddig csak a kompakt hajtómûvet ismertem - mi az a kompakt váz?

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
..szóval akkor nem reménytelen a dolog!
:bananadanköszönöm a segítségeteket!

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

sziasztok

szerintetek ILYEN sárhányót feltudok valahogy rakni az országúti kerékpáromra üzembiztosan?

Persze hogy fel, kell 4 db mûanyag bilincs, hozzá csavar meg anya, ezeket elöl a villa aljára, hátul meg a támvilla alsó részére rögzíted, és vele együtt a sárvédõt is.
Bringásboltban tudnak segteni.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
nem kell a stoplin/spd n járni ott a sakra azouti cipõk 90% gumis sarkú (MTB mind) és tátátátááááá
voltam már 1 -2 versenyen sétáltam már benne nem 1km t és nemnagyon éltem meg ezt... sõt amikor nem volt lift akkor a 6. ra cipeltem minden nap le fel abringuszt egy hónapig
figyelni kell ennyi.. közel 90° súlypontelhelyezés és nem fox elsni :D

(vannak SPD cipellõk direkt utcai verziósok... sokan mondtákhogy simán használható utcai cipõként a sülyesztett SPD miatt más kérdés hogy nem leszel vele 1 zerge le fel szállásnál illetve ha nagyon startolni akarsz esetleg a fõnök linóleumára húzol egy kövér csíkot :P, de ne várd hogy úgy nézz ki bennük mint Basso :D)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hát, ez érde cahs lesz. Gyorskötözõ esetleg? Meg oda valami gyurma szerû anyag hogy ne zörögjön.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
sziasztok

azért kérdem, mivel sem az elsõ villán, sem hátul nincs semmiféle szem kialakítva sárhányók rögzítése részére.... :chin:

(a mûanyag nyereg-, ill. alsócsõre rögzíthetõ variációk nem bizonyultak hatásosnak)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Persze hogy tekerhetõ, csak annyit mondtam (tapasztalatból), hogy minda sima spd, mind az sl járás szempontjából hasonló, vagyis ugyanúgy rossz benne járni, ráadásul csúszik mert fém. A look annyiban jobb, hogy a tartása erõsebb és lehet hozzá kapni csúszásgátló "papucsot". Ami nagyon hasznos, mert csak az alatt a pár tíz méter alatt el lehet esni, míg a kerós a kapuból hazamegy, pld. felkell menni megy egy lépcsõn vagy lukacsos kerti járólapokon (egyik kezében a kerékpárt tartva) vagy egy versenyen bóklászik a nevezés körül...