Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

sziasztok

szerintetek ILYEN sárhányót feltudok valahogy rakni az országúti kerékpáromra üzembiztosan?

Persze hogy fel, kell 4 db mûanyag bilincs, hozzá csavar meg anya, ezeket elöl a villa aljára, hátul meg a támvilla alsó részére rögzíted, és vele együtt a sárvédõt is.
Bringásboltban tudnak segteni.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
nem kell a stoplin/spd n járni ott a sakra azouti cipõk 90% gumis sarkú (MTB mind) és tátátátááááá
voltam már 1 -2 versenyen sétáltam már benne nem 1km t és nemnagyon éltem meg ezt... sõt amikor nem volt lift akkor a 6. ra cipeltem minden nap le fel abringuszt egy hónapig
figyelni kell ennyi.. közel 90° súlypontelhelyezés és nem fox elsni :D

(vannak SPD cipellõk direkt utcai verziósok... sokan mondtákhogy simán használható utcai cipõként a sülyesztett SPD miatt más kérdés hogy nem leszel vele 1 zerge le fel szállásnál illetve ha nagyon startolni akarsz esetleg a fõnök linóleumára húzol egy kövér csíkot :P, de ne várd hogy úgy nézz ki bennük mint Basso :D)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hát, ez érde cahs lesz. Gyorskötözõ esetleg? Meg oda valami gyurma szerû anyag hogy ne zörögjön.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
sziasztok

szerintetek ILYEN sárhányót feltudok valahogy rakni az országúti kerékpáromra üzembiztosan?
azért kérdem, mivel sem az elsõ villán, sem hátul nincs semmiféle szem kialakítva sárhányók rögzítése részére.... :chin:

(a mûanyag nyereg-, ill. alsócsõre rögzíthetõ variációk nem bizonyultak hatásosnak)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Persze hogy tekerhetõ, csak annyit mondtam (tapasztalatból), hogy minda sima spd, mind az sl járás szempontjából hasonló, vagyis ugyanúgy rossz benne járni, ráadásul csúszik mert fém. A look annyiban jobb, hogy a tartása erõsebb és lehet hozzá kapni csúszásgátló "papucsot". Ami nagyon hasznos, mert csak az alatt a pár tíz méter alatt el lehet esni, míg a kerós a kapuból hazamegy, pld. felkell menni megy egy lépcsõn vagy lukacsos kerti járólapokon (egyik kezében a kerékpárt tartva) vagy egy versenyen bóklászik a nevezés körül...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Elhiheted hogy az SPD rendszer is tekerhetõ.;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

yobo

yobo

törzsvendég

• fórumtag
  • 500 hozzászólás
bloke

shimanoban tuti van 180as
de azt idõfutamokra gyártják.ill . arra alkalmazzák
országutikon 170 -172,5 -max 175 a megszokott. racionélisan is hacsak nem vagy 2m-es

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
  • LocationGyőr
igy igaz. spd-hez spd sl-hez sl. csak a ket kategoria kozott varialok.
azt olvastam, hogy az sl/look jobban tart a pedalon es hatekonyabb. de ebbol kifolyolag ha leszallsz a bringarol nehez benne jarni.(nem turazni)
ezert jobb valsztasnak tunne a sima spd. de miert vesz az ember patentpedalt? mert tekerni akar. akkor meg sl/look is jo:)
na ez az en problemam

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Az spd kötésekrõl: ha oúti cipõre lesz, teljesen mindegy, mert általában mindkettõ fajtát fel lehet tenni rá és egyikben sem lehet normálisan járni (más típusúban sem) de nem is arra találták ki.

ne bizonytalanítsd már el! szerintem úgy gondolta hogy SPD-hez SPD cipõt vesz, SL-hez meg országútit, és így akar dönteni....szerintem jó az SPD, én is azt használom, bár van look cipõm és pedálom is...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Monoblokkal kapcsolatban: hát én meg éppen az FSA monoblokkot nem ajánlanám nyugodt szívvel, bár elég könnyû, elég tartós, de az illeszkedéssel van vele valami, mert még mindkét fsa monoblokkom (egyik titán tengelyes isises, a másik négyszögtengelyes cro-mo) kattogott-nyikorgott rendszeresen és sokáig és ki is lazult, ráadásul saját, fsa hajtómûvével. A szerelõk nem tudtak racionális érvet mondani, és aztán arra sem, hogy hónapokkal késõbb mért maradt abba kattogás... (ami megint elõjöhet)
Az spd kötésekrõl: ha oúti cipõre lesz, teljesen mindegy, mert általában mindkettõ fajtát fel lehet tenni rá és egyikben sem lehet normálisan járni (más típusúban sem) de nem is arra találták ki.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Montisban is a 175 az alap, emellett gond lehet még, hogy más a lyukkör oútin mint montin, szóval 1-2 gyártó kivételével elfelejtheted az 53-as tányért, leginkább 48-ig vannak tányérok, újabban meg inkább 46ig.
Esetleg próbáld meg a DA-t használtan.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Miért milyen magas vagy?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szeretnék hosszabb hajtókarokat a bringámra, de úgy tûnik, hogy 175-nél hosszabb csak Dura Ace van. Van esetleg más megoldás (pl. montis hajtómûvek asszem alacsonyabb árfekvésben is léteznek hosszabb hajtókarral, de a láncvonal jó lenne-e stb)?

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Az FSA-t bátran ajánlom. Nekem nem is a legkönnyebb titántengelyes van, hanem az az alatti. Semmi hiba nincs sem a csapágyazásban, sem a kar-tengelykapcsolatban.
A karbonkarnak is ugyanúgy alumíniumból van a pedálmenet és a tengelyrögzítése, mint bármrely más karnak: egy alumag köré szövik a karbont.

Köszi :prosze: Ma is tanultam valamit :)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Sziasztok!
A kerdes az hogy SPD-SL vagy sima SPD legyen?

+ egy szavazat a sima SPD-nek. Városi bringához - ha ugye gyalogolsz is mellette - mindenképp a montis cipõ a szerencsésebb választás.

- - -> LOVAK <- - -

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Sima SPD-t, itt is van egy pedál, ami nem sártûrõ annyira, de neked csak városba kell. :)
http://ebike.hu/term.../pedal/spd/2108
Cipõ, meg ha kicsit hajlékonyabb kell:
http://ebike.hu/termekek/cipo/mtb/4291
http://ebike.hu/termekek/cipo/mtb/2375
Õ meg olyan divatosabb is, meg nagyon olcsó:
http://ebike.hu/termekek/cipo/mtb/5891
Õt nem ismerem, de nem annyira drága:
http://ebike.hu/termekek/cipo/mtb/3311

(azt hogy piroskosaras-e vagy sem, azt nem néztem, csak hogy tudjad, hogy milyeneket nézzél.)

Blamazs

Blamazs

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
  • LocationGyőr
Sziasztok!
Tanacsot szeretnek kerni toletek. Van egy Neuzer Courier bringam.
Szeretnek bringas cipot venni hozza es pedalt. A kerdes az hogy SPD-SL vagy sima SPD legyen? Igazabol az sl-tol azert felek mert abban menni nemigazan lehet ugye, csak tekerni.De idonket azert le kell szallni a bringarol es muszaj gyalogolni is megha kicsit is(pl bolt).
Szoval mi a velemenyetek, melyiket nezegessem magamnak?
Koszi!
Udv:Balazs

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.018 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Köszönöm a hozzászólásokat :) Szimpibb lett az ISIS rendszer (fõleg miután megcsodáltam Rabbit Maliján lévõ karboncsodát :P )
Már csak egy kérdésem lenne (egyenlõre): milyen monoblokkot lenne érdemes vennem a fent említett hajtómûhöz? Ilyenkor van jelentõsége, hogy az adott hajtómû karbon-e vagy sem?

Az FSA-t bátran ajánlom. Nekem nem is a legkönnyebb titántengelyes van, hanem az az alatti. Semmi hiba nincs sem a csapágyazásban, sem a kar-tengelykapcsolatban.
A karbonkarnak is ugyanúgy alumíniumból van a pedálmenet és a tengelyrögzítése, mint bármrely más karnak: egy alumag köré szövik a karbont.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Köszönöm a hozzászólásokat :) Szimpibb lett az ISIS rendszer (fõleg miután megcsodáltam Rabbit Maliján lévõ karboncsodát :P )
Már csak egy kérdésem lenne (egyenlõre): milyen monoblokkot lenne érdemes vennem a fent említett hajtómûhöz? Ilyenkor van jelentõsége, hogy az adott hajtómû karbon-e vagy sem?

- - -> LOVAK <- - -

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

Tudtommal a Shimano és Campa agyak nem kompatibilisek, ez látható a rotor bordázatának különbségén. Az ügyesek inkább a váltókkal szoktak variálni (tehát shimano váltó/-kar viszi a campa fogas/agy kombót, ill. vica versa), volt már errõl itt szó...

Vagy Miche - ami megoldja az inkompatibilitásból adódó gondokat. Köszi!