Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34346 replies to this topic

mykonzerv

mykonzerv

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

El tudja valaki mondani hogy jó lenne-e ez a fék a gépembe? Nem tudom hogy honnan, és meddig mérik a 39-49 mm-t. Nekem a a félkpofa tetejétõl a rögzítõcsavar aljáig kb 50 mm van. Szerintetek megfelelõ lenne a gépembe?

http://www.biketools...0AF&id=93116491

Kösz!
Üdv. Ádám

szerintem, ha nem valami ultraspéci és tutira szabványtól eltérõ bicód van, akkor jó bele. én egy mali team-en használok ilyen féket, 23-as külsövel és átlagos magasságú weinmann felnivel. elõtte egy tök alacsony profilú ambrosio felnim volt, ugyancsak 23-as gumival és azzal szépen ment minden. de magmondod milyen bicóval jársz, akkor talán vki pontosat is tud mondani:)

az újabb monoblokkok meg mind ipari csapágyasak, ha jól tudom. egy mezei shimano a zöld pontban (ha Bp-i vagy) 2000 forint kb. haverom azt nyúzza már jóideje SS bringával és nem volt panasz rá. bár szerintem erre a zoggie-ra sem lesz.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
El tudja valaki mondani hogy jó lenne-e ez a fék a gépembe? Nem tudom hogy honnan, és meddig mérik a 39-49 mm-t. Nekem a a félkpofa tetejétõl a rögzítõcsavar aljáig kb 50 mm van. Szerintetek megfelelõ lenne a gépembe?

http://www.biketools...0AF&id=93116491

Kösz!
Üdv. Ádám

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Országútiba kellene hajtótengelyt cserélnem és akkor már egy ipari csapágyas monoblokkot akarok. Nem kell a legjobb de ne is essen szét két pillanat alatt. Tudtok valamit errõl: http://bikestore.hu/...agyas-monoblokk

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
nem túl nehéz, mindenes, strapabíró külsõt keresek edzésre és versenyre. versenyzõk:
1. Continental Ultra Gatorskin
2. Michelin Krylion Carbon
3. WTB Solano Team
természetesen mindegyikbõl a hajtogatós, nem a drótos :)
ki melyiket venné erre a célra?
alle!

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
Egyik cimborám bicajt akar váltani./országutit/
Eddig "hagyományos" váza volt abból is 56 os.
Giant SCR C4 es 2008as bicajt nézte ki magának, de ez a váz Compact,/ejtett csöves/
Ezen méretekben létezik : 43, 46.5, 50, 55.5, 58.5cm
Sajna nem találtam "normális" geometria adatot errõl a vázról.
Ha v.ki ismeri a Giant méretezését, illetve tudna belinkelni egy geometriatáblázatot az sokat segítene.

itt néztem:
http://www.giant-bic...oad/1398/29637/

A linken van egy táblázat, ha jól értelmeztem hagyományos méret 55-57cm nél szóba jöhet a 50es vagy a 55,5 váz
mégis mitõl függ, hogy melyik lenne az igazi?
Sajna a bicaj rendelve lesz, és elõtte nincs lehetõség a próbára!

Üdv:Big

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Szerintem nem nyomok bele szerintem 8 bárt de elég keményre szoktam fújni. Van tipp melyik lehet jobb összeállítás? Régi középhúzós (olyan felépítésû mint az orosz versenybringákon volt) a legjobb Koolstop fékpofával, vagy egy kétforgáspontos Tektro fék gyári betéttel.

Mindenképpen egy jobb konstukciójú féket választanék egy gyengébb pofával, aztán ha a pofa kopik, majd kicseréled jobbra. Szoval tektro.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Szerintem nem nyomok bele szerintem 8 bárt de elég keményre szoktam fújni. Van tipp melyik lehet jobb összeállítás? Régi középhúzós (olyan felépítésû mint az orosz versenybringákon volt) a legjobb Koolstop fékpofával, vagy egy kétforgáspontos Tektro fék gyári betéttel.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
8-10 BARt azért elég kevés szelep tud masszívan tartani...
balaton kerülésrõl meg "tour de peslo" és akkor nem 1hétre kell számolnod csak 5-6 órára 8)

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 posts
Hello!

Hosszútávú tervem hogy nyáron, vagy ha jobb idõp lesz meg akarom kerülni a Balatont. Egyetlen félelmem hogy szingós kerék van a bájkomon, és nem tudom hogy mennyire körülményes javítani esetleges defekt esetén. El tudtok látni egy pár szingós tanáccsal? Kb. egy hét alatt érezhetõen ( de még használhatóan) szökik a nyomás a gumiból. Lehet valahogy cserélni a szelep részét úgy mint az autó/bicikli szelepnek?

Kösz!
Üdv. Öccse

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

szerintetek ILYEN sárhányót feltudok valahogy rakni az országúti kerékpáromra üzembiztosan?
azért kérdem, mivel sem az elsõ villán, sem hátul nincs semmiféle szem kialakítva sárhányók rögzítése részére.... :chin:

Nekem villogóbilincsekkel van felrakva. Mivel vettem már életem során egy rahedli villogót, és a hátsókhoz mindig kaptam nagy bilincset amivel a nyeregcsõre, és kis bilincset, amivel a támvillára lehet szerelni. Ez utóbbiakat sosem használtam, most kapóra jött.
Viszont vigyázz a trekking mérettel, a szélesebbek már nem férnek el a féktõl. Érdemes keskeny, országúti kivitelt venni.
Ausztria, Kenguruk földje!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Elsõ körben rossz helyen kérdeztem, ezért most ide teszem fel: Patai-Szabó vázakról tud valaki valamit? Érdemes építeni rájuk egy gépet 1-1 amatõr versenyhez és edzésre?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
a várban szokpott lenni kérdezz utánna, de azok se olcsók
http://www.var-kerekpar.hu/

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Giant:
17561507800 KOMPOZIT országúti váz XS/43 329 900
17561507801 S/46,5 329 900
17561507802 M/50 329 900

ezt hozza a neuzer... keresel 1 kiskert aki szívesen megrendeli neked tõlük.. a partnerek listájába ott van....

FELT:
én 2007 nyarán kerestem nem találtam... (pedig 1 DA nem esne rosszul a popóm alá :D)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Giant országúti vázakat lehet külön kapni (nézegettem a Neuzer honlapját, de nem túl világos)? Ha igen hol, mennyiért? Másik kérdésem: a Felt megtalálható-e nálunk?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
ízlések és pofonok ...nekem meg a konvencionális geometria :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
lehet én vagyok a perverz, de nekem utóbbi idõben sokkal jobban megtetszett a compact geometria:D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Szerintem az ejtett felsõcsöves vázakat hívják így.

Pontosan.

Ez pl "compact geo", ez meg hagyományos

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szerintem az ejtett felsõcsöves vázakat hívják így.

szocsek

szocsek

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
A BikeMag-ban olvastam a Pegoretti cikket, utána kicsit böngésztem a web-et. Valahol azt mondta a mester, hogy nem hajlandó kompakt vázat készíteni. Eddig csak a kompakt hajtómûvet ismertem - mi az a kompakt váz?

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
..szóval akkor nem reménytelen a dolog!
:bananadanköszönöm a segítségeteket!