Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34346 replies to this topic

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Sajna ezt nem tom h nekem mekkora kell.Vhol láttam itt a fórumban vmi oldalt ahol le van írva ,mit hogy kell mérni.De nem találom.

http://www.gepida.hu/tippek2.php
nálam ez mûködött, utánna próbáltam bringán, és tökéletesen kiszámolta (az átlépésivel számold, így sokkal pontosabb értéket kapsz, mintha a tényleges magasságod alapján számolnád)

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 posts

amúgy alivitoból van 60-as méret is, a többibõl 58 a max jelenleg.

Sajna ezt nem tom h nekem mekkora kell.Vhol láttam itt a fórumban vmi oldalt ahol le van írva ,mit hogy kell mérni.De nem találom.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Delma01 ha már írtál a Demaról.Milyen gépek?
Xfactort nézve van egy pár olcsó gépük
pl ez http://www.xfactorne...3&mkod=15&db=20
Bár ez sem rossz :
http://www.xfactorne...3&mkod=15&db=20

egyedül 07-es Alivitot próbáltam pár kör erejéig Pécsen a belvárosban. A többin csak ültem a bringaexpon.
a többirõl dögivel van infóm, mindig kiküldik az új katalógust, az expon is eléggé jó volt az informálás.
beszéltem a forgalmazóval, ha nem tetszik a piros bandázs, gumi, vagy bármi akkor hasonló értékben díjmentesen kicserélik más színre. de egyedi setuppal is elõállhatsz, õk összerakják neked. (vázat amúgy nem lehet külön kapni)

szerintem abszolút jó ár/érték arányúak, az alivitó villája is tûrhetõ, tovább is bírja mint a hasonó kaliberû 810-es gepidáé (fõleg hogy ebben normális rendszerû ritchey csapágy van abban meg noname)
az alhonga féktõl nem kell félni, számomra sokkal jobban fogott mint a sora szett fékje, és ennek valamivel a betétje is jobb
a joytec agyak egész jók, igaz régen se voltak rosszak, fõleg most hogy összeállt a novatec gyárral
minden bringa a legújabb alkatrészekkel van szerelve (pl sora 08), mindeki döntse el mennyit szán rá:) én vennék ha lenne mibõl:)

amúgy alivitoból van 60-as méret is, a többibõl 58 a max jelenleg.
egyedüli negatívum hogy a rendelésre néha sokat kell várni (érdemes megkérdezni mikor jön szállítmány)
nekem szerencsém volt 3 hét alatt megjött a mez+nadrág
ha valami kérdés van kérdezz bártan

kiskubai: ha van egy régi elsõlámpa tartód (aza bilincses) annak a tetejére rá tudod ragasztani a km óra konzolját. nekem a montin így van megoldva

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
(olcsóbb venni még 1 bóvli km órát mint 1 elemet..)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

én írnák nekik, én eddig 2x fanyarodtam arra hogy írjak a gyártónak (Dema,Kona) és készségesen válaszoltak:)
szerintem a polír papír lesz a megoldás, arra meg pár fastag lakkréteg
kíváncsian várom hogy mire jutottál:)

OFF: írNÉK:)

ON: ma tökjót tekertem:D föl kéne szenvednem valahogy az oversize kormányra a csóró km órát meg kéne bele szereznem elemet...

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Delma01 ha már írtál a Demaról.Milyen gépek?
Xfactort nézve van egy pár olcsó gépük
pl ez http://www.xfactorne...3&mkod=15&db=20

Bár ez sem rossz :
http://www.xfactorne...3&mkod=15&db=20

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Hol tudnám kideríteni mindezt? A vázam egy elsõ generációs Scott CR1es karbonváz. Már csak azért sem kellene nagyon kísérleteznem, mert nem volt olcsó, nem tudok még egyet venni, ha elfuserálom. Írjak egybõl a Scott-nak ? :D
Arra gondoltam ezek az autótuningolók biztos szoktak karbonnal dolgozni, körbejárok egy-két profibb mûhelyt, hátha tudnak adni egy-két tippet.

én írnák nekik, én eddig 2x fanyarodtam arra hogy írjak a gyártónak (Dema,Kona) és készségesen válaszoltak:)
szerintem a polír papír lesz a megoldás, arra meg pár fastag lakkréteg
kíváncsian várom hogy mire jutottál:)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Kipage,
derítsd ki, milyen festéket, lakkot használtak. Majd annak nézz utána, az oldószere bántja-e az epoxi gyantát. Az oldószerrel szépen le tudod mosni a csicsát, majd mehet az egyedi dizájn.

Semmiképpen ne csiszold!

Hol tudnám kideríteni mindezt? A vázam egy elsõ generációs Scott CR1es karbonváz. Már csak azért sem kellene nagyon kísérleteznem, mert nem volt olcsó, nem tudok még egyet venni, ha elfuserálom. Írjak egybõl a Scott-nak ? :D

Arra gondoltam ezek az autótuningolók biztos szoktak karbonnal dolgozni, körbejárok egy-két profibb mûhelyt, hátha tudnak adni egy-két tippet.

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
Igen,vannak kedves motorosok. :) De találkoztam normálisakkal is akik nem akarnak feltétlen leszorítani és beszarasztani.Vmelyik nap majdnem közelebbrõl megismerkedtem 1 motorossal.Autóval mentünk fel Sástóra kicsit sétálni kislányommal és feleségemmel.Szépen lassítunk ,h balra bekanyarodjunk a parkolóba.Egy autó mögöttem,õ is lassít, aztán bal tükörbe belenézek h kanyarodjak és hirtelen egy motoros kilõ a az autó mögül.Gondoltam de kedves.

Egyébként nem értem a sok kedves autóst.Nem gondol arra h valaki megküzd azért ,hogy egy hegyen minél feljebb jusson, esteleg nem is környékbeli és leteker 50-100km-t is hogy felmenjen a Mátrába.Õk pedig letolják az útról az embert meg mellé még esetleg ugatnak is h minek tekerek én ott mert az autósoké az út.De ha bringára ülne akkor meg lehet a solymosi elágazóig nem tudna felmenni.

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Jók azok az utak ahol nincs nagy forgalom,de próbálj meg jóidõben felmenni Mátraházára :)
Ott van forgalom.Autósok ,motorosok,busz.Van ott minden.

A motoros bagázs a szívem csücske. Mindig melletted vált és húzza még jobban, h jól összecsináld magad a bicajon. Hétvégén ezért nem szeretek a Mátrába menni, õrültek háza.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
1x nézd meg epoxival ragaszottták-e a váz karbon szöveteit 8) a Nero Corsa vagy valameik pl már nem epoxis 8)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Kipage,
derítsd ki, milyen festéket, lakkot használtak. Majd annak nézz utána, az oldószere bántja-e az epoxi gyantát. Az oldószerrel szépen le tudod mosni a csicsát, majd mehet az egyedi dizájn.

Semmiképpen ne csiszold!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Az a baj, hogy csúnyácska a váz. Ez a csiszolás nem egy rossz ötlet. Venni kéne a egy karbonkormányt és azon kikisérletezni :-D csak az is drága mulatság lenne, bár még mindíg olcsóbb, mint ha vázakon gyakorolnék.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Szemcseszórás rulez ;)
"Hé szaki, hová lett a vázam???" :D

Alapvetõen vagy szemcseszórással, vagy égetéssel szedik le a vázakról a festést, de a karbon egyiket sem tolerálja. Meg lehet próbálni oldószerrel (kromofág), de fogalmam sincs, nincs-e rossz hatással a gyantára. Vagy lecsiszolgathatod csiszpapírral, csak egy kissé melós, és az aránylag kis falvstagság további csökkentése után (mert ugye kicsit bele-bele csiszol az ember fia a vázanyagba) nem adnék egy lyukas garast sem azért, hogy a váz nem adja majd meg magát.
Szóval hiányos ismereteim miatt jó megoldást nem tudok ajánlani, rosszat annál többet. Vagy marad az egyszerû út: hagyd úgy, ahogy van.
Ausztria, Kenguruk földje!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Lenne egy kérdésem. Adott egy festett lakozott karbonváz. Van valami technika, amivel le lehet szedni róluk a festést, lakkot, matricát, mert natúr karbonvázat szerenék. (igazából nem natúrat, csak egyedi matricázást képzeltem el a vázra)

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 posts

ez kamu:) add hozzá a kosárhoz

a kamu üzit kitöröltem mert én is rájöttem :)
de ez az eredeti ár

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

http://www.akerekpar...llys-arc-1.9,34
ez sem rossz

ez kamu:) add hozzá a kosárhoz

Tomka1

Tomka1

vendég

• fórumtag
  • 72 posts
http://www.akerekpar...llys-arc-1.9,34
ez sem rossz

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ezt nevezik kompomisszumnak. :) Vagymiamanó..
Elsõ fûzött, mert elrontottad. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
vehetsz full kereket is csak az kb 140% os árba van mintha diribdarabokból te rakod össze :P
elsõ már fûzött 8)