Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2008. április 14. - 10:45

Írta 2008. április 14. - 06:30

Írta 2008. április 13. - 23:16

Én kicsit több vagyok:) 85kg
...
Meridák tetszenek 800as v 900as széria
...
Shimanot sztem,Sora,Tiagra környékérõl.
A többit (stucni,kormány,nyereg,nyeregcsõ,pedál) nem tom.
nahszóval. szerintem 85kg alatt is csak annyi lenne hogy néha beleérne a fékpofába, de nem tudok tapasztalatot mondani.
Meridát csak ajánlani tudom, nekem egy 880-as van most éppen Carbonvillával. szerintem 900-as széria legalját nézd mert ott már alapból van carbonvilla! Ezek a vázak nagyon jó vételek, és magyarországon amióta új nagyker van ( http://www.bikefun.hu ) azóta kiváló a garancia ügyintézés is ha netán valami baj lenne,
Shimano-ból feltétlenül Tiagrát vegyél, mert sokkal jobb mint a Sora és nem is annyira drága, tehát inkább legyen késõbb egy Tiagrás bringád mint hamarabb egy Sorás. megéri spórolni:)
stucni-kormány-nyeregcsõ: Ritchey COMP-PRO-WCS attólfügg melyikre van pénz.
Remélem tudtam segíteni:)
Üdv: Kiskubai
Írta 2008. április 13. - 23:07

Ha kiállva erõteljesen tekerek a szerény 56 kilómmal akkor is beleér néha a fékpofába...ennek ellenére szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú kerékszett, és jó vétel!
Én kicsit több vagyok:) 85kg
CSak azért kérdeztem , mert ha most nem lesz semmi lém értelmes bringára akkor lehet veszek vmi vázat ,-Meridák tetszenek 800as v 900as széria,Mali ára miatt kedvezõ lenne de nem tom milyenek-és veszek rá cuccokat.Persze nem 1-2 hónap alatt,hanem sztem csak jövõre lesz kész.De akkor legalább lesz egy normális gépem.Hogy milyen cuccokat veszek?Még nem tom.Shimanot sztem,Sora,Tiagra környékérõl.A többit (stucni,kormány,nyereg,nyeregcsõ,pedál) nem tom.
Írta 2008. április 13. - 22:54

Milyenek a Shimano belépõ szintû kerekei ?Pl : Shimano WH-R560
Én csak a WH-R550rõl tudok véleményt mondani. Egy 105 agy, koliken (kõnehéz) felni párosról váltottam át erre a kerékszettre. sokkal jobban gyorsíthatóbb, sokkal könnyebb. A hátsó kerék elég merev a 20 küllõ ellenére. Egyetlen hibája az elsõkerék, ami a 16 radiálisan fûzött kardküllõ miatt nem valami merev. Ha kiállva erõteljesen tekerek a szerény 56 kilómmal akkor is beleér néha a fékpofába...ennek ellenére szerintem egy nagyon jó ár/érték arányú kerékszett, és jó vétel!
Írta 2008. április 13. - 22:26

Írta 2008. április 13. - 00:54

http://www.bikefitti...lish/Frame.aspx
Tomka!
Én a helyedben azt a 2 outit megnézném magamnak, egyik egy Trek karbon váz 105 meg ultera cuccal 170-ért , a másik egy bianchi a maxi bike-tól, sztem õk még pár hét garit is adnak rá,és ez is csak 150.
http://piacter.bikem...t=128472&cat=56
http://piacter.bikem...t=127434&cat=56
Nekem a trek jobban tetszik,és ott adva van egy jó váz a többi alkatészt késõbb is lehet fejleszten, ha szükség van rá.
Írta 2008. április 10. - 19:20

Írta 2008. április 10. - 18:23

Sajna ezt nem tom h nekem mekkora kell.Vhol láttam itt a fórumban vmi oldalt ahol le van írva ,mit hogy kell mérni.De nem találom.
"Állj egy egyenes fal elé úgy, hogy a sarkad hozzáérjen a falhoz. Kérj meg egy hozzád (érzelmileg) közelálló valakit, hogy a lábad között toljon fel egy könyvet, vagy mappát, bármi jó, addig, amíg már kicsit kellemetlen érzés. Csináljatok ott egy jelölést a falon. Így lehet megmérni a lábaid hosszát. Az adatot centiméterben szorozd 0.64-gyel, és megkapod a méretednek megfelelõ "magasságú" vázat.
A vázméretet ebben az esetben a középcsapágyház-középtõl, a felsõcsõ-középtengelyéig értendõ. Ezt legegyszerûbben úgy mérheted meg, hogy egy mérõszalaggal a középcsapágyháztól felmérsz a felsõcsõ közepéig, és hozzáadsz 2 cm-t. Hiszen a középcsapágyház átmérõje cirka 40 mm (angol: 38,9)" /Grafitember karcolta/
Nekem ez így hiteles, de vannak a neten is különbözõ számolós oldalak, ha az jobban tetszik (google: "bike frame size"). Jó méricskélést! Alle!
Írta 2008. április 10. - 17:02

hát én tesco gazdaságost dobtam fel rá mert nagyon nem érdekelt semmi csak a megtett út... kb 600ft volt ... a gomb elem meg 1200 ft a 2... jah mondom bocs... 8)
itt még óraboltban is csak 400ft a Duracell/energizer akármi márkás gombelem...
Írta 2008. április 09. - 23:55

Írta 2008. április 09. - 22:26

(olcsóbb venni még 1 bóvli km órát mint 1 elemet..)
bóvli km óra= 3500ft
elem= mivel boltosokkal pacsiviszony így kb 200 ft

holnap megnézem hogy milyen maxot megyek ezzel az áttétellel...
Delma: valszeg vágok a bandázsból egy 2centit és oda felrakom...esetleg bandázs tetejére, majd meglátom hogy engedi a csavar:D
Írta 2008. április 09. - 20:29

Írta 2008. április 09. - 20:26

Írta 2008. április 09. - 20:00

Plusz akkor kéne UV védelem (lakk).
Én max ráfestetnék a jelenlegi festésre, ha nem tetszik a dizájn. Az elvileg sima ügy.
Írta 2008. április 09. - 19:57

http://www.gepida.hu/tippek2.phpSajna ezt nem tom h nekem mekkora kell.Vhol láttam itt a fórumban vmi oldalt ahol le van írva ,mit hogy kell mérni.De nem találom.
nálam ez mûködött, utánna próbáltam bringán, és tökéletesen kiszámolta (az átlépésivel számold, így sokkal pontosabb értéket kapsz, mintha a tényleges magasságod alapján számolnád)
Írta 2008. április 09. - 19:52

amúgy alivitoból van 60-as méret is, a többibõl 58 a max jelenleg.
Sajna ezt nem tom h nekem mekkora kell.Vhol láttam itt a fórumban vmi oldalt ahol le van írva ,mit hogy kell mérni.De nem találom.
Írta 2008. április 09. - 19:34

Delma01 ha már írtál a Demaról.Milyen gépek?
Xfactort nézve van egy pár olcsó gépük
pl ez http://www.xfactorne...3&mkod=15&db=20
Bár ez sem rossz :
http://www.xfactorne...3&mkod=15&db=20
egyedül 07-es Alivitot próbáltam pár kör erejéig Pécsen a belvárosban. A többin csak ültem a bringaexpon.
a többirõl dögivel van infóm, mindig kiküldik az új katalógust, az expon is eléggé jó volt az informálás.
beszéltem a forgalmazóval, ha nem tetszik a piros bandázs, gumi, vagy bármi akkor hasonló értékben díjmentesen kicserélik más színre. de egyedi setuppal is elõállhatsz, õk összerakják neked. (vázat amúgy nem lehet külön kapni)
szerintem abszolút jó ár/érték arányúak, az alivitó villája is tûrhetõ, tovább is bírja mint a hasonó kaliberû 810-es gepidáé (fõleg hogy ebben normális rendszerû ritchey csapágy van abban meg noname)
az alhonga féktõl nem kell félni, számomra sokkal jobban fogott mint a sora szett fékje, és ennek valamivel a betétje is jobb
a joytec agyak egész jók, igaz régen se voltak rosszak, fõleg most hogy összeállt a novatec gyárral
minden bringa a legújabb alkatrészekkel van szerelve (pl sora 08), mindeki döntse el mennyit szán rá

amúgy alivitoból van 60-as méret is, a többibõl 58 a max jelenleg.
egyedüli negatívum hogy a rendelésre néha sokat kell várni (érdemes megkérdezni mikor jön szállítmány)
nekem szerencsém volt 3 hét alatt megjött a mez+nadrág
ha valami kérdés van kérdezz bártan
kiskubai: ha van egy régi elsõlámpa tartód (aza bilincses) annak a tetejére rá tudod ragasztani a km óra konzolját. nekem a montin így van megoldva
Írta 2008. április 09. - 19:16

Írta 2008. április 09. - 19:06

én írnák nekik, én eddig 2x fanyarodtam arra hogy írjak a gyártónak (Dema,Kona) és készségesen válaszoltak:)
szerintem a polír papír lesz a megoldás, arra meg pár fastag lakkréteg
kíváncsian várom hogy mire jutottál:)
OFF: írNÉK:)
ON: ma tökjót tekertem:D föl kéne szenvednem valahogy az oversize kormányra a csóró km órát meg kéne bele szereznem elemet...