Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34346 hozzászólás a témában

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

FTT=fórum tisztelt tagsága

A red a legdrágább, 380ezer egy szett kb. Szerintem a RED-re válaszul, de a Campagnolo kihozta idén a szuperkönnyített Record szettjét azt hiszem Record OS a neve, néhány logó piros színû az alkatrészeken, plusz faragtak kicsit a súlyon is, nehogymá' a sram könyebb legyen :wtf: mindezt megspékelték azzal, hogy csak 600db kerül ki a piacra belõlük. (plusz amiket a versenyzõk kapnak)

Nekem egyenlõre a SRAM force a legszimpatikusabb, csak ott motoszkál az ember agyában, hogy milyen lehet egy mégjobb szett? Régebben egy szürke ultegrás shimao szettet nyúztam, de ott motoszkált a fejemben a dura-ace is..

A Shimano valahogy már nem szimpatikus. A hajtókarja lehet, hogy forradalmi, de túl bumszli. Az egy generációval ezelõtti karok szebbek voltak. A fékváltókar azért gáz, mert még mindíg nem belsõ a bowdenelvezetésük. Állítólag a 7900as szett meg elektromos lesz. Ezzel szerintem pont a kerékpározás lényegét ölik meg, miszerint környezetbarát módon menjünk, ne szennyezzünk stb. 100 évig megvolt áram nélkül a kerékpár minek cipeljünk még egy akkumlátort is magunkkal, amikor jó egy darabka acélhuzal is,amit ráadásul nem kell feltölteni, nem pazaroljuk az energiát. Mellesleg a Camapagnolo is ilyemivel kisérletezik. Remélem belebuknak mindketten.

A Sramnál egy bibi van az ára mellett, hogy pár alkatrész nem tetszik. Elvívódok itt magamban, de ennek egy Force szett lesz a vége.

És a Force szett mennyi?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
FTT=fórum tisztelt tagsága

A red a legdrágább, 380ezer egy szett kb. Szerintem a RED-re válaszul, de a Campagnolo kihozta idén a szuperkönnyített Record szettjét azt hiszem Record OS a neve, néhány logó piros színû az alkatrészeken, plusz faragtak kicsit a súlyon is, nehogymá' a sram könyebb legyen :wtf: mindezt megspékelték azzal, hogy csak 600db kerül ki a piacra belõlük. (plusz amiket a versenyzõk kapnak)

Nekem egyenlõre a SRAM force a legszimpatikusabb, csak ott motoszkál az ember agyában, hogy milyen lehet egy mégjobb szett? Régebben egy szürke ultegrás shimao szettet nyúztam, de ott motoszkált a fejemben a dura-ace is..

A Shimano valahogy már nem szimpatikus. A hajtókarja lehet, hogy forradalmi, de túl bumszli. Az egy generációval ezelõtti karok szebbek voltak. A fékváltókar azért gáz, mert még mindíg nem belsõ a bowdenelvezetésük. Állítólag a 7900as szett meg elektromos lesz. Ezzel szerintem pont a kerékpározás lényegét ölik meg, miszerint környezetbarát módon menjünk, ne szennyezzünk stb. 100 évig megvolt áram nélkül a kerékpár minek cipeljünk még egy akkumlátort is magunkkal, amikor jó egy darabka acélhuzal is,amit ráadásul nem kell feltölteni, nem pazaroljuk az energiát. Mellesleg a Camapagnolo is ilyemivel kisérletezik. Remélem belebuknak mindketten.

A Sramnál egy bibi van az ára mellett, hogy pár alkatrész nem tetszik. Elvívódok itt magamban, de ennek egy Force szett lesz a vége.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Használ valaki a FTT közül Sram országúti szettet? Most gondolkodom, hogy melyik szettre takarékoskodjak, egyenlõre a Shimano kiesett, maradt a Campagnolo és a Sram. Mindkettõnek vannak elõnyei és hátrányai.
Campagnolo: könnyû, csúcsdesign, karbon össze-vissza, viszont drága egyes alkatrészeit lecserélném, olasz gyártmány. olvastam a összehasonlító tesztben, hogy a Camapgnolo szettjei között anyi eltérés van, hogy más a matrica rajta, sok közös alkatrészt használ a Record pl a Chorus szal, vagy akár a Veloce Centaur lefele egészen a Mirage-ig.

Sram: újdonság, ezért izgatja a fantáziám, nekem ennek a fékváltókarja tetszik a legjobban, elvitathatatlanul könnyû, a külön váltókarja maga a csúcs, külön fékkar nemkevésbé. DE: piszok drága ez is, a hátsóváltó csúnya, a RED szettjük meg túl csiricsáré ezekkel a piros ezüst design elemekkel.

Mi az az FTT?

Egébként ha campagnolo-nál ugyanazokat az alkatrészeket használják, mint lejjebb akkor Mirage-t kell venni.:)
Egyébként egy Centaur szerintem elég jó ár/érték/presztizs arányú.
Egyébként a Red a legfejlettebb sram? Mennyi egy szett?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Használ valaki a FTT közül Sram országúti szettet? Most gondolkodom, hogy melyik szettre takarékoskodjak, egyenlõre a Shimano kiesett, maradt a Campagnolo és a Sram. Mindkettõnek vannak elõnyei és hátrányai.
Campagnolo: könnyû, csúcsdesign, karbon össze-vissza, viszont drága egyes alkatrészeit lecserélném, olasz gyártmány. olvastam a összehasonlító tesztben, hogy a Camapgnolo szettjei között anyi eltérés van, hogy más a matrica rajta, sok közös alkatrészt használ a Record pl a Chorus szal, vagy akár a Veloce Centaur lefele egészen a Mirage-ig.

Sram: újdonság, ezért izgatja a fantáziám, nekem ennek a fékváltókarja tetszik a legjobban, elvitathatatlanul könnyû, a külön váltókarja maga a csúcs, külön fékkar nemkevésbé. DE: piszok drága ez is, a hátsóváltó csúnya, a RED szettjük meg túl csiricsáré ezekkel a piros ezüst design elemekkel.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nem mondanám kényelmetlennek, de nekem sem az igazi. Van, hogy jól érzem magam rajta, van hogy nem. Random.

oké hogy random, de random SE tudok vele 50km-t SE tekerni mert egyszerûen nem bírom ki. VISZONT ma kipróbáltam bringásnadrágban is a Speci Avatar-t...hát csak annyit tudok rá mondani hogy: ESZMÉLETLEN JÓ!
nagyon megtetszett:)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

az enyém nem ilyen, csak ugyanez a desing, oldalt az ezüst díszítéssel..csak nem BBB van ráírva, és nincs kivágva. valszeg ezért olyan kényelmetlen:D mellesleg nem 10m-en volt tesztelve, legalább 500km van már benne, de eszméletlen szar. :D de legalább jól néz ki és könnyû :D ettõl függetlenül Specialized Avatar marad:D

szóval bocsi, tévedtem, az aláírásodban lévõ linken úgy tûnt mintha ugyanolyan lenne...

amúgy az én régi SV nyergem is úgy néz ki mint az SLR...

Nekem is ez a cucc van, Acor felirattal.

Árulják 4-5 márkanéven különbözõ párnázással és huzattal, acél-és titánsínnel, kivágott és hagyományos formációban.

Nem mondanám kényelmetlennek, de nekem sem az igazi. Van, hogy jól érzem magam rajta, van hogy nem. Random.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
nekem SLR van. Annál nincs jobb

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Áh, ne félj. Nekem Speci Toupe van, az is irtó rugalmas. Elõbb fog a pálca elhajolni, mint hogy a nyereg törjön el.
Sokszor megyek Mátraalmás felé, ha arra gondoltál, ott télleg moslék az út.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én szeretem hosszútávon nagyon jó .. kicsit tavasz elején még kellemetlen de utánna már tutkó

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
én is ilyen BBB nyergen ülök. jó kemény és rugalmas, kicsit tartok tõle, h egyszer kettétörik itt a Mátra környéki rázatókon... korábban volt klasszik Turbo nyergem + egy régebbi San Marco, de ez a tuti. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
az enyém nem ilyen, csak ugyanez a desing, oldalt az ezüst díszítéssel..csak nem BBB van ráírva, és nincs kivágva. valszeg ezért olyan kényelmetlen:D mellesleg nem 10m-en volt tesztelve, legalább 500km van már benne, de eszméletlen szar. :D de legalább jól néz ki és könnyû :D ettõl függetlenül Specialized Avatar marad:D

szóval bocsi, tévedtem, az aláírásodban lévõ linken úgy tûnt mintha ugyanolyan lenne...

amúgy az én régi SV nyergem is úgy néz ki mint az SLR...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
olyan ez a BBB nyereg mint a Selle Italia SLR. Még a design is hajaz rá..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Egy nyerget nem 10 km-en kell letesztelni. Be kell törnie.
Nekem is már 700 km után tényleg szar a Fizik. :)

Deore helyett mért nem valami hasonló szintû outi cucc? Ebikeon van egyeneskormányos fékkar, meg váltókar is, ha meg más is kellene még, szomszéd utcába elmegyek, és veszek ami kell. Ennyi. Ha érdekel keress meg.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
tátáám:
Feltöltött kép

a NONAME nyergem

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
áááá ilyen nincs:(:(:( Találtam VATERÁn Iron Maiden - Piece Of Mind MEZ-t....eszméletlen szép, és 8ezer ft....de csak L-es van...:(:(:(:(

MOD: jameg XL-es, de azzal sem vagyok kisegítve:D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
jaa hogy a tiéd ki van vágva? nekem a NEM prosztatás változata van, ez nincs kivágva...a 10km-t csak azért mondtam, mert ennyi idõ alatt MÁR fáj. 50km alatt már kb meghaltam rajta...Specialized nyereg azér ûberkényelmes mer itt mélyedés is van, és ki is van vágva, így tökéletes. de az is lehet hogy tévedek, és nem ugyanolyan nyergünk van. nekem egy SV felíratú (noname..) nyergen van, de oldalról teljesen olyan mint a tiéd...vagy lehet hogy neked BBB nyerged van? amúgy az apuka fotelje nyereg meg 5km alatt kivégzi a belsõcombomat, ÉS még nehéz is. :D

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Most hogy ilyen jól elbeszélgettek arról a bizonyos nyeregrõl, elárulhatnátok a típusát.:)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ja hát én 100km rõl beszélek:) :D ... vagyél ien apuka fotelja nyerget :D 10km pont jó 8) kényelmes puha... de egyébként azért van rajta az a kedves kis rés hogy oda befexik sokminden ami a fontos dologhoz kell ...

(ez még a puhább nyergek közé tartozik :D MOST-okhoz képest... pf..)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
az egy dolog hogy te szereted:) de én 10km RENDES tekerésnél az elsõ 7km-en eszméletlenül fájt a prosztatám, a hátralevõ 3km-en meg már nem éreztem belõle semmit mer úgy elzsibbadt...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én szeretem ezt a nyerget nagyon jó pont a 2 ülõcsonton támaszt