FTT=fórum tisztelt tagsága
A red a legdrágább, 380ezer egy szett kb. Szerintem a RED-re válaszul, de a Campagnolo kihozta idén a szuperkönnyített Record szettjét azt hiszem Record OS a neve, néhány logó piros színû az alkatrészeken, plusz faragtak kicsit a súlyon is, nehogymá' a sram könyebb legyen :wtf: mindezt megspékelték azzal, hogy csak 600db kerül ki a piacra belõlük. (plusz amiket a versenyzõk kapnak)
Nekem egyenlõre a SRAM force a legszimpatikusabb, csak ott motoszkál az ember agyában, hogy milyen lehet egy mégjobb szett? Régebben egy szürke ultegrás shimao szettet nyúztam, de ott motoszkált a fejemben a dura-ace is..
A Shimano valahogy már nem szimpatikus. A hajtókarja lehet, hogy forradalmi, de túl bumszli. Az egy generációval ezelõtti karok szebbek voltak. A fékváltókar azért gáz, mert még mindíg nem belsõ a bowdenelvezetésük. Állítólag a 7900as szett meg elektromos lesz. Ezzel szerintem pont a kerékpározás lényegét ölik meg, miszerint környezetbarát módon menjünk, ne szennyezzünk stb. 100 évig megvolt áram nélkül a kerékpár minek cipeljünk még egy akkumlátort is magunkkal, amikor jó egy darabka acélhuzal is,amit ráadásul nem kell feltölteni, nem pazaroljuk az energiát. Mellesleg a Camapagnolo is ilyemivel kisérletezik. Remélem belebuknak mindketten.
A Sramnál egy bibi van az ára mellett, hogy pár alkatrész nem tetszik. Elvívódok itt magamban, de ennek egy Force szett lesz a vége.
És a Force szett mennyi?