Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Ja, értem! Szóval sokkal jobban megéri megvenni egy full alu (ismeretlen ötvözet, mert honlapon nem szerepel) 1700g-os vázat Sora szintû cuccokkal, mint nem sokkal kb. 10%-al többért egy minimum egy - ha nem több- szinttel jobb kerékpárt.

õõõ....IGEN! hogyha a váz sokkal jobb, és késõbb egy megbízhatóbb, merevebb, szebb bringát lehet rá építeni ha komolyan gondolja a dolgot, akkor IGEN, MEGÉRI megvenni. amúgy 1700g az elég nehéz, én vázam is ilyen súlyban van most sajna:( nembaj, ha minden jólmegy, évvégén újitok, majd meglepi hogy mi lesz:D)

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 posts

t-works: Galya keleti lejtõ, Mátraháza-Parád, Adács-Vámosgyörk, Detk-Ludas-Mátrai Erõmû környékére gondolok. Paris-Roubaix :)

Igen. Gyöngyös-Parádsasvár úgy ahogy még elfogadható, de a sasvári oldalon is van már pár gödör, íven persze:krol: Belép a hülye motoros tényezõ, volt, mikor 3an fordultunk egy kanyarban, egy buszt elõzött egy motoros, én meg mentem felfelé. Szóval hétvégén csak óvatosan...

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Hát kevéssé válószínû, hogy õk ugyanilyen b twinnel mennének. Egyébként meg a profik azzal mennek és azt reklámozzák, amit alájuk adnak, és ez nem mindig annyira jó, mint gondolják. A profi kerékpár inkább üzlet és foglalkozás, mintsem sport...
Ennek ellenére lehet, hogy ez a váz is megfelelõ, csak nem biztos; a fentemlített "nagy nevek" sem a legjobb vázak közé tartoznak már, de jó pár éve bizonyítottak. VAnnak marketingvázak, amikben egyáltalán nincs sem tervezés, sem dizájn, sem anyag, ha valaki választhat ettõl jobbat, akkor mindenképpen ezt tegye.

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
Hm... ha Moreau-nak - és az egész AG2R csapatnak - jó volt a b'Twin, akkor nem lehet annyira szörnyû. Bár kétlem, hogy egy évnél tovább használták volna és az egy másik kategória. Érdekes kérdés. Nem foglalok állást. :)

t-works: Galya keleti lejtõ, Mátraháza-Parád, Adács-Vámosgyörk, Detk-Ludas-Mátrai Erõmû környékére gondolok. Paris-Roubaix :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Sziasztok!

A fórumot olvasgatva azért látom, hogy az én kérdésem nem lesz annyira komoly.
Szóval volna ez a Mali országútim, amit egy kicsit asszem drágán dobtam fel a piactérre:)
http://piacter.bikem...=131052&cat=fav

Most azonban, mivel a váz nagyon a szívemhez nõtt, gondolkodom, hogy nem is kellene eladnom hanem átalakításokkal (kormány, vastagabb gumi, sárhányó) harcos kis budapesti városi brinyóvá lehetne alakítani. Ebben a szûk keresztmetszetet a vastagabb gumiban érzem, ami még azért így sem vagyok benne biztos, hogy egy kényelmes városi gép komfortját adná. Padkázással most is vannak gondok.

vélemények a mostani árról és a tervekrõl?

Köszönöm.

úú Pedro. Ugyanilyen bringával nyomtam én is a 90es években,aztán lecseréltem a szettjét egy Ultegrára, a vázat meg összetörte egy autó, velem együtt.. azóta is ki van akasztva otthon a meghajlott váz. szerintem alakítsd át városi bringává. 50ezret nem hinném, hogy adna érte bárki. Max 30at.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Ja, értem! Szóval sokkal jobban megéri megvenni egy full alu (ismeretlen ötvözet, mert honlapon nem szerepel) 1700g-os vázat Sora szintû cuccokkal, mint nem sokkal kb. 10%-al többért egy minimum egy - ha nem több- szinttel jobb kerékpárt.

Henger vitázni lehet, de nem ilyen cinikus hangnemben. Nyilván István elfog menni a Bikeart-ba és személyesen megnézi, kipróbálja leinformál mindent a vázról, vagy te neten keresztül vennéd, aztán jön majd valam a postán... parttalan a vita.

Te így gondolod mi meg amúgy. Szerintem ne is feszegessük a témát tovább.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

felhasznált csõszett minõsége, mennyit tesztelték, gyártási technológia, súly, merevség, kinézet.

és ez kb csak a szempontok fele:)

Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Pedro_amigo

Pedro_amigo

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!

A fórumot olvasgatva azért látom, hogy az én kérdésem nem lesz annyira komoly.
Szóval volna ez a Mali országútim, amit egy kicsit asszem drágán dobtam fel a piactérre:)
http://piacter.bikem...=131052&cat=fav

Most azonban, mivel a váz nagyon a szívemhez nõtt, gondolkodom, hogy nem is kellene eladnom hanem átalakításokkal (kormány, vastagabb gumi, sárhányó) harcos kis budapesti városi brinyóvá lehetne alakítani. Ebben a szûk keresztmetszetet a vastagabb gumiban érzem, ami még azért így sem vagyok benne biztos, hogy egy kényelmes városi gép komfortját adná. Padkázással most is vannak gondok.

vélemények a mostani árról és a tervekrõl?

Köszönöm.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Elolvastam, de nem értem, mûszakilag hogyan lehet jobb egy Orbea matricás váz egy B-twin-nél? A marketing körítést leszámítva.

felhasznált csõszett minõsége, mennyit tesztelték, gyártási technológia, súly, merevség, kinézet.

és ez kb csak a szempontok fele:)

Istvan_

Istvan_

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Igen van, look keo easy

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

köszönöm mindenkinek a válaszokat, megnézem a treket is élõbe aztán döntök, most úgy nézki az orbea lesz a befutó. Az országúti feeling be fog jönni, régrõl még vannak emlékeim egy favorittal:)

Ez is nagyon tetszik és ennyi pénzért tényleg jónak tûnik (bár pedállal már 200e), vajon ebböl van egy példány a boltba mutatóba?

Nem hiszem hogy lenne pont olyan, esetleg ha valaki rendelt és épp ott van a boltban még átvétel elõtt, de hívd fel õket. Hát igen, pedállal már 200e kb, mondjuk általában komplett bringákhoz nem szokott pedál lenni, az orbeá-hoz van?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

nagyjából ugyanúgy látjuk pcycle-vel a kérdést, csak én bõvebben írtam.

Elolvastam, de nem értem, mûszakilag hogyan lehet jobb egy Orbea matricás váz egy B-twin-nél? A marketing körítést leszámítva.
Race, no Rest!

Istvan_

Istvan_

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
köszönöm mindenkinek a válaszokat, megnézem a treket is élõbe aztán döntök, most úgy nézki az orbea lesz a befutó. Az országúti feeling be fog jönni, régrõl még vannak emlékeim egy favorittal:)

Hát én is inkább valami márkásra szavaznék inkább. Még kiegészítõk terén is.
Én ezt venném ilyen árkategóriában: http://www.biondobik...duct&id=113012#

Ez is nagyon tetszik és ennyi pénzért tényleg jónak tûnik (bár pedállal már 200e), vajon ebböl van egy példány a boltba mutatóba?

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

kezdésnek teljesen elég a 70e bringa... azt se tudod hogy tecceni fog ...

Mondjuk azt mondta, hogy teker most is, szóval biztos tetszik neki az országúti feeling.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Ha biciklizni akarsz és jó a Decathon, az Szfváriban vab egy 55 cm-es, amin Veloca váltószett, Truva Rolleur hajtómû van. Karbonvillás, karbon hátsó háromszög 140-ért. Tavaly 280 volt.

Ez lehet hogy jó, ha full veloce, és valami normális kerék van hozzá. Én azt mondom a kerék nagyon nagyon fontos egy bringán.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
kezdésnek teljesen elég a 70e bringa... azt se tudod hogy tecceni fog ... akkor teljesen jó... én is noname bringával indultam.. sora set Altrix váz Zoom kiegek...
ugyan úgy tekerni kell azt is .. és monjuk a sora nem 1 finnyás darab azon minden alu vagy acél mûanyagot kb díszítõ elemként találsz... (a váz meg ugyan onnan jön Made In Taiwain. ) ... széppen fejlesztgeted aztán ami kiesik belõle (eladni nem éri meg) azt elteszed és a végén lesz belõle egy pót bringa..... és végig tekerted az idõt.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Miért is?

Henger nézd meg az én válaszom, nagyjából ugyanúgy látjuk pcycle-vel a kérdést, csak én bõvebben írtam.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

IStván: ezt a B-twint felejtsd el, mindenképp normális vázat kell venni,

Miért is?
Race, no Rest!

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Ha valakinek van ötlete szivesen fogadom, mert az interneten olvasottakon kívül nemsokat tudok az országútikról. köszi

Hát én is inkább valami márkásra szavaznék inkább. Még kiegészítõk terén is.
Én ezt venném ilyen árkategóriában: http://www.biondobik...duct&id=113012#

Mirage szett, CT hajtómû, ami szerintem nagyon jó, fõleg egy kezdõ országútisnak. Fûzött kerék, ami erõs. És az sem gagyi, mert Ambrosio felnis és hátúl Veloce(!) agy van. Ritchey kiegészítõk se gagyik, bár nyílván az alap cuccok vannak felrakva. Bár pedál még kell, de szerintem így is jó vétel. Fõleg hogy mindent(hajtókar, stucni, kormány, váz) méretre tudsz rendelni, persze ha van még wilieréknek raktáron. Persze nem a legújabb cuccok vannak fennt rajta(2003-mas agy, mirage 9V), de inkább egy 2003mas veloce agy mint egy 2008as valami gagyi <30e Ft-os kerékszett.

Egyébként nekem jó tapasztalataim vannak a wilier márkáról. Tavaly vettem egy ilyet:
http://www.biondobik...duct&id=113019#

És nagyon meg vagyok elégedve vele, nagyon szeretek vele menni, nekem tökéletes.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ha biciklizni akarsz és jó a Decathon, az Szfváriban vab egy 55 cm-es, amin Veloca váltószett, Truva Rolleur hajtómû van. Karbonvillás, karbon hátsó háromszög 140-ért. Tavaly 280 volt.