Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34347 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

nejlonzacsialufóliacelofánpapírzacsimûanyagdoboziskolabüfé...

pénz? idõ? egyrészt nem kajálok el napi 150ft-nál többet suliban-délután, másrészt meg 5perces szüneteink vannak. Amúgy nagyon elhéznék ha többször kajálnék mert eléggé hajlamos vagyok rá. tavaly nyáron még 165cm/69kg most meg a 165-höz vagyok 55kg.
(juteszembe, nyáron voltam 165, akkor most valamivel azért csak magasabb vagyok:D)

amúgy szerinted ha reggel nincs idõm enni, akkor cuki is alufóliába csomagolt szendvicseket van idõm gyártani?:D

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Igyekszem ahogy tudok, dehát ez van...suliba járok. napi 5-6 étkezés álmaimban sem:D

nejlonzacsialufóliacelofánpapírzacsimûanyagdoboziskolabüfé...

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Köszi neked is! :) A baj csak az, hogy mindenhol csak rendelésre van ekkora méret... 192cm-es vagyok. Viszont elõleg fejében rendelnek sok helyen, kipróbálni meg nem tudom, mert nem találok sehol raktáron... na, még kutatok, aztán majd rájövök elõbb-utóbb.

én 191 vagyok, és 60-as kell.
egyébként átlépési magasság*0,66 és akkor megkapod a kb vázméretet
nekem is nagy dilemma volt hogy kapok-e ekkorát, de 62,64-est is lehet itthon kapni szóval nem annyira gáz a helyzet
jelenleg amit jóeséllyel itthon ki is tudsz póbálni
Dema 60
Kona 60,61,62,64
Trek 60?,62,64
Gepida 60,63
stb:)
http://www.xfactorne...15&db=20&kezd=0

az xfactorban nézd meg mindenképp, ott van nekik nagy méret

vázméretben 1-2 cm nemigazán érzel meg, de kormányfejhossz,magasság,kormány változatását már egybõl megérzed
mondj konkrétan gépet (pl amit kipóbáltál), egybõl okosabbak leszünk

vittore301

vittore301

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

kb 165cm vagyok, S-es Merida váz, 90-es WCS stucni, 44 széles kormány (nem vagyok kurv@szélesvállú, csak ez nekem kényelmesebb mint a 42-es), a nyeregcsõ nemtudom mennyire van kihúzva:D

178 cm: 56-os váz (c-c), felsõcsõ is 56cm. stucni 11 cm, a nyereg pálcája 13 cm-re van a váztól

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

OFF2 megnézed boltban bepróbálod megrendeled neten 8) a vázméret talán a legfontosabb paramétere a bringának... de ha el is találod a vázméreted akkor is lesz: Nyak - ,(biztos) Derék - ,Csukló - (csak az 1. hosszabb után) csípõ- boka- és térd- csak akkor ha elnézted a beállítást vagy mégis csak rossz a vázméret..
ON

Köszi neked is! :) A baj csak az, hogy mindenhol csak rendelésre van ekkora méret... 192cm-es vagyok. Viszont elõleg fejében rendelnek sok helyen, kipróbálni meg nem tudom, mert nem találok sehol raktáron... na, még kutatok, aztán majd rájövök elõbb-utóbb.

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Sajnos ez általános jelenség. Engem is rábeszéltek a kelleténél eggyel nagyobb vázra. De több olyan ismerõsöm is van, aki nem nagyon ért a biciklikhez és rátukmálták a nagy vázat.

Ezért is csalódtam nagyon az eset után. Persze mondjuk arra jó volt, hogy legyen valami elképzelésem a dologgal kapcsolatban, mivel vagy 10 éve ugyanazon a gépen nyomom. Jó, mondjuk az utolsó csavarig én raktam össze, de rendesen elhaladt mellettem a technika. :)

A fejlõdéshez az is kell, h egy kis rendszert vigyél a dolgokba. A reggeli és az ebéd a legfontosabbak, amúgy napi 5-6szor kellene enni, változatosan.

Vázméret: csatlakozom Jettison-hoz. Nekem 58-as váz kell, most egy 56-osat vettem és fáj a derekam - sajnos több ahead alátét sem fér már oda... ennyit jelent.

Kajolás szintem amikor még CC-ztem akkor fõleg sajtot zabáltunk. Sajtoskenyér, stb. jó vastagon. :) Van benne anyag, bár nem tudom, hogy nem volt-e túl sok kalcium bevitel vele... mindenesetre tekerni bírtunk tõle. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A fejlõdéshez az is kell, h egy kis rendszert vigyél a dolgokba. A reggeli és az ebéd a legfontosabbak, amúgy napi 5-6szor kellene enni, változatosan

Igyekszem ahogy tudok, dehát ez van...suliba járok. napi 5-6 étkezés álmaimban sem:D

MOD.: Sac1: a-a. elõször is elmentem jakabszállásra mert ott találkoztam haverommal, aztán onnan orgovány-izsák-szabadszállás. utána valami kisebb úton mentünk egészen Szalkszentmártonig. ott elméletileg van Szalkszentmárton-Dunaújváros komp. nem volt. 30km kerülõvel eljutottunk dunavecsésre az M7-es (ha jóltudom) hídjához, ami mellett van bringasáv. ahogy leértünk a hídról, dunaújváros asszem 2km. az viszont kavicsos földút volt...azért gyorsan túl voltunk rajta (Jelentem, conti ultrasport köszöni szépen, jól van:D) aztán dunaújvárosról a 62-esen egészen székesfehérvárig.

44-es kormánnyal mi lenne a bajom?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
függ attól is a tekergélés hogy mien idõ van meg mien a víz és hõ-háztartásod.. tûrõképességed súlyod edzettségi szinted sõt még az is mikor voltál wcn utoljára :D... a folyadék visszapótlás elsõdleges nyáron én is 60km re 4*700ml kulaccsal megyek de most egy 80ast letekergélek egy 2decivel ..
ha a súly nemszámít akkor nincs oan hogy túl sok folyadék van nállad
OFF merre mentél Kecsóról Fehérvárra? Dunaföldvár? solti út az nagyon gány..
OFF2 megnézed boltban bepróbálod megrendeled neten 8) a vázméret talán a legfontosabb paramétere a bringának... de ha el is találod a vázméreted akkor is lesz: Nyak - ,(biztos) Derék - ,Csukló - (csak az 1. hosszabb után) csípõ- boka- és térd- csak akkor ha elnézted a beállítást vagy mégis csak rossz a vázméret..
ON

44es kormány... majd fogod te még azt szidni 8)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
kb 165cm vagyok, S-es Merida váz, 90-es WCS stucni, 44 széles kormány (nem vagyok kurv@szélesvállú, csak ez nekem kényelmesebb mint a 42-es), a nyeregcsõ nemtudom mennyire van kihúzva:D

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

amúgymeg kajálni nemnagyon tudok rendesen. reggel nincs idõ, rohanok suliba, délben hazajövök, megeszek egy szelet kenyeret és megyek is bringázni. Nemnagyon tudok így variálni hogy így tészta úgy tészta meg ilyenek...

A fejlõdéshez az is kell, h egy kis rendszert vigyél a dolgokba. A reggeli és az ebéd a legfontosabbak, amúgy napi 5-6szor kellene enni, változatosan.

Vázméret: csatlakozom Jettison-hoz. Nekem 58-as váz kell, most egy 56-osat vettem és fáj a derekam - sajnos több ahead alátét sem fér már oda... ennyit jelent.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Én egy 50km-es távra nem szoktam semmit se vinni... kék utcai kút minden irányban van ezen belül bõven. :) Kaja szinten meg elég jól tûröm az ilyeneket...

Mindazonáltal (off) lenne egy történyet ami eléggé elbizonytalanított, talán ti tudtok nekem megnyugtató választ adni.
Történt nem is rég, hogy kinéztem pár bicajt a neten, megvásárlás céljából. Elmentem az egyik (szándékosan nem reklámozott) üzletbe, hogy megkérdezzem mi merre hány méter, esetleg kézbevétel, stb... Nagyon rendes eladó volt, teljesen odavoltam, normális stílusban elmondta, hogy mire figyeljek, ne rendeljem neten, mert centiken is sok múlik az országútiknál, egyéb hasznos tanácsok (sajnos nem volt a méretemben a gép náluk). Utána még nézegettem, hát látom, hogy az adott márka 16 és 24 sebességes modelljei között szignifikáns különbség van geometria terén is... megnéztem még pár üzletet, hátha találok méretben jó darabot, legalább megnézni... de most már célirányosan a rövidebb vázat kutatva. Az egyik boltban nem tartották, a másikban hülyének néztek amíg meg nem mutattam a táblázatokat, igaz akkor is azt mondták elírás lehet... csak visszajutottam az elsõ boltba, gondoltam rákérdezek a különbségre... na, amit akkor kaptam, nem kívánom senkinek. Az eladó (nem ugyanaz) durcáskodott, jött nekem ilyennel, hogy nyilván nem hülyék tervezik a vázakat, meg úgysincs az én méretem az országban, de ha mégis, már valszeg elfogyott, és nem tökmindegy nekem a geometria? Mi vagyok én versenyzõ? Vegyem meg azt a falon ami már tegnap is kicsi volt, majd veszek egy nagyobb üléscsövet bele... stb

Ezek után leesett pár dolog, világos, hogy kopasztásra mentek, és bár lehet, hogy nem látszik rajtam elsõre, de ahhoz elég komolyan veszem magamat, hogy ne vegyek meg csak úgy akármilyen méretû országúti gépet. A kérdésem inkább az, hogy az elsõ srác is túlzott? Nem akarok hát-térd-nyak-csukló-csípõfájást. Mennyire számít szerintetek a vázméret?

Sajnos ez általános jelenség. Engem is rábeszéltek a kelleténél eggyel nagyobb vázra. De több olyan ismerõsöm is van, aki nem nagyon ért a biciklikhez és rátukmálták a nagy vázat.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nagyon sok múlik a vázméreten, a nyeregcsõ, stucni, csak finomállítás
és nehogy már õ mondja meg h mit vegyek meg
felháborító az eladó viselkedése, ilyen helyen biztos nem vásárolnék, kíváncsi vagyok, melyik hely volt ez, hova ne menjek be

Én egy 50km-es távra nem szoktam semmit se vinni... kék utcai kút minden irányban van ezen belül bõven. :) Kaja szinten meg elég jól tûröm az ilyeneket...

Mindazonáltal (off) lenne egy történyet ami eléggé elbizonytalanított, talán ti tudtok nekem megnyugtató választ adni.
Történt nem is rég, hogy kinéztem pár bicajt a neten, megvásárlás céljából. Elmentem az egyik (szándékosan nem reklámozott) üzletbe, hogy megkérdezzem mi merre hány méter, esetleg kézbevétel, stb... Nagyon rendes eladó volt, teljesen odavoltam, normális stílusban elmondta, hogy mire figyeljek, ne rendeljem neten, mert centiken is sok múlik az országútiknál, egyéb hasznos tanácsok (sajnos nem volt a méretemben a gép náluk). Utána még nézegettem, hát látom, hogy az adott márka 16 és 24 sebességes modelljei között szignifikáns különbség van geometria terén is... megnéztem még pár üzletet, hátha találok méretben jó darabot, legalább megnézni... de most már célirányosan a rövidebb vázat kutatva. Az egyik boltban nem tartották, a másikban hülyének néztek amíg meg nem mutattam a táblázatokat, igaz akkor is azt mondták elírás lehet... csak visszajutottam az elsõ boltba, gondoltam rákérdezek a különbségre... na, amit akkor kaptam, nem kívánom senkinek. Az eladó (nem ugyanaz) durcáskodott, jött nekem ilyennel, hogy nyilván nem hülyék tervezik a vázakat, meg úgysincs az én méretem az országban, de ha mégis, már valszeg elfogyott, és nem tökmindegy nekem a geometria? Mi vagyok én versenyzõ? Vegyem meg azt a falon ami már tegnap is kicsi volt, majd veszek egy nagyobb üléscsövet bele... stb

Ezek után leesett pár dolog, világos, hogy kopasztásra mentek, és bár lehet, hogy nem látszik rajtam elsõre, de ahhoz elég komolyan veszem magamat, hogy ne vegyek meg csak úgy akármilyen méretû országúti gépet. A kérdésem inkább az, hogy az elsõ srác is túlzott? Nem akarok hát-térd-nyak-csukló-csípõfájást. Mennyire számít szerintetek a vázméret?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
utcai kút nincsen, és eszméletlen sokat iszok:D amúgymeg kajálni nemnagyon tudok rendesen. reggel nincs idõ, rohanok suliba, délben hazajövök, megeszek egy szelet kenyeret és megyek is bringázni. Nemnagyon tudok így variálni hogy így tészta úgy tészta meg ilyenek...ettõlfüggetlenül ha elõre eltervezett útra megyek akkor alap hogy ilyen dolgokat megcsinálok. pl tegnap elmentem Székesfehérvárra Kecskemétrõl. 163km. jó volt:D

mod: 20km-en fél liter az reális kb. De van amikor 30km-en nem iszom semmit.

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Én 50-70km-re két kulacsot meg általában egy banánt viszek, mert mondjuk ha szembeszél van hazafelé, vagy úgy döntök, hogy az emelkedõ felé jövök haza és nem eszek banánt és 1 kulacsot viszek, akkor az utolsó kilómétereken, már csak arra tudok gondolni, hogy inni meg enni akarok.:) Szóval biztos, ami biztos én mindig viszek valamit magammal. Egyébként valószínûleg alkat,intenzitás,idõ(és nem táv) kérdése ki bírja ki, ki nem, valami tápanyag bevitel nélkül.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
40-50km meg pláne :D anyira még kulacsot se viszek

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nem a borntól mész 32es átlagot

Born izotóniás ital edzésre? 40-50km kb 32-es átlaggal...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

elég parasztos...

Nem, a szalonnás, na az parasztos :D

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
én azt a bolero higítós témát használom elvileg c vitamin plussz calcium, de számomra az a lényeges hogy édes. észrevehetõen jobb, de vizet azért külön kell mellé adagolni
egy próbát szerintem megér mindenkinek 70ft egy kis zacskó
szilárd dolgot 30km után, majd onnantól 20-anként legtöbbször zsömle benne nutella vagy lekvár. elég parasztos, meg jobb ha ilyen kajánál megállsz, ez a mennyiség nekem pont elég, és mégsem vagyok éhes
cerbonát én is szoktam, de nekem min2 szelet kell frissítésenként

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Tegnap én is Cerbonát nyomtam, csúnyán eléheztem, szédülés és izomgörcsök, úgy jöttek értem kocsival...
Én párszor használtam zselét, az bejött, illetve a megelõzés, ami az igazán hasznos: elõzõ este vakondtúrásnyi kupac tészta, reggelire valami édes tészta kávéval, és gond nélkül lement fixivel 180km (közben 3db Corny és 1 túrós batyu). Tegnap 50km után végem volt...