Én egy 50km-es távra nem szoktam semmit se vinni... kék utcai kút minden irányban van ezen belül bõven.
Kaja szinten meg elég jól tûröm az ilyeneket...
Mindazonáltal (off) lenne egy történyet ami eléggé elbizonytalanított, talán ti tudtok nekem megnyugtató választ adni.
Történt nem is rég, hogy kinéztem pár bicajt a neten, megvásárlás céljából. Elmentem az egyik (szándékosan nem reklámozott) üzletbe, hogy megkérdezzem mi merre hány méter, esetleg kézbevétel, stb... Nagyon rendes eladó volt, teljesen odavoltam, normális stílusban elmondta, hogy mire figyeljek, ne rendeljem neten, mert centiken is sok múlik az országútiknál, egyéb hasznos tanácsok (sajnos nem volt a méretemben a gép náluk). Utána még nézegettem, hát látom, hogy az adott márka 16 és 24 sebességes modelljei között szignifikáns különbség van geometria terén is... megnéztem még pár üzletet, hátha találok méretben jó darabot, legalább megnézni... de most már célirányosan a rövidebb vázat kutatva. Az egyik boltban nem tartották, a másikban hülyének néztek amíg meg nem mutattam a táblázatokat, igaz akkor is azt mondták elírás lehet... csak visszajutottam az elsõ boltba, gondoltam rákérdezek a különbségre... na, amit akkor kaptam, nem kívánom senkinek. Az eladó (nem ugyanaz) durcáskodott, jött nekem ilyennel, hogy nyilván nem hülyék tervezik a vázakat, meg úgysincs az én méretem az országban, de ha mégis, már valszeg elfogyott, és nem tökmindegy nekem a geometria? Mi vagyok én versenyzõ? Vegyem meg azt a falon ami már tegnap is kicsi volt, majd veszek egy nagyobb üléscsövet bele... stb
Ezek után leesett pár dolog, világos, hogy kopasztásra mentek, és bár lehet, hogy nem látszik rajtam elsõre, de ahhoz elég komolyan veszem magamat, hogy ne vegyek meg csak úgy akármilyen méretû országúti gépet. A kérdésem inkább az, hogy az elsõ srác is túlzott? Nem akarok hát-térd-nyak-csukló-csípõfájást. Mennyire számít szerintetek a vázméret?