Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34347 replies to this topic

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
sziasztok ! Wenson outikkal van valakinek tapasztalata? Nekem nagyon tetszenek s jó ár/érték arányúnak tûnik. De nem tudom milyen maga a váz.

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Pcycle: Köszi, igazad volt,nem nyekkent meg a Cosmic!

Kicsit off,de megkérdem: Dura Ace SP-7410 -et lehet még valahol szerezni 26,8-as méretben?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

kiskubai: azért óvatosan az ilyen hiperkönyû csõszettekkel, amilyen vékony oldalfala lehet pld. a felsõcsõnek, valaminek nekitámasztod és behorpad. Nyugaton már többen vették/veszik, és nincs túl jó tapasztalat, eléggé hajladozik hegyimanó-típusok alatt is. De egy kisebb bukásnál, vagy eldõlésnél nagy a valószínûsége a használhatatlanná válásnak.

tehát FELEJTÕS. köszi, erre voltam kíváncsi:)

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
7700: feltehetõleg elbír a Cosmic is, de a Campa a biztos (ha jól emlékszem ez a modell magas oldalfalú volt), tkp. nem a tömeg a gond, hanem az útminõség, ill. ha sokat nyomod neki kiállva a nyeregbõl. IGazából ilyenkor nem a felni károsodik, hanem a küllõ törhet ki, vagy többször kell centrírozni a kereket, mint kisebb súlynál.
kiskubai: azért óvatosan az ilyen hiperkönyû csõszettekkel, amilyen vékony oldalfala lehet pld. a felsõcsõnek, valaminek nekitámasztod és behorpad. Nyugaton már többen vették/veszik, és nincs túl jó tapasztalat, eléggé hajladozik hegyimanó-típusok alatt is. De egy kisebb bukásnál, vagy eldõlésnél nagy a valószínûsége a használhatatlanná válásnak.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Pro2 service course most adta meg magát 8) elfékezésemnek köszönhetõen 8) így 1 év alatt kb 8-9k kilómétert bírt ki össz vissz 2 felütéses defektel 8) szerintem ez igen jó arány...

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Üdv a fórumozóknak!

Régóta olvasgatom a fórumot,aminek az eredménye az lett,hogy elkezdek outizni (ujra).Leszedtem a kilenc éve szekrény tetejére számûzött Malit,felTufoztam a kerekeimet,és amint sikerül nyeregcsövet szereznem(a régen elajándékozott helyett),elkezdõdhet a tekerés.
Rá kellett jönnöm arra,hogy az elmúlt évek a súlyomnak nem tettek jót ( kb 100 Kg lettem),ezért két kérdésben is tanácsot szeretnék:
-a régi Europa2-esem érezhetõen hajlik,lecserélném egy Cinelli Integralterre.Jó ez a kormány,vagy csak szép?Van valakinek ezzel valami tapasztalata?
-elbír-e a Cosmic,vagy inkább az Atlanta 96-al kiséreljem meg eleinte?

Elõre is köszönök minden segítséget.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

pénz nekem is elmegy Nevezések/Bringa/Benzin... elvileg ha minden összejön júli közepére meg lesz nekem is a keret a vázra és még Yasec bácsi is úgy akarja akkor nyár végén már fekete karbon bringával szelem a sztrádát 8)

Én azzal szemeztem hogy esetleg csináltatni Deda 7.9 csövekbõl egy fini vázat... 54-es slooping geo-s váz 740g :D és nem vagyok valami nehéz emberke sem, nemhiszem hogy megreccsenne alattam...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
nem engedik outi versenyen még a kis szarvacskát se... ezért levettem hát érzem a különbséget .. majndme egy jó 10km/h átlagban amit benéztem
de 25% az biztos... (meg barátnõm is szólt hogy semmi szélárnyékom nincs így :D)

pénz nekem is elmegy Nevezések/Bringa/Benzin... elvileg ha minden összejön júli közepére meg lesz nekem is a keret a vázra és még Yasec bácsi is úgy akarja akkor nyár végén már fekete karbon bringával szelem a sztrádát 8)
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

érthetõen sac1 triatlonos/tt szemszögbõl nézte :)

meg is akartam kérdezni hogy hovátünt a könyöklõje, de aztán inkább nem... :D

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
oké:P

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
azon az oldalt 1-1 cm-n semmi nem múlik, viszont ha úgy kényelmes akkor az sokkkal többet számít, amúgy irányítása is jobb
én is 44essel megyek

pénz elmegy bringára:D most adom el a BMX-emet is hogy meglegyen az Ultegra szett és ne egysebis legyen...keljek korábban...kössz:D a 44-essel kapcsolatban mondasz valamit, lehet hogy majd lecserélem, de az csak télen lesz leghamarabb.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

kelj korábban :D reggeli nékül én el se indulok sehova 8) 185/60 vagyok és 1000-2000ft ot simán eleszek /háát monjuk hogy rendszeresen kajálok de inkább folyamatosan /.. ha kemény edzés idõszak /verseny elötti hetek/ akkor napi 5-8k is lemegy a torkomon ...

túl szélesen kell fogni a 44 est... plusz szélfogó... oan mint egy vitorla

pénz elmegy bringára:D most adom el a BMX-emet is hogy meglegyen az Ultegra szett és ne egysebis legyen...keljek korábban...kössz:D a 44-essel kapcsolatban mondasz valamit, lehet hogy majd lecserélem, de az csak télen lesz leghamarabb.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Sajnos ez általános jelenség. Engem is rábeszéltek a kelleténél eggyel nagyobb vázra. De több olyan ismerõsöm is van, aki nem nagyon ért a biciklikhez és rátukmálták a nagy vázat.

Egy jó boltban biztos nem csinálnak ilyent.

Én is most vettem meg életem elsõ országúti bicaját, és specializedet szerettem volna (lévén a montim is olyan).

Hiába volt a boltban a falon egy gyönyörû 56-os allez, egyértelmûen 54-est ajánlottak (170cm vagyok) és szerencsére volt a nagykerben egy elfekvõ még. (Ez nem egy ritka méret gondolom.)

A vázra fel van matricázva a méret (ábrával együtt, hogy hogyan mérik!): M-es, ülõcsõ 54cm, felsõcsõ 54.8cm, korrekt.

Meglepõdtem, hogy mennyire kényelmes a bicaj (az alsófogás viszont döbbenet egyenlõre :) )

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts

A Demát gondoltam, hogy alaposabban megnézegetem...
Merida Road 901-18-ast néztem, L-est... Az átlépni kicsi volt, 10 centi hely maradt még meg, de a hossza kényelmesnek tûnt. Ezért is gondoltam utána a 880-16-ra, mert az rövidebb váz... és a Dema Alvito DC-nek is hasonló geometriája van, tehát magasabb, rövidebb darab...

Egyelõre úgy vagyok vele, hogy lenyomom a vizsgaidõszakot, utána elmegyek az XFactor bemutatótermébe, hátha van náluk megnézhetõ Dema... de még körülnézek a Trek-ek között is valszeg, bár drágábbak, de a garancia és a felszerelés megérné...

én 190 vagyok 60-as vázzal, de egy nagyobbal jobban ki lennék egyezve, mondjuk egy 62-63-assal, mert ez így elég necces

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Na de visszatérve a kajálásra:
ezek a Squeezy cuccok milyenek? mert ugye kék kúttal az ivás megoldott, csak az evés nem annyira... persze régen szedtem táplálékkiegészítõt is, de azzal meg csak óvatosan szabad bánni, abba is fejeztem egy doboz után inkább.

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

authort is nézegess egész kis okos gépeket láttam nem is durva áron.

Kösz, tényleg nem is rossz. :) Még az Orbea és a Scott kínálatában is láttam hasonló árú gépeket... Mali, Gepida, Magellan témában viszont elég sok furcsaságot hallok, így azokat meg valszeg el fogom kerülni.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
authort is nézegess egész kis okos gépeket láttam nem is durva áron.

gyzsolt

gyzsolt

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

mondj konkrétan gépet (pl amit kipóbáltál), egybõl okosabbak leszünk

A Demát gondoltam, hogy alaposabban megnézegetem...
Merida Road 901-18-ast néztem, L-est... Az átlépni kicsi volt, 10 centi hely maradt még meg, de a hossza kényelmesnek tûnt. Ezért is gondoltam utána a 880-16-ra, mert az rövidebb váz... és a Dema Alvito DC-nek is hasonló geometriája van, tehát magasabb, rövidebb darab...

Egyelõre úgy vagyok vele, hogy lenyomom a vizsgaidõszakot, utána elmegyek az XFactor bemutatótermébe, hátha van náluk megnézhetõ Dema... de még körülnézek a Trek-ek között is valszeg, bár drágábbak, de a garancia és a felszerelés megérné...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
kelj korábban :D reggeli nékül én el se indulok sehova 8) 185/60 vagyok és 1000-2000ft ot simán eleszek /háát monjuk hogy rendszeresen kajálok de inkább folyamatosan /.. ha kemény edzés idõszak /verseny elötti hetek/ akkor napi 5-8k is lemegy a torkomon ...

túl szélesen kell fogni a 44 est... plusz szélfogó... oan mint egy vitorla