Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

pont jó az idõzítés:)
http://www.cyclingne...dura-ace_790008
nekem tetszik:|:|
az agyaknál is lehetne valami új festés

gyönyörû:) <3

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Azért a tömegadatokra kiváncsi leszek majd, mennyit sikerült faragniuk a súlyból. Az ergomo-s hajtókarhoz nagyon nem passzolnak a tányérok.
Marha jól néz ki ahogy megjönnek a japánok az új prototípus szettel börõndbõl elõvarázsoljk az új szupertitkos fejlesztéseket.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

Hááát.. ez nagyon nem az igazi. A hajtókart is sikerült túlcicomázni, a fékváltókar sem túl esztétikus... nekem nem tetszik. Az eddigi legszebb dura ace szett a 7700as volt szerintem.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Az lehet. Csak aki 28-ig lassult le 5 mp alatt, az máris nyert 5mp alatt 4 cm-t, meg végig a visszagyorsítás alatt is gyorsabban megy.

Ez igaz. Viszont minél kevesebb ideig hagyjuk lelassulni a kereket annál kisebb lesz ez a veszteség, míg eljutunk oda, hogy ugyanakkora sebességen tartjuk a két kereket ugyanannyi energiával. Legalábbis szerintem.:) Nem találtam olyan képletet még(de keresek) ahol a kerék forgásánál tömeg is szerepel. Most már kiderítem ha addig élek is.:)

Eddig ezt találtam: http://www.gjt.bme.h...uvek/KJ_1.3.pdf

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Hát ez azért fizikailag nem állja meg a helyét szerintem. Tekintsünk két esetet. Van egy könnyû kerék szett, meg egy nehéz. Ha mész 30al és nem tekersz 5mp-ig akkor mondjuk a könnyû kerékszettel lelassulsz 26-ra a nehézzel meg 28-ra. De ha visszaakarsz gyorsítani 30-ra akkor ugyanakkora energiát kell befektetned mind a kettõnél.

Az lehet. Csak aki 28-ig lassult le 5 mp alatt, az máris nyert 5mp alatt 4 cm-t, meg végig a visszagyorsítás alatt is gyorsabban megy.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Most szeretnek kerekszettett venni. A Campagnolo legalapabb valasztekabol neztem ki magamnak a Vento-t (csak hobbi szinten tekerek). Arban megfelel. Sulyban is sokkal jobb mint a mostani kerekem. Jelenleg 85kg korul mozgok (5-6kg-ot szeretnek majd leadni, tavaly felszedtem sokat, mert betegseg miatt nem tudtam mozogni). Megfelel nekem ez a szett? A Campagnolo oldalan nem talaltam ajanlast testsulyra. A Roadbikereview-n azt irjak, hogy 200pounds sulyu embernek is ajanlott, ami kb 90kg. Megvehetem? A jelenlegi kerekeim kb. 2700g nehezek. Szeretnek lefaragni ebbol.

Én Vento-t használok. kb 1800km-et mentem vele és nincs baja 100kg vagyok. Viszont oldalirányba nem túl merev. Kiálva a nyeregbõl emelkedõn jobb kiakasztani a fékeket, nehogy beleérjen a fékpofákba. Nemrég vettem Mavic Cosmos kerekeket, de még nem próbáltam ki. Viszont a küllõi vastagabbak, mint a Vento-é, valószínûleg merevebb is a Mavic. A felni magassága is kisebb, így valoszínûleg rosszabb a légellenállása. De ennek ellenére(és annak, hogy még nem próbáltam ki) szerintem érdemesebb megvenni, mint a Ventot és még olcsóbb is. Campás rotorral 37e a probike-ban.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

aki TT-n nem teker vegig az el se induljon... nekem volt szerencsem kiprobalni nehany kereket .. sebeseget tartani egy nehezebb kerekkel sokkal konnyebb a mostani egy bo 200g al nehezebb mintt a regi de megdobbentoen konnyu tartani vele a 40et csak be kell forgatni utanna sima..

Nem lehet hogy más a légellenállása a két keréknek? Nem hiszem, hogy a súly miatt könnyebb tekerni. Ennyi erõvel rakhatnál rá még súlyt egy sima TT-n. Meg a könnyû(50kg) profik is rakhatnának magukra 10-20kg-ot egy olyan idõfutamon mint a vasárnapi Giro-i.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Nem véletlen, hogy a Shimano nem túlságosan "karbonosodik el", a karbonhajtómû divat lett, de valójában csak a nagyon drága modellek jobbak egyértelmûen: vagyis tömegben és merevségben egyszerre. Csakhogy egyrészt 800-1200€ ár nyilvánvalóan értelmetlen, ennyivel nem jobbak, másrészt több 400 gr. körüli nagyon beharangozott karboncsoda tört már el! A hátsóváltót sem kellett volna karbonosítani, mert egy kisebb bukásnál is tönkre megy, mivel az áll ki legjobban a kerékpár síkjából. A Campa meg már régen nem olyan jó, mint a híre, fõleg a Record van nagyon elszállva, durvább a váltása, mint a Shimanoé, és sokszor jobban jár a kerós az altta lévõ szettekkel.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

A jelenlegi kerekeim kb. 2700g nehezek. Szeretnek lefaragni ebbol.

~2500g korul. Elfelejtettem levonni a sor sulyat.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
jo hopp hirtelen en se tudok sulyos tt-st de nem sok climber van benne :)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Most szeretnek kerekszettett venni. A Campagnolo legalapabb valasztekabol neztem ki magamnak a Vento-t (csak hobbi szinten tekerek). Arban megfelel. Sulyban is sokkal jobb mint a mostani kerekem. Jelenleg 85kg korul mozgok (5-6kg-ot szeretnek majd leadni, tavaly felszedtem sokat, mert betegseg miatt nem tudtam mozogni). Megfelel nekem ez a szett? A Campagnolo oldalan nem talaltam ajanlast testsulyra. A Roadbikereview-n azt irjak, hogy 200pounds sulyu embernek is ajanlott, ami kb 90kg. Megvehetem? A jelenlegi kerekeim kb. 2700g nehezek. Szeretnek lefaragni ebbol.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
aki TT-n nem teker vegig az el se induljon... nekem volt szerencsem kiprobalni nehany kereket .. sebeseget tartani egy nehezebb kerekkel sokkal konnyebb a mostani egy bo 200g al nehezebb mintt a regi de megdobbentoen konnyu tartani vele a 40et csak be kell forgatni utanna sima..

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

õõõõõ azért gyors fizika... ha van súlyod és leginkább a kerekedbe akkor azzal igaz veszted a gyorsulásod... elég mocskos mód elveszted a kigyorsítási lehetõségeidet .. sõõõt mászásra se alkalmas de idõfutamra és lejtmenetre egyszerûen mesés ... hihetetlenül magas menetstabilítást ad és szinte semmi erõ nem kell ahoz hogy megtartcsd a sebességed (lásd pörgettyû.. és nem hiába a 90kg bika állatok a jó idõfutam menõk... akkora tehetetlenségük van hogy a menet szél nem tudja õket lassítani)

Hát ez azért fizikailag nem állja meg a helyét szerintem. Tekintsünk két esetet. Van egy könnyû kerék szett, meg egy nehéz. Ha mész 30al és nem tekersz 5mp-ig akkor mondjuk a könnyû kerékszettel lelassulsz 26-ra a nehézzel meg 28-ra. De ha visszaakarsz gyorsítani 30-ra akkor ugyanakkora energiát kell befektetned mind a kettõnél. Forgásbantartani mind a kettõt ugyanannyi. Jó idõfutam menõket nem nagyon ismerek 80kg fölött:)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
õõõõõ azért gyors fizika... ha van súlyod és leginkább a kerekedbe akkor azzal igaz veszted a gyorsulásod... elég mocskos mód elveszted a kigyorsítási lehetõségeidet .. sõõõt mászásra se alkalmas de idõfutamra és lejtmenetre egyszerûen mesés ... hihetetlenül magas menetstabilítást ad és szinte semmi erõ nem kell ahoz hogy megtartcsd a sebességed (lásd pörgettyû.. és nem hiába a 90kg bika állatok a jó idõfutam menõk... akkora tehetetlenségük van hogy a menet szél nem tudja õket lassítani)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

UCI limit 6.8kg. Egy Durás bicaj is lehet 6.8, egy Recordos, és meglepõ módon egy Red-es is. A keréken megspórolt grammok amúgy 3X annyit számítanak. Nem véletlen lett Obermayer, Cosmic Ultimate, Extralite Ultraclimb, Hyperion, stb

persze hogy 3x annyira számít, mert azt a "tömeget" (950g-os kerékSZETT esetében lehet tömegrõl beszélni?:D) kell bepörgetned, és folyamatosan forgatni...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts

És mikor kapunk már képet az elkészült outiróóól??? :)

Csak félkész még. Hiányzik a komplett meghajtás és a fékek. Azt olvastam félkész bringáról nem illik képet belinkelni. De ha ilyen csigalassúsággal haladok, csak a jövõ szezonra lesz kész. Igaz nem kerget a tatár, összecsapni meg nem akarom.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
És mikor kapunk már képet az elkészült outiróóól??? :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Viszont amellett meg elég nehéz elmenni szó nélkül, hogy a Shimano csúcs szettje kb 780 Euro, míg a Sram Force: 800 Euro, Chorus: 860!! Record: kb 1350 Euro és a Red 1450 Euro körül van. Ár érték arányokat nézve egyértelmû hogy a Dura Ace a legjobb. Amikor a Sram mellett tettem le a voksom, nem ezek a szempontok alapján történt. :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
oké:D Delmának sikerült a legértelmeseben összefognia a problémát:)