Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nekem a campa fvkarom tört el és ugyanilyennel váltóval helyettesítettem (frikciós) tökéletesen mûködik csak pont oda kell tolni, ahol a fokozat van külnben kerreg
késõbb könyöklõ végére aprikáltam rá és idõfutamon tizes sort váltok vele
szal biztos jó lesz hozzá
am a 9es sor a legszélesebb 1mm-vel keskenyebb a 10es

jah bocs most látom hogy te hátsó váltót kérdezel
hát azt nem tudom h viszi e de sztem igen

Hello!

Meg tudjátok mondani hogy egy Sachs Huret hátsóváltó hány sebességet tud átölelni? Jelenlegi rendszerben 5-öt visz, de szemezek egy 8-as agyú kerékkel. Váltót nem akarok cserélni. Szerintetek átviszi a 8-at a váltó? Amúgy mennyivel lehet szélesebb a 8 sebességes agy tengelye mint a régi? Beleférhet a vázba hajlítgatás nélkül?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Hali

Én egy Fsa kforce nyeregcsövet cseréltem le, aminek a hátranyúlása 3,5 cm volt,mivel kémnyelmetlennek találtam, és betettem helyette egy fsa sl-k-t ami totál egyenes. A bringa geometriáján rengeteget változtatott az a 3,5 cm, sokkal kényelmesebb így tekernem, így a nyereg orra kb a középcsapágy fölöttvan. Azt hiszem minék közelebb van a nyereg a középcsapihoz annál hatékonyabb a tekerés, nem véletlenül mennek hasonló geometriával idõfutamokon,de ha tévedek a szakikmajd kiigazítanak.

Attól félek (mivel hosszú a vázam) hogy egy egyenes nyeregcsõ nem érné meg nekem, mert kevesebbet nyernék vele, mint amennyivel elõrébb kellene hoznom nyerget (vagy közelebb a kormányt). Igazából most jönne kapóra, ha itthon is elterjedene az a szokás, mint tõlünk nyugatabbra, hogy adnak próbaalkatrészeket. Most lesétálnék a boltba, kérnék egy nyeregcsövet, kipróbálnám milyen és visszaadnám, majd rendelnék belõle egy db-ot, ami 2-3napon belül itt lenne. Ehelyett marad a kisérletezés, aztán vagy bejön vagy nem. :(

Breki

Breki

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

187 vagyok én is
60as váz majdhogynem kicsi
115ös stucnival használom
és azt mondja mindenki h kéne nekem egy hosszabb
ha lehetne én cserélném a vázam 61 v 62esre
de mindenképp próbáld ki sztem

Hello

Sajnos kipróbálni nem tudom mivel Pestrõl hozzák amit rendelek, itt csak az 58-as Ventto-t tudtam kipróbálni rövid távon illetve egy 56-os Alvito DC van

A te 60-as biciklid milyen?

A mostani biciklim 54-56-os lehet ezért filózok, hogy egy 60-as nem lenne-e túl nagy (vagy fura) nekem.

Persze tudom, hogy a mostani meg túl kicsi

edani

edani

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek mennyit lehet kérni egy ilyen bicikliért?
Bár öreg ,de nagyon kiméletesen bántam vele és az elmúlt években csak állt.

http://piacter.bikem...t=143308&cat=56

köszönöm.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A triatlonosok az egyenes nyeregcsövet szeretik, ha nincs bolyozás akkor végig hasalnak (könyökölnek).

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nyílván a súlypontod minél inkább a pedál fölött van annál nagyobb erõt tudsz kifejteni.

Técs

Técs

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

Nem kapcsolódik szorosan a most futó témákhoz, de egy komoly dilemmával küzdök: adott egy országúti geometriás vázam, fix hosszúságú villanyakkal. Triatlonhoz használnám, de ahogy próbálgattam, elég hosszú a váz. A Thomson Layback nyeregcsöveit szokták ajánlani triatlonhoz. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata, hogy mennyit változtat a geometrián egy ilyen nyeregcsõ, ha nem "rendeltetésszerûen" használnám és elõrefelé állítanám a csövet a vázban? Elég spéci a nyeregcsõátmérõm, az átlagos triatlon nyeregcsövek csak 27.2 mmes ek (Look- Profile is) egyedül ez marad. Vagy berakok egy hagyományos nyeregcsövet és inkább a stucnival próbálok mahinálni. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata tippje?

Hali

Én egy Fsa kforce nyeregcsövet cseréltem le, aminek a hátranyúlása 3,5 cm volt,mivel kémnyelmetlennek találtam, és betettem helyette egy fsa sl-k-t ami totál egyenes. A bringa geometriáján rengeteget változtatott az a 3,5 cm, sokkal kényelmesebb így tekernem, így a nyereg orra kb a középcsapágy fölöttvan. Azt hiszem minék közelebb van a nyereg a középcsapihoz annál hatékonyabb a tekerés, nem véletlenül mennek hasonló geometriával idõfutamokon,de ha tévedek a szakikmajd kiigazítanak.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

valaki itt írta, hogy rendszeresen jár a 83-ason Pápa és Városlõd között.

Én is. A Farkasgyepûtõl Bakonybélre vezetõ út sem rossz.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

valaki itt írta, hogy rendszeresen jár a 83-ason Pápa és Városlõd között. Hát ma én végigtoltam ezt a szakaszt Városlõd felé. mit mondjak azok a szelíd kis dombocskák tudtak meglepetéseket okozni. Amúgy nagyon szép helyeken megy végig.:D

Én voltam :D Farkasgyepû elõtt az a ravasz kis szerpentin.. rendszeresen járok arra, de sosem könnyû ott felmászni.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Hello!

Meg tudjátok mondani hogy egy Sachs Huret hátsóváltó hány sebességet tud átölelni? Jelenlegi rendszerben 5-öt visz, de szemezek egy 8-as agyú kerékkel. Váltót nem akarok cserélni. Szerintetek átviszi a 8-at a váltó? Amúgy mennyivel lehet szélesebb a 8 sebességes agy tengelye mint a régi? Beleférhet a vázba hajlítgatás nélkül?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
valaki itt írta, hogy rendszeresen jár a 83-ason Pápa és Városlõd között. Hát ma én végigtoltam ezt a szakaszt Városlõd felé. mit mondjak azok a szelíd kis dombocskák tudtak meglepetéseket okozni. Amúgy nagyon szép helyeken megy végig.:D

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Köszi SanDiablo, és köszi mindenkinek.
Mostmár vmi szervíz lesz a következõ lépés.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Bocsánat, hogy ide is beteszem, de a Megmozdulásban indított "Kerékpárral Horvátországba" témára nem nagyon kapok válaszokat és végül is országúti téma. Országútival mennék Krk-re. A szüleim kocsival mennek, velük ott találkoznék, csomagot nem vinnék, csak annyi dolgot, amit egy hosszabb útra szoktam. Úgy tervezem, hogy két nap alatt megcsinálnám, egy éjszakát valami panzióban töltenék. Segítséget szeretnék kérni tervezésben, útvonalban, mit vigyek, bármiben. Ha valaki volt már hasonló úton, a tapasztalatait szívesen hallanám, vagy ha tudtok hasznos weboldalt az is érdekelne.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Sasi! Beszéltem a mesterrel és azt mondta, hogy a gyorsszár lesz gyík.
Namármost, olvastam, ogy próbáltad másikkal is. Lehet, hogy az sem volt jó, de lehet, hogy más a gond. Igazábol látnom kéne... Lehet, hogy a helyedben bemennék egy boltba és kipróbálnék egy spéibb gyorsszárat.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem kapcsolódik szorosan a most futó témákhoz, de egy komoly dilemmával küzdök: adott egy országúti geometriás vázam, fix hosszúságú villanyakkal. Triatlonhoz használnám, de ahogy próbálgattam, elég hosszú a váz. A Thomson Layback nyeregcsöveit szokták ajánlani triatlonhoz. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata, hogy mennyit változtat a geometrián egy ilyen nyeregcsõ, ha nem "rendeltetésszerûen" használnám és elõrefelé állítanám a csövet a vázban? Elég spéci a nyeregcsõátmérõm, az átlagos triatlon nyeregcsövek csak 27.2 mmes ek (Look- Profile is) egyedül ez marad. Vagy berakok egy hagyományos nyeregcsövet és inkább a stucnival próbálok mahinálni. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata tippje?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
mindenképp;)
am én a GIANT-Gyömrõben nyomom, jó kis team

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Hehe:D
Ok, akkor tényleg összehozhtanánk egy Idõpontot, ha sikerül megvarázsolni a dolgokat tolhatjuk együtt...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Zsír:D
maglódi vagyok
majdnem mindennap arra megyek edzeni
megdumálunk valami találkozót és nekem ok
csak szerdáig tuti nem jó mer érettségizek, de utána ok

Helló,
Monor környékén lakok..

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Helló,
Monor környékén lakok..

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Sasi
merre laksz?
ha valahol pest környékén akkor szívesen megnézem valamikor mi a gond, mer így látatlanban sztem esélytelen ha az eddigi tippek befuccsoltak
és több szem többet lát