beállítás
A stoplin állítsak?
Sziasztok! Nemrégiben váltottam bringát és ezzel együtt jött az look pedál is. Viszont az a szomorú tapasztalatom az új pedállal és cipõvel kapcsolatban, hogy úgy 80-90 km intenzív, állandó tekerés után zsibbadni kezd a talpam külsõ éle, egy idõ után pedig elkezd görcsölni. Rossz stílusban tekerek? Vagy a stopli van rossz helyen? Arra figyeltem, hogy a cipõ párhuzamos legyen a vázzal, a nyereg magasságát pedig az itt olvasottak szerint állítottam be.
Kéne tanács.
3 bringa közül kéne választanom; kettõ használt, egy vadonat új.
- http://www.maxi-bike.hu/orszaguti.php - itt a 2. "Columbus SPX csöves 56-os nikelezett váz
Full Campagnolo szett (Veloce-Mirage)
8-as fékváltókaros... " 80e
-http://piacter.bikemag.hu/showproduct.php?product=152039&cat=56 Stevens Stelvio 105 125e
-vadonat új gép, alu váz, karbon villa, fûzött kerék, Ultegra 07 alkatrészek 250e
A lényeg, hogy egy kellemes hobbitgép legyen, amivel egynapos túrákon kerekezhetek szigorúan csak mûúton. Gyári kerekek kizárva, csak fûzött a szimpatikus. Fékváltókar pedig a minimum. Acél elõnyben aluval szemben. Számomra a legszebb gép a legelsõ, és egyben a legolcsóbb is, a kérdés az, hogy a kopás, amortizáció pótlása mennyire költséges ilyen régebbi szett esetén. Szett szintjén a 105 lett volna a belõtt szint, ennél többet max. Champára vagy Sramra költenék, az Ultegra csupán a jó ár/érték arány miatt került be, de erõsen kételkedem benne, h megér-e +100e-t.
Helo!
8-as (sram) lancom osszerakhato egy 9-es rendszeru hajtokarral szerintetek? Octalinkes 105 most 44 dolcsi ebayen es megtetszett, hazavinnem.Kicsit vegyes lenne az osszkep, mert a sor az 7-es.
Pliz help!
Alle!
Szia!
Én is a kezdõ országútisok közé sorolom magam, eddig picit több mint 1000 km-et sikerült ebben a formában megtennem. Egy 903-as meridám van, ami tökéletesen megfelel kezdõ embereknek. Bár az alacsonyabb kategóriákat nem ismerem, mindössze egyszer ültem fel egy 880-asra, ésszel használva azok is hasonló teljesítményt nyújtanak. Sokat olvastam itt a két alternatíváról, hogy vagy öreg használt olcsón, vagy új marha drágán. Én az enyémet 140-ért vettem zsír újan. Véleményem szerint lehet jó üzleteket kifogni és újat, kedvezõ áron kap az ember. Vannak szép, megkímélt állapotú régi gépek,de nemtom ki, hogy van vele, nekem már nem kellene az alsó csövön taperolom a váltót életérzés, ha váltok az legyen biztonságos, pontos és gyors.
Hol tudtál annyira olcsón ilyet venni? A mostani listaára 219e Ft. Akcióban is csak 40-nel olcsóbb, de csak M-es van, az meg nekem elég kicsi.
Hát az, hogy nincs presztizse a Meridának... Van, hidd el.
Hát az, hogy nincs presztizse a Meridának... Van, hidd el.
Amúgy ennyiért ott a Wenson Stinger is, a helyi triatlonos csapat nagy része is azt használja, még nem volt velük gond a kopóalkatrészeken kívül és jobb is a felszereltsége mint a 880-asnak. Nekem is Wenson van eggyel magasabb felszereltséggel, olyan 3ezerrel a háta mögött és semmi baja, még a lánc sem nyúlt meg, pedig ennyi idõ alatt a montin 3-4 láncot nyújtok halálra...
Janes-nak is ezt ajánlottam a fórumról, nem tudom mennyire jött be Neki, privben õt is meg lehet kérdezni;)
Persze ez nem a márka, hanem az miatt van, hogy országúti
Bukni meg mindenképpen fogsz rajta valamennyit, de újszerú állapotban egy 100ezres országútit el lehet adni olyan 70-80 körül.