Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
csak megkerüli, a nyeregvázcsövet?
errõl dobjál már egy képet, mert így nem fogom fel, mirõl van szó...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Akkor viszont marad a mini v-fék. Vagy nem lesz hátul fék. Az sem baj.

Hátulra nem kell megakasztó, elég egy 5 cm-es bovdenházat berakni a szembe. Ha a fékhez képest nincsen nagyon béna helyen, akkor megakasztó nélkül is mûködik. Nekem gyárilag nincs megakasztó a GT vázamon, pedig gyárilag canti fékkel volt szerelve.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
tegyél fel hátra egy elsõ tektro bowdenakasztót (az áthidalón lévõ lyuknál fel lehet tenni)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Akkor viszont marad a mini v-fék. Vagy nem lesz hátul fék. Az sem baj.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
debizony. sz*pás, ha nincs

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Hát, ilyen félvitrinre lesz.
Mini v-féket pedig már láttam, outin, outi fékváltókarral.
Egy szép egysebire lenne, rózsaszín váz és villa, minden más fekete. Ebbe kivételesen nem csícsáznék.
Az a 3000.- körüli Shimano fékkarral lenne, meg akkor esetleg az a megint 3000.- körüli B+ cantifék. Mindez Bikemarketen.
De ehhez hátul a támvillán lennie kell megakasztó szemnek nem? :S

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Vki pls mondana véleményt a Gepida Bandon 810-rõl?Esetleg a Merida Road 850-rõl.Ngayon meghálálnám :D

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
CJ, milyen bringára kell?
Pedig egy szép kanti fék... XTR pl. nagyon szép. Ha vitrinbájkra lesz, ezt jobban lehet tuningolni, bowdenelosztó izéket szerezni hozzá, kool stop pofák stb.
Én most fogom visszakantifékesíteni a Konát.
Részben azért, mert félig meddig az is vitrin setupot kap, másrészt mert nem fog gyengébben, mint az SD7...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

De canti meg olyan csúnya... :)

Hát akkor elsõ körben azt érdemes tisztázni, hogy nézegetni veszed-e, vagy azért az is jól jön, hogy szakszerûen megállít amikor kell :)

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts
Állítólag a cyklocros bringákhoz is fjlesztettek már ki "v" féket.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
De canti meg olyan csúnya... :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Outi fékkarhoz v-fék mennyire jó párosítás? Csak v-fék szem van a vázon, cantit nem szeretnék.

Gyakorlatilag használhatatlan...

Én most vettem egy avid shorty 6 canti féket. Ennek már nem sok hátránya van a v fékhez képest. Ugyanúgy kell beállítani, ugyanaz a fékpofa, majdnem ugyanaz a fékerõ, és mûködik az országuti fékkarral is rendesen

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Kedves Hölgyekurak!

Trek Pilot 2.1-est nézegettem, tud vki véleményt mondani róla? Esetleg más hasonló vázat ajánlani? Elsõ körben a vázat kellene kiválasztanom, és ennek van kevésbé agresszív - kicsit nagymamásabb - geometriája. Nem versenyezni kell, csak munkába járni (Blaha-Kolosy tér), túrázni, edzeni.
Valaki írta, h. nincs jó véleménye a Bontrager cuccokról. Mi a baj velük?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Adamszeged,
milyen magas vagy?
Nekem van egy 2007-es merida 903 elado, tiagra szetel alex fenivel. A lanc es kormany bandazs kivetelevel minden eredeti rajta. XL-es meretben, kb. 9.5 kg.

Miert adod el? Nem jo? En ezt nezegetem mar nehany honapja, de eddig masra kellett a penz. Szeptemberben eselyes, hogy veszek egy ilyen vazat.

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts

Adamszeged,
milyen magas vagy?
Nekem van egy 2007-es merida 903 elado, tiagra szetel alex fenivel. A lanc es kormany bandazs kivetelevel minden eredeti rajta. XL-es meretben, kb. 9.5 kg.

Hát,170 cm,szóval szerintem az nagyon nagy:icon_razz
Asszem akkor mégis használt bringát fogok venni,vagy összeépítek egyet.Hogy a jobb?Használt alkatrészeket hol tudok nézni?
Gepida Bandon 810 az milyen? Úgy néz ki sajna csak jövõre tudom megvenni a kerót :( Kb 100e Ft-om lesz rá

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Outi fékkarhoz v-fék mennyire jó párosítás? Csak v-fék szem van a vázon, cantit nem szeretnék.

zalzotor

zalzotor

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Adamszeged,
milyen magas vagy?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nem értem, Misi Dynamic nekem kopottan is jó volt sac1...

Apróban is érdemes szétnézni!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Hello!Egy outi vásárlását tervezem,és már ki is választottam egyet.Errõl szeretném a véleményeteket kérni. Egy altrix Whirwind 1.0 . Mit hallottatok róla?Esetleg tapasztalatok?

szerintem nem szabad megvenni

12 kg, elég durva 2008-ban. igazán nem nehéz 150e ft-ból 9 kg körüli gépet összehozni

- feleslegesen túlépített és dögnehéz váz és villa
- hajtómû egy hulladék, hajlik mint a kolbász
- mindenbõl olcsõ és nehéz cuccokat raknak bele

sokkal jobban jársz 100e körül
1, használt bringával (9-es rendszer, tiagra-105 szint, merida szintu alu váz)
2, új 9-es 105 szett (ebay) - 50e ft
akciós vázszett (pl magellán), vagy használt középkategóriás acél - 20e ft
használt kerék - 20 e ft
kormány, gumik, stucni, nyeregcsõ, nyereg: 20 e ft (belépõ szint, nyilván)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Hello!Egy outi vásárlását tervezem,és már ki is választottam egyet.Errõl szeretném a véleményeteket kérni. Egy altrix Whirwind 1.0 . Mit hallottatok róla?Esetleg tapasztalatok?

Ilyennel kezdtem...
Masszív gép picit nehéz...
nem tom még az a felszereltsége e mint az enyémnek volt de nem rossz vétel ár érték arányban szerintem kiemelkedõen jó hobby outi és azért lehet vele versenyezni is ...

ajánlat: Nyereg le! Pedál le! Gumi le! és tökkéletes a gép