Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Hello!Egy outi vásárlását tervezem,és már ki is választottam egyet.Errõl szeretném a véleményeteket kérni. Egy altrix Whirwind 1.0 . Mit hallottatok róla?Esetleg tapasztalatok?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Sima félinegrált. Nekem is Meridáim vannak.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A Merida Road 903 kerékpáromon ki akarom cserélni a kormánycsapágyat, de nem nagyon vagyok képben a szabványokat illetõen. Mi a típusa annak ami a meridákban van? (Nehogy valaki azt írja most erre, hogy a-head!)

Tomeeee

Tomeeee

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Van egy gyönyörû örökölt országútim, csak az a baj hogy nem tudom hogy milyen márkájú.
Hasonló márka jelzés van a fejcsõn mint a Lexusnak.
Amúgy kép is készült róla (lásd profilképem)
Aki tud valamit,azt megkérném hogy írja meg.
Elõre is köszi

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Michelin Megamium 2. Nagyon jó vizes úton is! Nekem 6000 km-t bírt hátul és még nem volt papírvékony, amikor leszedtem - igazi edzõgumi. A 23-as méret teljesen jó, mivel szélesebb, mint amit ráírnak, inkább hasonlít egy 25-ösre. 4000Ft körül van per darab. Egyetlen egy defektet kaptam vele a 6000. km környékén... nem rossz. Télen ezzel mentem, de hóban nem ajánlom :) Esetleg hasonló árban van még a Michelin Speedium is (pl. Zöld Pontban).

Speedium2 volt nekem is. Gördülési ellenállása jó, nem kopik, ballonos, tehát kényelmes, az egy baj az volt vele, hogy még mind a kettõn rajta volt a középsõ öntési csík, mikor szanaszét vágva kidobtam õket. Igaz esõben vágta ki mind a kettõt valami, na de akkor is!

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Más:
Télire tudtok-e ajánlani vmi jóféle gummát, ami nem széesebb 30 mm-nél és elboldogul különbözõ idõjárási körülmények közözz. Az se baj, ha nem drága.. . :)

Michelin Megamium 2. Nagyon jó vizes úton is! Nekem 6000 km-t bírt hátul és még nem volt papírvékony, amikor leszedtem - igazi edzõgumi. A 23-as méret teljesen jó, mivel szélesebb, mint amit ráírnak, inkább hasonlít egy 25-ösre. 4000Ft körül van per darab. Egyetlen egy defektet kaptam vele a 6000. km környékén... nem rossz. Télen ezzel mentem, de hóban nem ajánlom :) Esetleg hasonló árban van még a Michelin Speedium is (pl. Zöld Pontban).

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Beugrottam az Árkádban lévõ Hervisbe és ott van a Fuji bringa, ha egyre gondolunk. Sajnos 61cm-es vázzal... :(

Én az europarkban láttam, de az kisebbnek tûnt nekem.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Télire tudtok-e ajánlani vmi jóféle gummát

Ejha, Te aztán idejében felkészülsz! :D :D
(Ma augusztus 12-e van)

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás

Neeem...mûhelyfogás akkor, ha úgy írom hogy B@sssz rá egyet a kalapáccsal :D

Persze Én sem a finomsága miatt mondtam:D
De már megoldva, és szaggattam is végtr az a-headra átalakított ritchey stucnival:D

cole81

cole81

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Beugrottam az Árkádban lévõ Hervisbe és ott van a Fuji bringa, ha egyre gondolunk. Sajnos 61cm-es vázzal... :(

cole81

cole81

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás
Stellaz: Melyik hervisben láttad? Méretre emlékszel esetleg?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Köszönöm a segítséget igazi mûhely fogás:D

Neeem...mûhelyfogás akkor, ha úgy írom hogy B@sssz rá egyet a kalapáccsal :D

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Köszönöm a segítséget igazi mûhely fogás:D

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Banda! Én görgõpadon gyakoroltam be az spd használatát... Kimaradt az életembõl a babzsák efektus... :D Elkezdtem tekerni és menet közben ki-be csatolgattam felváltva. Fél óra "rutinozás után nem volt gondom.

Más:
Télire tudtok-e ajánlani vmi jóféle gummát, ami nem széesebb 30 mm-nél és elboldogul különbözõ idõjárási körülmények közözz. Az se baj, ha nem drága.. . :)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Sziasztok,
menetes kormányszáramat szeretném kiszedni. Neki láttam kiszedtem a hosszú függõleges csavart, lelazítottam a felsõ anyacsavart, ami a villanyakra van sztem rátekerve. De innét meg sem mozdul, mit felejtettem el? hogy kell tovább lépni?
elõre is köszi

a hosszú csavart csavard vissza kb félig, majd csapj rá egy jó nagyot mondjuk kalapáccsal. Ezután egy finom mozdulattal vedd ki a helyérõl. az anyacsavar a kormánycsapágy kontraanyája, annak nincs köze a kormányszárhoz

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Sziasztok,
menetes kormányszáramat szeretném kiszedni. Neki láttam kiszedtem a hosszú függõleges csavart, lelazítottam a felsõ anyacsavart, ami a villanyakra van sztem rátekerve. De innét meg sem mozdul, mit felejtettem el? hogy kell tovább lépni?
elõre is köszi

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ha valakit érdekel a dolog, akkor láttam hervisben egy fuji nevû bicajt, karbon villával, mavic kerékszettel és full ultegrával szerelve, 200-ért.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem titkos. :D Legalábbis nem állítottam be elvileg látható, de csak regisztrált felhasználóknak mint eddig.

Gratula az elsõ körhöz, azért nem rossz távolság elsõre.

Nekem is elkészült a csodagépem, nyomtam is vele egy 40km-es idõfutamot egybõl. Megmutatni nem merem, de az adatlapomon ott vannak a fõ paraméterei. Még állítgatnom kell a nyeregpozíción, a kormányét viszont már sikerült belõnöm. Én nembírom a hegymeneteket, nagyon neki kell készülnöm minden emelkedõ elején, a végén szinte mindíg nagy ordibálások és szálkázás közepette érek fel általában kistányéron. :D de sebaj, fog még jobban is menni. Ritkán közlekedem Pesten bringával, de olyankor nem megyek úttesten csak ha muszály. Viszont érdekes, hogy Budán senki nem dudált a pesti oldalon kaptam hideget meleget is. Lehet, hogy csak véletlenül alakult így (bringával mentem át a nyugatiból a déli pályaudvarra).

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
OFF:
Tapasztalat: ha használható a bringaút( nincs rajta tömeg és tükör sima /ugye ez kb sehol sincs/ ) akkor azon megyek, egyébként úttest... ha elég nagy sebességel közlekedsz(40-50km/h) elfogadnak a közúton is társként.
Egyébként ez BP! Kevés autós van akinek nem teccel bringával közúton, csak pesten sûrûn találkozol velük :D
Babzsák efektust meg mindenki átélte ... én is...
Emelkedõkön meg meg kell küzdeni de ez így is van rendjén :D (de én imádok õket)

És az! Ez tech fórum

ON

Valaki használ Citec kerekeket?

banda

banda

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Elnézést az OFF-ért, ha az!

Kipróbáltam a gépsárkányt! Irtózatosan gyors, pofátlanul merev. :) Legalábbis a monti után. Tegnap tekertem 16 km-t itt a városban, ma pedig egy pilisi karikát nyomtam le. Az elsõ nem annyira, de a mai annál inkább tanulságos volt. Nem volt nagy kör, 57 km-t hajtottam bele, de 2008 második tekeréseként nem tartom rossznak.
Elöljáróban annyit, hogy(nem hagyott nyugton a kisördög) felszerelvényeztem egy S. 520-as pedállal, ill. megtiszteltem a lábam egy hozzá való cipellõvel. Már ez a kettõ is nagy élmény volt, csak ha bennefelejtett lábakat nézzük, az is. Elõször tegnap este a Rákóczin temetett maga alá a canga, másodszor pedig háromnegyed órával ezelõtt a Margit- körúton. Remélem több nem lesz, mert nagyon kellemetlen tud lenni.
Fáj mindenem, ami a bicikli egy méteres körzetébe került az elmúlt két nap alatt. A csuklóm, a se..em, a könyököm, a combom. De majd megszokom.

A dombmászás az maga a pokol volt! Az elsõ "nagyobb" emelkedõnél már gondolkodtam rajta, hogy leszállok, aztán maradtam. Végül a többinél is. Rájöttem, hogy mindegyiken fel tudok menni, csak nagyonb meg kell érte küzdeni. 9-10-zel! :D De fel. Aztán lehet, hogy a terepválasztással volt a baj, de egy pár éve jártam erre montival, akkor kellemesen fárasztó volt.

Ti fel szoktatok menni a bicikli útra, ha van? Én az úttesten nyomattam, jópár autós nyilvánította ki nemtetszését. Én barátságosan visszaintegettem nekik. :)

Kipage!

Top szikret lett a napló? ;)