Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Köcölle

Köcölle

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nagyon köszönöm a válaszokat,és mivel én kb.82kg vagyok élõsúlyban, így valószínûleg maradok az alu vázaknál, pláne,hogy a karbon ennyire spéci törõdést igényel!!Sajnos már vágott hozzá a mostani gépmhez is kavocsot kamion, és semmi baja nem lett!! Nem bírnám ki, ha mondjuk egy Sannino által megálmodott, és kivitelezett karbon emiatt megroppanna!!
Mégegyszer nagyon köszönöm a tárgyilagos válaszokat!!
Sporttársi üdvözlettel:
Köcölle

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Kerék téma: Sztem ilyen árban a Mavic Aksyum a befutó. Shimano 550-essel voltak gondok, beázott, racsnija szétment stb.
Nekem ilyen Mavic van az Outimban, igaz nem olyan könnyû mint a Nova, de eddig centrírozni sem kellett, nagyon jól bírja a magyar utakat, egyszer terepen is mentem vele muszájból, simán bírta. Merevsége jó, design-ban is ütõs, legalábbis nekem tetszik, persze ez szubjektív...

mennyivel könnyebb mint a Mach1?
ja és mennyivel drágább?:)

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

Franci: tényleg jól néz ki a kerékszett, de azért nézz utána a valós dolgoknak is(...)

köszi a tippet.
a küllök a legjobb Sapim-bol valok,ami nem aeros.Agyak iparisak, felnit nemtom,remélem nem az lesz a "gyenge láncszem"
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Kerék téma: Sztem ilyen árban a Mavic Aksyum a befutó. Shimano 550-essel voltak gondok, beázott, racsnija szétment stb.
Nekem ilyen Mavic van az Outimban, igaz nem olyan könnyû mint a Nova, de eddig centrírozni sem kellett, nagyon jól bírja a magyar utakat, egyszer terepen is mentem vele muszájból, simán bírta. Merevsége jó, design-ban is ütõs, legalábbis nekem tetszik, persze ez szubjektív...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
sose volt karbonvázam. apróságnak tûnhet, de például hogy viselkedik egy karbonváz, ha vmi kosz kerül bele például a középrész felõl? ugyanolyan hangos nyekergésre hajlamos mint az alumíniumvázak? mert az azért eléggé idegesítõ-

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nekem is karbon vázam van. csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni, kényelmes, könnyû, gyors. Vigyázni kell vele ez tény, de a kis felverõdéseket jól bírja, eddig még nincs rajta sérülés. Ha kocsiról lefújná a menetszél egy karbonvázat, nem lepõdnék meg rajta, ha törne. Nekem fullkarbon van, nincs benne alu, csak a középrészen a menetek. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts
az a szett spec kb tudja a gzári súlyt (mértem de nem emléxem pontosan, )
novatec agy nem szokik szar lenni, meg elég korrekt darabnak tûnik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Franci: tényleg jól néz ki a kerékszett, de azért nézz utána a valós dolgoknak is: milyen küllõkkel szerelik, milyen az agy, mennyire tartós, nincs.e gond a rotorral, milyen a felni anyaga, és a gyár által megadott tömeg mindig több, mint a valós. Vagyis még az is lehet, hogy jobbat tudsz fûzetni ugyanennyi pénzért, bár az igaz, hogy a gyári kerekek általában jobbak (Ifõleg az elsõ centririg), mint egy átlagos fûzött, de drágábbak is.

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Szia Köcölle!
Nekem van karbonvázam, de! most már annyi féle van, hogy ez csak egy tapasztalat. Szóval: azt enyem 2006-os MErida karbon (valós tömege 1190 gr. L-es méretben), mint utóbb kiderült azért van benne néhol alu erõsítés, mert azért nem lenne jó, hogy egy triviális eldõlés miatt ki kelljen dobni 200e Ft-t. Amit nálunk egy átlagos pénztárcával el lehet érni, az kb. olyan mint egy csúcs aluváz tömegben, merevségben, értékben. talán merevségben valamivel jobb. Egy átlagos aluról átülve ég és föld a különbség, jóval merevebb, könyebb, minden mozdulatra reagál a gép (persze a többi alkatrész is jó ha ilyen szintû), sokat elbír, de csak rendeltetésszerû használatban, szóval az menetirányú terheléseket bírja jól, oldalirányúakat viszont nagyon nem, a kavicsfelverõdés, karc szerû dolgokat is elbírja, de ha ettõl mélyebb a sérülés az veszélyes lehet, pld. egy kis repedés is életveszélyessé válhat, míg acél vagy alun még el lehet vele tekerni. A szállításnál is vigyázni kell rá, egy kocsitetõrõl való lerepülést, vagy akár egy rögzítõ túlszorítást nem nagyon bír ki. Még egy dolog: a könnyû karbongépeket finomabban kell irányítani, apró (akaratlan) mozdulatokra is reagálnak, "idegesek" (fõleg kisméretben és kis stucnival), a menetstabilitásuk szerintem rosszabbak, mondjon akárki akármit, nagy szélben komoly veszély lehet, hogy könnyebb ridereket arrébb tesz, vagy kifújja alóluk a gépet.
A top karbon vázak ma már 800 gr. körül vannak, és még érzékenyebbek, nem ritka a törés, tkp. ezek a hiperkönnyû vázak leginkább hegyi menetekre jók.

Köcölle

Köcölle

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nekem is Merida 903-am van 3 éve, és hihetetlenül jól bírja,és nm utolsó sorban még szép is!! Mindamellett igen csak meg szoktak lepõdni a "kollégák" amikor megemelik, mert ez a ProLite tubing 66-os csõ igen könnyû!!Mondjuk nekem gyári fûzésû Campa kerekek vannak benn,amik szintén nem ólom súlyúak!!

Más!

Már elõbb kérdeztem, de hátha van itt valakinek Karbon országúti bringája.
Írjátok már meg legyetek szívesek ha van valamilyen olyan jellegû tapasztalatotok, hogy
mennyire sérülékeny a váz meg ilyesmi!!Arra gondolok pl. ha eldõl és ráhuppan egy kõre mennyire nyomodik meg vagy valami?? Nekünk egyszer az M7-esen lerepült 5 bringa a tetõcsomagtartóról és szerencsére semmi bajuk nem lett pár zúzódáson kívül, de nem volt köztük karbon vázas, úgyhogy nem tudom mennyire sérült volna meg!!
Valamint az Aluval összevetve milyen élettartamra lehet számítani, teljesítménytúrázásos használat mellett??

Ha valaki válaszolna azt elõre is megöszönöm!!
Sporttársi üdvözlettel:
Köcölle

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A Shimano kerekei egész jók és az áruk is baráti. Eddig 15000 km-t tettem a WH-R500-ba, semmi baja, centírozva sem volt még.
"Mindegyiket hajtani kell." :)

nem szokott ugrani a kazetta? tipikus shimano betegség (kivéve Dura Ace kerekek)...ismerõs körökben r500, r550, r600....mindegyiknek ugrik a kazettája:D

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
903-as alunyakas karbonvillás. Én is inkább azt venném.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
Évi néhány ezer km tekeréshez van különbség szerintetek egy Merida 880 vagy 903 váz között (geometria ugyanaz 880-906-nál)? A héten megrendelem. Egy picit talán a 903-as felé hajlok.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Én Mach1-et használok, és nemsok okom van panaszra, igaz összehasonlítási alapom e téren nincs.

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts
A Shimano kerekei egész jók és az áruk is baráti. Eddig 15000 km-t tettem a WH-R500-ba, semmi baja, centírozva sem volt még.
"Mindegyiket hajtani kell." :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Áruk viszont baráti,és a sulyuk is

"Olcsó, könnyû, erõs, válassz kettõt."

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Hát azt megnézem ki tud eredeti AK bajonettet szerezni.

Bocsesz az Off-ért!

hátkéremszépen nyilván nem egy 500ft-os vásári bicskáért adom oda a WH-r550-et...amúgy két héten belül jön a helyére a Mavic Cosmic Elite :D

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 posts

Szike: Amennyiben eredeti AK bajonettrõl van szó, mehet az üzlet:P

Hát azt megnézem ki tud eredeti AK bajonettet szerezni.

Bocsesz az Off-ért!
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

szerintem ez ne tartson vissza hogy nem kardküllõs...

köszi a tanácsot!
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Az edzõkerkeik viszont szintén 99%-ban hagyományos 3 kersztre fûzött 2-es vagy 2-1.8-as küllõkkel készülnek, mert akkor ugye nem ugrik a szerelõ bácsi, ha valami "pityputy" van.

Hát nemtudom, a környezetemben egy embernek sem volt még gondja a gyári kerekekkel... (küllõ szempontból, amúgy volt itt kazettatestszétb@szástól a csapágybeázásig minden:D)