Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Egy klasszikus geometriájú váznál jó az 56-os méret 175cm-hez (54-nél szinte biztos hogy ölbõl vezetnéd a bringát, vagy kellene 130-140cm-es stucni), a slopingosokat meg ki kell próbálni mert nagy különbségek vannak a dõlésszögtõl függõen. Egyébként akinek hosszúak a karjai a slopingosak a legmegfelelõbbek, mert ezeknek a felsõcsövük hosszú, ráadásul arányában is nagyobbak a váz többi csövéhez képest. A slopingos méretezésnél neked kb. az M-es jó, vagy ha sûrûbb a méretezés, akkor S, v. MS.

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Ehhez kapcsolódóan én is kérdeznék akkor,mégpedig azt,hogy ha nekem nagyon hosszú kezem van(kb a térdem felett 1cm-rel van:D),és 175cm magas vok,akkor jó az 54-es váz,vagy meg leht kockáztatni az 56-ot?

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Méret: 50-53cm környékén keresgélj és mindenképp vidd el egy próbakörre a bringákat! Legyen kényelmes, mintha otthon ülnél a fotelben. :) A kisebb vázon nagyobbat kell hajolnod, ez mondjuk nem szerencsés, ha hátfájós vagy, esetleg nem vagy elég hajlékony, ettõl a helyzettõl fájhatnak a csipõizületek is. Egy pár centivel magasabb váz rövidebb stucnival kényelmes lehet, kicsivel jobban felegyenesedve - valószínûleg - nagyobb erõt tudsz kifejteni, könyebb a légzés, viszont a magasabb váznak lehet, hogy már túl hosszú lesz a felsõcsöve, a rövid stucnival rosszabb az irányítás. :) Tovább nem folytatom :D ...de érted a lényeget. Lehet vacakolni még az ahead alátétekkel is persze, de jobb ha nem kell... Legjobb, ha mérsz egy belsõ lábhosszat és kiszámolod a neten fellelhetõ progikkal a saját méretedet. Sztem nagyjából azt fogja adni, amit már leírtam. Ezt ajánlom: http://www.competiti...ALCULATOR_INTRO - 3 féle beállítást ad és e-mail-ben elküldi. Van még itt egy támpont a nyereg-kormánymagassághoz, Carmichael bácsitól: Állj egyenesen, hajolj elõre és próbáld megérinteni a talajt. 1. ha nem éred el, akkor a nyereg és a kormány kb. ugyanolyan magasan legyenek. 2. ha eléred, akkor a kormány 5-10 centivel lehet alacsonyabban. 3. ha a tenyeredet is le tudod tenni, akkor akár 10-15 cm különbség is lehet. Szerintem ezekre érdemes figyelni, remélem tudtam segíteni.

A compact hajtómû szerintem bõven elég, ha hátul van egy 12-27-es sor, hacsak nem a Zoncolanra, vagy az Anglirura készülsz. :D A 34-27 kényelmesen hajtható 10 km/h körüli tempóban is... :)

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

A Streamernek az 50-es váz felsõcsõhossza csõközéptõl-csõközépig 514 mm, én egy 550 mm-est próbáltam, ami néhány centivel volt nagyobb, mint kellene. Mondjuk az 53-as is csak 12 mm-el hosszabb, azaz 526 mm :o

Azért a stucni hosszokat is érdemes nézni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A Streamernek az 50-es váz felsõcsõhossza csõközéptõl-csõközépig 514 mm, én egy 550 mm-est próbáltam, ami néhány centivel volt nagyobb, mint kellene. Mondjuk az 53-as is csak 12 mm-el hosszabb, azaz 526 mm :o
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én a Cube honlapján nézegettem a geometriákat és igencsak eltér a méretezés más gyártókétól (sõt még az egyes Cube típusok között is vannak eltérések), az õ 60-as vázuk más gyártónál kb. 56 vagy 58 lenne.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Mivel soproni vagyok és a magyar utak hagynak némi kívetni valót maguk után 90 %-ban Ausztriában fogom használni a bringát. Ott meg igencsak hullámos a tájkép :) Kell a 3. tányér.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Azért nem árthat néha az elöl 3 tányér.
Fõleg ha nemcsak hazai terepekben gondolkozik az ember.

(Mellesleg nekem is az van 105 -ösben, de nem vagyok grammániás)
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kösz a hozzászólásokat. Az egyértelmû, hogy a kerékszett fontos, bár az esetemben nem annyira, mint másnál a pille súlyomból kifolyólag.
S-es merida 880 és 54-es altrix whirlind országútikon ültem. Az utóbbi egyértelmûen nagy volt.
A rászánt összeg 250-300ezer ft között mozog, tegnap jött az ajánlat a Kelly's-re ami pár tízezer ft-vel e fölött van.
Néztem a 2008-as Cubeokat, de a 2009-esek egyértelmûen jobban tetszenek, én meg használhatóság mellett a kinézetet is fontos szempontnak veszem, mivel hosszú távra venném a bicajt.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
53as elsõ hallásra nagynak tûnik 169cm-hez.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Ja még annyi, hogy én nem vennék 3 lánctányéros hajtómûvet. Simán elég a kettõ. Sõt én Compact hajtómûvel vennék már csak bringát. Nekem nagyon bejött. Persze ez függ a kerékpározási stílustól is. Akinek pörgõs a lába jól jöhet egy Compakt hajtómû. Ja és a kerék is fontos, szerintem az egyik legfontosabb egy kerékpáron. Úgy látom a bringavilágban van egy 53mas Agree 330ért. Nem tudom, hogy ez már a szept 30ig tartó -25% benne van-e, de méretet megnézni meg tudod.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Üdv!
Segítségeteket kérném a következõ témában: országúti kerékpár vásárlására adom a fejem (karácsony környékén), ha ezt egy évvel ezelõtt mondja valaki :)
2 jelölt között vacillálok:
- Kelly's 6.93
http://www.kellys-bi...5_231&pID=17983

- Cube Streamer
http://www.cube-bike...0648_.htm#anker
(ha netán anyagi csõdbe megyek, akkor a Cube-tól az Attempt vagy a Peloton)

Fight:
- A Cube vs. Kelly's márkák harcában egyértelmûen a Cube gyõz, sznob vagyok, ez van :)
- A váz anyagában karbon vs. alumínium, értelemszerûen a karbon, bár nem érzem létszükségét a karbon váznak, továbbá fenntartásaim vannak a sérülésállóságával kapcsolatban.
- Felszereltség: Ultegra SL vs. 105, nem kell magyarázni.
- Kerekek: Fulcrum Racing 7 vs. Shimano WH R500, az áraik alapján az elsõ lehet jobb.
- Árak: a Kelly'sbõl a korai rendelésnek és a klubfõnöknek köszönhetõen jelentõs kedvezményt kapnék. A Cube hazai árait egyenlõre sajnos nem tudom, a tavalyi német árak, magyar árak közötti árrésbõl kiindulva a Cube kerékpár kb. 30ezer forinttal lenne olcsóbb, mint a Kelly's.
- Vázméret: nem nõttem nagyra, 169 cm, azaz elég kis vázra lenne szükségem. Országútis koma szerint nekem az 50-es váz lehet jó, ez a Cube-nál nem probléma, azonban a Kelly's S/M/L mérete nem túl bíztató, valamint bosszant, hogy nincsenek geo adatok.

Az építõ hozzászólásokat köszönöm, Gábor.

Hmm nem lesz egyszerû, az már látszik.:)

Elõször is most akkor mennyi a pénz amiért szeretnél bringát? Mert azért elég nagy a választék. Mostanában meg azért szoktak akciók lenni és akkor lehet pénzt spórolni. Pl a bringavilágban akciósak most a Cube kerékpárok.

Másodszor a méret nehéz ügy. Nem volt még országútid, amihez lehetne hasonlítani? Mert ezek a mai sloping geometriák lehetnek elég trükkösek is. Jó lenne kipróbálni párat még mielõtt méretet rendelsz.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Fight_adds:
-Karbon vs alu: egy noname összetákolt karbon váz nem egy sikeres vásárlás alapja... de aluból még taiwanból is használhatót hoznak...
- Ultegra sl vs 105 hááát nekem annyira nem tiszta... az hogy felsõbb kategóriás a szet nem jelenti azt hogy jobb is minden téren (CycloX nagyrészén pl 105 van /ha nem campa :D / mert sokkal jobban bírja a strapát mivel kiforrottabb, öregebb szet..) természetesen az ultegra könnyebb...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Üdv!
Segítségeteket kérném a következõ témában: országúti kerékpár vásárlására adom a fejem (karácsony környékén), ha ezt egy évvel ezelõtt mondja valaki :)
2 jelölt között vacillálok:
- Kelly's 6.93
http://www.kellys-bi...5_231&pID=17983

- Cube Streamer
http://www.cube-bike...0648_.htm#anker
(ha netán anyagi csõdbe megyek, akkor a Cube-tól az Attempt vagy a Peloton)

Fight:
- A Cube vs. Kelly's márkák harcában egyértelmûen a Cube gyõz, sznob vagyok, ez van :)
- A váz anyagában karbon vs. alumínium, értelemszerûen a karbon, bár nem érzem létszükségét a karbon váznak, továbbá fenntartásaim vannak a sérülésállóságával kapcsolatban.
- Felszereltség: Ultegra SL vs. 105, nem kell magyarázni.
- Kerekek: Fulcrum Racing 7 vs. Shimano WH R500, az áraik alapján az elsõ lehet jobb.
- Árak: a Kelly'sbõl a korai rendelésnek és a klubfõnöknek köszönhetõen jelentõs kedvezményt kapnék. A Cube hazai árait egyenlõre sajnos nem tudom, a tavalyi német árak, magyar árak közötti árrésbõl kiindulva a Cube kerékpár kb. 30ezer forinttal lenne olcsóbb, mint a Kelly's.
- Vázméret: nem nõttem nagyra, 169 cm, azaz elég kis vázra lenne szükségem. Országútis koma szerint nekem az 50-es váz lehet jó, ez a Cube-nál nem probléma, azonban a Kelly's S/M/L mérete nem túl bíztató, valamint bosszant, hogy nincsenek geo adatok.

Az építõ hozzászólásokat köszönöm, Gábor.

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
most látom, ketten is hozzászóltak..
Mindkettõjüknek köszönöm:)!!

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

Meg kerékagypapucsot, cagy hogy hívják a váz azon részét, ahova a tengelyt teszed...

azaz papucs....

mindezt azért kérdeztem, mert most a vázam átfestésekor rátaláltam az ejtõpapucson a Gipiemme gravírozásra...
a márkát ismertem, de vázat még nem láttam ilyet, sõt még Matuznál sincsenek..

Köszönöm az infót!!

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Meg kerékagypapucsot, cagy hogy hívják a váz azon részét, ahova a tengelyt teszed...
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Lehet f*szság amit mondok,de én google-ban nem találtam vázat,és legjobb ismereteim szerint is a GIPIEMME kerekeket gyárt elsõsorban.
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

http://www.gipiemme....IN/JJ_Where.asp

még annyi, hogy ezen az oldalon miért nincsenek vázak?
vagy már az acélváznál megálltak?

kulluz

kulluz

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

http://www.gipiemme....IN/JJ_Where.asp

Ohh! Köszönöm!!