Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34366 replies to this topic

inas

inas

fórumtag

• fórumtag
  • 91 posts
15-ös felni gp4000s2 25-ös valójában 27,5mm. 65kg vagyok, még 6 báron is király. Csak azt a fékproblémát nem sikerült megoldani, hogy a gumi leengedése nélkül nem lehet kivenni a kereket. Ez a gumi is szerintem 17-es felnivel lenne igazi.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Vegyél 25 mm est, 90% hogy 27 mm lesz a tényleges..
6.5-7 baron bőven jó

6.5-7 baron bőven jó

Ok,köszi

Gumisprintnél a sima gp4000 ezüstszínben 6 rugó,ha érdekel valakit.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

16 milis a felni szélesség,akkor az határeset vagy nem lesz az igazi?

6.5-7 baron bőven jó

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Attól még egyáltalán nem rossz vele menni, csak szokni kell.

Tudom. 6.9 baron mint egy álom. Lebeg, kivasal mindent.

Csak sajnos hátul kb 4500 kmt bír csak ki :( :(

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Attól még egyáltalán nem rossz vele menni, csak szokni kell.
  • Vejne likes this

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

17-es belső szélességű felnin alacsonyabb nyomáson sem kóvályog a gp4000. A 15-ös felnin a 24-es Diamante pro radiale kis nyomáson nagyon furcsa, mintha el lenne törve a láncvilla.

Haha, olvasd vissza a posztjaim a radialerol.. 😂😂
  • sisqo likes this

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
16 milis a felni szélesség,akkor az határeset vagy nem lesz az igazi?

Edited by stellaz, 2016. October 10. - 17:56.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
17-es belső szélességű felnin alacsonyabb nyomáson sem kóvályog a gp4000. A 15-ös felnin a 24-es Diamante pro radiale kis nyomáson nagyon furcsa, mintha el lenne törve a láncvilla.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

köszi, akkor a te véleményed is az, hogy elég a 25 mm, nem kell mondjuk a 28 miliset erőltetni?

szerintem akkor van értelme a 28mm-esnek, ha a felnid is széles (17-18-19) hozzá. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
En a cx gumik melle 25os gp2ot hasznaltam, 27mm szeles. Nagyon kenyelmes, es jol gordul. Viszont alanyabb nyomason nemtom mennyire megbizhato, nekem 6 baron is kovalygosnak tunt, furan sodrodott nagyobb sebessegu kanyarokban.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

köszi, akkor a te véleményed is az, hogy elég a 25 mm, nem kell mondjuk a 28 miliset erőltetni?

Nekem 28 mm-es GP 4000 van 17 mm-es belső szélességű felnin. Nagyon ballonos, így 30 mm széles, és meglepően könnyen gördül, és baromi kényelmes. Még keveset mentem vele, de a 95 kilómhoz soknak tűnik a 6 bar, 5,5 - 5 bar lesz az ideális. Ha befér a vázba, vedd a 28-ast.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Nekem eléggé bejött a 25 mm-es GSR, sokkal kényelmesebb, mint a 23 mm-es elődje. Elvileg a Black Chili alapanyagon kívül nincs sok különbség, mert a benne lévő defektvédő szalag ugyanazt a teljesítményt hozza, mint a GP4000-ben lévő Vectran, csak némileg nagyobb súllyal. De ennél bővebbet nem tudok mondani, mert GP4000-em még nem volt :)

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 posts

jellemzően városi használatra melyiket választanátok?

25 mm continental grand sport race

23 mm continental gp 4000

most mind a kettő elég akciós áron van

mondjuk, pont egy 23 mm-es gumit akarok lecserélni, de ha annyival jobb a grand prix 4000 akkor elgondolkodnék, hogy nem váltok méretet

téli, vizes felhasználás nem fontos, mert van kifejezett városi nyűvős gépem

Nekem eléggé bejött a 25 mm-es GSR, sokkal kényelmesebb, mint a 23 mm-es elődje. Elvileg a Black Chili alapanyagon kívül nincs sok különbség, mert a benne lévő defektvédő szalag ugyanazt a teljesítményt hozza, mint a GP4000-ben lévő Vectran, csak némileg nagyobb súllyal. De ennél bővebbet nem tudok mondani, mert GP4000-em még nem volt :)

Edited by Pisz, 2016. October 10. - 11:18.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

jellemzően városi használatra melyiket választanátok?

25 mm continental grand sport race

23 mm continental gp 4000

most mind a kettő elég akciós áron van

mondjuk, pont egy 23 mm-es gumit akarok lecserélni, de ha annyival jobb a grand prix 4000 akkor elgondolkodnék, hogy nem váltok méretet

téli, vizes felhasználás nem fontos, mert van kifejezett városi nyűvős gépem

Edited by stellaz, 2016. October 09. - 14:24.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Meg szeptemberben tekertem egyet a magyar idofutam bajnokkal, 48 percen at 48 km/h...

Errol csinaltam egy videot:

Pelikan Jani hetfon versenyez Katarban az U23 idofutamban.  Szurkoljunk neki egyutt!

• GT_Atee and donciccio like this

jackbacsi87

jackbacsi87

fórumtag

• fórumtag
  • 60 posts

Pár napja írtam, hogy mozgásvilág tesztnapon rájöttem nagy az 58-as vázam nekem. Azóta keresem az új egyetlenemet.:):):)
Amatőr versenyeken indulgatok, valami versenyzősebb gép kellene. 
Erről a fuji-ról mi a véleményetek?
http://www.jofogas.h...ar_51681161.htm
Facebookon is hirdetnek egyet, először azt hittem ugyan az a kettő, de pl bandázs stucni is más.
https://www.facebook...924452800993310

Edited by jackbacsi87, 2016. October 07. - 20:44.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

pl. x sebességes campag mindig elvált az azonos fokozatszámú shimano sorokon, mert minden rendszerük egy ici-picit szélesebbre van távtartózva (s ugye a láncváltós rendszerek az "enyhe túlváltást" jobban tolerálják, mint az alulhúzást)

ld. 9s campag rendszer "natívan" 4.5mm-en mukodne legszebben, de hibátlanul elviszi  4.35mm-re hézagolt shimano sorokat, s a 11s campag is makulátlan 11s shimano sorokon (bár ott meg csak 0.1mm a különbség..)

Az ultratorque egyik nagy előnye, hogy csapágykészlet van hozzá 1500-2000 ft közt, és cserélhető, olcsón futtatható.

A kerekekhez-agyakhoz van shimano rotor.

A fékkarjaik minden féktesttel kompatibilisek, felső fogásból nagyon jó fékerővel húzhatóak.

A 11s láncaik keskenyebbek, erősebbek a régi 10s-től.

Szóval tényleg tudnak jó dolgokat is, de attól még szeretem ekézni őket, mert nagyon sok baromságot-értelmetlen hülyeséget csináltak (pl. az ősidőkben volt 13-29-es 11s soruk, ami eltunt a kínálatból, pedig tök jó!)

A Potenza meg ugyan még nagyon új, de van pár előnye:

power-torque plüss, ami megtartotta a pt tengelyt, de kukázta a rendszer két hátrányát: a hajtókarleszedőt (önlehúzó csavaros már..) és a 14mm-es imbuszcsavart (most már 10-es, mint az ut)

Az új stílusú kioldókar nagyon jól kezelhető bármerről, és tényleg finom-kis ereju váltásokat tesz lehetővé.

"elvileg" a belsőségeken is dolgoztak, hogy kevésbé az olcsófröcsimuanyagok hibájából adódó sztorikkal legyen tele egy-egy vásárlói véleményező rovat.

A váltótest meg tényleg az "ölelés-átölelés" fantázianevu technológiát örökölte a c-r-sr vonalról, kiváló. Annyi, hogy campag nem javasolja, hogy ps váltókart us-hez tervezett váltóval használj, se a fordítottat, mert elég nagy különbség van rugóerőben a két modell közt. Majd keresek referenciát rá, mert korábban láttam. :)

ja, amúgy akinek esze van, továbbra sm vásárol semmilyen román-olasz terméket...

Edited by Vejne, 2016. October 07. - 07:56.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,434 posts

Don, vedd ide, hogy a campag valtobowden jó mindenhez, a shimano fejét meh koszorulni kell ....

A bolti 200 ft os bowden szerencsére jó campaghoz is es mashoz is, mert univerzális

áhhh. annyi mindent lehetne,de mire összeszedném már elfelejteném mit írtam az elején. :D

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
Don, vedd ide, hogy a campag valtobowden jó mindenhez, a shimano fejét meh koszorulni kell ....

A bolti 200 ft os bowden szerencsére jó campaghoz is es mashoz is, mert univerzális

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

puhány fiatalok... miért nem Don-ról vesztek példát? :)

Volt pár éve ilyen hozzáállás miatt szivizomgyuszim, azóta se százas a szívem. És fél évig egy számmal nagyobb cipő kellett a tesztalabra miatta. Azóta szerencsére csak a szédülés és szinkope állandó, néha egy kis blackouttal felallaskor. Hidd el, nincs értelme. Nem egyforma mindenki.

Pl ismerek srácot, aki edzoteremben 4 év alatt jutott oda, mint más egy év alatt, és jóval kevesebb munkakapacitasa van.

Változó, ki mennyit bír. Meg milyen tápanyag igényes. Ld, mekkora sztekk vitamincsomagok vannak népszerűen a sargaknal :)

Egyszer voltam fiatal és hülye. 😇

Bár most fizikailag szét vagyok csúszva, nem kicsit, kb az egész napot végigaludnam, alig vonszolom magam szobarol szobára :+