Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Sziasztok!

Nagy testû (100kg), de kispénzû rider alá milyen gyári kerék lenne üdvözítõ? Mavic Aksium és Fulcrum Racing 5 közül melyik jönne be jobban viszonylag tûrhetõ utakon?

köszi Stevie1968

Ismerek olyan bringást aki 100kg felett van és elégedett a Fulcrum 5-el. Én is 100kg vagyok és Mavic Cosmos és a Campa Vento is bírja, bár talán a Mavic merevebb minimálisan.

Stevie1968

Stevie1968

vendég

• fórumtag
  • 30 posts
Sziasztok!

Nagy testû (100kg), de kispénzû rider alá milyen gyári kerék lenne üdvözítõ? Mavic Aksium és Fulcrum Racing 5 közül melyik jönne be jobban viszonylag tûrhetõ utakon?

köszi Stevie1968

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,247 posts
Akkor még õrzi a Citec régi formáját, pont a merevségét dicsérték, ez 1500 gr. körüli tömeggel párosulva nagyon jó kerékké teszi. A gyári kerék elõnye ez a nagy küllõfeszültség, mert géppel állítják be. Persze ha a rider 80 kg körül van és nem túl jók az utak, ugyanez már korántsem olyan jó dolog. Ja és mindez az elsõ centrírig tart, mert ugyanolyan feszesre nem fogják (nem merik) meghúzni a küllõket...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
CX: nem tom ciclon se szeretnék 1 tányéral menni jo mondjuk nem sok eselyt adok ra hogy az 50 v. 52 tányérra felkerül valaha is a lánc mondjuk esetleg alföld betonkemeny földút :D

Citec: sajnos a jelenleg KO térdem miatt csak igen jelzésértékûleg próbálhattam ki...
vicces: kicsit HALK, racsninak nincs az a kellemes kerepelése amikor gurulok 8)
és merev .. merevebb mint a 30mm es 24 küllõs GPM TECNO, baromi keményre van fûzve. mondjuk még igazan kemény zúzást nem kapott de eddig meg vagyok vele elégedve...

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

számomra nem járható... nekem kellenek az áttételek hegyet is mászok, idõfutamra/triatlonra is megyek

Cyclocross-ra gondolt, nem országútira. Oda tényleg elég elöl a szimpla, Zerge is azzal ment - nézegettem a CÉIKSZ gépét a bringaexpo-n...

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 posts

országúti fékkarhoz lehet valahol kapni külön ilyen gumi b@aszást? tudjátok a fékkar gumi borítása, elérett és leszakadt a fékkarról, most ilyen csúnya szigetelõszalagos javítás lett a dologból, de nem cserélnék fékkart emiatt mivel egy full 105-ös gravírozott szettes retró országútiról van szó, nem lenne szép egy másik fékkarral :(

Kérdezd meg pár bringaboltban, hátha van nekik a sufniban. Más: láttam Exage fékkarokat az aprón, az nem lógna ki annyira a szettbõl - szerintem.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
számomra nem járható... nekem kellenek az áttételek hegyet is mászok, idõfutamra/triatlonra is megyek

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Csak hogy ne beszéljünk el egymás mellett: én 1x8 vagy 1x9-es rendszerre utaltam rockringgel. Ha az áttétel jól van megválasztva akkor kapsz egy hatékony, egyszerûbb rendszert.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
majd 1x .. bár most még új szet lesz...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
kell elõre átdobó?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
csak név meg globalizációs marhaság .... cudod az X az egy kereszt angolul CROSS tehát X(Cross)C(Country) ugyan ez fordítva C(Cyclo)X(Cross) bár ebbe szerimntem még a CC van elterjedve dehát tudja a franc...

azon gondolkodtam hogy CX re mien szetet kéne felrakni lehet az én 105-dura-ultegra vívmányomat felrakom csak kicserélem az átdobót 105-re mert ez az ultegra eddig nem gyõzött meg.... cagy esetleg egy Campa Centaur....

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

régen cc volt az xc, gondolom nem ciclora gondolt

azon már énis gondolkoztam, hogy régen volt volt a cc, ma meg csak xcrõl hallani, és hogy csak a név változott vagy van-e más különbség is?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Cross Country:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A következõ bringám nekem is CX lesz... ha nem kötõdnék a jelenlegi bringáimhoz, a 2 helyett lenne 1 CX

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
elég erõs lettvolna telóval :D én most kezdek Cyclot öszerakni azokból a cuccokból amik lekerülnek a régi bringámról... szereztem egy Giant 2008 as TCX vázat..

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
régen cc volt az xc, gondolom nem ciclora gondolt

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
CC->XC inkább??????

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
retizotyo: Pedá ezért mert idáig sokat használtam városba is (ottt nemjó az SPD SL a kilógó stopli miatt) de mivel van városi fixim, most télen veszek spd-sl cipõt meg pedált. A Nyeregcsõ pedig le lett cseréve azóta Ritchey WCS-re:)
pcycle: Azt nem mértem le, csak saccoltam. Ezért szétszedni nem fogom, de ha valamit cserélni kell majd arrafelé, le fogom mérni:) amúgy 8,8kg-ot írtam nem 8kg-ot...
robko: köszi:)
kipage: Hát most összejönne a pénz a vázszettre de inkább CC bringát építek az árából (fullcarbon váz vs. merida tfs váz, rs recon teló, slx szett, mavic kerekek....inkább egy CC bringát csinálok:D)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
országúti fékkarhoz lehet valahol kapni külön ilyen gumi b@aszást? tudjátok a fékkar gumi borítása, elérett és leszakadt a fékkarról, most ilyen csúnya szigetelõszalagos javítás lett a dologból, de nem cserélnék fékkart emiatt mivel egy full 105-ös gravírozott szettes retró országútiról van szó, nem lenne szép egy másik fékkarral :(

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
pcycle szerintem elnézted, mert 8,8kgot írt, nem 8at.

Kubai klassz a bringa, szinte mindent feltuningoltál rajta már "csak" egy új vázszett kell. Aztán ha az is megvan, akkor mehet egy könnyû kerékszett a versenyekre, a mostani meg jó lesz edzéshez.