Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Posted 2009. January 04. - 11:08
Mondjuk én amúgy is SH párti vagyok...
Posted 2009. January 04. - 09:10
Mire így karácsonyra összekapargattam a pénzt a Sram Red-re elérhetõ árba került a 7900as Dura...
Neked nem élet-halál kérdése a tripla hajtás? Vagy rosszul tudom, h. a SRAM-nak nincs olyan?
Posted 2009. January 02. - 13:20
Mire így karácsonyra összekapargattam a pénzt a Sram Red-re elérhetõ árba került a 7900as Dura...
Akik már nézegették azok segítsenek már dönteni...
Sram Red (állítólag nem valami jó mászáshoz a hajtókarja, de könnyû és nagyon simán vált)
vagy
Dura-Ace (nehezebb mint a Red .. bár engem nem érdekel
Posted 2008. December 30. - 14:19
Nem az én bringám, csak az enyém is pont ilyen.
Sajnos nincs fényképezõgépem, így a neten kellett keresnem egyet.
Posted 2008. December 30. - 13:59
Nem ragaszkodom fékváltókarhoz, sima váltókar is elég lenne (ha létezik ilyen), de gondolom 5-ösbõl ilyen sincs már.
Egyébként ilyen a váltókar elhelyezkedése.
Nem jelent nagy gondot, csak gondoltam teszek egy próbát, hátha létezik a jelenleginél kényelmesebb megoldás.
Egyébként már volt olyan, hogy egy kõ kicsavarta a kezembõl a kormányt, amikor csak egyik kezemmel fogtam (nem figyeltem eléggé az útra), de nem lett belõle esés, csak kicsit kitértem az egyenes pályáról.
Ha cserélni kellene mindent, akkor tuti, hogy marad így a rendszer.
Posted 2008. December 30. - 13:07
A meridádban lévõ mostani kormánycsapágyat mérd le...OK, akkor bocs, viszont nincs lehetõségem méregetni, mert a bikemarketrõl rendelném.
Posted 2008. December 30. - 12:35
5öshöz nincs fvkar, azt mondjuk nem értem mér a stucnin van a váltókar mikor annak az alsócsövön a helye
Nem ragaszkodom fékváltókarhoz, sima váltókar is elég lenne (ha létezik ilyen), de gondolom 5-ösbõl ilyen sincs már.
Egyébként ilyen a váltókar elhelyezkedése.
úgy jössz ki a legolcsóbban ha hosszú idõre elengeded a kormányt...
...az hogy elengeded a kormányt akármilyen terepen is, nem szabad h gondot jelentsen.
Nem jelent nagy gondot, csak gondoltam teszek egy próbát, hátha létezik a jelenleginél kényelmesebb megoldás.
Egyébként már volt olyan, hogy egy kõ kicsavarta a kezembõl a kormányt, amikor csak egyik kezemmel fogtam (nem figyeltem eléggé az útra), de nem lett belõle esés, csak kicsit kitértem az egyenes pályáról.
Ha cserélni kellene mindent, akkor tuti, hogy marad így a rendszer.
Posted 2008. December 30. - 10:25
Posted 2008. December 29. - 23:47
meg persze a villanyak mérete is stimmeljen
Mi kell konkrétabban? Szerintem minden Meridában ugyanolyan csapágy van.
Posted 2008. December 29. - 22:24
Posted 2008. December 29. - 21:58
http://www.bikemarke...eszlet&tid=1578
Erre ki tudom cserélni a Meridám eredeti kormánycsapágyát?
Posted 2008. December 29. - 21:33
Posted 2008. December 29. - 14:57
van adapter, amivel az alsócsövön levõ váltókart a kormányra tudod tenni.Szerintetek létezik modernebb 5-ös váltókar, ami a kormányon van valahol?(Felfelé görbülõ kormányom van idõfutam fékkarokkal.)
és úgy néz ki, mint a régebbi mtb-ken a váltókar.
meg van ilyen is:
http://www.petracycl...nt-p-11062.html
meg ez, amit a kormányszárra tudsz rögzíteni
http://www.velomech....-a500-bcaia.jpg
remélem a többiek majd többet tudnak segíteni...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. December 29. - 14:01
5öshöz nincs fvkar, azt mondjuk nem értem mér a stucnin van a váltókar mikor annak az alsócsövön a helye
ha több fokozatot akarsz akkor az az egész rendszer cseréjét jelenti: átdobó, váltó, lánc, (esetleg hajtómû, agy), sor
Sziasztok!
Van egy '78-as Raleigh Gran Sport bringám. 2x5 sebességes a keró, és a stucnin található a két váltókar, ami egyrészt picit kényelmetlen, másrészt nem pozicionált, azaz váltáskor elég hosszú idõre el kell engednem a kormányt. Nem csak mûúton megyek vele, hanem enyhe terepen is (megfelelõ gumival, és felnivel), ezért egy emelkedõ elött jóval már a váltáson kell gondolkodnom.
Szerintetek létezik modernebb 5-ös váltókar, ami a kormányon van valahol?(Felfelé görbülõ kormányom van idõfutam fékkarokkal.)
Vagy vegyek új fogaskeréksort? A váltó, hátsó agy, lánc és a hajtómû jók lennének egy modernebb rendszerhez?
Vajon hogy jövök ki ebbõl a legolcsóbban?
Köszi!
Posted 2008. December 29. - 13:14
Van egy '78-as Raleigh Gran Sport bringám. 2x5 sebességes a keró, és a stucnin található a két váltókar, ami egyrészt picit kényelmetlen, másrészt nem pozicionált, azaz váltáskor elég hosszú idõre el kell engednem a kormányt. Nem csak mûúton megyek vele, hanem enyhe terepen is (megfelelõ gumival, és felnivel), ezért egy emelkedõ elött jóval már a váltáson kell gondolkodnom.
Szerintetek létezik modernebb 5-ös váltókar, ami a kormányon van valahol?(Felfelé görbülõ kormányom van idõfutam fékkarokkal.)
Vagy vegyek új fogaskeréksort? A váltó, hátsó agy, lánc és a hajtómû jók lennének egy modernebb rendszerhez?
Vajon hogy jövök ki ebbõl a legolcsóbban?
Köszi!
Posted 2008. December 24. - 01:10
jóvanna:D ne szántam komolynak, mindenesetre érdekes h így ki adják, elég bosszantó lehet, h megveszel egy valag pénzért valamit, és gyárilag rossz
Na azért ne túlozzunk, mert ennyibõl nem lehet ezt megállapítani.
Vinkler: Meg kell nézni, hogy megfelelõ magasságban van-e felszerelve, a két végállító csavart, a finombeállító csavart. Hátsó váltónál a magasság kivételével ugyanezek vannak. Az hogy a hátsóváltónál sokáig kell tartani a kart, hogy váltson az nagyon beállítás hibának tûnik. Az elsõ váltónál pedig, hogy leesik az nem lehet hogy azért van, mert hátul már az a legfelsõ 1-2 lánckeréken van a lánc? Meg a hátsóváltó hibát is az elejétõl csinálja(bár az elejétõl is lehet rosszul beállítva)? Nem lehet, hogy csak a bovden nyúlt ki és utána kell állítani a finombeállító csavarral? Vagy még az lehet, hogy sokat futott a szett és már el van kopva.
Posted 2008. December 24. - 01:03
Olaszok...jóvanna:D ne szántam komolynak, mindenesetre érdekes h így ki adják, elég bosszantó lehet, h megveszel egy valag pénzért valamit, és gyárilag rossz
Posted 2008. December 24. - 00:54
Komolyan gondolod, hogy nem próbáltam ezeregyszáztítszer miliméterenként állítani?!
Vagy nem vált le elég gyorsan, vagy néha kiállva serceg, vagy ha minden ok, akkor néha leesik..
Posted 2008. December 24. - 00:23
Vagy nem vált le elég gyorsan, vagy néha kiállva serceg, vagy ha minden ok, akkor néha leesik..
Posted 2008. December 24. - 00:18
am sztem a shimanonak messze kényelmesebb a a fékváltókarja (nem a 09es campaval összehasonlítva, azt még nem taperoltam), meg sztem ez az olcsóbb, de a campa legendásabb
Nekem újkora óta csinálja. Elsõ kistányérra rakásnál le tud esni a lánc. Ritkán, de le tud. Álítólag a 10-es rendszer hibája. Hátul néha rá kell tartani, ha felfelé váltasz. Ezt jelenti. A shimanonál milyen nem volt.

Sign In
Create Account

Back to top