Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Sziasztok adott két keró és egy dilemma egy ismerõsömnek. Melyiket?
http://www.chainreac...x?ModelID=25458
http://cgi.ebay.co.u...1|39:1|240:1318

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

....
Biztos nem ment senki Sram hajtókarral, vagy tányérral? Én arról tudok, hogy idõfutamon Dura-ace tányérokat raktak a sram hajtókarra Contador kerékpárán.

Én is a Contador-osat tudom csak feltûnt hogy van olyan netes oldal ahol nem is lehet Sram Red szetet kapni saját hajtókarral csak Zipp-el meg FSA-val.
A dura mögött meg ott állnak az évek..

tomy74

tomy74

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
a vittoria már tul drága volt! 8000 ezerért vettem ezt db-ját, a vittoria ilyen kategoriása 12000 lett volna db-ja!

tomy74

tomy74

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
én most vettem " akciosan " 1 párt nagyon dicsérték milyen jo gumi, persze el akarja adni , de hát majd meglátom. szerettem volna vmi igazán jo gumic a bicomra , ami jol gurul. elõtte panaracer stradius sport volt fent.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

szasztok!
vki vélemény, michelin pro race3 külsõre?

Nekem van ilyen.:) Amikor felraktam 100km-en belül mind a kettõ ledefektelt.(elõtte, vagy 4000km-et mentem másik gumival defekt nélkül) Bár akkor a Pilis rossz útjain mentem és ráadásul schwalbe 65g-os belsõket raktam bele, amik elég vékonyak. Bár az egyik úgy lyukadt ki, hogy a külsõ oldala vágódott ki,szóval akármilyen belsõvel defekt lett volna. De ebbõl nem vonnék le következtetést, mert utána mentem még pár száz km-ert vele probléma nélkül. De azért legközelebb valami olyan gumit próbálnék ki, aminek nagyobb a szövetsûrûsége. pl Vittoria

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Campa nem szerepelt :D ... Shimano agyam van ... Sramnak nem a váltókarja hanem a hajtókarja zavar...Force-t kipróbáltam és tetszett
(De szeretem a három tányért de ha nincs akkor nincs :D azért nem fogok 4 éves szettel menni hogy legyen 3 tányérom :) az a 50g nem súly és mégis csak ott van egy vésztartalék ha beütne a krakk, Kompakt is jó bár lehet bevállalok egy simát 27es tányérral hátul mert 39-27 az 1,44 es átét a 34-27 1,26 a 30-25 meg 1,22 szóval anyira nemgáz.. most másztam egy jó hónapot 39-25/24/23 al és bírtam már a végére... (sõt egyéni csúcsot is döntöttem bár ez mástól is függöt)

Érveket kérek ha lehet nem az hogy nekem nem teccik meg hogy campás vagyok(mellesleg a S.Record az kb anyi mint a másik kettõ együtt).. pl amiért írtam nem bizti hogy sram mert furcsáltam hogy Giron v vueltan vagy tudja a fene meiken nem futott senki Sram Hajtókarral (illetve tányérral). :/

Szerintem ezen a szinten már azt kell venni, amelyik tetszik, amelyikkel boldogabb leszel.:) Mind a két szett biztos nagyon jó. Ez már nem az a kategória, ahol oltári nagy különbségek lennének minõség terén szerintem. És különben sem hiszem, hogy aki ilyen szettet vesz azt azért teszi, mert annyival jobb, mint mondjuk az Ultegra, Chorus vagy Force, hanem mert inkább megteheti. Szóval nem hiszem, hogy ha itt leírnánk, hogy a Dura a jobb, de neked a Sram jön be, akkor boldogabb leszel a Durával, mint a Srammal lennél.

Biztos nem ment senki Sram hajtókarral, vagy tányérral? Én arról tudok, hogy idõfutamon Dura-ace tányérokat raktak a sram hajtókarra Contador kerékpárán.

tomy74

tomy74

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
szasztok!
vki vélemény, michelin pro race3 külsõre?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Campa nem szerepelt :D ... Shimano agyam van ... Sramnak nem a váltókarja hanem a hajtókarja zavar...Force-t kipróbáltam és tetszett
(De szeretem a három tányért de ha nincs akkor nincs :D azért nem fogok 4 éves szettel menni hogy legyen 3 tányérom :) az a 50g nem súly és mégis csak ott van egy vésztartalék ha beütne a krakk, Kompakt is jó bár lehet bevállalok egy simát 27es tányérral hátul mert 39-27 az 1,44 es átét a 34-27 1,26 a 30-25 meg 1,22 szóval anyira nemgáz.. most másztam egy jó hónapot 39-25/24/23 al és bírtam már a végére... (sõt egyéni csúcsot is döntöttem bár ez mástól is függöt)

Érveket kérek ha lehet nem az hogy nekem nem teccik meg hogy campás vagyok(mellesleg a S.Record az kb anyi mint a másik kettõ együtt).. pl amiért írtam nem bizti hogy sram mert furcsáltam hogy Giron v vueltan vagy tudja a fene meiken nem futott senki Sram Hajtókarral (illetve tányérral). :/

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Campa Super Record?:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Tuti Durészt vennék. A Sramnak sztem iszonyat béna a váltókarja...

Mondjuk én amúgy is SH párti vagyok...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Mire így karácsonyra összekapargattam a pénzt a Sram Red-re elérhetõ árba került a 7900as Dura...

Neked nem élet-halál kérdése a tripla hajtás? Vagy rosszul tudom, h. a SRAM-nak nincs olyan?
- egy bolygó, két kerék -

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Elõször is Buék mindenkinek!

Mire így karácsonyra összekapargattam a pénzt a Sram Red-re elérhetõ árba került a 7900as Dura...

Akik már nézegették azok segítsenek már dönteni...
Sram Red (állítólag nem valami jó mászáshoz a hajtókarja, de könnyû és nagyon simán vált)
vagy
Dura-Ace (nehezebb mint a Red .. bár engem nem érdekel :D és azért van múlt a név mögött)

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
:D :D :D
Nem az én bringám, csak az enyém is pont ilyen.
Sajnos nincs fényképezõgépem, így a neten kellett keresnem egyet.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
viszont a nyergedet állítsd be vízszintesre

Nem ragaszkodom fékváltókarhoz, sima váltókar is elég lenne (ha létezik ilyen), de gondolom 5-ösbõl ilyen sincs már.
Egyébként ilyen a váltókar elhelyezkedése.

Nem jelent nagy gondot, csak gondoltam teszek egy próbát, hátha létezik a jelenleginél kényelmesebb megoldás.
Egyébként már volt olyan, hogy egy kõ kicsavarta a kezembõl a kormányt, amikor csak egyik kezemmel fogtam (nem figyeltem eléggé az útra), de nem lett belõle esés, csak kicsit kitértem az egyenes pályáról.
Ha cserélni kellene mindent, akkor tuti, hogy marad így a rendszer. :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

OK, akkor bocs, viszont nincs lehetõségem méregetni, mert a bikemarketrõl rendelném.

A meridádban lévõ mostani kormánycsapágyat mérd le...

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

5öshöz nincs fvkar, azt mondjuk nem értem mér a stucnin van a váltókar mikor annak az alsócsövön a helye

Nem ragaszkodom fékváltókarhoz, sima váltókar is elég lenne (ha létezik ilyen), de gondolom 5-ösbõl ilyen sincs már.
Egyébként ilyen a váltókar elhelyezkedése.

úgy jössz ki a legolcsóbban ha hosszú idõre elengeded a kormányt...
...az hogy elengeded a kormányt akármilyen terepen is, nem szabad h gondot jelentsen.

Nem jelent nagy gondot, csak gondoltam teszek egy próbát, hátha létezik a jelenleginél kényelmesebb megoldás.
Egyébként már volt olyan, hogy egy kõ kicsavarta a kezembõl a kormányt, amikor csak egyik kezemmel fogtam (nem figyeltem eléggé az útra), de nem lett belõle esés, csak kicsit kitértem az egyenes pályáról.
Ha cserélni kellene mindent, akkor tuti, hogy marad így a rendszer. :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
OK, akkor bocs, viszont nincs lehetõségem méregetni, mert a bikemarketrõl rendelném.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
szerintem meg rohadtul nem, am konkrétabban mérd le az átmérõjét a kormánycsapágy helyének, olyan 40akárhány milli körül lesz, és akkorát vegyél bele, mindekettõt mérd le mer asszem pont meridáéknál olvastam h egyik nagyobb benne mint a másik
meg persze a villanyak mérete is stimmeljen

Mi kell konkrétabban? Szerintem minden Meridában ugyanolyan csapágy van.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Mi kell konkrétabban? Szerintem minden Meridában ugyanolyan csapágy van.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
kicsit konkrétabban?

http://www.bikemarke...eszlet&tid=1578

Erre ki tudom cserélni a Meridám eredeti kormánycsapágyát?