Ez jól hangzik! Milyen bringád van. Ezek az eredeti, gyári kerekek? Melyik gyártónál találok fulcrum7-el szerelt outikat?
A Cube-nál pl. elõfordulnak Fulcrum-mal szerelt bringák.
Ez jól hangzik! Milyen bringád van. Ezek az eredeti, gyári kerekek? Melyik gyártónál találok fulcrum7-el szerelt outikat?
Egyetértek, Schwalbe-t nem vennék országútra. Tartósság nuku, defektállóság szintén 0.
Continental jobb sokkal, már az Ultra Sport is, de a GP3000-tõl felfele vannak az igazán jó gumik...
Én Fulcrum 7 kerekeket használok, megyek szar aszfalton gyorsan is, lassan 90 kilóval és telejsen jól bírják a strapát
Én az aktuálisan legjobb continental-t javaslom, ami most a 4000S.
Kb. olyan, mint a 4000, csak kisebb a gördülési ellenállása.
Ha gumiról van szó nem szabad spórolni.
Én 15 éve használok contit: Gran Prix, 3000, 4000, 4000S, Attack/Force
A 3000-es 15.000 Km-t, a 4000-es 11.000 km-t bírt.
Elsõ kerék 8, hátsó 8.5 Bar.
Volt szerencsém egyéb márkákat is kipróbálni, így a helyezések a következõk:
1. Conti
2. Vittoria, Vredestein
3. Michelin
Ettõl lefelé már csak pénzkidobás:
4. Panaracer
5. Tioga
6. Schwalbe
...
jó-jó persze, csak megveszem 14ezerért a gumikat, és mondjuk elmennek 1500km-t, az egy dolog hogy az alatt egy defektet sem kapok, de mégiscsak...
nem akarok úgy járni, mint a kolléga a síma Ultremo esetében...
jó-jó persze, csak megveszem 14ezerért a gumikat, és mondjuk elmennek 1500km-t, az egy dolog hogy az alatt egy defektet sem kapok, de mégiscsak...Hmm hát nem tudom a való életben mit ér, hogy õk fogpiszkálókat ejtenek a gumira. Ez így nem jelent semmit szerintem. Ki kell próbálni a való életben.
Mi a vélemény az ÚJ Ultremo R-rõl? van a honlapjukon egy elég dúrva videó, ami a defektállóságot prezentálja... http://www.ultremo.com nyelv amelyiket akarod, aztán bal oldalon technology, és ott High density guard (video). ÉRdemes egy pillantást venni rá. Bár ilyen defektvédelemmel 180g...vajon hány km-t bírhat?
minden made in taiwan
Ez jó ötlet! Érdemes lesz megtartanom a régi 15 kilós scwinn-t is. Írtad, hogy gagyi karbont ne vegyek. Jó volna tudnom gagyi karbonnak számít-e az alábbi általam kiszemelt bringa: trek madone 4.5 2008-as évj. A gép csodálatos, de a vázon ott díszeleg a made in taiwan felirat. A treknél ez a legolcsóbb karbonváz (TCT technológia). A drágább OCLV vázak már komolyabb (talán kézi)technológiával készülnek, de ezekre már nem futja. A bontrager race kerekeken a ritkásan elrendezett küllõk jelentenek valamilyen gyakorlati elõnyt( pl.strapabíróság vagy kényelem) vagy csupán egy design trükkrõl van szó?
Ez jó ötlet! Érdemes lesz megtartanom a régi 15 kilós scwinn-t is. Írtad, hogy gagyi karbont ne vegyek. Jó volna tudnom gagyi karbonnak számít-e az alábbi általam kiszemelt bringa: trek madone 4.5 2008-as évj. A gép csodálatos, de a vázon ott díszeleg a made in taiwan felirat. A treknél ez a legolcsóbb karbonváz (TCT technológia). A drágább OCLV vázak már komolyabb (talán kézi)technológiával készülnek, de ezekre már nem futja. A bontrager race kerekeken a ritkásan elrendezett küllõk jelentenek valamilyen gyakorlati elõnyt( pl.strapabíróság vagy kényelem) vagy csupán egy design trükkrõl van szó?Kobuc.
Pár hét mindennapi forgalomban tekerés után észre sem fogod venni hogy vannak autók, csak maximum ha ki kell kerülnöd õket. Nem kell velük foglalkozni, csak nem szabad kiszámíthatatlannak lenni.
Karbon. Arra azt szokták mondani, hogy nem "emlékezõ típus" mint az alu. Vagy eltöröd, vagy megy ameddig oda nem vered valahova.
Alut már törtem városban, az is csak egy kormány volt. Karbon részek még soha. De rázósabb utakon is a karbon villa sokat számít. Pl Teleki Blanka ...
De gagyi karbont ne vegyél, és én a helyedben rázós utakra összeraknék egy olyan gépet, ami nem sokba van. Ha meg mindenképpen szeretnél valami presztízs bringát, akkor azt hagyd meg a sima utakra. Senki sem szokta keverni az edzõbringát a verseny gépekkel.
No és ha 15 kg az outi, és azzal tudsz menni hegyre akár, akkor a hiperkönnyû mûanyagokkal is fel fogsz tudni menni.
Nem beszélve arról, hogy ha ennyire nem mondanak semmit a bringák, akkor inkább valami low-end modellen tanuld meg hogyan kell a kátyúkat kezelni.
Sziasztok adott két keró és egy dilemma egy ismerõsömnek. Melyiket?
http://www.chainreac...x?ModelID=25458
http://cgi.ebay.co.u...1|39:1|240:1318