Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34373 replies to this topic

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Kobuc csoda hogy még foglalkozik veled valaki... olyan idegesítõ ez, hogy melyik jobb karbon vagy nem karbon, nem tetszik, ez azért nem...melyik felni erõsebb, milyen gumi... vagy hogy milyen vázmret jó nekem? Menj el, és próbáld ki, ezt máshogy úgysem fogod tudni kiszámolni...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
51-es karbon Orbeám van 535 mm-es vízszintes felsõcsõhosszal, 169 cm vagyok, az 55 Neked biztosan nagy lenne.

A soproni KTM boltban érdeklõdtél, elég nagy bolt, komoly választékkal?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
A strada vázakon a felsõcsõhossz a vázmérettel megegyezõ. Tehát elég rövid. Még mindig úgy gondoljátok, hogy a kisebb váz a jobb?

Csak megerõsíteni tudom én 173 vagyok 50-es mérettel tolom és stucniból szinte legrövidebbet (80) kellett vadásznom. Sok függ a te vázméretedtõl is hosszú-rövid kéz,láb.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Nem tudja valaki hol kaphatnék tavalyi ktm strada3000-est. Egy csomó nagykert meg üzletet megkerestem már. Nem tudom miért nincs. Talán túl keveset hoztak be az országba? Mindenhol csak a rusnya 2009-es modell van.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Steve66! Az 50 es vázmérethez nálad milyen hosszú felsõcsõ tartozik?

Csak megerõsíteni tudom én 173 vagyok 50-es mérettel tolom és stucniból szinte legrövidebbet (80) kellett vadásznom. Sok függ a te vázméretedtõl is hosszú-rövid kéz,láb.

Steve66

Steve66

vendég

• fórumtag
  • 23 posts

Ha már tévednék valamelyik irányba, akkor inkább lefelé tévednék. Hosszabb stucnit, nyeregcsövet, kormánycsapágyhézagolót lehet venni.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
én lapból 54-55öst vennék a helyedben, am a kicsi váz uolyan szar mint a túl nagy, tapasztalat sajnos

A boltos aki a karbonvázas sztorit mesélte nem igazán tud eltántorítani attól hogy bringázzak. Bizonyára nem is ez volt a célja csak el akart valamit adni. Az is lehet hogy fele se igaz és ez egy amolyan "seprûnyeles" történet. mindenesetre, hogy mit tud a karbon az egy érdekes téma. Fõleg nekem, mivel még nem mentem ilyen géppel.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Szerintetek nagyon gáz egy vázmérettel föléválasztani. Sokat számít az a 3cm különbség? 170cm-hez 52-es méret kellene, de csak 55-ben tudják beszerezni ( aminek viszont szokatlanul rövid 55cm-es a felsõcsõhossza)

Ha már tévednék valamelyik irányba, akkor inkább lefelé tévednék. Hosszabb stucnit, nyeregcsövet, kormánycsapágyhézagolót lehet venni.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
A boltos aki a karbonvázas sztorit mesélte nem igazán tud eltántorítani attól hogy bringázzak. Bizonyára nem is ez volt a célja csak el akart valamit adni. Az is lehet hogy fele se igaz és ez egy amolyan "seprûnyeles" történet. mindenesetre, hogy mit tud a karbon az egy érdekes téma. Fõleg nekem, mivel még nem mentem ilyen géppel.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Szerintetek nagyon gáz egy vázmérettel föléválasztani. Sokat számít az a 3cm különbség? 170cm-hez 52-es méret kellene, de csak 55-ben tudják beszerezni ( aminek viszont szokatlanul rövid 55cm-es a felsõcsõhossza)

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,151 posts
Sziasztok, én a DH szakágat ûzöm, de van nálam egy Cannondale R 1000 országúti bringa eladó, nézzétek meg a piactéren. Üdv

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Szerintem a rövid V fékhez jó az országúti fékkar. De ha nem bízol benne, akkor vegyél Avid shorty-t, most az X-factorban akciósan olcsó.

Köszi!
Számításaim szerint a kis V-fék pofái a legmagasabb pozícióban (tengelytõl legtávolabb) kábé annnyit mozdulnak outi karrak (ha jól tudom 1,5cm húzás), mint a rendes V-fék legalacsonyabb pozícióban (tengelyhez közel) V-fékkarral (infóim szerint 3cm húzás).

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Ebben benne volt az ebéd is, meg a megállások?

nem, ez csak a nyeregben töltött 8óra nemtudomhányperc-nek az átlagsebessége. Nem siettük el :) Jövõre jobb lesz ;-)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
egyébként engem nem nyugtat meg a mai acélváz se :D ... választhat mindenki 1,5mm vastag karbon falat akar a láncvilla csövén tudni vagy 0,2mm es acélt :D

qanic

qanic

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Trilliószor volt már, de valójában az a helyzet, hogy a jogi szabályozás miatt, ha egy vázat élettartam garisnak hirdetnek, akkor az az is, és a garancia nem a tulajdonoshoz kötõdik, hanem a termékhez. És nem is a modellhez! Amíg nem szûnik meg a garanciát vállaló cég jogutód nélkül, addig, ha más nem, a megfelelõ hatóság elõtt, be lehet rajtuk vasalni a dolgot. Persze nem elvárható, hogy pont ugyanazt, a már nem létezõ modellt kapja meg a kedves vásárló, de hasonló kategóriásat igen.

Ezek szerint sokszor volt, de nem elégszer:

HA veszel egy USA vázat, arra a gyár általában élettartam garanciát ad.
A magyar forgalmazó annyi garanciát ad amennyit akar, csak a minimum van törvényileg elõírva. Tehát addig kapsz másikat, amíg forgalmazó vállalta.
Ha hamarabb megszûnik a modell, mint 12 hónap, akkor a forgalmazó jól beszopta. Ha a forgalmazó szûnik meg hamarabb, akkor meg te szoptad be.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nyilván azért terjednek az ilyen rémtörténetek, mert a karbon esetében is sok gyártó elõhozakodott az anyag jelenlegi ismeretek, technológiák szintjén kihozható maximummal. Ha lehet ezt megelõlegezni. Lásd Lightweight kerék törése, vagy most a Mavic karbonküllõi, vagy a Giant váza.. vagy az Isaac váztörés stb. Ha hagynak rendesen anyagot ott ahol kell is hagyni, illetve ha túlbiztosítják a vázakat, szerintem a karbon is van olyan jó, hogy nem kell félve ráülni a bringára. Sac-nak igaza van egy kamion elrendez bármilyen vázat veled együtt.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
nekem karbon vázam van és nemérdekel senki véleménye ugyan úgy rommálehet vágni 20 perc alatt bármien bringát... elcsap 1 kocsi mindegy volt a vázanyagod....

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
sztem ne bringázz ha ezektõl fél

Egy újabb karbonos rémtörténet. Halottam egy olyan balesetrrõl, hogy egy gyári hibás vagy hajszálrepedt karbonvázzal 50-el száguldott a bringás valami lejtõn. Persze nem tudta, hogy valami gond van a géppel.És a nagy igénybevételtõl váratlanul kettört a váz. Fejtörés és tolóokocsi.Ki mit gondol errõl. Várom a véleményeket!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Ki mit gondol errõl. Várom a véleményeket!

A karbonvázak szarok. Esel, törik. Szobában felborul, törik.
Acél az isten. Örökké tart.
Aluvázat 5 év után kukázni kell, mert elöregedik az anyag.
Van ilyen. Komoly dolgok ezek. :)

"Illetve meg anyni 178 cm es magssaghoz milyen vazmeret tartozik?? közeptengelytöl csö teteéig"
Olyan váz, aminek a felsõcsõhossza 56 cm. Vagy M-es.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Azt hogy hallottad valahol. Én azt hallottam valahol, hogy tudnak seprûn repülni. Igaz?
Ti mit gondoltok errõl?

LoL
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala