Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Szerintem a rövid V fékhez jó az országúti fékkar. De ha nem bízol benne, akkor vegyél Avid shorty-t, most az X-factorban akciósan olcsó.

Köszi!
Számításaim szerint a kis V-fék pofái a legmagasabb pozícióban (tengelytõl legtávolabb) kábé annnyit mozdulnak outi karrak (ha jól tudom 1,5cm húzás), mint a rendes V-fék legalacsonyabb pozícióban (tengelyhez közel) V-fékkarral (infóim szerint 3cm húzás).

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Ebben benne volt az ebéd is, meg a megállások?

nem, ez csak a nyeregben töltött 8óra nemtudomhányperc-nek az átlagsebessége. Nem siettük el :) Jövõre jobb lesz ;-)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
egyébként engem nem nyugtat meg a mai acélváz se :D ... választhat mindenki 1,5mm vastag karbon falat akar a láncvilla csövén tudni vagy 0,2mm es acélt :D

qanic

qanic

vendég

• fórumtag
  • 12 posts

Trilliószor volt már, de valójában az a helyzet, hogy a jogi szabályozás miatt, ha egy vázat élettartam garisnak hirdetnek, akkor az az is, és a garancia nem a tulajdonoshoz kötõdik, hanem a termékhez. És nem is a modellhez! Amíg nem szûnik meg a garanciát vállaló cég jogutód nélkül, addig, ha más nem, a megfelelõ hatóság elõtt, be lehet rajtuk vasalni a dolgot. Persze nem elvárható, hogy pont ugyanazt, a már nem létezõ modellt kapja meg a kedves vásárló, de hasonló kategóriásat igen.

Ezek szerint sokszor volt, de nem elégszer:

HA veszel egy USA vázat, arra a gyár általában élettartam garanciát ad.
A magyar forgalmazó annyi garanciát ad amennyit akar, csak a minimum van törvényileg elõírva. Tehát addig kapsz másikat, amíg forgalmazó vállalta.
Ha hamarabb megszûnik a modell, mint 12 hónap, akkor a forgalmazó jól beszopta. Ha a forgalmazó szûnik meg hamarabb, akkor meg te szoptad be.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Nyilván azért terjednek az ilyen rémtörténetek, mert a karbon esetében is sok gyártó elõhozakodott az anyag jelenlegi ismeretek, technológiák szintjén kihozható maximummal. Ha lehet ezt megelõlegezni. Lásd Lightweight kerék törése, vagy most a Mavic karbonküllõi, vagy a Giant váza.. vagy az Isaac váztörés stb. Ha hagynak rendesen anyagot ott ahol kell is hagyni, illetve ha túlbiztosítják a vázakat, szerintem a karbon is van olyan jó, hogy nem kell félve ráülni a bringára. Sac-nak igaza van egy kamion elrendez bármilyen vázat veled együtt.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
nekem karbon vázam van és nemérdekel senki véleménye ugyan úgy rommálehet vágni 20 perc alatt bármien bringát... elcsap 1 kocsi mindegy volt a vázanyagod....

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
sztem ne bringázz ha ezektõl fél

Egy újabb karbonos rémtörténet. Halottam egy olyan balesetrrõl, hogy egy gyári hibás vagy hajszálrepedt karbonvázzal 50-el száguldott a bringás valami lejtõn. Persze nem tudta, hogy valami gond van a géppel.És a nagy igénybevételtõl váratlanul kettört a váz. Fejtörés és tolóokocsi.Ki mit gondol errõl. Várom a véleményeket!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Ki mit gondol errõl. Várom a véleményeket!

A karbonvázak szarok. Esel, törik. Szobában felborul, törik.
Acél az isten. Örökké tart.
Aluvázat 5 év után kukázni kell, mert elöregedik az anyag.
Van ilyen. Komoly dolgok ezek. :)

"Illetve meg anyni 178 cm es magssaghoz milyen vazmeret tartozik?? közeptengelytöl csö teteéig"
Olyan váz, aminek a felsõcsõhossza 56 cm. Vagy M-es.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Azt hogy hallottad valahol. Én azt hallottam valahol, hogy tudnak seprûn repülni. Igaz?
Ti mit gondoltok errõl?

LoL
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Ki mit gondol errõl.

Azt hogy szar ügy. És hogy benne van a pakliban.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Egy újabb karbonos rémtörténet. Halottam egy olyan balesetrrõl, hogy egy gyári hibás vagy hajszálrepedt karbonvázzal 50-el száguldott a bringás valami lejtõn. Persze nem tudta, hogy valami gond van a géppel.És a nagy igénybevételtõl váratlanul kettört a váz. Fejtörés és tolóokocsi.Ki mit gondol errõl. Várom a véleményeket!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Élettartam garancia: Ügyes, roppant ügyes.

A garanciát az elsõ tulajdonos veheti igénybe, de az élettartam nem a vásáró élettartamára vonatkozik, hanem a vásárolt modell élettartamára. Magyarul, ha 1 év mulva megszünik a modell gyártása, akkor megszünik a garancia.

Trilliószor volt már, de valójában az a helyzet, hogy a jogi szabályozás miatt, ha egy vázat élettartam garisnak hirdetnek, akkor az az is, és a garancia nem a tulajdonoshoz kötõdik, hanem a termékhez. És nem is a modellhez! Amíg nem szûnik meg a garanciát vállaló cég jogutód nélkül, addig, ha más nem, a megfelelõ hatóság elõtt, be lehet rajtuk vasalni a dolgot. Persze nem elvárható, hogy pont ugyanazt, a már nem létezõ modellt kapja meg a kedves vásárló, de hasonló kategóriásat igen.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Sziasztok!

Láttam a neten olyat, hogy "mini V-fék". Picit rövidebb volt a féktest. Létezik, hogy ez azért van, hogy az országúti fékkarokkal is jól mûködjön?

Köszi!

Szerintem a rövid V fékhez jó az országúti fékkar. De ha nem bízol benne, akkor vegyél Avid shorty-t, most az X-factorban akciósan olcsó.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

hát sztem outi fékkar nem jó hozzá, legalábbis kipróbálás nélkül tuti nenm venném meg

Ok, én sem teszem. :) Köszi!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
már írtam h rövidebb stucni=izgágább gép
sõt azt is h olvass vissza pár napot a kérdésedtõl mer nemrég beszéltünk róla
olyan 56 körüli, de ennyi nem elég, testarányok is kellenek, és megint csak olvass vissza mer ma asszem linkeltek egy ilyen méricskélõs oldalt, ami kiokoskodja mi jó neked, mondjuk én nem bíznám ennyire a vásárlást

Illetve meg anyni 178 cm es magssaghoz milyen vazmeret tartozik?? közeptengelytöl csö teteéig?? illetve hol talalnek ehez kapcsolodo leirást??kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Hát nemtudom, nekünk összejött a 23km/h átlag, és egész jól tudtunk haladni...

Ebben benne volt az ebéd is, meg a megállások?

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Illetve meg anyni 178 cm es magssaghoz milyen vazmeret tartozik?? közeptengelytöl csö teteéig?? illetve hol talalnek ehez kapcsolodo leirást??kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
hát sztem outi fékkar nem jó hozzá, legalábbis kipróbálás nélkül tuti nenm venném meg

Egészen pontosan erre gondolok.
Az eladó szerint V-fékkar kell neki... De nem vagyok errõl teljesen meggyõzõdve.
Majd leméregetem az itthoni rendes V-fékemet, és összehasonlítom az áttételeket.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Szerintem, amire te gondolsz nem befolyásolja a stucni hossza.

kiborg

kiborg

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Hello Jo lenne ha meg egy paran hozza tudnatok a tegnap elött feltett kerdesemhez.Miszerint stabilabb a kormanyzasa hosszu stucnis biciklinek vagy a rövidebb stucnis biciklinek stabilabb a kormanyzasa?? hmmm??