Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2009. január 24. - 15:46
Írta 2009. január 24. - 14:17
Írta 2009. január 24. - 13:57
Jó választás
Én is tervezek venni jövõre GP4000 S-et. Most Michelin Pro Race2 van, de sajnos már csak elvétve van, a Pro Race3 meg nem olyan jó. A GP4000 S-rõl csupa jót írnak. Pl itt is: http://www.roadbiker...02_2489crx.aspx
Maradtam a Schwalbe Blizzard-nál...
Bloke: nem ez az elsõ bringa amin látom ezt a megoldást.
Írta 2009. január 24. - 13:27
Nem.
A legújabb szetteknél sem célszerû 16-nál nagyobb különbséget használni.
Számold ki, hogy az 50:11 vagy 52:12 a nagyobb!
A Cofidis csapatnál mûködik:
Írta 2009. január 24. - 13:27
Én pedig megemlíteném hogy a gumitémát én hoztam fel. Azért, mert kíváncsi vagyok mások tapasztalataira. Ha elmegyek a boltba, és felülök egy gp4000-es gumival szerelt bringára, akkor abból megtudom hogy hány km-t bír, és hogy hogy bírja a defektet? nem. De ha mondjuk 5 ember elmondja róla a tapasztalatait, az már egész korrekt rálátás...
Jó választás
Írta 2009. január 24. - 07:53
Én pedig megemlíteném hogy a gumitémát én hoztam fel. Azért, mert kíváncsi vagyok mások tapasztalataira. Ha elmegyek a boltba, és felülök egy gp4000-es gumival szerelt bringára, akkor abból megtudom hogy hány km-t bír, és hogy hogy bírja a defektet? nem. De ha mondjuk 5 ember elmondja róla a tapasztalatait, az már egész korrekt rálátás...semmi közöm hozza tom de te miröl akartal te itt irni a pipacsokrol??? mert karbon vaz felni stb temak es a geometria engem is erdekelnek!!! páááá
Írta 2009. január 24. - 04:17
Kobuc csoda hogy még foglalkozik veled valaki... olyan idegesítõ ez, hogy melyik jobb karbon vagy nem karbon, nem tetszik, ez azért nem...melyik felni erõsebb, milyen gumi... vagy hogy milyen vázmret jó nekem? Menj el, és próbáld ki, ezt máshogy úgysem fogod tudni kiszámolni...
semmi közöm hozza tom de te miröl akartal te itt irni a pipacsokrol??? mert karbon vaz felni stb temak es a geometria engem is erdekelnek!!! páááá
Írta 2009. január 24. - 04:02
Írta 2009. január 24. - 04:00
KIBORG irja
Hell szerintem meg lehet nagyot tevedni!!! ja es nem lehet csak ugy elöre vagy hatra huzni a nyerget.A nyereg egy fix pont a biciklin!!Mert a nyereg helyzetet a a közeptengely hatarozza meg!!Tehat hogy milyen szögben erik el a lábaid a pedalokat. ha pl hatrahuzod a nyerget /hogy jobban elferj a biciklin/akkor a pedalok nagy elörefelé esnek stb /és a sulyodat nem tudod rendesen atvinni a pedalokra/ Nem lehet csak ugy kissebet vagy nagyobbat vennii .mert akkor ott mindig valami mas sinyli meg a dolgokat.Nemveletlen vannak meretek kitalalva.Ezt sajat tapasztalatbol mondom !!!Nem csak ugy.Nem lehet csak igy egy kis bicikliböl nagyot csinalni es forditva.En megprobaltam mar azert tudom ilyen jol.jah probaltam kicsiböl nagyot csinalni .DE EZ NEM MUKÖDIK![/quote]
............
Írta 2009. január 24. - 03:58
Kiborg irja:igen az ules azert huzhato elöre es hatra mert pl idöfutamnal hatra szoktak tolni kriteriumversenyeknel meg elöre.ha pl elöre tolod jobban tudsz pörgetni ilyenek.. de egyaltal nem mindegy hogy all a nyereg .elöre vagy hatra .menj csak egy 100 km ert hatratolt nyereggel es majd meglatod:)páááKiborg te túlspirázod a dolgot. Vagy annyira profi bringás vagy, hogy a legkisebb rezdülést is észreveszed.. na nee..
Továbra is fenntertom a véleményem, hogy nem lehet akkorát tévedni a vázmérettel, mint amennyire itt sokan rágörcsöltök. 170körüliek 52-53 175 körüliek 53-55 180körüliek 54-57 stb stb. azt meg, hogy a nyerget nem lehet tologatni a legnagyobb marhaságnak gondolom. Lehet hogy szakkönyvekben le van írva, hogy nem szabad meg fix, de a nyereg helyzetével lehet a legnagyobb geometriai változásokat elérni, ergo veszel egy 0fokos nyeregcsövet, vagy hátrahajlót, máris nyersz 2-3cm-t és még nem is tologattad a nyerget a csövön. Ha így lenne, ahogy te mondod, hogy a nyereggel nem lehet játszani, akkor a gyártott nyergek pálcája fix hosszúságú lenne, nem 6-8cm. Badarságokat beszélsz.
A fentebb leírt vázméret-testmagasság aránytmeg rá lehet húzni a bringások 90%ára. A többit eldönti a stucni és a nyeregcsõ. Aki meg úgyértzi, hogy hosszú a lába, vagy a keze elvégez egy számítást a már belinkelt programokkal és passz. Témát kellene már váltani, mert ez már nagyon sokszor vol napirenden, pár "balfék" miatt. Nem személyeskedem, csak tényleg túlpörgitek a dolgot..
Írta 2009. január 24. - 00:20
52/34-es hajtómû életképes megoldás lenne?
Nem.
A legújabb szetteknél sem célszerû 16-nál nagyobb különbséget használni.
Számold ki, hogy az 50:11 vagy 52:12 a nagyobb!
Írta 2009. január 23. - 23:24
Írta 2009. január 22. - 15:41
Írta 2009. január 22. - 12:09
Írta 2009. január 22. - 11:54
Race, no Rest!
Írta 2009. január 22. - 11:17
Továbra is fenntertom a véleményem, hogy nem lehet akkorát tévedni a vázmérettel, mint amennyire itt sokan rágörcsöltök. 170körüliek 52-53 175 körüliek 53-55 180körüliek 54-57 stb stb. azt meg, hogy a nyerget nem lehet tologatni a legnagyobb marhaságnak gondolom. Lehet hogy szakkönyvekben le van írva, hogy nem szabad meg fix, de a nyereg helyzetével lehet a legnagyobb geometriai változásokat elérni, ergo veszel egy 0fokos nyeregcsövet, vagy hátrahajlót, máris nyersz 2-3cm-t és még nem is tologattad a nyerget a csövön. Ha így lenne, ahogy te mondod, hogy a nyereggel nem lehet játszani, akkor a gyártott nyergek pálcája fix hosszúságú lenne, nem 6-8cm. Badarságokat beszélsz.
A fentebb leírt vázméret-testmagasság aránytmeg rá lehet húzni a bringások 90%ára. A többit eldönti a stucni és a nyeregcsõ. Aki meg úgyértzi, hogy hosszú a lába, vagy a keze elvégez egy számítást a már belinkelt programokkal és passz. Témát kellene már váltani, mert ez már nagyon sokszor vol napirenden, pár "balfék" miatt. Nem személyeskedem, csak tényleg túlpörgitek a dolgot..
Írta 2009. január 22. - 00:01
http://www.cyclemetr...inseamtable.htm
Írta 2009. január 21. - 23:55
Írta 2009. január 21. - 23:50
Írta 2009. január 21. - 23:43
KIBORG irja
Hell szerintem meg lehet nagyot tevedni!!! ja es nem lehet csak ugy elöre vagy hatra huzni a nyerget.A nyereg egy fix pont a biciklin!!Mert a nyereg helyzetet a a közeptengely hatarozza meg!!Tehat hogy milyen szögben erik el a lábaid a pedalokat. ha pl hatrahuzod a nyerget /hogy jobban elferj a biciklin/akkor a pedalok nagy elörefelé esnek stb /és a sulyodat nem tudod rendesen atvinni a pedalokra/ Nem lehet csak ugy kissebet vagy nagyobbat vennii .mert akkor ott mindig valami mas sinyli meg a dolgokat.Nemveletlen vannak meretek kitalalva.Ezt sajat tapasztalatbol mondom !!!Nem csak ugy.Nem lehet csak igy egy kis bicikliböl nagyot csinalni es forditva.En megprobaltam mar azert tudom ilyen jol.jah probaltam kicsiböl nagyot csinalni .DE EZ NEM MUKÖDIK!

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére