Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
erre mondtam Izlés és pofon... én is használtam SPD-t és lookot is (de még klipszet is :D) én is look párti vagyok ... át akartam térni KéO ra de nagyon sok ismerõsöm cipelte már vissza a KéO ját... szóval marad a delta ;)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

ha a csuklódat pihentetni kell az rég rossz, ha esetleg mégis akkor elengeded a kormányt és voálá
országútira meg look vagy spd-r, vagy hasonló normális pedálkötések kellenek, az spd halál gagyi outra, tapasztalat, lookból delta rendszerût fillérekért kapsz
cipõben pedig nagyon tudom ajánlani a sidit, nekem energy2 ht carbo-m van, de egy genius 5 is simán megteszi, fényévekkel jobb mint bármelyik montis csuka, outi használatra....

én sima spd-t használok, s nem érzem hátrányát-:)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ha a csuklódat pihentetni kell az rég rossz, ha esetleg mégis akkor elengeded a kormányt és voálá
országútira meg look vagy spd-r, vagy hasonló normális pedálkötések kellenek, az spd halál gagyi outra, tapasztalat, lookból delta rendszerût fillérekért kapsz
cipõben pedig nagyon tudom ajánlani a sidit, nekem energy2 ht carbo-m van, de egy genius 5 is simán megteszi, fényévekkel jobb mint bármelyik montis csuka, outi használatra....

A könyöklõt már sok-sok éve intervalumszerûen 1-2 percekre veszem igénybe. Célom kizárólag a csukló izület menet közbeni pihentetése. A légellenállás erre a rövid idõre nem különösebben szempont. Ha meg száguldani akarok akkor jöhet az alul fogott kormány. Oszt adj neki...

Természetesen egyetértek azzal, hogy a könyöklõt idõfutam versenyekre találták ki. De higgyétek el ez a szokatlan "ortopéd" felhasználási mód a régi bringámon nekem tutira bejött. Felül fogott kormánynál is marad hely a kezemnek, egyáltalán nincs útban. Ráadásul teljesen hozzászoktam és az új gépemre is szeretnék felszerelni egy hasonlót.

Néhány jó márkanév vagy konkrét típus megemlítésével sokat tudnátok segíteni!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Kemény szavak, de igazatok van! Be kell lássam egy ilyen komoly bringa elõnyeit komolytalan kiegészítõkkel nem lehet kihasználni. Segítsetek nekem haladni a korral és mondja meg valaki: Mi a különbség a look és patent pedálok között? [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Mit tudtok róla, érdemes megvenni? Elég merev a talprész?A stopli elegendõen nagy felûletû, nem nyomódik a talpunkba? Nekem szimpatikus, mert diszkrét kinézetû akár egy civil cipõ és az ára is jó. Az egyoldalas pedál is jó ötletnek tûnik mert amikor nem akarok bajlódni a patenttal, utcai cipõben is nyeregbe szállhatok.

2 éven keresztül SPD pedállal országútiztam, de most idén váltottam SPD-SLre. Azt kell hogy mondjam, hogy országútira országúti cipõ kell. De a te felhasználási céljaidra szerintem valóban jobb az SPD, és akkor már ne ilyen keretes fost vegyél (a kiálló patentmechanika ugyanúgy bassz@ a lábad), hanem egy rendes SPD-t, és rakj az egyik oldalába taposó-betétet (lehet kapni hozzá ilyen mûanyag lapocskát, amit belepattintasz)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Mi a különbség a look és patent pedálok között? Ezt a pedált meg cipõt néztem ki:

shimano pd m 324 egyoldalas patent pedal (bikemarket)
shimano sh mt 21 cipõ (ebike)

Mit tudtok róla, érdemes megvenni? Elég merev a talprész?A stopli elegendõen nagy felûletû, nem nyomódik a talpunkba?

Taposópedál trekkingre való, nem kerékpárra.
Az SPD patentpedállal montisoknak készül, kisebb a stopli felfekvõ felülete, ezért hosszabb távon kényelmetlenebb lehet, mint a LOOK patentpedálja. A két cég más nevet védetett le magának a patentpedál rendszeréhez.
Másik, hogy cipõt ne ebike meg hasonló netes boltokban nézegess! Menj el valódi üzletbe, és próbáld fel! Pont a cipõ az, ahol nem a kinézet a fõ szempont, hanem a kényelem, és a hatékonyság.
Amit linkeltél, nem rosszak, csak nem országúti bringára valók. Tipikusan városi trekking bringán használnak ilyen összeállítást, ahol rövidebbek a távok, és járni is kell. A talp emiatt puhább, hajlik, nyomódik, ami hosszabb távon akár zavaró is lehet. Persze még így is merevebb, mint az átlag cipõk talpa.
Az a keretes pedál nagyon "szépen" fog mutatni egy karbonvázas bringán. Ha SPD akkor már inkább az 520-as-van hozzá taposó mûanyag, szükség esetére jó az is. Túrákra szerintem jobb egy montis cipõ (például az SH-M122), mert merevebb a talpa, ezért tekeréskor kényelmesebb lesz, és sétálni is lehet benne keveset, ellentétben az országúti cipõkkel.
Taposópedállal nekem az a legnagyobb bajom, hogy pillanatok alatt lekopik a hajtókar felülete, ettõl meg csúnya lesz.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts
Könyöklõ: Profile T2+ DL .. az mondjuk elég pici én is azt használom.
Pedál lehet lüke vagyok ... nem az 1. eset lenne de elterjedt rendszerek ugye a patent meg az SPD... (+ ugye a nyalóka :D)
Patent pl a look meg a time szép nagy mûanyag lapocska(3 csavar rögzíti a talpadon)
SPD shimano, bbb, kics aranyos leginkább acél ien bi sz ba sz (2 csavarral van rögzítve általában)

további mint izlés és pofon...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Tegyélrá Cinelli Spinacissimi-t. Mini könyöklõ, de nem olyan batár mint a nagyok, ha csak néha rá akarsz pihenni, arra pont jó.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
A könyöklõt már sok-sok éve intervalumszerûen 1-2 percekre veszem igénybe. Célom kizárólag a csukló izület menet közbeni pihentetése. A légellenállás erre a rövid idõre nem különösebben szempont. Ha meg száguldani akarok akkor jöhet az alul fogott kormány. Oszt adj neki...

Természetesen egyetértek azzal, hogy a könyöklõt idõfutam versenyekre találták ki. De higgyétek el ez a szokatlan "ortopéd" felhasználási mód a régi bringámon nekem tutira bejött. Felül fogott kormánynál is marad hely a kezemnek, egyáltalán nincs útban. Ráadásul teljesen hozzászoktam és az új gépemre is szeretnék felszerelni egy hasonlót.

Néhány jó márkanév vagy konkrét típus megemlítésével sokat tudnátok segíteni!

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Kemény szavak, de igazatok van! Be kell lássam egy ilyen komoly bringa elõnyeit komolytalan kiegészítõkkel nem lehet kihasználni. Segítsetek nekem haladni a korral és mondja meg valaki: Mi a különbség a look és patent pedálok között? Ezt a pedált meg cipõt néztem ki:

shimano pd m 324 egyoldalas patent pedal (bikemarket)
shimano sh mt 21 cipõ (ebike)

Mit tudtok róla, érdemes megvenni? Elég merev a talprész?A stopli elegendõen nagy felûletû, nem nyomódik a talpunkba? Nekem szimpatikus, mert diszkrét kinézetû akár egy civil cipõ és az ára is jó. Az egyoldalas pedál is jó ötletnek tûnik mert amikor nem akarok bajlódni a patenttal, utcai cipõben is nyeregbe szállhatok.

Nna most oszt akkó' mivan? Idáig akartál karbonvázat, aero kereket, meg azon izgultál hogy kell-e rezgéscsillapító a vázba, meg hogy elég-e a 23-as gumi vagy az kényelmetlen és 25-ös kell. Most meg jössz hogy taposópedál kell, meg könyöklõ a kényelmes (sic!) testtartáshoz...Ha túrzágatni akarsz, vegyél egy jobbfajta merida trekkinget, és élvezd, de ezekkel az ötletekkel felejtsd el az országútit :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Sziasztok! Nemsokára megjön az új strada 3000-esem. Már nagyon várom. A régi 20 éves schwinn után biztosan nagy elõrelépés lesz! Most keresgélek hozzá egy megfelelõ szintû taposópedált és könyöklõt. Nem versenyzek, a túristás testartást kedvelem. Ezért nemcsak a fogantyúnak, de a könyöktámasznak is állíthatónak kell lennie.(legalább a kormánytól 10 cm-ert lehessen elmozdítani az ülés irányába). Ha a könyök a kormány síkja fölött van túlzottan elõre kellene hajolni. BBB, oval, pro, ritchey, profil design, acor, bontrager márkákkal találkoztam a neten. Ismer valaki más neveket vagy konkrét típust ezekre a fura igényekre?

Nna most oszt akkó' mivan? Idáig akartál karbonvázat, aero kereket, meg azon izgultál hogy kell-e rezgéscsillapító a vázba, meg hogy elég-e a 23-as gumi vagy az kényelmetlen és 25-ös kell. Most meg jössz hogy taposópedál kell, meg könyöklõ a kényelmes (sic!) testtartáshoz...Ha túrzágatni akarsz, vegyél egy jobbfajta merida trekkinget, és élvezd, de ezekkel az ötletekkel felejtsd el az országútit :)

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ha nem használod ki az aero pózt akkor tök hülyeség a könyöklõ, mer bazi kényelmetlen hosszabb távon, útba van meg különben is...
taposópedál felett pedig nagyon-nagyon eljárt az idõ, vegyél egy look pedált (akár használtan look deltát prá e ft-ért) meg hozzá egy jó csukát(pl sidi), és istenkirály lesz....

Sziasztok! Nemsokára megjön az új strada 3000-esem. Már nagyon várom. A régi 20 éves schwinn után biztosan nagy elõrelépés lesz! Most keresgélek hozzá egy megfelelõ szintû taposópedált és könyöklõt. Nem versenyzek, a túristás testartást kedvelem. Ezért nemcsak a fogantyúnak, de a könyöktámasznak is állíthatónak kell lennie.(legalább a kormánytól 10 cm-ert lehessen elmozdítani az ülés irányába). Ha a könyök a kormány síkja fölött van túlzottan elõre kellene hajolni. BBB, oval, pro, ritchey, profil design, acor, bontrager márkákkal találkoztam a neten. Ismer valaki más neveket vagy konkrét típust ezekre a fura igényekre?

itt van egy könyöklõ. Elég kényelmesnek tûnik.Szerintetek ennek állítható a könyöktartója? (Úgy értem az ülés irányába közelebb mozdítható?)
SLAM A700 KÖNYÖKLÕ

A700 SLAM (könyöklõ)

Cikkszám: 32816

Nettó ár: -
Bruttó ár: -

Az UCI által is elfogadott, univerzális, tág határok között állítható könyöklõ, országúti és idõfutam (cow horn) kormányokhoz.
· Szélesség: állítható
· Kormánybefogó: 26,0 mm
· Anyag: AL-6061 T6
· Szín: Fekete
· Tömeg: 475

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ez a hozzászólás tele van ellentmondással. Országútira nem való taposópedál. Még esetleg ha csak hobbiból túrázgatsz néha akkor még ok. De akkor minek idõfutamkormány? És azzal már tuti nem lesz turistás testtartás, vagy ha igen, akkor meg minek, mert az arra van, hogy idõfutamon gyorsabban tudj menni, de ha túrázgatsz akkor meg tök mindegy. Szóval ez így nagyon érdekes lenne taposópedállal turistás testtartásal és idõfutamkormánnyal. Nem hiszem hogy csinálja így még valaki és nem is véletlen hogy nem csinál ilyet senki. Kb mintha ferrárira raksz traktorgumit(hogy kényelmesebb legyen), meg spoilert(hogy kanyarba legyen leszorítóerõ). Szóval ennek szerintem értelme nincs.

Figyeled Kobuc, nem én vagyok az egyetlen, aki autós hasonlatot hoz fel a furábbnál-furább dolgaidra. Most már komolyan nem értem, miért akartál karbon vázat, meg aero kereket. De mindegy ez a topik nem errõl szól.

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Ez a hozzászólás tele van ellentmondással. Országútira nem való taposópedál. Még esetleg ha csak hobbiból túrázgatsz néha akkor még ok. De akkor minek idõfutamkormány? És azzal már tuti nem lesz turistás testtartás, vagy ha igen, akkor meg minek, mert az arra van, hogy idõfutamon gyorsabban tudj menni, de ha túrázgatsz akkor meg tök mindegy. Szóval ez így nagyon érdekes lenne taposópedállal turistás testtartásal és idõfutamkormánnyal. Nem hiszem hogy csinálja így még valaki és nem is véletlen hogy nem csinál ilyet senki. Kb mintha ferrárira raksz traktorgumit(hogy kényelmesebb legyen), meg spoilert(hogy kanyarba legyen leszorítóerõ). Szóval ennek szerintem értelme nincs.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts

itt van egy könyöklõ. Elég kényelmesnek tûnik.Szerintetek ennek állítható a könyöktartója? (Úgy értem az ülés irányába közelebb mozdítható?)
SLAM A700 KÖNYÖKLÕ

A700 SLAM (könyöklõ)

Cikkszám: 32816

Nettó ár: -
Bruttó ár: -

Az UCI által is elfogadott, univerzális, tág határok között állítható könyöklõ, országúti és idõfutam (cow horn) kormányokhoz.

· Szélesség: állítható

· Kormánybefogó: 26,0 mm

· Anyag: AL-6061 T6

· Szín: Fekete

· Tömeg: 475

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,163 posts

Jonapot Holgyek/Urak,
....

A: Vázhoz adják általában én se találtam elég hosszút amikor elhagytam, irány OBI ott hasonlót találsz 8)

B: Az az elfordulás gátló, Ha fullcarbon a vázad akkor jó lenne!

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

A régi alu Mali Ironman vázakkal kapcsolatban lenne egy kérdésem:
teljes sárvédõ elfér egy 25-28-as külsõ mellett?

Szerintem van rá esély. Edzõtársam most dobott föl vmi Zéfal-t, arra 35 mm volt írva. (50-es alu Ironman-je van.) Õ ugyan 23-as külsõvel megy, de a felirat szerint jónak kéne lennie...
- egy bolygó, két kerék -

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Jonapot Holgyek/Urak,

Remelem valaki tud segiteni.

Ezen a rajzon (ez egy link, csak nem latszik :|) az 5-os alkatreszbol keresek 27mm-est. (Talan 18-as is eleg, de nem ugy nez ki)
Szoval Shimano Y-8A0 23000

B kerdes: 7-es jelzeso alatet karbonvazon/villan is kell/lehet?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
asszem tényleg a fordított beszerelés lesz a hunyó. az egyik oldalon 21, a másikon 25 mm-re lóg ki a monoblokk a vázból

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts
a zsínór-nyeregvázcsõ távolság mindkét oldalon mm-re egyezõ

holnap megnézem mi lesz: megfordíttatom a középrészt, elméletileg csak ez lehet a gondja.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
a linked error, de nekem is ez volt h fordítva raktam be, zárócsavarral a jobb oldalon, és hidegbõl bejövet görgõzés közben kitekeredett a zárócsavar!! felfoghatatlan h mér, de megfordítottam, most már jó, a láncvillák lehetséges h máshogy van kialakítva, már csak azért is mer el kell férnie a tányéroknak stb., vittore! sztem kancsal a vázad, zsinórozd be és akko kiderül minden

én tartok tõle hogy nekem rosszul tették bele a monoblokkot a vázba: a zárócsavar van a jobboldalon :-((

http://search.smartb...350m/CR4800.jpg