Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

futott km?, mire volt használva? szépen karbantartottnak tûnik...
szerintem alsó hangon olyan 150et megér ha minden perfektül mûködik rajta, és az inhomogén alkatrészek szépen tolerálják egymást
de a nyerget állítsd vízszintesre:)

Az apróhirdetõben szinte új Cube komplett 10-es ultegrával, syntace kiegészítõkkel 165 ezer. Ahhoz képest ezért a 150 nagyon erõs.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts

Ha én is átlagos erõnlétû vagyok (183cm 75kg), akkor igen. 42-21 elég nekem a Pilis bitumenes útjain. Extrém meredek, 12% körülire ott a 23-as hegymászó fokozat.
Mindenképpen kell cserélni a lánctányérokat, vagy csak a fogszám a probléma?

12% extrém meredek?Feltöltött kép Nálunk a 20% sem ritka, azon lehet próbálkozni 2 tányérral...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
futott km?, mire volt használva? szépen karbantartottnak tûnik...
szerintem alsó hangon olyan 150et megér ha minden perfektül mûködik rajta, és az inhomogén alkatrészek szépen tolerálják egymást
de a nyerget állítsd vízszintesre:)

http://forum.bikemag...&postcount=1460

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sziasztok!

Állati láma kérdés:

A probléma, hogy a hátsó fogaskeréksor legnagyobb fogaskereke 23 fogú, az elsõ kis fogaskerék pedig 34 fogú. Ez az áttétel hegynek fölfelé elég lehet egy közepes erõnlétû emberkének? (183cm 77kiló)

Ha én is átlagos erõnlétû vagyok (183cm 75kg), akkor igen. 42-21 elég nekem a Pilis bitumenes útjain. Extrém meredek, 12% körülire ott a 23-as hegymászó fokozat.
Mindenképpen kell cserélni a lánctányérokat, vagy csak a fogszám a probléma?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
http://forum.bikemag...&postcount=1460

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
linkeld már be lécci a gépet

Arra kérném a tisztelt országútis szakértõ sporttársakat legyetek szívesek átnézni az értékbecslés topicban. Lenne egy eladó országútim ami sajnos sûrgõs lenne. Nem tudom mit kérjek érte és ott nem kapok választ régóta!
Elõre is köszönöm a segítséget!:pomocy_na

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Arra kérném a tisztelt országútis szakértõ sporttársakat legyetek szívesek átnézni az értékbecslés topicban. Lenne egy eladó országútim ami sajnos sûrgõs lenne. Nem tudom mit kérjek érte és ott nem kapok választ régóta!
Elõre is köszönöm a segítséget!:pomocy_na

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

azoknál nehezebb mer, az pl 32es az alsó, de itthonra nem kell 3 tányér aszfaltra

okkay, köszi!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
azoknál nehezebb mer, az pl 32es az alsó, de itthonra nem kell 3 tányér aszfaltra

Ok, köszi!

A Shimano-nak vannak három tányéros hajtómûvei, és azokhoz viszonyítva gondoltam, hogy nehezebb az áttétel.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

A 34-23 az kb. 39-26 vagy 39-27-nek felel meg, tehét könnyebb, mint az általános 39-25. Lánctányért nem értem miért akarnál cserélni, 34-nél kisebb nem hiszem, hogy volna.

Ok, köszi!

A Shimano-nak vannak három tányéros hajtómûvei, és azokhoz viszonyítva gondoltam, hogy nehezebb az áttétel.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Sziasztok!

Állati láma kérdés:

Nemrég lehetõségem nyílt egy régebbi Campa hajtás + váltók olcsón megszerzésére, de nem tudom, hogy megfelelõ lenne-e nekem.
A probléma, hogy a hátsó fogaskeréksor legnagyobb fogaskereke 23 fogú, az elsõ kis fogaskerék pedig 34 fogú. Ez az áttétel hegynek fölfelé elég lehet egy közepes erõnlétû emberkének? (183cm 77kiló)
Most térek át montiról egy CX vázra épített hibrid bringára, és szeretek mindenhol tekerni vele.
Az itthon kapható BBB márkájú lánctányérok vannak olyan jók, mint a campa tényérok? Mert ha igen, akkoe egyszerû lenne a csere, feltéve, hogy az átdobó elbírja, de ennek utánanézek még.

Köszi!

A 34-23 az kb. 39-26 vagy 39-27-nek felel meg, tehét könnyebb, mint az általános 39-25. Lánctányért nem értem miért akarnál cserélni, 34-nél kisebb nem hiszem, hogy volna.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
spd --- monti
spr-r -- road, uagynúgy mint a szettek, 105, ultegra stb., ugyanígy vannak a pedálok is, annyiban különbözik a looktól hogy van két idióta gumibak, amitõl elvileg könnyebben tudnál járni aszfalton, de sztem arra jó h összeszedjen minden dzsuvát....
én egyértelmûen lookot vennék, delta rendszerût, ár/érték arányban verhetetlen, montis pedált semmiképp nem vennék
mondjuk most én is filózom egy keo-n ha már összeállt az idei versenygép...

Mit kell tudnom az spd-r rõl? Az miért jobb, mint a sima spd? Milyen spd-r-es típusokat ajánlanál?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
akkor ezért nem érzed a hátrányárt:), én is sokáig elvoltam vele, de miután le cseréltem, még az edzõbringára se nagyon tenném fel...

Nem, nem használtam sem Look-ot sem Spd-sl-t sem. Biztosan jobb, mint a sima spd, de 1.ezt már megszoktam a montin + volt hozzá cipõm, 2.egy 520-as pedált ajándékba adták az outihoz:D

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

akinek van rá pénze....

Janes:
am használtál lookot hosszabb ideig?

Nem, nem használtam sem Look-ot sem Spd-sl-t sem. Biztosan jobb, mint a sima spd, de 1.ezt már megszoktam a montin + volt hozzá cipõm, 2.egy 520-as pedált ajándékba adták az outihoz:D

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Sziasztok!

Állati láma kérdés:

Nemrég lehetõségem nyílt egy régebbi Campa hajtás + váltók olcsón megszerzésére, de nem tudom, hogy megfelelõ lenne-e nekem.
Most térek át montiról egy CX vázra épített hibrid bringára, és szeretek mindenhol tekerni vele.
Az itthon kapható BBB márkájú lánctányérok vannak olyan jók, mint a campa tényérok? Mert ha igen, akkoe egyszerû lenne a csere, feltéve, hogy az átdobó elbírja, de ennek utánanézek még.

Köszi!

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Mit kell tudnom az spd-r rõl? Az miért jobb, mint a sima spd? Milyen spd-r-es típusokat ajánlanál?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
ha egyszer kipóbáltad a patentpedált soha nem akarsz utcaiban menni, ha mégis kell menni kicsit sima cipõben semmi bajod nem lesz ha bármelyik patentpedálra teszed a lábad, road pedálok azért kényelmesebbek a nagyobb felületük miatt

A look pedálok másik felére is lehet olyan müanyag betétet kapni, hogy tetszés szerint utcai cipõben is használni lehessen? Ha nem, melyik az az spd pedál és cipõ amihez van ilyen betét és viszonylag nagy felületû a stoplija és a cipõtalp is megfelelõen merev?

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
A look pedálok másik felére is lehet olyan müanyag betétet kapni, hogy tetszés szerint utcai cipõben is használni lehessen? Ha nem, melyik az az spd pedál és cipõ amihez van ilyen betét és viszonylag nagy felületû a stoplija és a cipõtalp is megfelelõen merev?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
akinek van rá pénze....

Janes:
am használtál lookot hosszabb ideig?

Bodrogi Laci és én a Time mellett tesszük le a voksot. És hát azért két ekkora klasszis már csak nem téved. :slonko:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Bodrogi Laci és én a Time mellett tesszük le a voksot. És hát azért két ekkora klasszis már csak nem téved. :slonko: