Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34322 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

200 kmt mentél elsőre?

Am a széles gumit sokan elsőre lomhanak és tohonyanak érzik, és csak akkor hiszik el, hogy nem lassabb, mikor megnézik a stravat..

De pszichésen mégis lassabbnak gondolják

inkább csak kettőt :D  , de az apróból túrtam és kb tányleg ennyi lehet benne, mert még a futóélen is vannak szőrök

aszfalt gumin a 19 milistől az 54-ig szinte minden méretet használtam már (mondjuk éppen 28 még nem volt) és a kategóriában túl vékony gumikkal nem tudok általában gyorsan menni (ráz, mikro eladakások, lassítani kell sok helyen, elfáradok rajta, stb), 

A másik nép hidelem még a minél nagyobb keréknyomás, pedig a túlfújt gumi is lassabb átlagos közúti körülmények között, mint a helyes guminyomás mellett.

• Kisherceg, donciccio és Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

nah.. megjött a 28-as gumi (conti grand sport race), feltettem, mondjuk a villánál sok hely nem maradt, szeirntem max egy mm jobbra-balra (remélem ez nem fog már tágulni, mert kb. 200 km már van a gumiban).

elsőre nagyon jó vele menni, sokkal finomabb a futása a 23 milisnél és egyelőre nem éreztem lassabbnak jó úton sem, mondjuk nem mentem vele sokat

200 kmt mentél elsőre? 😂

Am a széles gumit sokan elsőre lomhanak és tohonyanak érzik, és csak akkor hiszik el, hogy nem lassabb, mikor megnézik a stravat..

De pszichésen mégis lassabbnak gondolják

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

nah.. megjött a 28-as gumi (conti grand sport race), feltettem, mondjuk a villánál sok hely nem maradt, szeirntem max egy mm jobbra-balra (remélem ez nem fog már tágulni, mert kb. 200 km már van a gumiban).

elsőre nagyon jó vele menni, sokkal finomabb a futása a 23 milisnél és egyelőre nem éreztem lassabbnak jó úton sem, mondjuk nem mentem vele sokat

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

merénylet a kormányon http://apro.bikemag....e-l363972.html#

Mindjárt rámegyek a Canyonra a lengyel lappal! Többet nem lesz gond a túl nagy droppal :P  

Pisz módosította - 2016. október 15. - 12:28

• Kisherceg kedveli ezt

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

merénylet a kormányon http://apro.bikemag....e-l363972.html#

• Pisz kedveli ezt

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Erdekes.  En meg a nyari nacit hasznalom most is (persze labszarral) de meg sose fazott az intim resz es kornyeke.  A combom fazik, de csak addig, amig nem kezdek el tekerni kicsit kemenyebben.                Persze lehet betet valogatja.    Nyilvan olyan nadrag kell, ami elol is egesz magasan vegzodik.

Ez keves:

Nekem szokott a szellőző betétes nadrágjaimban. Pl az összes csapatruhámban olyan betét van ahol van egy szellőzőnyílás elöl a betéten, hogy kevésbé izzadjon az érintett terület. Ilyenkor viszont már kicsit kellemetlen tud lenni, ha jól beleizzad az ember és befúj a hűvös szél. Mondjuk én nem is tekerek nagyon ilyen időben,

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Erdekes.  En meg a nyari nacit hasznalom most is (persze labszarral) de meg sose fazott az intim resz es kornyeke.  A combom fazik, de csak addig, amig nem kezdek el tekerni kicsit kemenyebben.                Persze lehet betet valogatja.    Nyilvan olyan nadrag kell, ami elol is egesz magasan vegzodik.

Ez keves:

Caratti%20Sport%20Bib%20Shorts.jpg?itok=

Ez jo:

v174_t_fiuno_s5_white_4.jpg

ave módosította - 2016. október 15. - 02:13

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Ti ilyen hideg időben miben tekertek? Főleg a nadrág érdekelne. Rajtam egy decatahlonos futónadrág van plusz egy aliexpresses géles rövidnadrág. A lábam, térdem egyáltalán nem fázik, fülül is feltudok öltözni megfelelően, viszont a "férfiasságom" fázik ilyenkor. Mit kellene felvennem? Egy drágább, rendes bicós nadrág megoldaná? Van egy kantáros hosszú decathlonos nadrágom, de annak a betétje nem géles, csak vékony szivacsos, és nem túl kényelmes, meg hát abba sem jobb.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

igazából jobb is, ha méreten aluli a belső.

mert, ahogy "túltágul", kiterül a fala, elasztikusabb-jobban deformálódik: még kényelmesebb.

egy sima butilbelső egy számmal nagyobb külsőben kb. olyan, mint ha mérethelyes ultrakönnyű butillal futnál.

Köszi

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://www.probikeki...priceAscending 

de itt van pár kissé szélesebb felnis kerékszett. nem extra széles, csak picivel vállasabb a csirkétől. Ez is számít(hat)

valaki megint nem tud tekerni.

http://apro.bikemag....k-l363763.html#

35-40? mármint középső tányéron, sor közepén hajtva?

vagy 35-40-es pedálfordulattal nagytányér-kónuszon?

Vejne módosította - 2016. október 13. - 16:47

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

igazából jobb is, ha méreten aluli a belső.

mert, ahogy "túltágul", kiterül a fala, elasztikusabb-jobban deformálódik: még kényelmesebb.

egy sima butilbelső egy számmal nagyobb külsőben kb. olyan, mint ha mérethelyes ultrakönnyű butillal futnál.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Végül 28-as gumit rendeltem, olvastam méréses tesztet is bikeradaron, azt írták, hogy légellenállásban 1-2% a romlás a 25-höz mérten, és ahogy romlik az út minősége, úgy lesz konkrétan egyre gyorsabb a 28-as. Súlyban is alig mutatkozik hátrány azonos típuson belül. Előnye a 25-nek egyedül jó minőségű úton van és ott sem sok. Ráadásul a 28 milisnek az élettartama is több, mint a vékonyabbaknak.

De majd élesben kiderül.

Viszont ezzel összefüggő kérdés, hogy a 25 milisig ajánlott continental belső jó lesz bele? Már benne van a tej, nem akarnék azzal is pepecselni. Az egyik schwalbe belső az 23-28-ig jó, de a másik conti csak 23-25-ig papír szerint.

inas

inas

fórumtag

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
5800-as

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Vagy mindkét gyorskioldot kiakasztani. A fekkaron lévőt és fektesten lévőt is.

😇

inas

inas

fórumtag

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Ezt is szoktam, mikor hogy. Teljesen azért nem kell kiengedni a levegőt, csak valamennyit.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

15-ös felni gp4000s2 25-ös valójában 27,5mm. 65kg vagyok, még 6 báron is király. Csak azt a fékproblémát nem sikerült megoldani, hogy a gumi leengedése nélkül nem lehet kivenni a kereket. Ez a gumi is szerintem 17-es felnivel lenne igazi.

Ez meg lehet ugy oldani, hogy a finombeallitot is hasznalod a nyitashoz.    Persze ugye kell a bowdent bekotni, hogy minnel tobbet lehessen nyitni a finombeallitoval.

inas

inas

fórumtag

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
15-ös felni gp4000s2 25-ös valójában 27,5mm. 65kg vagyok, még 6 báron is király. Csak azt a fékproblémát nem sikerült megoldani, hogy a gumi leengedése nélkül nem lehet kivenni a kereket. Ez a gumi is szerintem 17-es felnivel lenne igazi.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Vegyél 25 mm est, 90% hogy 27 mm lesz a tényleges..
6.5-7 baron bőven jó

6.5-7 baron bőven jó

Ok,köszi

Gumisprintnél a sima gp4000 ezüstszínben 6 rugó,ha érdekel valakit.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

16 milis a felni szélesség,akkor az határeset vagy nem lesz az igazi?

6.5-7 baron bőven jó

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Attól még egyáltalán nem rossz vele menni, csak szokni kell.

Tudom. 6.9 baron mint egy álom. Lebeg, kivasal mindent.

Csak sajnos hátul kb 4500 kmt bír csak ki :( :(