Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Hello!
Nemrég vettem egy régi országútit, hogy a városban közlekedhessek vele. A következõ lépés a sárvédõ lenne, mert már egyszer eláztam, és ez pont elég volt. Tehát elmentem a Decathlon-ba, gondolván, hogy ott csak van valami, ami jó lesz nekem, hát nem volt... voltak ilyen újfajta feketék, amik nem néztek ki túl strapabírónak, és nem is igazán illenek az én bicajomhoz. Megkérdeztem a mûhelyben a srácot, azt mondta, náluk ilyen nem is lesz (van egy 8000ezer környékén).
Hol lehetne normális áron venni normális sárvédõt?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts
Számomra Bp-n a legmeredekebb eddig a budai Kiscelli utca, annak is a Bécsi úttól fölfele tartó szakasza, az elsõ (jobb)kanyarig (jobbra a Szt. Margit kórház). Néha itt megyek a Hármashatárhegy fele. Állítólag a (kissé följebbi) Nyereg utca hasonló (rosszabb?); azt még nem próbáltam.
32/24-el megyek (három lánckerék elõl; finom régi francia Poulidor/Mercier országúti). Ki tud jobbat ugyanitt? Komolyan érdekel. Eleinte nem ment, az utolsó öt méteren meg kellett állnom. A feljutás titka lazítás és összpontosítás volt - s azóta megy. A Kapy út ehhez képest gyerekjáték.
A Google Map relief-je szerint meredekebb lehet, mint a budaõrsi Sikló utca, de a Google Map nem elég finom felbontású.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Ismeri valaki Budaorson Siklo utcat?

Ma felmentem, de nem volt konnyu, minden egyes pedalfordulatnal hallottam, ahogy egy kicsit elkapar a hatso kerek. Garmin szerint 22% volt a legmeredekebb resze, 75meter hosszú, 16% feletti atlag.
Terkep

Ismertek ennel meredekebbet, hosszabbat valahol?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Mondjuk értelme nem sok van neki. Ahhoz, hogy ez a bigyó terelje a gumit, már jó 2-3 cm-rel mellé kell orientálni a kereket. Példának okáért el nem tudom képzelni, hogyan lehet az elsõ villánál úgy belepottyantani a kereket a helyére a tengelynél, hogy a fékeknél ekkora difi legyen.

Versenybringa alkatresz, csak verseny kozben van jelentosege.
Gyors cserenel elfordulhat, hogy azert nem tudod a papucsokba tenni a tengelyt, mert a gumi tamaszkodik a fekpofa aljan. Marmint ha nincs ott ez a bigyo.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Mondjuk értelme nem sok van neki. Ahhoz, hogy ez a bigyó terelje a gumit, már jó 2-3 cm-rel mellé kell orientálni a kereket. Példának okáért el nem tudom képzelni, hogyan lehet az elsõ villánál úgy belepottyantani a kereket a helyére a tengelynél, hogy a fékeknél ekkora difi legyen.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
amikor berakod a kereket akkor ez bevezeti a helyére a gumit, régi fékeknél igencsak ormótlanul néznek ki, de teszik a dolgukat

Valaki meg tudná mondani, hogy az országúti fékpofákon, az a lelógó 90-fokkal elforgatott, kis v alakú basz mire jó?
A vizuális gondolkodásúaknak itt a kép (sajnos jobbat hirtelen nemtaláltam)
Alul piros elipszissel jelölve a kérdéses mütyür.
Feltöltött kép

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Valaki meg tudná mondani, hogy az országúti fékpofákon, az a lelógó 90-fokkal elforgatott, kis v alakú basz mire jó?
A vizuális gondolkodásúaknak itt a kép (sajnos jobbat hirtelen nemtaláltam)
Alul piros elipszissel jelölve a kérdéses mütyür.
Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Elég sok bringán láttam már 9es Ultegra hajtómûvet 10-es rendszeren, meg a 9es ultegra tányérok az elkopott 10-es tányérok helyett. És tökéletesen muzsikálnak :)

gapue

gapue

vendég

• fórumtag
  • 20 posts

én 9es 105ös tányérokkal és 10es 105ös lánccal mentem majd egy évet, tökéletesen mûködött

Köszi!! Megnyugodtam..

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 posts
én 9es 105ös tányérokkal és 10es 105ös lánccal mentem majd egy évet, tökéletesen mûködött

Hello!

Tudnátok segíteni egy kérdésben:

9-es ultegra lánctányéron elmenne a 10-es lánc?

Az én gondolatmenetem:
a 10-es és 9-es láncot is 1/2"x11/128"-szélességûnek írják- ezek szerint ez a belsõ szélesség, hiszen a külsõ szélességnek különböznie kell a kisebb hátsó hézagok miatt.
Viszont ha a belsõ szélesség ugyanaz, akkor mi gondja lenne a 10-es láncnak a 9-es lánctányérokon(2 tányéros megoldás)?

Lécci javítsatok ki, ha rosszul gondolom! Köszi!!

gapue

gapue

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Hello!

Tudnátok segíteni egy kérdésben:

9-es ultegra lánctányéron elmenne a 10-es lánc?

Az én gondolatmenetem:
a 10-es és 9-es láncot is 1/2"x11/128"-szélességûnek írják- ezek szerint ez a belsõ szélesség, hiszen a külsõ szélességnek különböznie kell a kisebb hátsó hézagok miatt.
Viszont ha a belsõ szélesség ugyanaz, akkor mi gondja lenne a 10-es láncnak a 9-es lánctányérokon(2 tányéros megoldás)?

Lécci javítsatok ki, ha rosszul gondolom! Köszi!!

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
ha nekem szólt a kérdés: nem. talán egyszer, de csak tömített full ceramicot, az meg annyiba kerül mint egy jó agy.
amúgy ne tévesszen meg hogy ide írok, nincs országútim, és bár elég jó súlyban van a bicajom, nem grammozok. és a csapágyaim is jól futnak.
ha nagyon könnyû volna a keróm (és nem ss-szel járnék), kipróbánám a szabadonfutóban mondjuk. aztán a többi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
És az olcsóból rendelnél?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
full ceramic-ból is van tömített, gyárilag zsírzott, de nem tudom hogy szerelhetõ-e. és marha drága

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 posts

Hello,
Kicsit késõn válaszolva:
E kettõ között gondolkozom

Fulcrum R3 vs Mavic Ksyrium Elite.

És nem tudok dönteni:))

Hát olyan nagy különbség nem lehet köztük. Azt kell választani amelyik jobban tetszik, meg jobban megy a bringához.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

tizenötért kerámia csapágyat? az még akkor is olcsó, ha acélpályás-kerámiagolyós görkoricsapágy... elárulod hol láttad?

Google-n elsõ találat, úgyhogy nem titok (százért van full ceramic):

http://www.vxb.com/p...gs/PROD/Kit7207

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

Rendben. Találtam neten elég olcsón kerámia csapágyat (15 usd/darab). Van létjogosultsága, vagy csak marketingfogás a profi bringákon látható kerámiacsapágyak tömkelege?

Ami 15-ert szerintem semmi esetre sem erdemes venni.
Egyebkent tartossag, az nem annyira az erosseguk, pl. esoben tekeres is jobban megviseli oket, leven nem usznak zsirban.
Legutobb azt olvastam, igazan csak kozepcsapagyhoz alkalmasak.
A dragabbak kozott is sok olyan van, ami kulonosen nem tul tartos. A Campa fele CULT, meg hasonloak az oke, de pl. Enduro nem annyira.

Engem nem vonz a dolog, de a kiallitasokon azert megforgatom a kiallitott keramias hajtomuvet. :)

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
tizenötért kerámia csapágyat? az még akkor is olcsó, ha acélpályás-kerámiagolyós görkoricsapágy... elárulod hol láttad?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Nem vagyok az a betegesen grammmániás típus (bár a nyeregcsövemet azért rendesen megreszelgettem), inkább a jobb gördülés érdekelne.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
konnyebb, es tartosabb.

de eleg grammozos dolog. ha mashol mar nem tudsz sulyt faragni mert a kenyelem vagy a biztonsagerzet rovasara menne akkor van ertelme.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F