Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Sziasztok. Országútira szereltem egyenes kormányt (fitnesz vagy mi?) a váltókar még az alsó csövön van, szeretném felrakni a kormányra (markolatváltó lenne). A váltó Suntour, az Shimanokhoz való váltó jó lesz hozzá? Az elsõ két tányért gond nélkül váltja a háromfokozatú pozicionált? Vagy legyen frikciós az elsõ átdobóhoz? Köszi.

Nagyon valoszinu, hogy a Suntour is ugyanolyan bowden huzas-mozgas aranyt hasznal, mint a Shimano, de merget nem vennek azert ra.
A haromfokozatu pozicionalt valtokarbol ha ket allast hasznalsz az valoszinuleg nem lesz teljesen jo, mert ket tanyerral, es ehhez valo elso valtoval szinte lehetetlen trimmeles (finom pozicio korrekcio) nelkul hasznalhatova tenni az osszes attetelt.
En elolre biztos fokozatmentest raknek, ha van ilyen markolatvalto.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Az elobb emlitett Fargo street a Climbbybike-on:
Fargo street

sysrq

sysrq

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Sziasztok. Országútira szereltem egyenes kormányt (fitnesz vagy mi?) a váltókar még az alsó csövön van, szeretném felrakni a kormányra (markolatváltó lenne). A váltó Suntour, az Shimanokhoz való váltó jó lesz hozzá? Az elsõ két tányért gond nélkül váltja a háromfokozatú pozicionált? Vagy legyen frikciós az elsõ átdobóhoz? Köszi.

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
egy ilyen fargo street challenge nagy móka lehet

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Ave! Milyen Garminod van? Ilyen bringára szerelhetõ navigáció? Linkelj már be légyszives egy képet a mûszerfaladról. Én is gondolkodom egy bringás navigáció beszerzésén, de majd ha miniatürizálják õket :)

705 Edge. Csak villaszar vagas elotti kep van keznel.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Garminom

Ave! Milyen Garminod van? Ilyen bringára szerelhetõ navigáció? Linkelj már be légyszives egy képet a mûszerfaladról. Én is gondolkodom egy bringás navigáció beszerzésén, de majd ha miniatürizálják õket :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Tok jo tippek, koszi mindenkinek!
Kiscelli, Dios arok lesz az elso ketto, de a Virágosnyereg is szimpi, jo hosszu.

A Melindat azt ismerem, az egyaltalan nem tunt kulonosebben meredeknek, bar lehet tul regen jartam arra. Es persze mihez kepest. Az Istenhegyin is mert a Garminom 13%-ot, de ezt nem erzem kulonosen meredeknek. Oke, nem megy konnyen, de a multkori 22-hoz batorsagot kellett gyujtenem, mert feltem hogyan fogok megallni, ha nem birom esetleg.

A Fargo street-et ismeritek LA-ben? 32%...

Feltöltött kép

http://www.youtube.com/watch?v=qpA29TJoEUk&feature=related

Meg erosek is cikkcakkban mennek, triplaval is, meg speci dupla attetelu gepekkel.
Persze hozzatartozik az igazsaghoz, hogy nem igazan idore megy a "verseny", hanem hogy ki tud tobbszor felmenni adott nap.
Biztos van olyan bringas aki felmegy ra erobol egyenesen is, normal attetellel is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
javaslom még a virágosnyereg utcát

(3 ker, külsõ bécsi útról kuszik felfelé a 120-as távvezeték mellett)
jó hosszú, %-ot nem tudok de van benne 20+ az ziher
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

XII. kerületbõl még a Diós árok, Melinda utca jut eszembe, esetleg a Tamási Áron felsõ vége.

Diós árok az a vicces... ha jó a GPSem akkor a vége(200m) 25% körüli :P

ott szokott nekem menni az érd utol a fogaskerekût 8)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

az, hogy merida most pont nem számít, amúgy meg gyárilag olyan, ha csak 1100km van benne, akkor tök mind1 milyen hajtómû, a váltáskönnyítés miatt van

igy van pontosan. nem kell aggodni miatta. meg kell nezni egy vadi ujat a boltban. az is ugyanolyan lesz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
az, hogy merida most pont nem számít, amúgy meg gyárilag olyan, ha csak 1100km van benne, akkor tök mind1 milyen hajtómû, a váltáskönnyítés miatt van

Tegnap bringamosas kozben arra lettem figyelmes, hogy elol a nagy lanctanyer fogai nem egyformak. az egyik fog hegyesebb, mig a masiknak olyan mintha le lenne koszorulve/kopva a hegye. probaltam valami szabalyszeruseget felfedezni benne, hatha gyarilag ilyen, de nem igazan tudtam.
Szoval nem mindegyik fog egyforma magas, ami nem tudom mennyire elfogadott egy viszonylag uj bringanal.
Egyebkent 1100 km van benne, Merida Road 905. Szerintetek??

Sved1K

Sved1K

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Tegnap bringamosas kozben arra lettem figyelmes, hogy elol a nagy lanctanyer fogai nem egyformak. az egyik fog hegyesebb, mig a masiknak olyan mintha le lenne koszorulve/kopva a hegye. probaltam valami szabalyszeruseget felfedezni benne, hatha gyarilag ilyen, de nem igazan tudtam.
Szoval nem mindegyik fog egyforma magas, ami nem tudom mennyire elfogadott egy viszonylag uj bringanal.
Egyebkent 1100 km van benne, Merida Road 905. Szerintetek??

országutti

országutti

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Ismertek ennel meredekebbet, hosszabbat valahol?

XII. kerületbõl még a Diós árok, Melinda utca jut eszembe, esetleg a Tamási Áron felsõ vége.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ezen a télen használtam elõször, mûanyag az a kis cucc, kicsit szenvedõs feltenni, de ha egyszer fent van onnantól príma, én nagyon fostam ettõl a sárvédõ témától, de nekem nagyon bevált, annak ellenére h nekem is eltört az egyik olyan tartóban a mûanyag pöcök, ugyh tud mozogni a sárvédõ mentén az 1ik pálca, de menet közbe nem mozog el.
én ennél jobb sárvédõ outira még nem láttam, tényleg mindenhova befér, még egyforgáspontos fékhez is, nyugodt szívvel tudom ajánlani

Az a kis dolog, ami fogja a sárvédõt, az mûanyag, ugye? Mert haveromnak ez van, és mondta, hogy neki nem igazán vállt be, mert elég könnyen törik/lejön, és úgy általában elég gyenge neki. Te mennyi ideje használod?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

sziasztok! mennyit er egy Raleigh equipe orszaguti kerekpar? a felszereltseget sajnos nem tudom ez a kep van rola! http://www.flickr.co...N05/3238356628/ valamint tudnatok mondani errol a geprol valamit mennyire jo? Soha nem volt meg orszagutim ,de most szeretnek egy ilyen bicot is , tul sok penzem nincs rá!

A Raleigh váz eleve (s általában nagyon) jó, ám a kormány gányolt, kicserélném igazi országútira. Ekkor azonban váltót is kellene cserélni, s egy pár fékváltókar elég drága (még a Shimano Sora vagy Campagnolo Mirage is). No meg akkor a sornak is passzolni kell, azaz akkor csere, esetleg váltók is cserélendõk (hátsó agy is esetleg). A többi az állapotától függ, láncnyúlásmérõ dönti el, hogy kell-e lánc- és hátsó sor csere. Az agyak sima forgása (nagyon sokáig kell szabadon forogniuk megindítva), a felnik, gumik, fékek jó állapota további szempontok. A pedál se lötyögjön.
Ha nagyon jó (menetképes) minden, max. 25000 Ft-ot adnék érte, fõleg, ha városi biciklinek kell, azaz jó így, ahogy van. Ha nem így van - ez a valószínûbb - szerintem 15000 Ft-ot ér (fõleg a váz). Ha igazi országúti kell, inkább nézegess még.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

bajnok szervíz, hercehurca.hu
spyral sárvédõ 3000ft
nekem ez van a télimen, kurvajó, olyan mint ha ott se lenne de mégse leszel sáros

Az a kis dolog, ami fogja a sárvédõt, az mûanyag, ugye? Mert haveromnak ez van, és mondta, hogy neki nem igazán vállt be, mert elég könnyen törik/lejön, és úgy általában elég gyenge neki. Te mennyi ideje használod?

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Az nem éppen meredek. Ennél még az Alsó Zöldmáli vagy minek nevezett is jobb, Dabunertõl felfelé. De ajánlani tudom még a Kapor utcát szintén 2 ker, vagy Ürömi út Csillaghegytõl. Ezek mindegyike meredekebb a Kiscellinél.
Kapy út megint lájtos. Van még az EuroCenter mögött egy út, ami a Bécsire visz le. Nevére nem emlékszem.

Nézzük:
http://www.gpsies.com/coordinate.do; itt az OSM Cycle üzemmód tízméterenkénti szintvonalat ad.
1. Kiscelli utca Óbudán
Lent; Kiscelli u./ Bécsi út sarok: Elevation: 109 m N 47°32'18.623" E 19°1'53.694" N 47°32.310' E 19°01.894'
Fent; Kiscelli út jobbkanyar (Kastély elõtt): Elevation: 144 m N 47°32'15.755" E 19°1'44.811" N 47°32.262' E 19°01.746'
Távolság 175m; emelkedés 35m.
Meredekség 35/175*100=20% - ez azért valami, igaz, rövid. E szakasz vége - úgy tûnik - meredekebb, mint az eleje, de ez szubjektív, a magasságmérõmön nincs pillanatnyi-meredekség-mérõ.
2. Alsó-Zöldmáli Budán
Lent (Ürömi utcánál): Elevation: 123 m N 47°31'39.690" E 19°2'00.029" N 47°31.661' E 19°02.000'
Fent (Pusztaszeri út): Elevation: 172 m N 47°31'42.872" E 19°1'38.322" N 47°31.714' E 19°01.638'
Távolság 291 m, emelkedés 49m, meredekség ~17%, mivel hosszabb, lehet, hogy tényleg nehezebb, mint a Kiscelli (hisz az egy rövid sprint), s lehet helyileg meredekebb része is.
3. Kapor u. Budán
Lent (??); Kapor u. Bimbó út sarok: Elevation: 182 m N 47°31'04.322" E 19°1'02.402" N 47°31.072' E 19°01.040'
Közepe; Kapor u, Felvinci út sarok: Elevation: 186 m N 47°31'01.870" E 19°1'00.046" N 47°31.031' E 19°01.000'
Fent (?); Kapor u. Alvinci út sarok: Elevation: 190 m N 47°31'00.566" E 19°0'58.385" N 47°31.009' E 19°00.973
Távolság (Bimbó-Felvinci): 137m, emelkedés 8m (a meredekség így csak 5.8% lenne). Valami nem stimmel, vagy az adataim rosszak, esetleg nem a Kapor utcára, hanem a Felvinci útra gondoltál? A Kapor a Google Map relief-je szerint sem tûnik meredeknek, ám emlékszem, arrafele tényleg van egy erõsen meredek utca; vajon melyik az?
A Kiscellin milyen áttétellel mégy? Még senkivel sem találkoztam, aki két lánctányéros oútival ott fölment volna. Kompakttal?
A csillaghegyi Ürömi út tényleg jó meredeknek tûnik, s mivel jóval hosszabb, mint a többi versenyzõ, érdekesebb is. Milyen áttétellel mégy ott, ki kell-e állni?
4. Ürömi út Csillaghegyen
Lent (Ürömi út Pusztakúti út sarok): Elevation: 109 m N 47°35'11.758" E 19°2'33.631" N 47°35.195' E 19°02.560'
Fent (Ürömi út és Péterhegyi utca [Üröm] találkozása): Elevation: 193 m N 47°35'17.541" E 19°2'02.578" N 47°35.292' E 19°02.042'
Kb. 900 m, kb. 84/900*100=9.3%-os meredekség, láthatólag egyes szakaszai meredekebbek, de nem tudom pontosabban mérni.
A számítások hozzávetõlegesek, ha valakinek jobb van illetve végigment minden, pontosítást szívesen fogadok, amíg kipróbálom e tippeket személyesen is (külhonban vagyok épp). Pl. meredekség-mérõs óra (Polar, Mavic) adatai, áttétel, ilyesmi. No meg az élmény!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
bajnok szervíz, hercehurca.hu
spyral sárvédõ 3000ft
nekem ez van a télimen, kurvajó, olyan mint ha ott se lenne de mégse leszel sáros

Hello!
Nemrég vettem egy régi országútit, hogy a városban közlekedhessek vele. A következõ lépés a sárvédõ lenne, mert már egyszer eláztam, és ez pont elég volt. Tehát elmentem a Decathlon-ba, gondolván, hogy ott csak van valami, ami jó lesz nekem, hát nem volt... voltak ilyen újfajta feketék, amik nem néztek ki túl strapabírónak, és nem is igazán illenek az én bicajomhoz. Megkérdeztem a mûhelyben a srácot, azt mondta, náluk ilyen nem is lesz (van egy 8000ezer környékén).
Hol lehetne normális áron venni normális sárvédõt?

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 hozzászólás
sziasztok! mennyit er egy Raleigh equipe orszaguti kerekpar? a felszereltseget sajnos nem tudom ez a kep van rola! http://www.flickr.co...N05/3238356628/ valamint tudnatok mondani errol a geprol valamit mennyire jo? Soha nem volt meg orszagutim ,de most szeretnek egy ilyen bicot is , tul sok penzem nincs rá!

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Számomra Bp-n a legmeredekebb eddig a budai Kiscelli utca, annak is a Bécsi úttól fölfele tartó szakasza, az elsõ (jobb)kanyarig (jobbra a Szt. Margit kórház). Néha itt megyek a Hármashatárhegy fele. Állítólag a (kissé följebbi) Nyereg utca hasonló (rosszabb?); azt még nem próbáltam.
32/24-el megyek (három lánckerék elõl; finom régi francia Poulidor/Mercier országúti). Ki tud jobbat ugyanitt? Komolyan érdekel. Eleinte nem ment, az utolsó öt méteren meg kellett állnom. A feljutás titka lazítás és összpontosítás volt - s azóta megy. A Kapy út ehhez képest gyerekjáték.
A Google Map relief-je szerint meredekebb lehet, mint a budaõrsi Sikló utca, de a Google Map nem elég finom felbontású.

Az nem éppen meredek. Ennél még az Alsó Zöldmáli vagy minek nevezett is jobb, Dabunertõl felfelé. De ajánlani tudom még a Kapor utcát szintén 2 ker, vagy Ürömi út Csillaghegytõl. Ezek mindegyike meredekebb a Kiscellinél.
Kapy út megint lájtos. Van még az EuroCenter mögött egy út, ami a Bécsire visz le. Nevére nem emlékszem.